Maandelijks archief: april 2017

30.04.2017 – hitland – 11 km

Vandaag ga ik samen met S. op pad voor een rondje. Gisteren liep ik een kort rondje in de ochtend en zijn we daarna gaan fietsen rond Baarn. Voor de zekerheid nemen we de kar mee want ineens is het nog warm geworden ook vandaag. We zijn uit eten geweest en het lopen gaat dus aanvankelijk voor geen meter, zeker niet als ik ook nog eens bedenk dat ik wel wat snellere 1000-tjes kan gaan lopen. We lopen eerst over een stukje van het nieuwe pad en gaan daarna de dijk op. Dat betekent dus even duwen voor S. met woef in de kar. Mijn eerste 1000-tje start ik uiteindelijk op de dijk nadat we eerst rustig hebben gelopen. Maar dat gaat voor geen meter na het eten en na de eerste snelle 1000 mtr schakel ik dan maar terug naar een wat rustiger tempo.

klik voor groot


Dat lukt allemaal wat beter en we besluiten door te lopen naar de tweede opgang naar Hitland om weer terug te gaan naar het natuurgebied. Daar kan wafje ook weer even uit de kar natuurlijk.

klik voor groot


Uiteindelijk gaat het lopen steeds beter en makkelijker maar echt soepel gaat het allemaal niet. het lopen en het fietsen en daarnaast nog wat studeren (en dus veel zitten) begint toch zijn tol te eisen denk ik. Maar in beweging blijven moet ook dus lopen we maar gewoon rustig door.

klik voor groot

Woef doet het allemaal prima gelukkig en heeft ook geen problemen meer met haar pootje. Morgen wordt ze ‘gekeurd’ bij de dierenarts. Even hart en longen laten beluisteren om te zien of dat ook allemaal goed is bij mijn oude besje.

Na een kleine 11 km staan we weer bij de auto. Toch wat langer gelopen dan gepland maar uiteindelijk voelde alles wel OK. Morgen eerst even die test en dan maar kijken of ik nog ga lopen. In ieder geval toch 1.200 km gelopen in de eerste 4 maanden van dit jaar. Een heel stuk minder dan vorig jaar maar ik heb ook al uren op de fiets gezeten dit jaar en ik kan nu eenmaal geen twee dingen tegelijk.

gegevens:

* 11 km
* 18 graden

april 291 km – 2017 totaal 1.204 km

gegevens:

* 11 km
* 18 graden

april 291 km – 2017 totaal 1.204 km

29.04.2017 – hitland – 7,5 km

Vandaag ga ik op pad voor een rondje zonder woefje. Het is heerlijk weer en terwijl ik aan het lopen ben, besluit ik een kort rondje te maken zodat we sneller weg kunnen gaan met de fiets en de hele dag de tijd hebben voor ons tochtje. We willen in Baarn gaan fietsen dus we moeten ook nog een uurtje rijden. Ik besluit dus het korte rondje over de dijk als tempo training te lopen en dat gaat aardig goed eigenlijk. De eerste kilometer is altijd een beetje vreemd door de afwijkingen van de garmin maar daarna trek ik even door. Na 7,5 km sta ik alweer bij de auto en ga ik gauw naar huis. Eerst even fietsen nu!

gegevens:

* 7,5 km
* 8 graden

april 280 km – 2017 totaal 1.193 km

28.04.2017 – hitland – 15 km

Gisteren ben ik gaan fietsen vanaf Boskoop via Tourclub Avanti. Dat was erg leuk en de route was afwisselend en mooi. Ik heb geweldig geboft met het weer tijdens mijn ritje en ik kwam helemaal opgeladen thuis. Omdat we zijn gaan lunchen en daarna on Barendrecht naar camping spulletjes gekeken hebben en woefje zijn gaan uitlaten, had ik daarna eigenlijk geen zin meer om nog te gaan lopen. Foeiiiii. Maar vanmorgen ga ik natuurlijk weer op pad voor het eerste rondje samen met woefje. Ze mag weer mee en daar heeft ze wel zin in duidelijk. Ze krijgt nu bijna een maand PEA en dat doet haar blijkbaar heel erg goed. Maandag even de ‘sportkeuring’ voor haar en dan kunnen we er weer tegen (hoop ik). Ik ga eerst maar eens kijken vandaag hoe alles voelt na het fietsritje van gisteren. Zo vaak doe ik dit allemaal nog niet tenslotte dus niet overdrijven. Eerst de warming up dan maar. Het zonnetje schijnt maar ik zie ook donkere grijze wolken dus het gaat vast ook regenen als we onderweg zijn. In de auto liggen handdoeken en een fleece klaar voor woef zodat ze niet afkoelt straks. Na de warming up weer over het nieuwe pad naar het leefgoed. Van de week ‘vonden’ we nog iemand onder een slaapzak midden op het gras waarvoor me maar even gebeld hebben met Handhaving. Het bleek een bekende te zijn die naar het Leger des Heils is gebracht. Het leek vanaf 1 kant net alsof er een lijk lag en we vonden het maar niks om te gaan kijken en hebben dus maar gebeld toen we ontdekten dat het een ‘lichaam’ was. Schijterig misschien maar toch. vandaag ligt er gelukkig nergens iets en ik kijk gewoon om me heen naar vogeltjes of gansjes. Inmiddels regent het al vrij hard en heb ik mijn petje maar opgezet. Koud is het niet want er staat weinig wind vandaag.

Na 5 kilometer besluit ik mijn giletje uit te doen. Het is weer droog geworden en inmiddels schijnt de zon volop. Ik ben stoomlocomotief. Wafje krijgt ook haar eerste bakje water en dat wil ze wel. Daarna gaan we weer verder. Ik heb het eerste stuk RWR gelopen en loop nu 2.000 mtr continu op lage hartslag. Dat gaat verrassend goed want ik kom op de hele route nergens boven de 130 uit.

klik voor groot


Ik loop weer verder en zie verderop een gans broeden op een soort eilandje waar ze het nest heeft gemaakt. Er zwemmen dit jaar ook veel kuifeendjes en ik kiek een paartje zonder jongen. Het zou leuk zijn om eens jonkies van dit soort hier te zien!

klik voor groot

Na ruim 10 kilometer krijgt woefje weer een slokje. Ze doet het prima en lijkt nergens last van te hebben. Ik besluit het pad richting de dijk maar helemaal op en af te lopen zodat we weer net iets verder lopen dan eergisteren. Ik vind het verrassend fijn gaan vandaag. Dat had ik niet verwacht eigenlijk. We hobbelen weer terug en slaan linksaf. Hier luister ik goed of ik iets hoor en ineens hoor ik een Blauwborstje. Tot mijn verrassing laat het vogeltje zich ook even zien. Natuurlijk een wazig kiekje zo snel met mijn compactje tijdens het lopen en ook nog eens op enorme afstand maar hij zit er echt! Wafje wacht geduldig.

klik voor groot

Daarna gaan we weer gauw verder. Normaal stop ik niet zo vaak voor een kiekje maar waarom ook eigenlijk niet. Ik loop nu toch geen vaste training vandaag dus het maakt allemaal geen klap uit natuurlijk wat ik doe en ik ben gewoon lekker onderweg met woef. Ik ben wel blij dat ik mijn giletje niet meer aan heb. Dat was wel erg warm.

Om de 15 km vol te maken, lopen we nog het lusje richting het moerasje en daar zie ik kleine meerkoetjes. Heel fotogeniek tussen het groene jonge riet met een mooie spiegeling van het rode kopje in het water. Dat is leuk en ook hier maak ik weer een kiekje van. Meestal hoor ik de vogeltjes eerst tijdens het lopen en zie ik ze daarna wel. Zo ook even verderop waar ik ineens een zwartkop hoor. Even later zie ik hem zitten maar heel erg verborgen tussen de bladeren en een kiekje is eigenlijk niet echt goed als herkenning. Toch wel erg leuk want ik zag dus vrij veel vogels vandaag. Er zijn ook jonge gansjes maar die zaten verstopt in het gras dus dat komt komend weekend wel.

klik voor groot

Na ruim 15 km staan we bij de auto. Wafje pakte nog een mooie stok mee aan het einde. Moe is ze kennelijk niet! Op naar de volgende ronde dan maar weer. Misschien gaan we morgen fietsen met de doggyride. We wilden de Tulpen Classic rijden maar die is misschien te lang. Afwachten maar.

gegevens:

* 15 km
* 8 graden

april 273 km – 2017 totaal 1.186 km

26.04.2017 – hitland – 14,5 km

Gisteren heb ik op de loopband gelopen omdat het keihard hagelde en wafje toch niet mee mocht. Vandaag mag ze weer gezellig mee en schijnt het zonnetje als we vertrekken. Het is wel koud en er ligt zelfs ijs op de ruiten van de auto. Ik heb ook al gezien op Buienradar dat het rond 9 uur gaat regenen. Maar dat zal allemaal wel loslopen als ik naar de radar kijk en als het daarna weer droog wordt, dan lijkt het me geen probleem. Vol goede zin gaan we dus op pad. Wafje is blij en vrolijk. We hobbelen eerst weer over het grindpad en nemen de nieuwe route naar het leefgoed. Hoewel de temperatuur laag is, is het eigenlijk niet koud maar misschien ook omdat er weinig wind staat.

De gele koolzaadveldjes zien er prachtig uit zo met dit licht. Het is heel zonnig maar het wordt langzaam grijzer. De lucht kleurt langzaam staalblauw, echt mooi met de zon die zijn best doet om er toch doorheen te schijnen. Straks gaat het regenen, dat is wel duidelijk!

klik voor groot

Ik heb ook de rugzak weer om dus dat is een extra training voor me met dat gewicht erbij. Ik loop rustig maar wel vlak en ondertussen kijk ik een beetje om me heen. Ik zie nog steeds geen jonge eendjes of gansjes jammer genoeg. We hobbelen weer naar de Nijlganzen en lopen tweemaal het offroad lusje. Woefje doet het prima en heeft duidelijk nergens last van. Inmiddels regent het hard en ik zet toch mijn petje maar even op en dat loopt toch lekkerder. Na een poosje is het alweer droog en schijnt de zon ook alweer. Het was dus maar een kort buitje. Het lopen gaat prima, de hartslag blijft mooi rond de 130 of daaronder. Dat is prima. Vorig jaar kon ik dat dus nog niet. Zo hobbelen we dus weer naar de korte arm en terug. Na 11 km krijgt woef toch eindelijk wat te drinken. Als ik met haar loop, zit ik toch een beetje vast qua water stopjes en afstanden maar dat is niet erg.

klik voor groot

Ik vond het verrassend makkelijk lopen allemaal en we gaan weer op weg voor het laatste stukje. Ik loop rustig verder en we knopen er zelfs nog een stukje aan vast zodat de totale afstand ook iets langer wordt dan eergisteren toen we samen 13 km liepen. Het weer is daar prima voor dus volgens mij kan dat wel. Straks lekker droog en warm maken en dan kan ze er weer tegen denk ik. Onder het lopen mijmer ik over ons volgende avontuur. Eerst met de fietsen op pad in Schotland en als het dit jaar lukt, samen met woef de Berwick Coastal Route. Daarvoor moet ik nog een keer met de gepakte rugzak lopen om te kijken of dat gaat. Vorig jaar dacht ik dat ze niet fit genoeg was en durfde ik het eigenlijk niet aan maar er lijkt nu geen probleem op dit moment dus als het niet te warm is, moet dat wel kunnen denk ik.

Na 14,5 km staan we weer bij de auto. Dat liep wel erg gemakkelijk en fijn zo samen met woefje. De rugzak deed me ook weinig dus dat is ook prima. Op naar de volgende run maar weer. Morgen in ieder geval even fietsen.

gegevens:

* 14,5 km
* 4 graden

april 258 km – 2017 totaal 1.171 km

25.04.2017 – loopband – 14 km

Vanmorgen was ik al in de gietregen aan het wandelen met woefje. Vandaag zou ze niet mee mogen en dus liep ik in mijn renkleding onder mijn regenbroek buiten te kleumen met haar voordat ik op pad zou gaan. Maar het waaide, het was koud en heel erg nat. Het hagelde zelfs. Ik heb daar dus normaal totaal geen moeite mee, maar aangezien woefje toch niet mee zou gaan, en ik eigenlijk direct wilde lopen (omdat het er anders niet meer van komt), besloot ik maar gewoon een serieuze training op de loopband te gaan doen. Dan zou ik daarna ook niet weer hoeven op te warmen maar weer meteen verder kunnen met mijn studie. Zo gezegd zo gedaan en ik verwissel snel mijn lange renbroek voor een kort shortje en trek een topje aan. Op de loopband is het altijd snoeiheet natuurlijk!

Ik ga van start en aanvankelijk slipt de band enorm bij de warming up. Wat is dat nou? Als ik eenmaal met de training begin is het gelukkig weg. Na 14 kilometer vind ik het welletjes voor vandaag. Ik merk wel dat de loopband niet geschikt is om cadans te trainen. Kennelijk haal je ‘snelheid’ meer uit grotere passen. op zich ook aardig om te trainen maar weer iets heel anders. Vooral voor hartslagtraining en om een steady state te bereiken is het heel geschikt. Want hoe snel je nou eigenlijk echt loopt op dat ding is natuurlijk onduidelijk. Een band die onder je door schuift blijft toch iets onnatuurlijks.

Na afloop vind ik het altijd wel fijn om zo getraind te hebben maar je verveelt je eigenlijk te pletter. Volgende keer zet ik wel een luisterboek op ofzoiets.
Morgen weer lekker met wafje op stap tenzij het weer zo idioot raar weer is. Nu met de studie moet ik het er even tussendoor doen allemaal en op de loopband kan ik weer andere dingen trainen. Grappig dat ik in maart ook al op de loopband liep! Het blijft handig om dat ding te hebben zeker omdat het een hele goede is. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 14 km
* 20 graden – indoors

april 244 km – 2017 totaal 1.156 km

24.04.2017 – hitland – 13 km

Gisteren ben ik niet meer op pad gegaan voor een runnetje want we zijn in de ochtend gaan fietsen en dat duurde al met al langer dan gepland. In de middag had ik eigenlijk geen zin meer om te gaan hardlopen. Maar vandaag natuurlijk wel en woef mag weer mee dus we gaan direct voor het eerste rondje al op pad. Het is dan nog zo heerlijk rustig in het gebied! Het is heel mooi weer tot mijn verrassing. Stralend blauwe lucht en een zon die opkomt en steeds warmer wordt. Er staat wel wat wind maar niet echt vervelend eigenlijk en prima zo voor woefje.

We lopen eerst over het nieuwe pad en ik zie tot mijn verrassing dat een van de nieuwe bankjes die er nu precies 3 dagen staan al in brand gestoken is. Althans, dat probeerde men blijkbaar want het ziet er zwart geblakerd uit maar gelukkig vatten de bankjes blijkbaar niet zo makkelijk vlam. Merkwaardig dat mensen de behoefte voelen om dat te doen.

Het eerste stukje loop ik even RWR zodat woefje ook weer kan snuffelen en kan wennen maar eigenlijk vraag ik me af of zij het ook wel prettig vindt op deze manier. Ineens blijft ze staan. ‘Wat gaan we nou doen?’ lijkt ze te vragen. Ik roep haar en ze hobbelt weer met me mee. Omdat er iemand met een andere hond richting de dijk loopt, ga ik eerst even rechtdoor richting de Nijlganzen. Daar loop ik een rondje offroad en meteen er nog eentje achteraan. Inmiddels lopen we alweer gewoon continu en dat bevalt madam wel. Vandaag heb ik de rugzak weer eens bij me met haar water, de riem en een bakje. Kan ik meteen weer even wennen aan dat ding maar het zit nog steeds prima. Natuurlijk is het een beetje zwaar (relatief) maar de pasvorm is goed. Waf krijgt na 9 km wat te drinken maar ze lijkt het prima te doen en kijkt nog steeds blij.

klik voor groot

Daarna lopen we weer terug richting de golfbaan. We hebben nu wind tegen maar het gaat nog steeds prima. Woef loopt lekker voor me uit en kijkt af en toe om. Ze is kennelijk niet moe en ze hijgt ook niet overmatig of vreemd. Zal ik een kilometertje extra met haar doen? Dus niet de geplande 12 maar 13 vandaag? Volgens mij kan ze dat vandaag wel. Ik wil wel langer maar ik ga niets overhaasten met haar zodat ze mooi gezond en fit straks met ons mee gaat. Voor haar moet het immers ook een beetje leuk zijn en blijven allemaal op haar oude dag.

klik voor groot

Aan het einde van de weg sla ik dus nog even linksaf voor het extra rondje. Ik loop weer langs het aangestoken bankje en zie de schade die ze hebben veroorzaakt. Misschien kunnen ze het eraf schuren zodat het niet meer zichtbaar is. Achterlijke lui. Het laatste stukje lopen we terug langs het watertje. Ik heb geen enkel jong eendje of gansje gezien deze keer. Maar met de rugzak kan ik ook makkelijker de compact camera meenemen dus wie weet wat ik allemaal nog ga zien komende maand. Er wordt volop gebroed.

Na 13 kilometer staan we bij de auto. Mooi uitgekomen qua afstand! Wafje hoeft geen water dus dat is ook prima en tevreden rijd ik weer naar huis. Op naar de volgende run.

gegevens:

* 13 km
* 12 graden

april 230 km – 2017 totaal 1.143 km

22.04.2017 – hitland – 12 km

Gisteren heb ik niet gelopen maar hebben we wel gefietst. Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik niet meer gelopen heb want zo wordt het niets natuurlijk. Maar goed het fietsen was ook wel prettig en verder ben ik goed opgeschoten met de studie en dat moet ook gebeuren. Vandaag mag wafje dus gelukkig ook weer mee en dat is wel gezellig natuurlijk. Ik denk dat we vandaag wel iets langer op pad kunnen. Warm is het tenslotte niet en alles lijkt goed te gaan met haar blessure.

klik voor groot

Ik kies vandaag voor een afwisselende training die ik nog niet eerder deed. Alles voelt prima en ik ben verrast dat het allemaal zo makkelijk gaat eigenlijk. Woef doet het ook goed en krijg op 5 en 10 kilometer wat water. Dat wil ze wel en heeft ze blijkbaar ook echt nodig zo tussendoor.

Ik heb fijn gelopen en woef deed het ook prima gelukkig. Morgen gaan we een stukje fietsen en ik moet maar even zien of ik dan nog zin heb om te gaan lopen. Meestal niet als we eerst gaan lopen maar andersom meestal wel.

gegevens:

* 12 km
* 10 graden

april 217 km – 2017 totaal 1.130 km

20.04.2017 – hitland – 10,5 km

Gisteren heb ik alleen gelopen maar vandaag mag woef weer gezellig mee. Het is onwijs koud in de ochtend maar dat is voor haar alleen maar prettig. Omdat het helder weer is, en het zonnetje ook al tevoorschijn komt, zal het straks vast heerlijk buiten zijn!

We gaan dus vrolijk van start met ons rondje en het is gelukkig nog heel stil in het gebied. Genieten dus! We slingeren naar het Leefgoed over het nieuwe pad en lopen weer terug over het fietspad. Daarna gaan we het gebied in en ondertussen kijk ik om me heen. Veel broedende vogels maar nog weinig jonkies. Vorige week zag ik een verdwaald meerkoet jong maar verder nog niets. Ik ben benieuwd wanneer het zover is! De gansjes op mijn fietstochtje van vorige week waren ook echt een verrassing. Gek idee dat dat tochtje pas vorige week was. Ik heb het idee dat ik afgelopen week ontzettend lui ben geweest om allerlei klussen en studie na. Maar misschien valt dat dus nog wel mee eigenlijk.

Woef doet het vandaag prima en lijkt er wel lol in te hebben. Ik ga haar vanmiddag even wegen en ik wil ook een afspraak maken bij de dierenarts om even naar haar longen en hart te laten luisteren. Dat kan ik zelf misschien ook wel maar een honden hart klinkt toch weer anders dan een mensen hart dus dan maar even door de expert laten kijken of alles nog goed is. Ze hijgt een beetje maar dat vond ik vorig jaar ook al en toen heb ik uiteindelijk niets laten checken. Maar omdat ze nooit bij de dierenarts komt, lijkt het me een goed idee om dat dit jaar toch even te doen. Na 5 km krijgt ze weer wat water. In de ochtend heeft ze daar duidelijk behoefte aan. Ik denk omdat ze in de nacht bijna niets lijkt te drinken. Wanneer we in de middag gaan lopen, hoeft ze meestal ook niets tussendoor omdat ze dan al overdag wat gedronken heeft.

klik voor groot

Ik loop naar de dijk en terug en maak een extra lusje naar de koetjes. Als we nu terug lopen, staan we met ruim 10 km weer bij de auto en dat lijkt me wel genoeg voor woef. De drie dagen achter elkaar van afgelopen week zijn gelukkig prima gegaan. Ik zie geen enkel teken van stijfheid of pijn meer dus dat gaat prima. Toch hoeft ze natuurlijk niet (meer) elke dag mee op pad. Dat hoefde vroeger ook niet en omdat ik nu eenmaal vaker loop, hoeft zij dat nog niet te doen natuurlijk op haar oude dag! Na ruim 10 kilometer staan we weer bij de auto. Op naar de volgende ronde maar weer. In de middag heeft ze heerlijk liggen slapen terwijl ik aan het studeren was.

klik voor groot


gegevens:

* 10,5 km
* 1 graden

april 204 km – 2017 totaal 1.117 km

19.04.2017 – hitland – 13,5 km

Vandaag ga ik eerst met woef wandelen en daarna vertrek ik voor mijn runnetje. Ze mag echt niet mee hoe zielig ze ook kijkt. Drie dagen liepen we nu alweer achter elkaar en gisteren hebben we 9 kilometer gelopen. Een rustdagje kan dan geen kwaad in de rustige opbouw!
Ik doe dus net alsof ik niets zie en vertrek. Even na 8 uur start ik mijn training op een mooie frisse lentedag. Het is maar 3 graden dus best koud maar met een blauwe hemel en weinig wind. Het zonnetje komt er straks bij dus dat zit wel goed. Het koolzaad schiet overal uit de grond en geeft van die mooie gele ‘onkruid’ veldjes. Alles bloeit en loopt uit en het ziet er wel mooi uit eigenlijk.

Ik slinger even over het nieuwe pad en loop daarna mijn rondjes over de armen naar de weg en de dijk. Ik train vandaag wat snellere 800-tjes en dat gaat goed. Toch is zo’n setje van 10 keer 800 nog best vermoeiend als je die een beetje op tempo loopt.

Maar het gaat goed en alles voelt ook wel aardig. Bij de een na laatste lap word ik even besprongen door een Boxer pupje. Ik zet gauw even mijn Garmin uit en buk me om het puppy te aaien. Ik zit echt onder van haar pootjes maar het is een schatje en haar baasje probeert haar te leren dat dit dus niet mag. Vandaar dat ik maar even buk om te aaien. De moeder hond is er ook en wil natuurlijk ook aandacht. Leuke afleiding maar ik ga weer gauw verder en dat valt niet eens mee als je even gebukt hebt gestaan en dan meteen weer moet starten. Mooie oefening en deze een na laatste lap gaat ook prima gelukkig. Ook de laatste lap gaat en voelt goed en daarna wandel ik rustig terug naar de auto. Prima training, nu gauw weer in de boeken!

klik voor groot

gegevens:

* 13,5 km
* 1 graden

april 194 km – 2017 totaal 1.107 km

18.04.2017 – hitland – 9 km

Vandaag ga ik pas aan het einde van de middag op pad voor mijn rondje. Woefje rent mee naar de deur en gaat zitten. ‘Ik ga mee’. OK dan. Laten we maar kijken of ze ook alweer drie dagen achter elkaar mee kan voor een rondje. Gisteren en eergisteren waren immers mini rondjes speciaal voor haar en dat ging ook prima. Vandaag dan ook maar weer kort zodat madam mee kan. We gaan gauw op pad en ze is blij en vrolijk. Het is prima weer geworden, met een licht briesje en een zonnetje. Niet te warm voor madam dus voor haar ook goed loopweer.

klik voor groot

Ik heb aanvankelijk geen idee wat ik nu zal gaan doen zo met haar. Ik heb al van alles gedaan met haar deze week, van RWR tot 1000-tjes en ik ga dus eerst maar gewoon van start. Het voelt meteen al prettig en makkelijk. Misschien omdat het aan het einde van de middag is. Dat zou goed kunnen. Woef doet het ook prima en ik hoef niet eens veel te kijken wat ze aan het doen is omdat ze ook veel voor me uit hobbelt. Lekker makkelijk! Vanwege de wind ga ik eerst bij het leefgoed weer terug en loop daarna het natuurgebied in. Bij de lange arm sla ik rechtsaf en al die tijd loop ik dus gewoon nog lekker continu te draven met woef. Dan gebeurt het! Ik passeer een wandelaar in een oranje jack die ineens ‘maak grotere passen’ naar me roept. Huh? Ongevraagd advies is tot daar aan toe maar grotere passen is nou net een heel vreemd advies. Je kunt iemand zeker helpen als je ziet dat er op een hele trage cadans gelopen wordt (je gaat dan bonken), of heel erg in een knik naar voren loopt, of weet ik wat voor houding biomechanisch niet handig is. Maar grotere passen als je niet weet wat iemand eigenlijk aan het trainen is, is gewoon een heel vreemd advies. Ik liep namelijk gewoon normaal door, met een prima cadans dus de paslengte die daarbij hoort, hoort simpelweg bij dat tempo. Je mag van mij zeggen dat ik mijn voeten op moet tillen, mijn armen anders kan houden of niet zo naar de grond moet kijken maar paslengte? Zelfs al zou die man Olympisch kampioen zijn, dit kwam dus erg merkwaardig over. Ik hobbel dus vrolijk door, loop de dijk op en loop terug naar het Leefgoed. Inmiddels is wafje weer aan de riem op de dijk. Ik denk na over die man. Hoe komt iemand er nu bij om ongevraagd advies te geven aan iemand die notabene ook nog aan het lopen is? Kom je elkaar nou tegen in een rustpauze en je raakt aan de praat, dan is het wellicht nog iets anders maar ik zou het echt niet in mijn hoofd halen om iemand ongevraagd (en onjuist) advies te gaan toeroepen.

Ondertussen loop ik alweer onderaan de dijk door het natuurgebied. Woef doet het zo goed (en ik ook) dat ik nog een extra lusje eraan vast koppel. Dat is een mooie training voor nu en zelfs een beetje op tempo. Dit ging wel erg gemakkelijk en dat is leuk. Nu afwachten hoe woefje dit allemaal doorstaat. Zijn we er dan nu echt met haar? Ik forceer niets want in Schotland moet ze straks helemaal fit en happy zijn!

Bij de auto krijgt ze meteen water want omdat ik niet had bedacht dat we zo ver samen zouden gaan, had ik geen water bij me voor haar. Arme hond en het slokje gaat er wel in.

klik voor groot

Op naar de volgende run maar als mijn run morgen al is, mag ze echt niet mee, hoe zielig ze ook kijkt!

gegevens:

* 9 km
* 5 graden

april 181 km – 2017 totaal 1.094 km