Maandelijks archief: mei 2017

29.05.2017 – dunbar – 10 km

Gisteren heb ik de HM gelopen in Edinburgh. Dat ging niet best maar vandaag gaan we maar eens een stukje gewoon lekker lopen. Het is helemaal niet warm meer zoals gisteren. Als de HM nou vandaag was geweest….. Maar niet getreurd, we gaan gewoon lekker op pad. Vanmiddag hebben we lui wat liggen slapen en we vertrekken tamelijk laat.

Als we willen gaan lopen vanaf de parkeerplaats in Dunbar komen we meteen een dame met honden tegen. Gauw woef weer in de auto omdat ze allemaal los lopen…. Gaat dit wel lukken met haar hier? We halen de doggyride uit de auto maar omdat het ineens ook nog gaat regenen, proppen we die gauw weer in de auto. Morgen gaan we op pad met de fietsen en dan is een natte en vieze doggyride ook niet handig. Ons humeur zakt tot het nulpunt maar we gaan toch maar op pad. De dame is inmiddels verder weg en wij nemen een andere weg. Maar dat pad loopt nergens heen en we besluiten het er toch maar op te wagen en gaan dan eindelijk het pad op dat we wilden lopen. Nergens meer een hondje te bekennen maar het is wel opletten geblazen zeker omdat woef ook doof is en niet op ons reageert.

klik voor groot

We lopen eerst richting het park en gaan daarna over het bruggetje bij de inham van de Tyne. Dat is altijd weer een mooi punt daar.

klik voor groot


Daarna lopen we langs het water. Het water staat hoog en dat is een mooi gezicht. Eenmaal komen we hondjes tegen maar dat blijkt een vrouwtje te zijn dus dat kan geen kwaad voor ons loopse wafje gelukkig. Het is wel lastig maar over een paar dagen is het allemaal alweer voorbij gelukkig. Ik ben benieuwd hoe dat tijdens het fietsen zal gaan eigenlijk.

Het stukje langs het water is verder prima te belopen en mijn enkel voelt ook wel goed. Ik heb geen idee wat er nou allemaal gebeurde gisteren qua schoenen en rokje. Mijn billen zijn geschuurd door het rokje en ik hoop dat ik er met fietsen geen last van zal hebben. Mijn enkel voelt alweer wat losser en mijn blaar is ook wel redelijk OK gelukkig.

Aan het einde van het pad krijgt wafje weer wat water en gaat S. het voorwiel van de fiets even vast zetten. Ik weet niet precies hoe het komt, maar dingen lijken vaker los te lopen bij hem…. Maar in no time zijn we weer op pad. Nu even een lusje aan de andere kant langs weiland en door het bos. Ik vind het eigenlijk best ver vandaag maar we moeten nog een stukje dus niet zeuren maar…..

klik voor groot

Mooi is het wel en we hebben inmiddels ook weer gewoon droog weer. Die paar druppies aan het begin stelden echt niets voor gelukkig.

Als we weer bij de inham van het grote water komen, nemen we het pad door het bos. Daar moeten we wel een paar keer even een andere kant oplopen vanwege honden maar we kunnen bijna overal doorlopen gelukkig.

Het laatste stukje langs de duinen loopt en fietst altijd beroerd. Geen idee waarom dat is. Ik krijg ook las van mijn blaar en voeten en hoop dat we er nu snel zullen zijn. Dat is niet zo want vanaf de parkeerplaats waar we normaal parkeren, moeten we eerst nog terug naar Dunbar waar we deze keer vertrokken zijn. Gelukkig gaat dat ook zonder gedoe met hondjes.

Inmiddels gaat het duppelen en tegen de tijd dat we alles in de auto hebben gepropt gaat het ineens regenen. Als we boodschappen gaan doen krijgen we een enorme stortbui. Net op tijd gelopen dus!

Op naar de volgende run. Overmorgen gaan we met de fiets op pad.

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

mei 204 km – 2017 totaal 1.408 km

28.05.2017 – edinburgh HM – 21 km

Vandaag is het weer de dag van de HM in Edinburgh. Met veel gedoe en stress zijn we gisteren alsnog aangekomen hier. De auto is met spoed gerepareerd vrijdag en we waren alsnog op tijd bij de ferry. Geen beste voorbereiding voor deze loop. Weinig kilometers gemaakt, veel gezeten vanwege het examen en erg moe van het gedoe van afgelopen maand en het reizen. Maar wie weet valt het mee. De keren dat ik gelopen heb, ging het eigenlijk heel goed. Alleen het weer en de temperatuur kan nog roet in het eten gooien. Het lijkt warm te worden en met westenwind zal de wind in de rug blazen en de zon in mijn gezicht schijnen. Afwachten maar.

Om 6.15 komt Douglas weer aanrijden met zijn taxibusje en doen we de fiets in zijn taxi. Ik rijd achter het busje aan en zo rijden we eerst naar Musselburgh. Daar zullen we de auto weer trachten kwijt te raken bij het sports centre en vanaf daar zullen we dan weer naar Edinburgh rijden waar de start zal zijn van de run.

klik voor groot

Zo gezegd zo gedaan en tot onze verrassing kunnen we wederom daar parkeren en zijn we daarna in no time bij de start aan London Road. Ik kan nog even van een vieze dixie gebruik maken voordat de rijen enorm worden en daarna staan we in het startvak wat te wachten. Aanvankelijk is het nog best fris en bewolkt. Dat komt dus prima uit en ik ben blij. Ik heb zelfs een jackje aan tijdens het wachten!

klik voor groot

De start zal om 8 uur zijn en ik praat nog even met Nederlanders die ook gaan lopen en bij mij in het startvak staan. Hoe zou het bij mij gaan vandaag? Ga ik proberen mijn tijd van vorig jaar te verbeteren? Het gaat hier altijd wel tamelijk goed met een mooie tijd vorig jaar.

Inmiddels gaat de zon ineens schijnen. Weg zijn de wolken. Ik besluit zelfs tijdens het opschuiven naar de start alsnog mijn petje op te zetten om de zon een beetje uit mijn gezicht te houden. Ik ga over de startmatten en zorg ervoor dat ik niet te snel start. Ik merk al direct dat ik zware poten heb maar ik loop gewoon door.

klik voor groot

Even op gang komen en al snel zit ik op mijn streeftempo. Niet te snel want ik heb het al vrij snel warm. Jammer genoeg loopt er eigenlijk niemand op een fijn tempo voor me uit waar ik gebruik van kan maken. Ik loop dus zo goed als alleen en dat is jammer. Niet dat er geen mensen zijn, want het is hartstikke druk maar zo voelt het. Ik kan nergens aanhaken en haal mensen in en word zelf voorbij gelopen. Lastig. Maar al snel zit de eerste kilometer erop en daarna klinkt mijn pingeltje van de tweede kilometer alweer. Dat gaat dus op zich best goed. Maar die zon….. er is nergens schaduw. Dat wordt nog leuk op de boulevard straks.

We lopen door Holyrood park en lopen richting het stadion. Ik heb het inmiddels al hartstikke warm. Ga ik S. straks zien bij het stadion? Misschien kan ik dan de spons al vragen.

klik voor groot

Ik hou dus toch maar links aan ook al is rechts sneller vanwege de binnenbocht. Daar staat S. Ik gebaar om de spons en die krijg ik. Daarna dat rottig weggetje even omhoog maar ook dat lukt wel weer. Ik heb het hartstikke warm. Die spons doet wel wat maar is ook zo weer droog. De zon schijnt uitbundig en er is nergens verkoeling te vinden. Ik loop door en probeer mijn muitende helft in bedwang te houden. ‘Ik ben sterk en ik ben fit’. Krijg ik nou een blaar rechts? Ik heb nooit blaren. Hoe kan dat nou weer. Stomme schoenen. Of stomme kousjes weet ik veel. ‘Ik ben sterk en ik ben fit’. Wat is het warm zeg. Ik ontplof bijna. ‘Kom op nog even en dan zit er alweer 10 kilometer op’. Mijn andere helft denkt daar anders over en verzekert me dat het nog kilometers ver lopen is.

Inmiddels loop ik op de boulevard. Ik vind het niet te harden en krijg kippenvel. Dat is dus niet de bedoeling. Ik besluit door te lopen tot de 10 km matten. Daar ga ik overheen op een nette tijd. Nog steeds op schema maar al minder snel dan vorig jaar. Maar dat is op zich prima want vorig jaar was het 10 graden dus optimale omstandigheden bijna. Maar even na de matten heb ik het zo warm dat ik besluit om even af te koelen. Dit werkt niet en het is maar een runnetje. Ik heb lang nodig om af te koelen.

klik voor groot

Over de 11e kilometer doe ik meer dan 8 minuten door het afkoelen. Ongelooflijk wat dat dan ineens hard gaat qua tijdverlies. Door deze kilometer al minuten achter op schema. Dat belooft niet veel goeds voor de eindtijd. Jammer maar niks aan te doen. Inmiddels komt er bewolking en dat is fijn. Dat loopt een stuk beter en ik probeer dan maar een beetje op de RWR te lopen op mijn horloge. Ik zie S. weer en krijg water en een softflaskje. Of ik niet liever wil stoppen dan?

Ik hobbel rustig door, via een parkje waar S. niet mee kan en daarna alweer richting de racecourse op 15 kilometer. S. fietst een stukje met me mee. Ik heb nu zelfs tijd en aandacht om naar de jonge Eider eendjes te kijken die S. me aanwijst in het water. Daarna zijn we alweer bij de racecourse. Vorig jaar liep ik hier nog helemaal tevreden in mijn derde lap die ook mooi onder streeftempo ging. Nu dus niet. De derde lap gaat in een gigantisch trage tijd. Niks aan te doen. Ik moet zelfs nog ruim 6 kilometer lopen dus rustig vooruit maar. S. oppert nog eens dat ik ook kan stoppen maar dat doe ik niet. Dat lusje naar het keerpunt en weer terug moet toch lukken nu met de bewolking? Mijn petje en een leeg softflaskje gaf ik alweer aan S. Misschien was die pet ook wel erg warm. Ik heb geen idee. Zo vaak hebben we nog niet met warm weer gelopen dit jaar! Ik drink ook vrij veel tijdens de run nu. Tijdens trainingen doe ik dat nooit!

klik voor groot

Inmiddels loop ik langs de pub waar we op de eerste avond van de fietstocht misschien gaan eten. Even later loop ik langs de campsite. Gek idee dat we hier dus ook komen met de fiets! Het aantal mensen dat langs de weg ligt met een paramedic erbij neemt inmiddels toe. Het is echt idioot hoeveel mensen hier ter aarde storten.

Nog een klein stukje…. even tot het keerpunt en dan terug naar de racecourse en de finish. Straks loop ik de andere kant op en dan zal ik de wind tegen hebben dus dat moet lekker lopen.

Het keerpunt komt dichterbij en dan loop ik ineens aan de andere kant. Nog maar 3 kilometer te gaan nu en dat is natuurlijk een eitje. Inmiddels ben ik niet meer warm maar het tempo komt niet meer terug zoals bij de start. Ik loop wel weer continu en stop niet meer voor een walk segmentje. Dat is niet nodig en zo gaat het ook.

S. is inmiddels al bij de finish area en ziet daar de eerste mensen binnen komen. Daar ben ik ook straks maar ik moet nog een stukje.

klik voor groot

Ik loop op een gegeven moment weer op de rotonde bij Musselburgh en daar is een grote stand met een DJ die muziek draait. Muziek en ik dat werkt wel samen en ik word er emotioneel van. Met mijn vermoeide lijf loop ik hier dan toch maar weer. Weliswaar in een tijd die natuurlijk nergens op slaat, maar na alle gekke dingen van de afgelopen weken staan we hier dan toch maar weer. Ik veeg mijn gezicht (eh tranen) maar weer eens af met mijn sponsje dat inmiddels is verworden tot een zielig platgedrukt dingetje. Dat ding heb ik al jaren maar ik geloof dat dit het laatste runnetje is dat ik samen met het mannetje kan doen. Ik pep mezelf maar weer een beetje op. Kom op nu, nog even een klein stukje.

klik voor groot

Dan zie ik al de afslag richting de finish. Ik ga hier niet meer versnellen. Ik heb geen idee van mijn tijd, maar al rekenend weet ik al dat het nergens op kan lijken aangezien mijn derde en vierde lap natuurlijk verschrikkelijk traag waren. Maar ik loop nog steeds. Ik zie de finish boog en over de matten klok ik af. Ik zie dat het de traagste tijd ooit moet zijn. Mijn allereerste HM in Notthingham was zelfs sneller. Vorig jaar liep ik hier 17 minutn sneller.

Langzaam beweegt de mensenmassa zich na de matten richting de uitgang en richting de medailles. Daarna zie ik S. al staan en ga ik snel naar hem toe. Iemand maakt nog een foto van ons.

Daarna kleed ik me snel om en lopen we weer van het finish terrein af richting de fiets en daarna richting de auto. Toen ik me had omgekleed had ik ineens ontzettend last van mijn linker voet. Geen idee wat het was maar ik heb even het extra compressie sokje uitgedaan en op blote voeten gestaan. Misschien toch geen fijne schoenen. In ieder geval een schoen waar ik 5 maanden geleden voor het laatst op gelopen heb. Ook allemaal niet handig qua voorbereiding dus.

klik voor groot

Als we thuis zijn gaan we meteen met woefje wandelen. Ze kon deze keer niet mee met Christine en de honden omdat ze loops is en zij twee mannetjes hebben. Maar ze is happy en gaat tevreden plassen en scharrelen. Voor mij ook wel even goed.

S. gaat F1 kijken op de televisie en ik ga luieren in het zonnetje. Wafje slaapt op het gras naast haar nieuwe toy die we haalden bij Pets at Home toen we voer gingen halen voor haar in Edinburgh. Ik ontdekte inmiddels een gigantische blaar op mijn rechtervoet en totaal open geschuurde billen van mijn renrokje. Dat gebeurde nog niet eerder en het is erg vervelend. Alsof ik een ultra heb gelopen!

klik voor groot

Deze slechte tijd moet ik dus echt volgend jaar verbeteren. Maar dan dus met betere voorbereiding. Eigenlijk zat alles hier een beetje tegen. De voorbereiding en vooral het weer tijdens de run. Al bladerend kom ik runs tegen waar ik mijn coolcap droeg. Dat was nou een uitstekend idee geweest en dat had vast uitgemaakt. Stom om daar niet aan te denken want dan was ik dus niet oververhit geraakt waarschijnlijk.

gegevens:

* 21 km
* 24 graden

mei 194 km – 2017 totaal 1.398 km

25.05.2017 – hitland – 13 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen vanwege het examen maar vandaag ga ik dan alsnog op pad voor een rondje. Wafje gaat niet mee omdat het warm is en omdat ze nog steeds loops is. Ik ga vroeg op pad en stap ik de auto. Als ik de auto start, hoor ik een keihard geluid en kan ik niet meer sturen. Dat is vreemd want dat gebeurde gisteren ook eenmalig en daarna niet meer. Maar nu helpt opnieuw starten ook niet en klinkt het echt allemaal niet goed. Ik doe de auto weer uit en S. komt ook kijken en luisteren. We openen de motorkap en zien allerlei rubber rommel. Vandaar de brandlucht gisteren. Dit komt wel erg slecht uit want morgen gaan we op reis als het goed is en vandaag is alles dicht vanwege Hemelvaartsdag. Balen. Uiteindelijk vertrek ik samen met S. alsnog voor een rondje. Ik vertrek vanaf huis en onderweg praten we wat over wat we nu moeten doen.

Het lopen gaat verder prima. Ik loop heel makkelijk maar vanwege de HM van aankomende zondag doe ik rustig aan en loop ik alleen 1000-tjes om niet al mijn kruit te verschieten nu. Na een kleine 13 km staan we weer voor de deur. Nu eerst het auto probleem oplossen en bedenken hoe we morgen nu alsnog met vakantie kunnen gaan.

gegevens:

* 13 km
* 19 graden

mei 173 km – 2017 totaal 1.377 km

23.05.2017 – hitland – 15 km

Inmiddels heb ik al twee hele dagen niet gelopen. Dat is dus echt wel een unicum. Ik heb wel gefietst op 20 en 21 mei dus dat maakt het qua activiteit dan weer een beetje goed. Maar prettig is het niet want ik zit simpelweg teveel. Maar gisteren kwam het er gewoon niet van. Ik nam me niet de tijd om te gaan lopen terwijl ik natuurlijk best een heel kort rondje had kunnen doen. Maar ik wandelde wel enkele keren kort met woef als afwisseling met het zitten (en studeren).

Maar vandaag ben ik vroeg uit de veren en om 7 uur start ik al met mijn rondje nadat ik eerst met wafje gewandeld heb. Ze gaat niet mee want het is te snel na haar eten en bovendien is ze loops en heb ik geen zin om voortdurend op te letten. On top of that is het ook al vrij warm en doe ik haar daar ook geen plezier mee. Ik vertrek dus in mijn uppie. Ik start eerst met de warming up en ga daarna van start voor mijn run. Wat zal ik gaan doen vandaag? Ik wil niet te heet en te warm worden want ik kan me ook vandaag niet permitteren om in te kakken in de middag. Met het briesje van de zijkant of als tegenwind is het prima, met de wind in de rug en ook de zon in mijn gezicht is het al vrij warm.

Vandaag heb ik mijn nieuwe Agu Takatsu op die ik had besteld. Dat model kocht ik al in juni 2011 en mijn bril was echt op. De neusvleugeltjes waren kapot, het pootje was kapot en ik was dus echt wel toe aan een nieuwe. De bril is helemaal doorschijnend zo direct uit de verpakking en ik ben benieuwd hoe ver de bril gaat opkleuren. Na korte tijd in de zon is de bril al gekleurd en uiteindelijk wordt de bril vrij donker. Dat betekent dus dat mijn oude bril ook al lang niet meer meekleurend was en dat ook de maximale kleur niet meer voldoende was. Te lang mee gewacht want dit is veel prettiger aan de ogen in het zonlicht en geeft vast ook een betere bescherming. Ik heb geen idee hoe lang meekleurende glazen mee gaan maar in ieder geval dus geen 6 jaar dat is duidelijk. Ik lees nu op verschillende sites dat de glazen maximaal 3 jaar mee gaan… Oeps. Overigens ontdekte ik nu pas dat er ook losse glazen te krijgen waren geweest maar met mijn kapotte frame had ik daar toch niets aan gehad. Wel iets om te onthouden!

klik voor groot

Ik hobbel rustig door het gebied en op de dijk loopt het helemaal prettig qua wind. Ik geniet er wel van maar besluit dat 15 km wel genoeg is voor vandaag. Misschien kan ik morgen na het examen nog even lopen hoewel het dan wel warmer zal zijn dan nu. Afwachten maar. Deze maand wordt in ieder geval een maand met extreem weinig loop kilometers. Ik weet niet eens of ik de 200 km wel zal halen. Jammer maar helaas. Ik had het ook graag anders gezien eigenlijk en ik hoop de komende maanden weer fijn te kunnen lopen.

gegevens:

* 15 km
* 19 graden

mei 163 km – 2017 totaal 1.365 km

review: compressiekousen Gococo

Via Butik21 kreeg ik de kans om de Gococo kousen uit te proberen. De review heeft even op zich laten wachten (mei 2017) maar ik beschrijf pas iets als ik er ook daadwerkelijk veel mee gelopen heb. Aanvankelijk was dat de Sport Sock van Jobst die ik hieronder beschreven heb. Dat was ook een prettige kous om mee te sporten. Daarna kwam deze Gococo kous aan de beurt om te proberen! Ik koos voor de kleur turquoise maar er zijn nog andere kleuren beschikbaar en dat is natuurlijk altijd een pluspunt (o.a. zwart, wit, roze, oranje). Deze kousen hebben een middelmatige compressie van 18-21 mmHg.

Lees verder

20.05.2017 – hitland – 12 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen. Ik was aan het studeren en het waaide en was fris. Ik had gewoon geen zin en heb zelfs niet gefietst. Ook wel eens lekker zo’n dagje niets tussendoor. Nou ja, in de boeken dat dan weer wel en dat is niet leuk. Ik krijg er schoon genoeg van eerlijk gezegd.

Maar vandaag vertrek ik weer voor het eerste rondje met woef. Ze is nog steeds loops natuurlijk naar wil zelf nog niets dus met een beetje slim lopen moet dat nog wel gan. Eerst even over het grindpad en daarna naar de dijk. Op de dijk is het in ieder geval geen probleem om met haar te lopen. Ik loop weer tot aan de trap waar ik het natuurgebied weer in zal gaan. Dat is een mooie lap. Ik moet bovenaan de dijk even wachten omdat er hondjes beneden lopen dus maak ik even twee fotootjes.

klik voor groot

Daarna hobbelen we over de trap naar beneden en lopen rustig even langs het water. Het is mooi weer en heerlijk rustig hier. Geen kip te bekennen, de hondjes van zojuist zijn alweer verdwenen.

klik voor groot

Daarna loop ik weer naar de dijk en loop over de dijk weer terug naar de andere arm het natuurgebied in. Vanaf de dijk kan ik zien of er iemand loopt en omdat ik niemand zie, loop ik weer het gebied in. Het gaat vandaag super makkelijk. Geen idee waarom maar het loopt gewoon allemaal soepel en lekker. Niets is te ver of teveel en dat voelt prima. afje doet het gelukkig ook goed.

Het is genoeg voor vandaag en we lopen nog een laatste lusje terug naar de auto. Ik heb het nog even aan de stok met zo’n oversekste Labrador en die bazin is niet blij me mij en mijn woeffie. Sorry, kan er niets aan doen. Gauw weer verder!

Op het laatste stukje terug naar de auto zie ik nog een schildpad gezellig naast een meerkoetje in het zonnetje zitten. Grappig gezicht! Straks even fietsen, voor nu alvast een lekker rondje gelopen. Na 12 km staan we weer bij de auto.

klik voor groot

gegevens:

* 12 km
* 13 graden

mei 148 km – 2017 totaal 1.350 km

18.05.2017 – hitland – 10 km

Gisteren heb ik niet gelopen maar wel gefietst. Het was 29 graden en ik dacht dat het wellicht beter was om een rondje te fietsen omdat je dan lekker wat meer rijdwind pakt. Het fietsen ging prima, ik reed een kort rondje van 40 km op de racefiets en was snel weer terug.

Vandaag is het een stuk minder warm en bovendien is het total bewolkt dus echt warm is het niet. Waf en ik gaan dus voor het eerste rondje samen op pad. Ik hoop dat ik niet teveel honden tegen ga komen omdat madam loops is, maar nog wel aan het begin. Ze kan dus voorlopig nog even mee gelukkig.

We lopen eerst even over het nieuwe pad en daarna gaan we de dijk op. Dat lijkt me prima zo met haar aan de riem en ze vindt het tegenwoordig nog leuk ook. Omdat ik eergisteren die lange continu run in de hitte deed en de dag daarvoor ook al langere continu stukken liep, doe ik nu 1000-tjes en verander dat zelfs naar 800-tjes. Dat loopt makkelijk en is ook leuk voor wafje.

Bij de trap gaan we weer naar beneden naar het natuurgebied en daarna lopen we weer terug. Ik kom helemaal niemand tegen, op een draadhaar Vizsla reutje na die gecastreerd is. Geen problemen dus onderweg deze keer. Op de terugweg miezert het een beetje maar dat voelt heerlijk.

Na ruim 10 km staan we weer bij de auto. Gauw weer met mijn neus in de boeken nu!

klik voor groot

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

mei 136 km – 2017 totaal 1.338 km

16.05.2017 – hitland – 15 km

Gisteren heb ik een fijn rondje met woef gedaan maar vandaag gaat ze niet mee. Niet alleen omdat we gisteren al gelopen hebben, maar vooral omdat het ineens idioot warm is. Het is 26 graden en de zon schijnt ook nog eens vrolijk er op los als ik vertrek voor mijn rondje. Ik had eigenlijk het plan om vandaag 15 km continu te lopen als voorbereiding op de HM over 10 dagen. Dat zou vandaag dan wel eens moeten gebeuren eigenlijk. Ik trek dus mijn rokje aan en een heel dun shirtje en neem water mee in de Nathan. Dat is op dit moment de lichtste rugzak die ik heb maar zit niet helemaal ideaal.

Ik start vanaf huis en loop eerst over de dijk. Ik heb de wind in de rug en de zon op mijn lichaam en dat wordt dus al snel enorm warm. Niet prettig. Ik loop echt wel rustig maar ik voel dat ik gewoon al meteen warm word ook in mijn gezicht. Als ik door Hitland loop is het al iets aangenamer omdat ik daar wat wind vang maar zodra ik weer richting Nieuwerkerk loop is het weer veel te heet. Ik veeg constant mijn gezicht af met een natte zakdoek maar het wil allemaal niet echt koeler worden. Het lopen gaat verder prima maar ik heb het gewoon te heet en ik zie dat mijn hartslag ook vrij hoog is hoewel het wel mooi bij het tempo past plus de temperatuur. Maar ineens krijg ik er ook kippenvel bij en dat moet dus niet. Ik besluit om eerst weer richting de dijk te lopen omdat ik daar weer van de zijkant de wind vang. Dat gaat goed en ik koel meteen weer wat af. Kippenvel weer weg. Maar een kilometer later voelt het echt allemaal veel te heet en ik besluit de 10 km continu af te maken en dan te stoppen om rustig af te koelen tijdens een stukje wandelen. Zo gezegd zo gedaan. De 10 km continu gingen heel makkelijk en op zich was de HS bij dit tempo met deze idiote temperatuur helemaal niet zo gek. Maar het voelde gewoon niet goed en het leek me niet goed voor mijn lijf.

Ik heb een kilometer nodig om de hartslag weer onder de 120/min te krijgen en daarna hobbel ik rustig met RWR weer naar huis en na 15 km sta ik voor de deur. Op zich wel tevreden maar jammer dat het nou net zo warm is vandaag. Morgen wordt het nog warmer dus dan doe ik wel een rustig stukje of helemaal niets. Als het voor het weekend nog wil afkoelen naar 17 graden ofzo probeer ik nog eenmaal een langere continu ronde te doen en anders niet. Volgens mij gaat het wel lukken want dit rondje was op zich geen enkel probleem. Ik zie geen extreme temperaturen voor de 28e dus wie weet wordt het nog wel wat.

Op naar de volgende run maar weer.

gegevens:

* 15 km
* 26 graden

mei 126 km – 2017 totaal 1.328 km

15.05.2017 – hitland – 10 km

Het hele weekend heb ik niet meer gelopen. Ik heb wel gelukkig drie keer een klein stukje kunnen fietsen van en naar de cursus. Zaterdag fietste ik zowel heen als terug en gisteren alleen heen. Dat was heerlijk, want zo kon ik toch even bewegen en buiten zijn. de Editor is ook weer 51 km uitgelaten in het Groningse land.

Maar vandaag vertrek ik voor het eerste rondje van woef voor een runnetje op Hitland. Het is warm en fraai helder weer maar ik kan zo snel mijn rokje niet vinden in de koffer die ik nog moet opruimen. Dan maar een nieuw Salomon shirtje met korte mouwen en mijn dunne tight die ik wel bij de hand heb. Dat shirtje blijkt heerlijk te zitten en lekker koel te zijn. Fantastisch al die nieuwe materialen.

Ik ga in de ochtend niet zo lang zodat ik snel weer verder kan met alles wat is blijven liggen afgelopen week. Als het me lukt, ga ik vanmiddag nog wel een rondje lopen maar dan zonder wafje. Eerst nu maar eens starten en kijken hoe het loopt. Ik besluit over de dijk te lopen en weer bij de trap naar beneden te gaan terug naar het natuurgebied zoals ik vorige week ook een keer deed. Dat is een aardig rondje en niet al te lang. Tot de trap is het blijkbaar 2.600 mtr en dat klok ik even af. Ik maak een foto van het monument en loop de trap weer af. Daar geef ik wafje even water en wandel een klein stukje met haar. Na 200 mtr start ik de tweede lap ook weer van 2.600 mtr. Dat gaat offroad aanvankelijk wat langzamer maar de rest van de lap loop ik op snel zodat ik af klok op een keurige eindtijd voor het lapje. De rest loop ik RWR met een extra lusje en na 10 km staan we weer bij het begin van ons rondje. Dat liep lekker en vrij gemakkelijk en woefje had het ook niet extra moeilijk ondanks dat het vrij warm was al. Op naar de volgende run maar weer.

klik voor groot


gegevens:

* 10 km
* 17 graden

mei 109 km – 2017 totaal 1.313 km

12.05.2017 – preuswald – 8,5 km

Gisteren liep ik hier al een kort rondje met woefje en vandaag lukt het me ook om een kort rondje te lopen. Helaas echt erg kort want ik vertrek meteen in de vroege ochtend voor mijn runnetje met woef. Ik merk dat ik moe ben en zware benen heb. Het loopt eigenlijk voor geen meter maar het is prettig om even buiten te zijn. Maar ik ben ook aan het nadenken over alles wat er nu gebeurt en hoe het verder moet en zal gaan met mijn vader. Allemaal niet leuk. Ik denk aanvankelijk dat ik een nieuwe route loop en dat blijkt deels waar te zijn.

klik voor groot

Ik loop eerst door het parkje en neem daarna een pad dat ik niet echt ken en normaal niet loop. Ik heb geen idee waar ik uit zal komen maar de richting voelt goed. Tot mijn verrassing kom ik weer bij de zendmast uit.

klik voor groot

Eigenlijk prima want nu weet ik waar ik ben en hoe lang mijn rondje kan worden en hoe lang het duurt. Ik loop een rondje en zigzag daarna offroad tussen de bomen door. Omdat ik blijkbaar moe ben, mijn voeten niet goed optil en niet oplet waar ik loop, val ik over een boomwortel. Voor je gevoel val je dan heel langzaam als in slow motion terwijl je je best doet om in evenwicht te blijven wat dus niet lukt. Ik zag de bramenstruiken ook dichterbij komen. Stom gedoe. Mijn bril blijft keurig op mijn hoofd zitten en ik val met uitgestrekte armen in de struiken. Gelukkig niet zo teveel schade en ik loop daarna weer verder en ga ook richting huis. Best lekker om even buiten te zijn weer. De temperatuur is prima en het is droog gebleven. Op naar de volgende run. Deze maand lijkt een all time low te worden door allerlei omstandigheden. Als ik daar nou ook lekker uitgerust van zou worden, zou het tot daar aan toe zijn maar dat zit er helaas dus ook even niet in.

gegevens:

* 8,5 km
* 13 graden

mei 99 km – 2017 totaal 1.303 km