18.04.2017 – hitland – 9 km

Vandaag ga ik pas aan het einde van de middag op pad voor mijn rondje. Woefje rent mee naar de deur en gaat zitten. ‘Ik ga mee’. OK dan. Laten we maar kijken of ze ook alweer drie dagen achter elkaar mee kan voor een rondje. Gisteren en eergisteren waren immers mini rondjes speciaal voor haar en dat ging ook prima. Vandaag dan ook maar weer kort zodat madam mee kan. We gaan gauw op pad en ze is blij en vrolijk. Het is prima weer geworden, met een licht briesje en een zonnetje. Niet te warm voor madam dus voor haar ook goed loopweer.

klik voor groot

Ik heb aanvankelijk geen idee wat ik nu zal gaan doen zo met haar. Ik heb al van alles gedaan met haar deze week, van RWR tot 1000-tjes en ik ga dus eerst maar gewoon van start. Het voelt meteen al prettig en makkelijk. Misschien omdat het aan het einde van de middag is. Dat zou goed kunnen. Woef doet het ook prima en ik hoef niet eens veel te kijken wat ze aan het doen is omdat ze ook veel voor me uit hobbelt. Lekker makkelijk! Vanwege de wind ga ik eerst bij het leefgoed weer terug en loop daarna het natuurgebied in. Bij de lange arm sla ik rechtsaf en al die tijd loop ik dus gewoon nog lekker continu te draven met woef. Dan gebeurt het! Ik passeer een wandelaar in een oranje jack die ineens ‘maak grotere passen’ naar me roept. Huh? Ongevraagd advies is tot daar aan toe maar grotere passen is nou net een heel vreemd advies. Je kunt iemand zeker helpen als je ziet dat er op een hele trage cadans gelopen wordt (je gaat dan bonken), of heel erg in een knik naar voren loopt, of weet ik wat voor houding biomechanisch niet handig is. Maar grotere passen als je niet weet wat iemand eigenlijk aan het trainen is, is gewoon een heel vreemd advies. Ik liep namelijk gewoon normaal door, met een prima cadans dus de paslengte die daarbij hoort, hoort simpelweg bij dat tempo. Je mag van mij zeggen dat ik mijn voeten op moet tillen, mijn armen anders kan houden of niet zo naar de grond moet kijken maar paslengte? Zelfs al zou die man Olympisch kampioen zijn, dit kwam dus erg merkwaardig over. Ik hobbel dus vrolijk door, loop de dijk op en loop terug naar het Leefgoed. Inmiddels is wafje weer aan de riem op de dijk. Ik denk na over die man. Hoe komt iemand er nu bij om ongevraagd advies te geven aan iemand die notabene ook nog aan het lopen is? Kom je elkaar nou tegen in een rustpauze en je raakt aan de praat, dan is het wellicht nog iets anders maar ik zou het echt niet in mijn hoofd halen om iemand ongevraagd (en onjuist) advies te gaan toeroepen.

Ondertussen loop ik alweer onderaan de dijk door het natuurgebied. Woef doet het zo goed (en ik ook) dat ik nog een extra lusje eraan vast koppel. Dat is een mooie training voor nu en zelfs een beetje op tempo. Dit ging wel erg gemakkelijk en dat is leuk. Nu afwachten hoe woefje dit allemaal doorstaat. Zijn we er dan nu echt met haar? Ik forceer niets want in Schotland moet ze straks helemaal fit en happy zijn!

Bij de auto krijgt ze meteen water want omdat ik niet had bedacht dat we zo ver samen zouden gaan, had ik geen water bij me voor haar. Arme hond en het slokje gaat er wel in.

klik voor groot

Op naar de volgende run maar als mijn run morgen al is, mag ze echt niet mee, hoe zielig ze ook kijkt!

gegevens:

* 9 km
* 5 graden

april 181 km – 2017 totaal 1.094 km