Maandelijks archief: juni 2012

29.06.2012 – tussen training 13 – 10×400 (200) IT2 – totaal 9 km

**29.06.2012 – tussen training 13 – 10×400 (200) IT2 – totaal 9 km**

Beetje warme ronde, heb wel mijn best gedaan maar het liep niet zo lekker in de warmte overdag. Verder eigenlijk weinig te melden over deze training. Wel geoefend met de cadans via de metronoom en dat ging op zich wel aardig. De eerste laps cadans op 176 gehouden, de laatste op eigen cadans. Snelheid blijft dan gelijk. Het was de bedoeling om alle laps rond de 2′ te lopen maar dat werd door de warmte net iets langer. Ook best. De souplesse tijd zou rond de 2’06″ moeten liggen.

Gegevens:

* totaal 9 km
* temp 20

juni 139 km – 2012 totaal 1.154 km

27.06.2012 – tussen training 12 – 7 km DL – totaal 8,5 km

**27.06.2012 – tussen training 12 – 7 km DL – totaal 8,5 km**

Soort herstelrondje na het drukke en vermoeiende weekend. Ik wilde gisteren al lopen maar toen had ik zoveel maagpijn ineens, dat ik natuurlijk niet ben gaan lopen. Vandaag dus even rustig aan een lekker stukje gelopen. Niet te ver want het was vrij warm en Ztje is geen warm weer hond. Ik miste enorm mijn cool cap, want die is retour naar de fabrikant en een andere is onderweg. Het zijn fijne dingen dus ik hoop dat ik snel de nieuwe heb.

Vandaag liep ik voor het eerst met het Nathan race vest met een Hydrapak zak van 1L erin. Die past precies en is een uitstekende zak omdat de slang eraf kan, en de zak goed gereinigd kan worden. Echt een vondst. Het was niet erg warm op mijn rug, zelfs niet met dit weer en ik heb iedere kilometer wat gedronken zonder ook maar even vaart te hoeven minderen. Heerlijk en de hele zak was op, hoewel ik die niet helemaal gevuld had voor deze eerste keer. Normaal drink ik helemaal niet onderweg, maar met deze warmte en omdat ik het wilde uitproberen was het eigenlijk heerlijk. Er zit zelfs een magneetsluiting op de slang, dus dat probleem is ook opgelost. Even slang pakken, erin bijten en lebberen maar. Review volgt later.

Verder ging de run prima. Ik kwam een beetje moeilijk op gang maar na een paar kilometer ging het lekker en had ik veel langer kunnen lopen. Maar ik wilde het niet te gek maken voor mijn zielige runningmate die met haar tong op de grond meeliep. Morgen weer een rondje en dan lekker intervallen.

Gegevens:

* totaal 8,5
* temp 20
* HR 137 gemiddeld
* cadans veel te laag rond 164

juni 130 km – 2012 totaal 1.144 km

24.06.2012 – testrun – loopband, hitland en weesp 5 km wedstrijd

**24.06.2012 – testrun – loopband, hitland en weesp 5 km wedstrijd**

Nog steeds met de holter in de hoop iets te ‘vangen’ dat een gek gevoel zou kunnen verklaren. Maar daarvoor moest ik dus altijd nog in het rood lopen, wat me vrijdag rond het ziekenhuis niet lukte. Omdat het slecht weer zou worden op zondag, dan maar zaterdag avond eerst op de loopband gelopen. dat was op zich wel weer leuk om te doen, maar had niet het gewenste resultaat. Ik kreeg het alleen maar ontzettend warm, maar mijn hartslag kwam niet in de buurt. Toen besloten om samen met S. naar Hitland te gaan om tegen de dijk op en af te lopen. Daar viel ik meteen in de eerste ronde omdat ik struikelde over een opstaand stukje asfalt toen ik weer om wilde keren over de weg. Niet slim. Broek niet kapot, wel een geschaafde arm en knie en bovendien viel ik ook nog op mijn schouder die aanvankelijk pijn deed, maar inmiddels niet meer gelukkig. Het toeval wilde dat ik weer met een flesje liep, net zoals vorig jaar toen ik zo hard tijdens een langzame duurloop viel. Goede valbrekers die dingen! Direct na de valpartij stapte ik woest in de auto maar ik bedacht al snel dat dat ook niet zo zinvol was en besloot dus maar de training alsnog te starten. S. moedigde me aan zodat ik even ‘door’ zou lopen, maar hoewel het niet slecht ging, kwam ook nu mijn hartslag niet in de buurt van het ‘rood’. Pas toen we een stukje verder reden en het wederom probeerden op een langer oplopend stukje ging het goed en kwam mijn hartslag zelfs tot 177 tot mijn verrassing. Ik heb ook keihard gerend, en haalde tot vier keer toe de 17,2 km/uur tijdens het stukje dat een beetje naar beneden liep. Dat was dus blijkbaar genoeg om de HF even omhoog te jagen, iets dat ik normaal natuurlijk nooit doe en al helemaal niet op deze manier. Maar doel bereikt.

Toch besloten we dat die run in Weesp dan ook maar door moest gaan ondanks de weersvoorspelling, omdat ik niet het gevoel heb gehad en volgens mij alles dus prima ging tijdens de training. En dat hebben we geweten!

Zondagochtend goot het al en waaide het ook nog eens hard. Maar goed, aangekleed en dan maar op weg gegaan richting Weesp voor de 5 km run. Meer zou ik echt niet gekund hebben, want ik was inmiddels best al vermoeid door twee dagen achter elkaar voluit hardlopen. Parkeren moest op een weiland en we waren benieuwd of we ooit nog van het weiland af zouden kunnen komen door de modder. Maar goed, het parkeren lukte en daarna liepen we door de regen naar de inschrijfbalie in een tentje.

Daarna was het wachten geblazen. Van inlopen was geen sprake met dit pestweer. Ik had me omgekleed en gelukkig had ik nog een weggooi poncho meegenomen, want dat is wel lekker tijdens het wachten in het startvak. Eerst gingen de kinderen op pad voor de 2,5 km run. Er werd al gewaarschuwd dat het eerste stukje glibberig zou zijn en dat je vooral over de matten moest lopen. Ik baalde er een beetje van, wat juist het einde zou belangrijk zijn voor mij, als ik vaart zou maken voor de finish. Dat kon dus nu helemaal niet met de modder voor de eindstreep en de rare bocht.

klik voor groot


Maar goed, al snel stond iedereen in het startvak en ging de 5km op weg. Over het gras, even naar boven en de weg op. Het waaide behoorlijk en het voelde al zwaar bij de start. Hf was al hoog maar ik moest doorzetten voor de meting. Zo sukkelde ik door op weg naar het keerpunt. Daar zag ik dat er maar drie dames voor me liepen. En zo probeerde ik dus dame drie in te halen. Allemaal voor een goed doel. Echt snel ging het niet, maar er stond aardig wat wind en ik was best moe. Grappig genoeg ging mijn HF niet echt omhoog. Geen geslaagde meting dus maar ik heb mijn best gedaan. Eindtijd was met 27.04 niet om over naar huis te schrijven maar met de wind nog niet gek. Was wel derde dame maar deze keer geen prijs :-)

Gelukkig konden we ook vertrekken van het weiland. De deelnemers aan de halve die later weg wilden, moesten met trekker weg worden gesleept.

Na deze run de holter teruggebracht in hoofddorp en zo kwam er een einde aan 48 uur met holter en heel wat zware kilometertjes.

Gegevens:

* totaal 7 km op 23.06 en 5 km tijdens weesp run
* temp 14 – harde regen en veel wind

rondje in google earth openen

juni 121 km – 2012 totaal 1.135 km

22.06.2012 – run met holter (test) hoofddorp – totaal 7,5 km

22.06.2012 – run met holter (test) hoofddorp – totaal 7,5 km

Vandaag een vreemde run, in een nieuw gebied namelijk rond het Spaarneziekenhuis omdat ik voor een test met een holter moest hardlopen. Best een aardige groene omgeving dus dat viel helemaal niet tegen. Tot mijn verrassing was het droog toen ik eenmaal buiten stond, aangesloten op de holter en wel want tijdens de reis naar het ziekenhuis regende het flink door maar gelukkig klaarde dat helemaal op.

klik voor groot

Op de poli eerst aangesloten op de holter. Dat was snel gebeurd en ik hoopte van harte dat het me tijdens de training zou lukken om een beetje in het rood te komen, zodat duidelijk zou worden wat er nou gebeurt op een hogere HF, want ik merkte op weg naar de finish van de Letterenloop (weer) dat er iets geks gebeurt rond de 168-170 HF. Dat kan heel goed aan een instelling van de pacemaker liggen die ineens gaat ‘tegenwerken’ wanneer het niet moet. Ik had dit namelijk al eerder op een HF rond de 158 en in april hebben we de instellingen zodanig veranderd dat het niet meer gebeurde. Maar dit is anders en bovendien niet te verklaren met een instelling. Het is dus wel zinvol om te weten wat er nu precies gebeurt, om zeker te weten dat ik niet ineens in een ritmestoornis schiet als ik wat ga versnellen. Ik ga ervan uit dat er helemaal niks ‘gebeurt’ in de zin van iets ‘verkeerds’ maar met mijn ‘probleempjes’ is het wel handig om dat even zeker te weten en geen domme dingen te doen natuurlijk.

Maar dat versnellen viel vandaag helemaal nog niet mee, want er stond een keiharde wind en ik had het idee dat ik gewoon uiteindelijk ‘vermoeid’ was en dus niet sneller kon om de hartslag ook op te laten lopen. Ik heb van alles geprobeerd, ben begonnen met indribbelen en toen 1.500 meter snel. Dat zette geen zoden aan de dijk, dus dan maar 800-tjes gedaan zonder resultaat en uiteindelijk dan maar 100-tjes op sprint. Dat was best snel zag ik terug in de analyse en hoewel ik wel aanzienlijk hoger kwam, en natuurlijk bij ieder nieuw 100-tje ook weer wat hoger, lukte het me simpelweg niet om echt rond de 168-170 uit te komen en dus heb ik het maar opgegeven, want je alleen maar kapot rennen en eventueel nog een blessure op te lopen is ook weinig zinvol.

De holter was al gestart met een 48 uurs opname, om eventueel dit weekend dan maar een 5 km wedstrijd ergens te kunnen doen. Dat was ook wat de sportarts in Den Haag had voorgesteld en zo gaat het dus ook gebeuren. De holter is niet al te groot en volgens mij ziet niemand dat er draadjes op mijn lijf lopen en dan nog. Soit.

Enige probleem is mijn enorme allergie tegen de gel van de plakkers die me voor weken enorm eng uitziende blaren geven en jeuk dus ik moet maar even kijken hoe dat gaat dit weekend en anders plak ik zelf wel de reserve plakkers er weer op, dat kan ook.

klik voor groot

Daarna dus weer terug naar de poli en afgesproken dat de holter na de run zondag bij de receptie in de ontvangsthal wordt teruggebracht. Bij het uitrijden had ik niet genoeg geld bij me, want ik moest maar liefst 4 euro afrekenen voor ruim 2 uur parkeren op het parkeerterrein. Geen kattenpis en ik was blij dat ik was losse euromunten in de auto had liggen. Daarna op weg naar huis waar de eerste jeuk al begon van die klote plakkers.

klik voor groot

Wordt dus vervolgd….

Gegevens:

* totaal 7,5 km
* temp 17- harde wind


kaartje is raar want garmin ging onderweg in de auto weer aan
vandaar de rechte pijn richting het zuiden weer

juni 109 km – 2012 totaal 1.123 km

20.06.2012 – tussen training 11 – 4x 1000 (400) – totaal 9,5 km

**20.06.2012 – tussen training 11 – 4x 1000 (400) – totaal 9,5 km**

Vandaag zou ik 4×1000 (400) moeten doen. Beetje vreemd, want toen ik dit schema volgde in 2011, heb ik werkelijk geen enkele keer 1000-tjes gedaan. Ik 800-tjesstaan op 5.10 min/km maar ik snap niet waar die vandaan komen want in het hele Steffny schema dat ik toen deed, kom ik dat niet tegen. Merkwaardig, want ik deed vandaag week 4 dag 1 in de aanloop naar de british10K die waarbij ik dus over een kleine 3 weken (schemaweek 6) uit moet komen op 10 km op de zondag.

Hoe het ook zij, ik vond het een vervelende training die bovendien ook helemaal niet goed ging. Ik begrijp niet goed waar het tempo vandaan komt dat ik moest lopen, want het leek me te snel.

De eerste twee rondes gingen nog wel redelijk. Daarna kwam er ineens wat wind en zakte mijn tempo totaal weg. Maar in plaats van stoppen, verlegde ik de zone naar mijn 10 km wedstrijdtempo en kwam alsnog redelijk uit, en dat vond ik niet eens zo verkeerd. De laatste kon dan wel weer ietsje sneller, met lagere gestelde eindtijd.

Mijn cadans was echter erg laag, en ik kreeg mijn ademhaling ook niet goed mee met een hogere cadans op de metronoom.

Ik weet niet waar het precies aan lag. S. reed deze keer mee op de fiets als bescherm ridder van de eerbaarheid van Ztje. Anders gezegd: hij moest opletten dat we geen oversekste reutjes zouden tegenkomen die haar alsnog wilden gaan dekken (omdat madammeke nog niets van zich afsnauwt helaas zo aan het einde van de loopsheid). Misschien leidde dat af, ik weet het niet maar het ging niet lekker.

Voor volgende week maar eens kijken wat ik doe. Ik zou nog liever 6×1000 doen met een dribbelpauze en dan op ee juiste snelheid. Daar heb ik meer aan in de aanloop naar de 10K denk ik.

Grappig genoeg deed ik vorig jaar ook reeksen van 6×1000 maar blijkbaar ook veel sneller dan nu soms. Daar waren de pauzes langer, want hoewel ik keek in het Klaas Lok schema was ik natuurlijk soms eigenwijs. De eerste paar keer gingen keurig qua tempo, maar later zie ik echt andere tijden komen. Schrijft Lok een tempo voor op souplesse van 5.38 tot 5.50 of zoiets, liep ik ze in 5.19. Stom dus, en het betaalde zich ook totaal niet uit in een snellere eindtijd. Nu weet ik beter inmiddels.

Nee, het lichaam stelt ons iedere keer weer voor verrassingen.

Ik zie de Holter voor morgen tijdens training somber in, want ik ga natuurlijk nooit een HR van 168-170 halen tijdens een training nu. Ik zal eens speuren in mijn logboek met welke training ik dat eventueel wel voor elkaar krijg, en anders moet ik zaterdag dus ergens maar een wedstrijdje gaan lopen. Dan moet het wel droog blijven want anders gaan mijn draadjes los. Een een steekje zit er toch al los!

Wordt dus vervolgd.

Gegevens:

* totaal 9,5 km
* temp 20

juni 101 km – 2012 totaal 1.115 km

review: nathan triangle waterbelt

**review: nathan triangle waterbelt**

In het kader van de zoektocht naar de handigste watervoorziening tijdens het lopen, toch maar eens de Nathan Triangle geprobeerd. Die zag er op het plaatje redelijk uit qua vorm. Op de site van Nathan meer informatie over de belt.

De specs:

Nathan Triangle Drinkgordel

- Middelpunt 45 graden plaatsing fles / opbergvakje voor snelle toegang en terugplaatsen
- 0.65L fles zonder clip / trekoog
- Voorzien van waterproof ID / medische gegevens kaartje
- Vochtregulerende mesh
- Sleutelclip
- Vochtafvoerende zacht gestoffeerde achterzijde
- 3m Scotchlite TM reflectie
- One size fits all
- Gewicht 200 gram


in meerdere kleuren beschikbaar

Uiterlijk en gemak:
De belt ziet er goed uit en is kwalitatief dik in orde. Het zakje is wat klein, verwacht niet dat er gelletjes in passen. Hooguit wat sleutels en geld en eventueel een kleine telefoon (geen smartfoon). Overigens kan je natuurlijk op iedere belt zelf mogelijkheden naaien om gels mee te nemen. De fles kan gemakkelijk uit de holster genomen worden en weer worden terug gestopt.

Pasvorm:
Vol verwachting paste ik de belt die er op het plaatje echt goed doordacht uitziet qua model om er vervolgens achter te komen dat er simpelweg op mijn lichaam geen plek is waar de belt echt goed zit. Om mijn middel moet de belt heel strak aangetrokken worden om niet te gaan hobbelen, lager om de heup zit de belt ook niet goed. Met een kleinere fles lijkt het iets beter te zitten allemaal. Kijkend op internet op Amazon bij de reviews ben ik niet de enige bij wie de belt absoluut niet zit. Het is een prima belt voor wandelingen of tijdens skaten maar tijdens een loopsessie hobbelt het allemaal veel te veel.

Wat mij betreft dus geen aanrader.

De zoektocht gaat dus door! Andere – inmiddels uitgeprobeerde – watersystemen staan hier

18.06.2012 – tussen training 10 – 20 km DL

**18.06.2012 – tussen training 10 – 20 km DL**

Vandaag geaarzeld of ik deze afstand in tempoblokken ging doen met pauzes of als DL ‘achter elkaar’ met enkele tempoblokken. Ik koos uiteindelijk voor het laatste, omdat ik het idee heb dat het ‘lang’ achter elkaar lopen toch weer even getraind moest worden, en dat de tempoblokken daarin verwerkt net voor die extra prikkel zouden zorgen. Hoewel ik natuurlijk in Edinburgh simpelweg te snel gestart ben en dat weliswaar de eerste 15 km heb kunnen volhouden, werd het daarna (ook door de warmte) toch moeilijker en moeilijker. Achteraf nog steeds ontzettend jammer dat ik die run nou niet wat beter heb ingedeeld, maar dat is toch ook nog steeds onervarenheid. Stiekum denk je dan nog steeds dat alles wat er in het begin ‘sneller’ gelopen is scheelt qua eindtijd. Dat klopt, maar andersom kan dat ook heel goed als je goed getraind bent. Vandaar nu de tempoblokken tijdens een lange run. Het eerste blok ging een beetje te snel maar kostte me eigenlijk weinig moeite, ondanks het ‘gesukkel’ gedurende de kilometers daarvoor. Aan het einde van de run gekozen voor twee tempoblokken van 500 meter en die gingen ook prima. Overigens was de tweede helft (na de 2e pont) sneller dan de eerste helft.

Toch blijf ik het bizar vinden dat ik met RWR op de LSD sneller ben. Misschien is dat iets mentaals, want nu probeerde ik ook echt rond een bepaald tempo te blijven, maar ik zie eigenlijk steevast toch een hoger tempo staan bij de langere duurlopen die ik met RWR heb gedaan. Ik denk dus wel dat de RWR methode voor de echte langere rondes beter/fijner zijn om te doen, waarbij het toch zinvol is om met de RWR richting de 28 km te gaan trainen om zo ‘over’ te hebben (ook mentaal) op de halve marathon. Maar goed, deze run ging verder prima.

Gegevens:

* totaal 20 km
* cadans 164
* HR gemiddeld 144
* temp 18

rondje in google earth openen

juni 92 km – 2012 totaal 1.106 km

16.06.2012 – tussen training 9 – fartlek – totaal 9 km

**16.06.2012 – tussen training 9 – fartlek – totaal 9 km**

Eigenlijk was het plan om 10×400 (200) te doen. Zo startte ik ook. Eerst warmlopen, daarna 10 minuten joggen. Zo gezegd zo gedaan. Na de 10 minuten joggen wilde ik net starten met mijn eerste lap toen ik iemand achter het hoge gras ontwaarde. Omdat ik geen reutje tegen wilde komen, aarzelde ik dus en wist ik al dat de eerste lap verpest was. Die legde ik dus af in 2’11″. Jammer maar helaas. Het ging ook moeizaam toen ik eenmaal weer kon starten. De tweede lap ging in 2’01″ en daar was dus niks mis mee, maar het voelde gewoon niet top. De derde lap brak ik na 70 meter af hoewel alles er goed uitzag. Om een of andere reden voelde het niet goed en wilde ik de reeks niet afmaken op deze manier. Ik besloot daarna dan maar om wat verder te sukkelen op Run/Walk/Run en daarbij hield ik mijn gemiddelde dan maar rond de 6.15 min/km om af te sluiten met anderhalve kilometer op een sneller tempo zonder ‘walk’ pauze. Op deze manier had ik toch een aardige training waar ik verschillende systemen mee aansprak maar me toch niet over de kop liep. Ik was eigenlijk verrast dat er aan het einde toch 9 km op de teller stond, want het voelde als een veel korter stukje. Toen ik eenmaal besloten had tot een andere training voelde alles ook prima verder. De laatste anderhalve kilometer had ik een cadans van 166 dus dat was nog niet eens zo ontzettend slecht.

Gegevens:

* totaal 9 km
* temp 18

juni 72 km – 2012 totaal 1.086 km

14.06.2012 – tussen training 8 – 12 km DL – totaal 13,5 km

**14.06.2012 – tussen training 8 – 12 km DL – totaal 13,5 km**

Vandaag weer een tussen training zonder het schema voor de HM. Moet nog even dubben wanneer ik daarmee begin. Over ruim 3 weken is de British10K en ik twijfel dus nu tussen was snelheidstraining voor die run gevolgd door het HM schema (past met moeite precies) of volgende week beginnen met HM schema en de 10 km daarin laten vallen. Geen idee. Momenteel is alles even anders dan normaal dus ik moet maar even zien. Het lopen gaat op zich goed, dus dat is het probleem niet.

Vandaag gestart voor een rondje ‘ik zie het wel’ maar met de intentie voor een lange DL. Anders zou het wel veel tempowerk achter elkaar worden en intervallen met een loopse hond achter je aan en mannetjes in de buurt is niet zo handig. Dat is volgende week wel weg gelukkig. Uiteindelijk werd het dus een heerlijke rustige DL en na ruim 13 km was ik weer terug bij de auto. Lekker stil geweest onderweg en genoten van de IJssel, de vogels en de ooievaars. Enkele dagen geleden zag ik tijdens een wandeling nog een Purperreiger! Soms dus verrassingen langs de weg en dat is altijd een feestje natuurlijk. Onderweg had ik nog bijna ruzie met iemand van het beheer daar. De goede man kwam aanrijden in zijn auto en drukte me bijna van het pad, zeker met de hond erbij. Ik mompelde ‘kut auto’s’ en de man zei streng ‘wat zei u’ door het open raam. Ik herhaalde dus keurig dat ik ‘kut auto’s’ had gezegd waarop ik een soort preek krijg dat hij ook voor mijn veiligheid daar rijdt. Nou echt niet, als ik bijna van de weg gereden wordt. Bovendien rijdt hij op de brede paden en niet op de plekken waar wel degelijk soms van die rare stellen staan zoals op de parkeerplaats bij het oude deel. Daar reed hij mooi langs. Ook kwam hij duidelijk niet in zijn autootje op het pad waar ik gestart was en dronken jongeren hingen. Die waren overigens totaal niet vervelend, floten naar de hond en zeiden iets over haar vachtje en vroegen of ik lekker had gelopen, waarop ik antwoordde dat ik nog moest beginnen. Dat leverde wat onschuldige hilariteit op. Maar toch…. geen idee hoe ze er een uurtje later aan toe waren geweest natuurlijk en dat had die goede man in zijn autootje ook niet kunnen zien. Ik loop daar nooit, maar er waren zoveel mensen op de golfbaan aan het afslaan dat ik voor het indribbelen maar koos voor dat pad langs het water in plaats van een balletje op mijn hoofd. Was ook wel weer eens leuk en het is eigenlijk een heel veilig gebied daar. Volgende keer zeg ik dus gewoon weer die ka-u-tee auto’s.

Op naar de volgende run.

Gegevens:

* totaal 13,5 km
* temp 18
* HR 140 gemiddeld

juni 63 km – 2012 totaal 1.076 km

12.06.2012 – tussen training 7 – fartlek – totaal 8 km

**12.06.2012 – tussen training 7 – fartlek – totaal 8 km**

Vandaag had ik eigenlijk een eerste schemadag willen doen met 2x (1.200 TL + 800 IT2 + 400 IT2) zoals in week 3 dag 1. Ik had dit ook braaf geprogrammeerd op de Garmin. Zo gezegd zo gedaan, toen ik eindelijk op pad kon na 20 uur, startte ik met de warming up gevolgd door de eerste 10 minuten rustig joggen. Maar al snel doemde het eerste hondje op, en bedacht ik dat het wellicht niet zo handig zou zijn om een schema te doen met een loopse hond die zelf wel zin had in een lekkere vrijpartij en mannetjes die me zouden volgen of haar zouden bespringen. Ik stopte de workout dus en besloot lekker te gaan lopen en wel te zien waar het schip zou stranden. Nou nergens dus, want ik liep als een zonnetje met een tempo rond de 5.35 min/km en een keurige rustige hartslag. Ik snap dat dus niet goed. Ik zou mijn 1.200-tje op 5.45 gedaan hebben, en de 800 en 400 op 5.15 min/km en nu loop ik zonder op of om te kijken lekker genietend 5.35 min/km over enkele kilometers.

Onderweg kwam ik nog iemand tegen waar ik even mee gepraat heb totdat ik het koud kreeg. Terwijl ik stond te praten passeerden twee dames ons en toen ik later weer in beweging kwam en lekker liep, zag ik ze ineens ergens voor me uit lopen. Kennelijk liepen ze niet erg snel en was ik wel benieuwd of ik nou over die afstand nog dichterbij kon komen. Dat lukte, maar ik besloot af te slaan en over het gras richting de dijk en de ooievaartjes te lopen. Ik heb namelijk nog steeds niet gezien of er kleintjes zijn. Dat is nou het voordeel van een rondje ‘lekker lopen’ zonder vooropgesteld plan. Hoe ver, hoe snel en welke richting… alles staat open, alles kan en voelt ook goed. Deze keer dus gewoon een lekker rondje in de vorm van een soort fartlek en lekker lopen zoals het goed voelt.

Ik had wel de metronoom bij me, maar al snel merkte ik dat een hoge cadans vandaag simpelweg niet lekker liep. Ik heb daarna dus alleen op gevoel gelopen en wel geoefend met het optillen van mijn voeten in plaats van mijn sloffende pas. Kennelijk maakte dat me sneller vandaag, anders weet ik het ook niet.

Thuisgekomen zag ik ineens dat de garmin de workout als fietstocht had geprogrammeerd, en snapte ik ook meteen waarom ik andere schermen voor me kreeg en helemaal geen pasfrequentie kon zien (dat heeeft een fiets immers niet en is dus uitgeschakeld). Eigen schuld, want ik had de oude workouts even verplaatst naar ‘cycling’ en niet goed gekeken. Puntje om op te letten dus in de toekomst.

Morgen weer een ander rondje, ik denk dat ik dus pas volgende week start met het schema voor de HM en niet deze week. Wel wil ik weer wat verder lopen de komende dagen dus ik moet maar eens kijken hoe dat verder gaat.

Iedere dag is momenteel wel een krachtsinspanning om ‘overeind’ te blijven (letterlijk) dus ik moet nog even bekijken waar dat precies aan ligt. Alles sal reg kom neem ik aan.
Carpe diem en op naar een nieuwe dag.

Gegevens:

* totaal 8 km
* temp 14
* HR 140 gemiddeld

juni 49 km – 2012 totaal 1.063 km