Maandelijks archief: november 2011

30.11.2011 – 10×400 totaal 9,5 km

30.11.2011 – 10×400 totaal 9,5 km

Vandaag weer eens een 10×400 uit de kast getrokken. Voordat ik commentaar krijg: ja ik rommel momenteel maar wat. Combineer duurlopen met een interval training af en toe en werk momenteel niet gestructureerd naar een doel of met een schema. Dat ga ik wel doen, maar ik ga eerst genieten van mooie duurlopen dwars door de Glens in Schotland en klimmetjes oefenen waar je nauwelijks ‘lopend’ tegenop kunt komen. Daarna ga ik weer verder met een schema. Ik moet even kijken wanneer ik met het HM schema start voor begin 2012, maar dat zal wel ergens in febuari worden. Eerst staat de 10 km van de CPC dan nog op het programma op 11 maart 2012. Maar ik wil dan wel een 6 weken schema gedaan hebben, anders blijft het gerommel in de marge zoals nu met de 7-heuvelen als trainingsronde en straks ook de bruggenloop als trainingsronde. Maar goed, komt tijd komt raad. Van die heuvels in de UK zal ik in ieder geval toch weer sterker worden.

Ik zit geinteresseerd naar de video’s te kijken van foutenanalyses en looptechnieken/loopscholing. Er valt toch nog een hoop te verbeteren en te leren/te oefenen. Toch is het wel interessant om te zien dat sommige technieken of ‘trucs’ lang niet altijd gunstig uitpakken tijdens het lopen. Veel lezen, veel oefenen en veel uitproberen dan maar.

De 400-tjes gingen op zich wel goed in 2″ ongeveer. Maar ik vraag me af waar ik nou eigenlijk die 2″ vandaan heb, want voor een souplesse rondje van Klaas Lok moet – met mijn 10 km tijd – de rondetijd langer zijn. Morgen eens even kijken.

Voor nu niet zo erg, want ik heb de 400-tjes gewoon gedaan op een tempo dat ik gelijkmatig kon vasthouden en wat goed aanvoelde.

Gegevens

* totaal 9,5 km
* HR max 164

november 170 km – 2011 totaal 1.869 km

28.11.2011 – hitland 11 km

**28.11.2011 – hitland 11 km**

Vandaag een rondje zonder doel of speciale training. Gewoon genoten van het weer. Onderweg nog een rare ontmoeting met een dame die het nodig vond haar enge grote duitse herder op me af te laten rennen. Ik had Ztje al aan de riem gedaan omdat ik die engerd in de verte zag. Toen ze geen aanstalten maakte om de hond aan te lijnen besloot ik om te keren en via de andere kant terug te lopen. Maar helaas hoorde ik toen al snel voetstapen en gehijg achter me. Ik schrok me rot. Toen ik langs de dame liep daarna, mompelde ze iets over ‘niet met honden werken’. Toen ik beleefd vroeg wat ze zei, liep ze door….. Ik riep nog wat naar haar en toen draaide ze zich om en beet me toe of ik ‘nog een heel gesprek wilde ofzo’. Ik heb haar maar gezegd dat zij misschien eens met mensen moest gaan werken. Ik snap niet waarom die mensen altijd zo raar moeten doen, zeker niet als ik beleefd blijf en last heb van haar hond. Heel merkwaardig. Ook al deed die hond uiteindelijk niets engs, ik moest er wel voor stoppen omdat dat beest achter me aan kwam rennen. Zucht.

Morgen eens kijken wat ik zal doen. Misschien toch even intervallen en dan een beetje kort. Mijn runningmate moet wat extra aandacht nu er ineens een kleine pup hier ronddartelt en ook extra aandacht vraagt. Lekker met mij een stukje lopen zonder lastige pup aan je oor is dan wel lekker denk ik.

Gegevens

* totaal 11 km
* HR max 154

november 161 km – 2011 totaal 1.859 km

review: seiko metronoom DM-50

**review: seiko metronoom DM-50 (ongeveer 20 euro)**

In enkele posts schreef ik over experimenteren met cadans en noemde ik de metronoom al. Inmiddels gebruik ik alweer enige tijd de Seiko DM-50 metronoom voor dit doel. Overigens is er ook een app voor de android beschikbaar met een metronoom, en ook een muziekapp die zelf de muziek van het device selecteert bij een bepaalde cadans die je wilt lopen. Je moet daarvoor overigens wel een aardige muziek bibliotheek op de telefoon hebben staan zodat de app ook wat te kiezen heeft.

Ik vind het voordeel van de Seiko metronoom de draagbaarheid en instelmogelijkheden. Je kunt heel gemakkelijk switchen naar een lagere of hogere cadans en zo kan je in een training heel snel varieren als je zou willen. Dat is vooral belangrijk als je nog in de opbouwfase bent naar een hogere cadans (zoals ik). Begonnen ergens als echte sjokkende kamerolifant op 140 per minuut, loop ik nu uit mezelf al ruim boven de 160 als het lekker gaat en train ik nu met de metronoom tussen de 165 en 168 per minuut.

Ik heb ook het gemak van de footpod op de Garmin 405CX die ook nog eens bij de analyses precies de cadans laat zien. Als ik dus – zoals vandaag – experimenteer met een lap op het ritme van de metronoom en daarna een lap met mijn eigen ritme, kan ik precies zien wat ik eigenlijk dan uitspook.

De metronoom is licht, is makkelijk aan kleding vast te klemmen, maar ligt ook prima in de hand. Het geluid is ruim voldoende, zelfs op de zachtste stand is het geluid prima te horen. De metronoom is in te stellen van 30 tot 250 beats per minuut. Verder kan je kiezen uit verschillende ritmes. Het is voor mij een nuttig hulpmiddel bij de trainingen. Aanrader.

25.11.2011 – hitland 8 km

**25.11.2011 – hitland 8 km**

Vanmorgen moest ik een rondje tussendoor plannen. Gekozen voor een kort rondje experimenteren met de cadans. Iedere lap van 500 meter om en om wel en niet met de metronoom en aan het einde kijken of het uitmaakt en hoe het voelde. De metronoom stond op 168 en dat is voor mij al best aardig, ik probeer dat ritme nu ‘eigen’ te maken. Ik zie in de analyse dat ik (natuurlijk) wel terugval maar wel boven de 80 (160) blijf dus dat is niet slecht. Het tempo ging grappig genoeg ook omlaag. Dat hoeft namelijk niet per se samen te hangen. Je kunt zelfs ook snellere stappen nemen maar toch langzamer lopen. Vandaag was het dus: hogere cadans, sneller tempo. Toen ik op de terugweg de wind pal tegen had, heb ik op een gegeven moment de metronoom aangezet (iets lager weliswaar) om weer in een ritme te komen. Ik merkte namelijk dat ik steeds langzamer ging sjokken en dat verbeterde direct met de hogere cadans. Zo rommelend vloog de tijd dus voorbij en was het rondje om voordat ik er erg in had. Op naar de volgende run. Nog 2 weken voor de Bruggenloop dus ik zal nog even iets moeten verzinnen om die goed te lopen. Hoop dat er niet al teveel wind is, want de Brienenoord met wind tegen lijkt me ook geen pretje.

Gegevens

* totaal 8,3 km
* cadans 84
* HR max 154

november 149 km – 2011 totaal 1.848 km (ergens kennelijk mis geteld)

23.11.2011 – aken preuswald – 10 km

23.11.2011 – aken preuswald – 10 km

Vandaag een kort rondje in het bos hier in Aken gedaan. Ik liep hier al eerder in juni en in oktober. Het is een geweldig bos, waarbij je ook naar Belgie en Nederland kunt lopen. Helaas heeft ieder land zijn eigen regels met betrekking tot het aanlijnen van de hond, dus dat is nog best even opletten. Helaas was ik vergeten om een route op de Garmin te zetten, en zonder ANT stick kan ik ook geen route overzetten merkte ik. Maar door het wandelen dat ik inmiddels ook deed in het bos, begin ik toch wel een beetje de weg te kennen. Bovendien zijn er ineens routes uitgezet en kon ik in ieder geval starten met de oranje route, die ik in de ochtend al voor een deel had gewandeld met de hond.

Het was mistig maar wel lekker om te lopen, geen wind en een prima temperatuur. Warm voor de tijd van het jaar! Al snel hobbelden ik samen met Ztje over een vervelend pad vol met bladeren die enge losse stenen bedekten waar je aardig over kon zwikken merkte ik. Tempo dus maar fors omlaag, want mijn voet is al een beetje raar dus geen risico. Ik kwam ineens langs een weiland met koeien, dus moest Ztje maar even poseren voor een kiekje.

Daarna ging het al rap heuvelopwaarts over een normaal weggetje dat eigenlijk meer door weilanden loopt dan door het bos. Maar ik vond het wel een leuke afwisseling zo en ik kon eens oefenen in het bergje op lopen, want dat is nog steeds best zwaar. Maar ik haalde het tot het einde dus ik was best tevreden. Daarna weer terug het bos in zuidwaarts. Dat wist ik inmiddels, want daar had ik al een stukje gewandeld. Omdat ik een bepaalde tijd moest volmaken, besloot ik rechtsaf te slaan en daarna goed op te letten welke afslagen ik zou nemen. Ik wist namelijk van de ochtendwandeling dat ik vooral niet rechtdoor het bos in moest lopen, omdat ik dan een heuveltje op zou krijgen waar ik al wandelend nauwelijks naar boven kwam. Op zich een leuk idee, ware het niet dat je natuurlijk toch uiteindelijk heuveltje op moet…. Maar goed, leuke oefening zullen we maar zeggen. Mooi was het wel en omdat ik nu beter de weg leer kennen, loopt het ook een stuk rustiger omdat ik niet zo snel zal verdwalen (hoop ik). Uiteindelijk kwam ik in Belgie en vanaf daar ben ik weer teruggehobbeld. Ik weet dat als ik op een bepaalde manier aankom, de terugweg een prachtig mooi breed pad is dat helemaal heuvelafwaarts loopt. Prima dus om een run mee te eindigen. Daarna nog een rondje door het naastgelegen park om te tijd vol te maken en daarna weer terug.

Je merkt goed dat de lucht daar wat schoner is dan hier. Het loopt ook fijn in een geweldig bos waar je zowel over asfalt als over zachte ondergrond kunt lopen. Klimmen moet je wel, want er is geen enkele route te bedenken die vlak is. Maar dat is een goede oefening. Wie weet wordt dat ook ooit nog wel eens wat.

Gegevens

* totaal 10 km
* cadans
* HR max 154

rondje in google earth openen

november 141 km – 2011 totaal 1.827 km

20.11.2011 – zevenheuvelenloop nijmegen – 15 km

**20.11.2011 – zevenheuvelenloop nijmegen – 15 km**

Vanmorgen wist ik zeker dat ik vandaag niet zou lopen. Ztje was immers ziek geworden vrijdag, ik kon de oppas niet eens bereiken op zaterdag om alles te bespreken en ik had ook niet super veel zin door het koude, mistige weer. Ik was dus op mijn gemakje gaan wandelen maar toen S. zei dat als ik toch ging lopen, ik dat net zo goed in Nijmegen zou kunnen gaan doen dan, besloten we alsnog binnen 25 minuten alles in orde te maken voor vertrek. Ztje was immers veel beter al, de stilte van de kant van de oppas bleek niet samen te hangen met een ‘niet willen’ of ‘niet kunnen’ oppassen en verder was alles geregeld. Toevallig had ik net al mijn sportkleding gewassen, dus snel griste ik alles her en der vandaan en kleedde ik me snel aan. Niet nadenken, gewoon aantrekken wat ik die week op de Veluwe ook had gedragen. Helaas kwam ik op het station erachter dat mijn footpod nog op mijn andere paar schoenen zat, maar de Garmin en de tijdchip had ik zowaar wel mee genomen. Tot mijn verrassing waren we precies op tijd op het station en zaten we ineens in de trein richting Nijmegen.

Het eerste deel ging nog wel goed, maar in Utrecht bleken geen zitplaatsen meer beschikbaar, ondanks het eerste klas kaartje, maar dat hadden meer mensen bedacht. Gelukkig hoefde ik niet een uur te staan maar kon ik op het trapje zitten. Ik had waarschijnlijk anders niet eens hoeven starten. Maar optimaal was het allemaal niet echt.

Toen we in Nijmegen aankwamen, zijn we richting de start gegaan. Het stond allemaal goed aangegeven. Gelukkig was een sanitaire stop nog mogelijk ook al waren er wat weinig toiletten rond de start.

Ik vond het best koud en vooral erg mistig en dat is voor mijn longen niet echt super. De Ventolin had ik dus ook dichtbij voor het geval ik extra nodig zou hebben. Verder had ik twee flesjes van 135 ml meegenomen omdat ik toch vanwege de slechte voorbereiding niet erg goed in mijn vocht zou zitten tijdens de loop.


Uiteindelijk stond ik in mijn startvak en was het een drukte van belang. Heel langzaam kwam de massa in beweging richting een start die ergens verderop zou moeten zijn. Vanwege mijn slakkentempo startte ik vanuit een bypass en kwam pas later het parcours op. De wedstrijdlopers waren toen al ruim 35 minuten onderweg! Toen we eindelijk de Groesbeekseweg opdraaiden en konden starten, kwamen net de motoren voorbij scheuren met de winnaar die na 43 minuten al over de streep rende. Ongelooflijk wat een tempo! Ook mooi om die man te zien rennen. Dat is nou hardlopen. Die benen, het lichaam, echt prachtig.


Niet teveel denken aan mijn eigen gesjok dan maar en beginnen aan de route. Het enige dat ik wist van te voren (ik had de route bekeken en het hoogteprofiel en alle verhalen gellezen van andere lopers die er al eens waren) was ‘eerste 5 km vals plat’ dan tussen 9 en 11 km nog wat akelige heuveltjes en daarna lekker ‘naar beneden’. Ik had dus geen idee en was best beducht voor wat ik tegen zou gaan komen. Weet ik veel. Ik startte dus vrij rustig en was eigenlijk van plan om een beetje vlak te lopen op een trainingstempo. Het weer en de voorbereiding was nou niet echt jofel, dus ik hoefde niet te verwachten/willen om nu ineens met een rap tempo deze afstand te gaan doen. Ik zag het meer als een goede training voor de halve in Berlijn die ik nou eigenlijk wat sneller wil lopen dan de halve van 2011 en ook in een mooi vlak tempo.

Het begin ging eigenlijk prima. Er stonden wel mensen langs de weg maar eerlijk gezegd vond ik het nou niet zo geweldig bijzonder allemaal. Hoezo ‘mooiste route van Nederland’? Of ben ik nou zo verwend met de bossen en de omgeving waar ik vaak loop? Ik heb geen idee. Na 6 km stond er na een bocht een waterpost. Beetje vreemde plek want het werd er ook nog wat smaller en het was natuurlijk ontzettend druk op het parcours met al die lopers. Ik heb geen water aangepakt, want ik zag vanuit mijn ooghoek dat het harde plastic bekertjes waren die vrij vol waren. Dat zou betekenen dat ik zou moeten stoppen om wat te drinken en daar had ik geen zin in. Ik nam dus wat van mijn eigen water.

Daarna draaiden we linksaf en hoorde ik mensen zeggen ‘dit is de zevenheuvelenweg’. Nou, ik was benieuwd. Ik voelde me vooral ontzettend zwaar en loom, waarschijnlijk door het weer. Het voelde niet echt als een lekkere en leuke loop. Misschien had ik er wel veel te veel van verwacht door alle verhalen van iedereen dat het zo’n geweldige loop zou zijn. Dat heb ik dan niet zo herkend eigenlijk. Misschien door de drukte, misschien doordat je als slakje vrij achteraan start. Ik heb geen idee. In ieder geval liep ik uiteindelijk best redelijk, maar had ik – vreemd genoeg – 2 trage kilometers ertussen zitten die je dan maar slecht goed kunt maken als je verder vrij vlak loopt en dat was jammer. Maar ik ben niet ontevreden verder. Ik denk alleen niet dat ik deze loop snel weer zal herhalen, maar time will tell.

Na de run weer richting station en gelukkig konden we nu wel lekker zitten. Snel omgekleed in de trein en daarna was ik weer lekker warm. Na een lekkere sushi maaltijd, kwam er ook aan deze run/dag weer een einde.

Nu nog de bruggenloop (ook 15 km en daardoor wel aardig) en daarna lekker trainen voor de halve van berlijn.


Gegevens

* totaal 15 km
* cadans onbekend
* HR max 169

rondje in google earth openen

november 131 km – 2011 totaal 1.816 km

zevenheuvelenloop

**zevenheuvelenloop**

Zondag staat op de agenda dat ik de zevenheuvelenloop in Nijmegen ga doen. 15 km over een glooiend parcours waarvan ik benieuwd ben of het zich een beetje kan meten met het Sauerland of Aken. Maar of ik dat nou daadwerkelijk ga doen hangt af van mijn runningmate die ineens ziek is geworden na onze Veluwe training van dinsdag en woensdag. Ze hoest als een zeehond en is echt zielig. Niet iets om zo even achter te laten dus!

Altijd als ik het over zeehonden heb, denk ik terug aan mijn geweldige tijd op het strand, wachtend met een camera in de aanslag. Weken later hoorde ik mijn apparatuur dan nog kraken en knarsen van het zand dat overal tussen gekomen was. Goede krachttraining ook, want body en lens wegen samen al gauw een kleine 6 kilogram. Wachtend waarop? Op het moment dat er weer een zeehonden pup geboren werd. Ik heb drie geboorten mogen meemaken in de twee opeenvolgende jaren dat ik op het eiland was. Een geboorte van de eerste wee tot en met een drie dagen oude pup kunnen vastleggen in een geweldige serie. De liefde en aanhankelijkheid tussen moeder en pups kunnen en mogen vastleggen. Liggend op mijn buik, loeren naar grote mannetjes die ineens dichterbij konden komen. Zorgen dat je niets verstoorde (hetgeen niet gebeurt als je maar goed het gedrag in de gaten houdt, afstand houdt, niet tussen moeder/pup en zee komt etc). Maar als je eenmaal tot het meubilair behoorde voor de zeehonden op het strand, kon het ze niets meer schelen. Op die manier kwam dus ook in 2009 bovenstaande foto tot stand. Geweldig moment. Ik doe dus ook nog hele andere dingen naast hardlopen!

Maar goed… mijn eigen huis zeehond is niet zo lekker momenteel. Alleen qua geluid lijkt het er een beetje op. Nu maar hopen dat ze snel opknapt en wie weet kan ik dan zondag alsnog de ‘heuvels’ van Nederland gaan bedwingen in Nijmegen.

16.11.2011 – veluwezoom dag 2 – 14 km

16.11.2011 – veluwezoom dag 2 – 14 km

Vanmorgen eerst gewandeld met Z tje en daarna een uurtje gezwommen. Daana zou ik weer gaan lopen. Vandaag moest ik kiezen tussen een route die ik had uitgezet vanaf de Steeg door Rheden, of toch maar naar het Leesten waar ik al eerder was, en waar ik de route ken. Een andere optie was een route op de dolle pof richting kasteel Middachten en dan gwoon lekker lopen en zien waar je uitkomt. Daar had ik op zich wel zin in, want tijdens de ochtendwandeling met Z-tje zag de omgeving er veelbelovend uit. Kasteel Middachten wordt momenteel gerestaureerd maar het is wel erg mooi daar. Onderstaande foto’s maakte ik op 17.11 tijdens het wandelen met Z-tje daar om het kasteel.

Ik besloot uiteindelijk toch naar het Leesten te gaan omdat ik geen zin had om weer te verdwalen, noch om alleen op asfalt te moeten lopen eventueel. Niet erg creatief maar het zij zo. Ik liep al vier keer eerder de route van het Leesten en inmiddels ken ik de route nu wel. Foto’s maakte ik deze run niet, maar wel eerder in maart en in april.

Het was prachtig weer, weinig wind maar wel erg koud. Ik wist al dat ik op deze route niet moest stoppen vanwege signaal verlies, en maakte dus alleen helemaal aan het einde snel een kiekje (hetgeen inderdaad resulteerde in het niet meer aangaan van de Garmin), maar ik wilde toch wel een fotootje van mijn trouwe runningmate aan het einde van de run. Ze heeft inmiddels een nieuwe opvouwbare drinkbak. Geen Go Between meer, maar de Bivy Bowl van Ruffwear. Haar snoetje past er makkelijker in en het geval weegt maar 60 gram! De oude was prima, ware het niet dat het bakje twee weken geleden ineens pootjes kreeg tussen de bijkeuken en de keuken en onvindbaar blijkt.

Daarna lekker warm aangekleed en bij de kiosk weer de vertrouwde tosti gegeten met warme chocolademelk (prima hersteldrankje). Daarna weer terug naar het hotel om nog anderhalf uur te gaan zwemmen. Toch weer ruim 32 km gelopen deze twee dagen en al 5 uur gezwommen.

Gegevens

* totaal 14,2 km
* cadans 78-85 gemiddeld

rondje in google earth openen

november 116 km – 2011 totaal 1.801 km

15.11.2011 – veluwezoom dag 1 – 18,5 km

15.11.2011 – veluwezoom dag 1 – 18,5 km

Vandaag de eerste dag van twee dagen lopen, rusten en zwemmen om te zien of ik een beetje van de pijn af kan komen. Vandaag gestart op het Rozendaalse veld, waar (deels) honden los mogen lopen. Ik had een route van 18 km uitgezet en het weer zag er prima uit. Erg koud maar helder en eigenlijk zonder wind.

Vandaag weer met de CW-X broek (inmiddels is de thermobroek toch ook onderweg van het pro type), de Buff op mijn hoofd (moet toch eens omkijken naar eentje zonder roze bloemetjes want ik zie er uit als een boerentrien hoewel het heerlijk zit) en laagjes kleding voor de warmte. Tegelijkertijd startte een fietsgroep die ik tot mijn verrassing weer zag aan het einde. Potige mannen die werd gebracht met een enorme trailer vol bijzondere fietsen en stonden te wachten op diezelfde trailer toen ik net aan kwam lopen richting auto. Wel grappig want ik ben ze nergens tegengekomen onderweg.

Bij het begin van de loop twee foto’s gemaakt.

Daarna maar op pad gegaan en vol goede moed aan de run begonnen. Het was erg mooi en ik verbaasde me over het terrein. Niet alleen voor het lopen afwisselend met zowel fietspad, ruiterpad als schelpenpad, ook qua landschap. Stukken open heide werden afgewisseld door zandvlakten en stukken bos. Erg mooi. Garmin wees me prima de weg en ik was juist zo tevreden dat ik een goed vindbare route had uitgezet. Op een gegeven moment moest ik nog een 9 km naar de finish. Ik kwam door een bos, moest door een hekje en volgens het horloge daarna rechtdoor. Mooie route, goed beloopbaar. Kruising over en nog steeds rechtdoor….. Toen ik eens goed keek, zag ik dat ik nog steeds 9 km moest lopen naar de finish. De garmin stond stil. Dat gebeurt wel vaker als ik even stil val om Ztje aan de riem te doen of door een hekje moet. Als het signaal weg valt, dan gaat de route niet meer verder (ondanks de footpod). Ik baalde als een stekker want ik had geen idee waar ik heen moest. Eerst maar eens de Garmin weer aan de praat krijgen en gelukkig weet ik inmiddels hoe dat moet zonder gegevens te verliezen of de route! Ondanks de pijl, kwam ik niet makkelijk op de route maar gelukkig kwam ik iemand tegen die me de weg wees aan de hand van de geprinte kaart die ik (gelukkig) ook bij me had. Zo dus maar weer verder gelopen maar het loopt niet lekker als de Garmin steeds ‘off course’ blijft zeggen. Maar uiteindelijk – hoera – kwam er weer een piepje en kreeg ik ‘course found’ in beeld. Aan het einde maakte ik zelf nog een keer een fout door over de weg te hobbelen en de afslag het bos in naar rechts finaal te missen. Ik had toen wel wat aan de kaart op de telefoon, maar heb nu geleerd om ook even een parkeerplaats daar op te slaan bij vertrek, want die stond mooi niet op de kaart dus had ik er nog niets aan om terug te komen. Aan het einde een klein stukje afgesnoept van de route toen ik eindelijk de parkeerplaats zag opdoemen. Ondanks dat ik zeker een kilometer heb afgesneden op deze manier, stond de teller op 18,5 km. Het was dus langer omdat ik een heel stuk verder heb gelopen maar dat maakt me niet uit. Eind goed al goed, het was een mooie route, maar het loopt toch niet fijn als je niet precies weet of je wel de juiste richting op loopt. Ik heb dus geleerd dat er vaak een storing is van het signaal in deze omgeving, want ik heb het al eerder gehad in deze buurt. Tevens moet ik dus in het vervolg even op de kaart de parkeerplaats of vertrekpunt opslaan, zodat ik nooit meer mis kan lopen. Ztje deed het prima op haar schoen overigens.

Gegevens

* totaal 18,5 km (eigenlijk meer maar Garmin hield er even mee op)
* cadans 79-85 gemiddeld

rondje in google earth openen

november 102 km – 2011 totaal 1.787 km

Berlijn halve marathon – 01.04.2012

Berlijn halve marathon – 01.04.2012

In het kader van ‘hollend de wereld zien’, schreef ik me nu ook in voor de halve marathon van Berlijn. Ook deze route gaat – net als de hele marathon – langs de bezienswaardigheden van Berlijn, dus het leek een mooie mogelijkheid om eens wat van de stad te zien.

Eerder ging ik al naar Nottingham voor de eerste halve marathon en schreef ik me al in voor Edinburgh die eind mei 2012 zal plaatsvinden. Of ik Nottingham volgend jaar nog een keer doe (en combineer met een fijne vakantie zoals dit jaar) weet ik nog niet zeker, maar dat er nog een halve gelopen wordt in september weet ik zeker. Welke dat zal zijn, is nog niet duidelijk op dit moment. En natuurlijk hoop ik dan weer de Berenloop weer te doen op 4 november als ik tenminste tijdig achter de computer ga zitten om dat te regelen. Dat zal dan HM 6 alweer worden als alles gaat zoals gepland. Maar dat weet je nooit, en al helemaal niet in mijn geval. Maar zonder geluk vaart niemand wel, en ik hoop gewoon dat het allemaal zo lekker door blijft rommelen zoals het nu gaat.