Dagelijks archief: april 9, 2017

09.04.2017 – hitland – 10 km

Gisteren heb ik een rondje van 134 km gefietst en dat was erg leuk. Het was prima weer zonder wind en dat maakte de trip dus een eitje. Om 7.30 precies staan woef en ik alweer klaar voor ons runnetje deze morgen. Het wordt prachtig weer vandaag en nog warm ook dus gaan we maar vroeg op pad. Ze mag ook weer lekker mee! Ik start bij de golfbaan en loop weer met haar over de dijk naar de andere kant. Even aan de riem maar dat is geen probleem. Ik doe eerst een continu lapje en dat gaat prima. Ik voel niets aan mijn benen van het fietsen. Best verrassend eigenlijk maar ik doe rustig aan vandaag. Ik geef woefje wat water maar die gaat erbij zitten en vraagt aan me wat ze met dat blauwe bakje moet doen. Ze hoeft niet maar ik kan het niet riskeren haar niets te geven.

klik voor groot

Ik pak alles dus weer in en we gaan weer verder. Ik doe nog zo’n continu lapje en ook dat gaat prima. Ik kom net niet uit qua afstand en moet dus nog even een lusje maken in het andere deel. Daar springen twee honden op ons af. Ik heb de pest in en als de eigenaar vraagt of ik aan het trainen ben voor de marathon (heel grappig natuurlijk want die is vandaag in Rotterdam) antwoord ik dat de marathon voor mietjes is. Slaat natuurlijk helemaal nergens op maar ik heb gewoon de pest in over die honden. Daarna loop ik verder en rennen die hondjes met me mee en vallen woef lastig. Ik roep nog wat lelijks (niet nodig en dom van me) en die mensen roepen ook weer wat terug. Of ik ook even kan blijven staan omdat de honden met me mee rennen. Nee dus. Sukkels. In dit soort gevallen dus echt niet. Dan pak je de hond maar eerder vast als je al weet dat ze niet luisteren.

Ik zie ineens mijn hartslag en moet lachen. Ergernis! Als ik klaar ben met de lap start ik met de cool down en loop nog even langs het water voor woef. Kan ze nog even lekker snuffelen en plassen. Bij de golfbaan is het zwanen nest weer even onbemand omdat de ouderdieren zwemmen en dus loop ik langs om te kijken. Drie eieren zie ik nu al liggen!

klik voor groot

Op naar de volgende ronde maar weer! Vanavond misschien nog even fietsen met dit mooie weer!

gegevens:

* 10 km
* 10 graden

april 98 km – 2017 totaal 1.010 km