Maandelijks archief: september 2017

30.09.2017 – hitland – 7 km

Inmiddels weer veel gebeurd. Nadat ik donderdag thuis kwam van mijn runnetje werd ik gebeld door de makelaar (mijn zus) of ik even de lichten aan wilde doen en wilde opruimen in het huis van S. Ik ben als een speer daarheen vertrokken om alles snel op te ruimen en weer in show staat te brengen. De man die het bod had gedaan op woensdag ging het waarschijnlijk doen tegen de prijs die we wilden hebben maar wilde het nog wel even zien. Je leest het goed: de onderhandelingen waren gedaan zonder bezichtiging. In no time had ik alles weer aan de kant en vertrok ik met de stofzuiger in mijn hand weer naar mijn eigen huis. Na een uurtje kwam mijn zus mij me en vertelde het grote nieuws dat het huis verkocht was. Zonder voorbehoud financiering en zonder keuring. Mooier kan je het dus niet hebben!

Vandaag is de open huizen dag en doe ik ook mee. Gisteren kwam er dus niets van lopen omdat ik donderdagmiddag en gisteren heb staan schilderen. De keuken en de woonkamer zijn inmiddels wit. De rest volgt na mijn examen volgende week. Maar ik had dus echt geen puf meer omdat ik al heel vroeg stond te schilderen om het klaar te krijgen voor de open dag. Maar omdat ik nu redelijk ver ben met alles, vertrek ik om 7.30 voor mijn runnetje met woefje. Zij is straks immers even zielig tijdens de open huizen dag want ze moet bij de buren in de tuin in de bench of in de schuur even slapen. Arme ding. Nu dus even lopen.

De run gaat eigenlijk best aardig. Ik word nog even bijna aangevallen door een hond maar er gebeurt verder niks behalve wat ergernis. Als ik terug kom staat S. de achtertuin te vegen. Hij was dus vandaag ook al vroeg uit de veren om te helpen. Straks de laatste dingetjes voor de open huizen dag en laat dan de kijkers maar komen. Ik zal blij zijn als het 15 uur is vandaag en ik de deuren weer kan sluiten.

Komt er dan eindelijk wat rust? Studeren tot vrijdag en daarna even de rest van het huis schilderen….. Zucht.

update er zijn 6 mensen geweest waarvan er een echtpaar meteen weer wegliep. ik denk niet dat er iets uit komt maar in ieder geval heb ik nu eens ervaren wat mensen ervan vinden. het huis zag er prachtig uit met alles wat we gedaan hadden. dat schilderklusje krijg ik wel voor elkaar als ik het in delen kan doen en daarna is het maar weer afwachten. Ik eindig de maand met een echt all time low aantal kilometers. Ik moet terug naar 2013 voor dit maand totaal! Nu hebben we wel 4 dagen gefietst in de UK dus die vallen eruit en ik liep daar ook minder dan normaal. Maar het is wel weinig.

gegevens:

* 7 km
* 15 graden

september 173 km – 2017 totaal 2.200 km

28.09.2017 – hitland – 7 km

Gisteren heb ik een fijn rondje met woefje gelopen. Dat ging lekker! Vandaag vertrek ik weer vanaf huis voor een rondje. Mijn auto staat nog steeds niet bij mij voor de deur maar bij S. vol met spullen. Het is vandaag droog en een stuk frisser dan gisteren maar het zal wel een mooie dag worden als het goed is. Ik besluit om vandaag een korter stukje te doen en kies voor het korte rondje zonder lusje. Even langs de dijk en dan het vierkantje door het natuurgebied en weer terug.

Inmiddels is er alweer veel gebeurd sinds gisteren want het bod is verhoogd en na enige onderhandelingen lijkt het er daadwerkelijk op dat de koop misschien door zal gaan. Ik verwacht deze morgen wel meer nieuws dus ik ben benieuwd! Ik ben er wel een beetje klaar mee inmiddels en ik moet ook weer verder met studeren. Maar zaterdag is de open huizen dag dus moet ik eerst nog even aan de bak om wat leuke dingen rond het huis te doen. Maar eerst studeren straks als ik terug ben!

Het rondje gaat vandaag heel slecht. Mijn cadans is laag en het tempo lijkt ook al nergens op. Geen idee hoe het komt. Maar ik was wel even buiten en dat is ook fijn. Nu gauw de boeken in.
Het wordt overigens echt herfst nu want de paddenstoelen komen al op en de blaadjes verkleuren. Niet fijn voor de verkoop van mijn huis maar ik zal het ermee moeten doen voorlopig.

klik voor groot

gegevens:

* 7 km
* 15 graden

september 166 km – 2017 totaal 2.191 km

27.09.2017 – hitland -10 km

Gisteren was ik helemaal klaar om te gaan lopen. Ik zat al in mijn renpakje klaar maar ik was koud, buiten was het mistig en grijs en ik had gewoon geen zin. Later kwam het er niet meer van. Weer een dag voorbij maar ik schoot wel op met mijn studie voor het examen. Maandag kwam het er niet meer van vanwege de fotografie sessie van het huis. Dat was dus net op tijd klaar. Vanmorgen kijk ik dus ook als eerste op de website om te zien of het huis van S. er inmiddels op staat. Dat blijkt te kloppen en tevreden kijk ik naar de foto’s. Dat ziet er toch niet gek uit allemaal.

Maar vandaag ga ik meteen voor het eerste rondje op pad. Nou ja, niet voordat ik een lijst roerende zaken weer heb aangepast en heb weggestuurd. Maar daarna kies ik voor mezelf en voor woef en ga op pad. Vanaf huis want mijn auto staat nog steeds bij het andere huis. Prima, ik kan ook meteen vanuit de deur vertrekken.

Het is mistig maar wel lekker qua temperatuur. Woef is vrolijk en blij en rent als een idioot om me heen. Ook te weinig gelopen de laatste dagen natuurlijk ook al liepen we zondag nog een heel stuk. Voor haar maakt het allemaal nog niet uit. Lekker lopen kan ze gelukkig nog steeds. Ik twijfel of ik als grap mijn zus een berichtje zal sturen met de vraag of ze al een bod heeft op het huis maar ik stuur wel een berichtje dat ik blij ben dat het er al zo snel allemaal op staat. Nu eerst lekker even lopen. Ondertussen mijmer ik over alles wat er gebeurd is de afgelopen week.

Ik loop eerst het korte rondje maar omdat het goed gaat neem ik het lusje via de koetjes. Ik zie ze bijna niet door de mist maar de kalfjes worden al groter zie ik. Daarna besluit ik door te lopen en via een omweg over de dijk terug te lopen. Even snel een kiekje van woefje tegen de achtergrond van de mist en andere koetjes en weer verder.

klik voor groot

Na ruim 10 km staan we weer voor de deur. Lekkerder en verder gelopen dan ik dacht en wat gaat het toch snel als je gewoon even start vanaf huis voor een rondje hoe kort ook!
Overigens krijg ik niet veel later inderdaad een berichtje dat er een bod ligt op het huis. Binnen een uur dus dat is erg snel! Afwachten maar hoe dat nu verder gaat lopen.

Morgen weer!

gegevens:

* 10 km
* 10 graden

september 159 km – 2017 totaal 2.184 km

24.09.2017 – zevenhuizen – virtual Ikano HM – 23 km

Vandaag is de dag dat de HM in Nottingham gelopen wordt. Al jaren doe ik daar aan mee tijdens ozne vakantie daar maar vanwege het examen op 6 oktober moesten we de vakantie verplaatsen en kon ik dus niet meedoen. Maar dit jaar kan je voor het eerst virtueel meelopen. Je moet dan op dezelfde dag een HM lopen (waar ook ter wereld) en daarna het resultaat insturen met bewijs (bestand van horloge etc). Daar wordt een ranglijst van gemaakt en dan komt de medaille per post naar je toe. Ik vond het wel een grap vooral omdat je ook voor een goed doel loopt. Deze keer was dat de kanker stichting in de UK.

Hoewel we heel druk bezig zijn in het huis van S., besluiten we het toch te doen en heel vroeg te vertrekken. Dat moet ook wel want het wordt vreemd genoeg een warme dag. Het is altijd warm op de HM van Nottingham! S. zal het eerste rondje meefietsen met woefje en daarna met de auto en woef naar huis gaan.

Zo gezegd zo gedaan en we rijden om 7 uur weg van huis en starten rond 7.30 bij de roeibaan. Dan kan ik twee rondjes lopen en heb ik de afstand gehaald. Het begin gaat eigenlijk al voor geen meter. Nu heb ik op zich een hekel aan het rondje maar dan nog. Ik ga langzaam maar het voelt niet eens comfortabel langzaam. Ik loop 5 km lapjes continu en achteraf had ik natuurlijk veel beter in deze situatie gewoon RWR moeten doen vanaf stap 1. Het begin van de route is mistig en donker maar al snel klaart het op. Ik ben blij dat we vroeg op pad zijn gegaan!

klik voor grootHet tempo is echt om te huilen maar ik zet door. De eerste 5 km en daarna de tweede. Op 7 km bedenk ik dat ik pas op een derde van de afstand ben. Wat is het ver vandaag en wat gaat het slecht. Maar ik zal toch even door moeten zetten als ik die medaille wil hebben.

klik voor grootNog een stukje, nog een stukje, over het bruggetje en dan zit de eerste 10 km erop. Nog niet eens op de helft.

klik voor groot
We lopen nog een klein stukje verder en bij het bruggetje vangt S. woefje om terug te gaan naar de auto en loop ik door voor mijn eigen lange eenzame moeilijke lap. Ja zielig. Zo voelt het. S. gaat met wafje naar huis. Eerst even water geven en daarna komen we me ineens achterop rijden omdat ik nu eenmaal over de dijk loop waar S. overheen naar huis rijdt. Zie je me lopen in mijn uppie? Zielig he? Het gaat allemaal zo moeizaam maar ik zal en moet…..

klik voor groot

Ik loop en dan zitten er ineens 15 km op. Dat klinkt alweer een stukje dichterbij de 21 km. Ik reken uit hoe ik moet lopen om de 21 km netjes vol te maken. Even de midden baan langs de roeibaan en dan heen en weer en nog een stukje…..

Met 17 km vraag ik me af waarom ik eigenlijk per se door moet lopen totdat ik 20 km heb gedaan continu. Ik schakel over op RWR en meteen loopt het lekkerder en zelfs ook sneller. Ik zie later dat mijn cadans werkelijk bedroevend laag is. Waarschijnlijk had ik daarom ook geen tempo maar ik kon gewoon niet harder. Mijn benen zijn moe denk ik van het werken. Fysiek een beetje veel allemaal dus doe ik maar rustig aan.

Ik hobbel rustig langs de roeibaan voor het laatste stukje en na 21.1 km klok ik af. Toevallig is mijn ‘finish’ bij het gebouw van de roeibaan. Wel een erg stille finish voor mijn zwaar bevochten HM. Haha!

klik voor groot


Maar ik heb het gered. Even de cool down en dan gauw naar huis, omkleden en de boedelbak halen. Ik zal uiteindelijk tweemaal heen en weer rijden met een volle boedelbak en rond 10 uur in de avond stop ik met klussen. Wat een dag!

gegevens:

* 23 km
* 10 graden

september 149 km – 2017 totaal 2.174 km

23.09.2017 – hitland – 7,5 km

Gisteren kwam het er dus weer niet van om te gaan lopen. Heel vervelend allemaal maar goed, het huis moet maandag klaar zijn dus het is even niet anders. Maar ik ga vandaag toch even een kort stukje hobbelen. Zodra ik vertrek merk ik al dat ik wat piep. Dat komt natuurlijk door de verflucht in het huis. Vervelend en ik kijk of het een beetje weg wil trekken. Lekker buiten zijn is altijd goed. Maar het trekt eigenlijk niet weg dus ik maak er inderdaad een kort rondje van en loop alleen via de dijk, neem de eerste afslag weer en loop terug naar de auto. Na ruim 7 km sta ik weer bij de auto.

Ik maak een foto van woef maar vergeet het lensje van de telefoon te ontwasemen dus het lijkt alsof ze in de mist staat! Het was toch echt mooi weer.

klik voor groot

Het is de bedoeling dat ik morgen ‘virtueel’ de Nottingham halve marathon ga lopen. Ik ben benieuwd of en hoe dat zal gaan!

gegevens:

* 7,5 km
* 12 graden

september 126 km – 2017 totaal 2.151 km

21.09.2017 – hitland – 13 km

Vandaag ga ik maar eens het 5K rondje doen voor de virtual K9 challenge. Daar gaf ik me voor op en dat moet ergens in deze week nog gebeuren. Ik ga proberen een beetje snellere 5K te lopen maar woefje moet mee aan de riem dus ik moet het een beetje doseren zodat het voor haar ook nog leuk is. Hier gaan we voor:

klik voor groot

Ik ga eerst een lange warming up doen en als we op de dijk zijn, ga ik van start voor de 5K. Ik start niet al te snel en voel dat het best goed gaat. Elke kilometer versnel ik iets en uiteindelijk loop ik de 5K in een prima tijd.

klik voor groot

Na de 5K loop ik rustig weer terug naar de auto want ik sta bij de molen inmiddels en moet dus een heel stuk terug. Na ruim 13 km sta ik weer bij de auto. Vreemd genoeg zie ik dat wanneer ik het resultaat wil uploaden naar de website er gevraagd wordt om de afstand en niet de tijd van de 5K. Merkwaardig want het was echt een 5K challenge en geen doggy challenge voor de afstand. Inmiddels sta ik dus bovenaan want bijna iedereen liep natuurlijk braaf een 5K rondje. Maar goed, challenge gedaan. Laat de medaille en de halsband tag nu maar komen.

gegevens:

* 13 km
* 12 graden

september 119 km – 2017 totaal 2.144 km

18.09.2017 – hitland – 14 km

Gisteren zijn we thuisgekomen uit de Uk en heb ik niet meer gelopen. Ik heb opgeruimd en voordat ik er erg in had, was de dag alweer voorbij. Vandaag ga ik meteen voor het eerste rondje met woefje op pad. Het is nog steeds slecht weer en het heeft de afgelopen twee weken hier alleen maar geregend en gewaaid als ik het goed begrijp. Overal liggen ook afgerukte takken en overal ligt al blad en Hitland is verder ontzettend nat en modderig. Ik heb nog wel mijn korte broek aan maar draag weer een petje vanwege de regen die vast naar beneden komt straks gezien de donkere lucht.

Ik start met een hele lange warming up. Vlak na de start zie ik een ijsvogeltje over het water scheren. In de UK deed ik altijd maar een korte warming up maar ik ben stijf en sloom merk ik. Maar op de dijk start ik dan toch eindelijk mijn runnetje en uiteindelijk gaat dat best goed. Ik loop niet het offroad stukje vanwege de modder maar ga gewoon over de weg terug het gebied in. Ik loop eerst 3 km continu en ga daarna over op 3 km interval sneller tempo. Dat loopt best aardig en is leuk om weer eens te doen. Na het intervallen loop ik weer 3 km op RWR en ik loop daarbij ook richting de koetjes. De kalfjes zijn erg gegroeid zie ik.

Als ik terug loop, moet ik nog een lusje maken voor een beetje afstand en na 14 km staan we weer bij de auto. Op naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 14 km
* 12 graden

september 106 km – 2017 totaal 2.131 km

16.09.2017 – belchford – 10 km

Vandaag helaas alweer het laatste rondje hier. Ik heb niet erg veel gelopen maar we hebben wel twee fietstochten gemaakt. Eentje vanaf het huisje en eentje vanaf Alford. Dat was leuk en ondertussen heb ik gestudeerd en hebben we ook veel gerommeld en niks gedaan eigenlijk.

Omdat we om 10 uur al uit het huisje moeten zijn, hebben we alles al vroeg ingepakt en staan we dus om 10 uur klaar. De eigenaresse komt even langs en die is vreemd afstandelijk en onaardig eigenlijk. Nu ging er ook het een en ander verkeerd want ik ergerde me aan het gedoe rond de betaling die me extra geld kostte omdat het steeds retour kwam van hun bank en zij ergerden zich aan ons omdat we geen kijkers vor het huis erin wilden laten (nou ja, we hebben gezegd dat het niet echt fijn zou zijn maar als het moest, dat het goed was). Zo was het dus een beetje vreemde bedoening bij vertrek.

Maar goed, we gaan weg en rijden eerst naar Belchford. Daar gaan we samen een rondje lopen en daarna gaan we lunchen. We hebben de tafel al geboekt. Het is vandaag echt een pestdag want het regent en is grijs en grauw. Maar gelukkig heeft S. zijn regenbroek en regenjas aan en blijft dus droog. Woefje heeft de cloudchaser aan en ik kleed me straks gewoon om in de pub in Belchford.

klik voor groot


We gaan op pad voor een 13 km rondje maar na een klein stukje ontdekt S. al dat onze paspoorten en zijn geld nog in de auto liggen. Hij fietst dus even terug en ik ga door met mijn rondje. Hij kan me makkelijk inhalen met de fiets natuurlijk.

klik voor grootIk loop eerst richting de farm en ga daarna over de Roman Road richting Tetford. Ik liep dit rondje ongeveer al eerder maar dan vanaf het huisje. Ineens klaart het op en wordt het nog warm ook. We doen de cloudchaser maar uit anders wordt woef veel te warm.

klik voor groot

Na nog geen tien minuten klettert het ineens weer van de regen. Dat is jammer want woef wordt natuurlijk heel vies nu en dat is lastig straks in de pub. Maar we hobbelen rustig door richting Tetford. Het is nu toch al gebeurd. In Tetford maken we een rondje en lopen weer langs het kerkje. Omdat het zo regent besluiten we niet over de weg terug te gaan maar gewoon weer de Roman Road te nemen zodat woef lekker los en off road kan blijven lopen. Zo staan we na 10 km weer bij de auto.

klik voor groot

Als we bij de pub komen, ga ik me meteen omkleden. Er zijn twee tafels gereserveerd. Eentje voor 12 man en eentje voor ons. Daarmee is het pub deel vol dus ik ben erg blij dat we gereserveerd hebben! Omdat de boot pas vanavond vertrekt, gaan we heelijk uitgebreid en rustig lunchen en brengen maar liefst 3 uur door in de pub. We luisteren naar de sterke verhalen van een groep fietsers die anderhalf uur later dan gepland aan de grote tafel plaats neemt en bespreken dingen over het nieuwe huis.
Na 3 uur stappen we dan maar eens op om naar Hull te rijden.

klik voor groot

Het zit er weer op voor 2017.

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

september 91 km – 2017 totaal 2.115 km

14.09.2017 – fulletby – 10 km

Gisteren zijn we terug gekomen van onze tweedaagse fietstocht. De verslagen volgen nog. Vandaag ga ik weer op pad voor een kort rondje met wafje. We gaan alweer bijna weg hier en dat is jammer. Maar we hebben twee mooie fietstochten van 2 dagen gemaakt en daar hebben we altijd weer mooie herinneringen aan. Het was ook leuk om te zien dat we al op veel plekken gelopen hebben hier.

Ik weet eigenlijk niet wat ik wil gaan lopen. Eigenlijk gewoon simpel twee rondjes om de farm eigenlijk en zo begin ik de ronde ook. Het gaat wel aardig ondanks het fietsen en als ik na het eerste rondje langs de afslag naar Belchford kom, besluit ik alsnog het rondje naar Belchford te maken.

klik voor groot

Eerst dus via het weiland en de klimmetjes even naar het dorp en vanaf daar terug over de Viking Way. Daar ontmoet woefje het schaapje weer.

klik voor groot

Maar het laatste stukje is lastig te lopen. Het gras is inmiddels lang(er) en alles is bijna onzichtbaar qua hobbels en kuilen. Ik geef op het laatste weiland er de brui aan en wandel het laatste stukje. Dat is eigenlijk te koud omdat het een beetje waait en ik doe er ook veel te lang over. Als ik nou gewoon dat dubbele farm rondje had gedaan was het veel fijner geweest eigenlijk.

Na ruim 10 km staan we weer voor de deur. Een beetje sikkeneurig van het stomme rondje. Ik heb het nog koud gekregen ook.

Overmorgen lopen we hier al het laatste rondje. Dan zal S. weer meefietsen omdat we dan het huisje al uit moeten zijn. Ik ben benieuwd of het droog is want het is niet meer zulk fijn weer als tijdens de fietstocht!

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

september 81 km – 2017 totaal 2.105 km

11.09.2017 – fulletby – 14 km

Vandaag ga ik weer een rondje lopen met woef en deze keer kies ik voor een nieuwe route. Niet echt nieuw overigens want ik loop eerst richting Belchford en daarna over de Roman Road naar Tetford en via de hill terug naar het huisje. Vorig jaar liep ik ook dit rondje in mijn eentje en in 2015 zelfs zonder wafje. Ik ben benieuwd of ik dit jaar zonder problemen de heuvel op kan lopen eigenlijk. Vandaag loop ik voor het eerst met lange mouwen en mijn petje. Het is nu droog maar ik krijg vast regen. Ik heb niet alleen lange mouwen aan maar ook mijn hemd. Dan maakt het immers niet zoveel uit dat ik nat ga worden en is mijn buik ook beschermd en droog.

Ik zwaai S. uit en ga op pad naar het pad langs de boerderij.

klik voor groot

Ik hobbel rustig over het pad langs het veld en ga weer klimmend en dalend over het volgende veld. Bij het bruggetje is het enorm modderig. Ik kom er goed langs en woefje staat al te wachten op me. Zij heeft nergens last van natuurlijk en is bovendien vrolijk en fit ook weer vandaag. Eigenlijk zouden we vandaag op pad zijn gegaan voor de tweede fietstocht maar het weer ziet er beter uit voor morgen en overmorgen dus – ondanks de voorspelling van harde wind woensdag – gaan we dus morgen pas rijden.

Al snel hobbelen we alweer richting Belchford. Ik loop langs de pub en langs de kerk en loop vervolgens door het dorpje naar de Roman Road.

klik voor groot

Het weer is niet eens zo slecht en een zonnetje wisselt af met een regenbuitje. Maar het is allemaal prima te doen. De route naar de Roman road is verderweg dan ik denk maar uiteindelijk kom ik er toch natuurlijk. Ik word nog bijna van de weg gereden door een taxi die blijkbaar iets heeft tegen rennende dames met hondje en gewoon van de ene kant van de weg mijn kant op rijdt. Omdat ik gewoon altijd oplet, ga ik de berm in maar ik heb werkelijk geen idee wat die man aan het doen was of dacht.

We hobbelen de roman road op en dat is gelukkig best te doen qua wegdek. Het is niet modderig en loopt goed ondanks het natte gras.

klik voor groot

Aan het einde lopen we langs de hoge strobalen die er elke keer liggen blijkbaar en daarna lopen we door Tetford.

klik voor groot

Na Tetford lopen we nog een stukje offroad om een stukje af te snijden en daarna begint de hill naar Fulletby. Dat zijn twee aardige klimmetjes maar ik loop gewoon stug door. Zou ik dit ook met de fiets en de doggyride kunnen? Ik weet niet zeker of S. hier nou uiteindelijk wel of niet naar boven is gekomen in al die jaren dat hij meefietste. In 2014 in ieder geval niet. Dit jaar kunnen we het dus niet uitproberen jammer genoeg. Maar het lukt me gewoon om boven te komen ondanks (of dankzij) de regen die nu toch wel aardig naar beneden valt. Woefje doet het gelukkig prima. Omdat het regent maak ik geen foto van het mooie uitzichtspunt bovenaan maar loop gewoon door en neem alleen een kiekje als ik de bocht omsla.

klik voor groot

In Fulletby loop ik nog een lusje door de straatjes rond de cottage om de 14 km vol te maken en daarna ga ik lekker naar binnen. Gauw woefje afdrogen en zelf ook weer droge kleren aantrekken. Morgen en overmorgen dus op de fiets en pas daarna weer lopen!

gegevens:

* 14 km
* 15 graden

september 71 km – 2017 totaal 2.095 km