Maandelijks archief: april 2016

29.04.2016 – hitland – 14 km

**29.04.2016 – hitland – 14 km**

Vandaag ga ik samen met S. op pad voor een rondje. We hebben het plan om weer met de rugzak te lopen en te testen of dat een beetje gaat. Woef krijgt ook haar harnasje om met de rugzakken. Er zit nog niet zoveel gewicht in mijn rugzak, er zit wel wat in maar nog niet alles. Eerst maar eens even kijken hoe het ook alweer voelt!

klik voor groot

Onderweg moeten we nog even wat veranderen en dus probeert S. in de rugzak wat te pakken.
Als we staan te klooien, zien we ineens de lepelaar weer staan die ik enkele weken geleden ook zag tijdens mijn run en die ik later ben gaan fotograferen met mijn camera. Nu hebben we gelukkig een compactje bij ons en kunnen we alsnog een plaatje maken terwijl we langslopen. Leuk dat S. het dier nu ook gezien heeft!

klik voor groot

Daarna ga ik toch maar eens even echt proberen te lopen met die grote rugzak. Het gaat eigenlijk wel aardig en woef heeft werkelijk totaal nergens last van met haar rugzakje. Verbazingwekkend maar waar. Ze rent en doet alsof ze niets meedraagt. Nou is het ook niet de bedoeling dat ze iets zwaars mee gaat nemen maar een beetje water en haar eigen bedje zou fijn zijn, want dat is vooral veel volume in de rugzak!

klik voor groot

Na een paar kilometer met de rugzak geef ik alles aan S. en zo loop ik verder zonder rugzak en is woef ook weer lekker bloot. Daarna maken we de training af en lopen uiteindelijk 14 km.

klik voor groot

Aan het einde van de run probeer ik nog even hoe het nou eigenlijk loopt met de kar als buggy. Daarvoor zetten we een ander wiel op de voorzijde van de kar en plaatsen achterop de duwstang. Het lijkt verdacht veel op een kinderwagen maar het zij zo. Het wiel vast blijkt geen succes maar met een zwenkwiel gaat het toch redelijk goed en kan ik de kar ook prima duwen. Voorlopig is het nog niet echt nodig maar het kan dus wel op deze manier. Helaas gaat het ineens regenen en proppen we snel alles in de auto. Volgende keer weer een langer stukje proberen.
Voor vandaag hebben we wel genoeg experimenten gedaan! Morgen gaan we een stukje fietsen en of het nog van lopen komt, moeten we maar even bekijken.

gegevens:

* 14 km
* 12 graden – winderig

april 347 km – 2016 totaal 1.505 km

28.04.2016 – hitland – 14 km

**28.04.2016 – hitland – 14 km**

Vandaag ga ik weer in de ochtend op pad. Het weer lijkt tamelijk goed en de wind lijkt wat minder dan gisteren. Als we in het natuurgebied komen, blijkt dat niet zo te zijn maar staat de wind anders dan gisteren. Gisteren had ik steeds de wind vol op kop als ik vanaf de dijk weer terug liep, nu heb ik de wind tegen op het lange stuk door Hitland heen. Ook niet prettig. Ik twijfel enorm wat ik aan moet trekken maar ik kies uiteindelijk toch voor het jack en doe woef ook de cloudchaser aan. Ze vindt het volgens mij wel prettig met dat ding aan en als we alsnog worden overvallen door een bui, dan wordt ze in ieder geval niet nat en koud. Ik stik meteen van de warmte want de zon schijnt natuurlijk ineens vrolijk als ik ga lopen en dat maakt het meteen toch warm. Ik twijfel of ik mijn jasje wil omknopen maar als ik even later tegen de wind loop, dan is het toch wel weer fijn. Ik loop eerst richting de dijk en het leefgoed. Woef weet dat al en stopt ergens 150 mtr voor mijn keerpunt. Ze blijft dan rustig staan wachten maar houdt dat wel in de gaten want stel je voor dat ik toch door loop…. Twee dames die me tegemoet komen zien ineens een wafje midden op het pad staan en roepen me na of ‘dat mijn hondje is’. Als ik weer omkeer en ze passeer, zeg ik dat dat hondje op me wacht totdat ik gekeerd ben. Ze vinden het wel grappig en zeggen ‘slimme hond’. Dat is ook zo en samen met mijn blije wafje loop ik weer door. Ik sla weer rechtsaf en loop langs alle koetjes die weer in de weide staan. Altijd weer een leuk gezicht als ze er zijn en helemaal achteraan staan inmiddels drie kleine kalfjes.

Als ik ongeveer 11 km op de teller heb staan, zie ik enorme grijze wolken in de verte. Gaat het nou onweren? Ik besluit alvast terug te lopen naar de golfbaan. Eventueel kan ik daar dan nog wel een stukje naar de dijk lopen en terug als ik nog wat afstand wil maken maar dan ben ik in ieder geval dichterbij de auto. Dan gaat het ineens regenen en even later sneeuwt het. Grote vlokken vallen op woefs neusje en blijven daar even liggen. Wat een idioot weer. Na een minuut of tien stopt de sneeuw weer en regent het zachtjes. Ik loop nog een klein stukje verder en uiteindelijk klok ik af na ruim 14 km. Het was best een lekker loopje maar ik merk al dat mijn gilet van Lafuma beter met de regen omgaat dan dit warme jackje. Vreemd is dat toch. Volgende keer dus lekker mijn giletje aan en eventueel de rainsleeves mee voor mijn armen als er een koude wind staat. Ik ben echt niet (meer) zo van de mouwen geloof ik.

Op naar de volgende run. Ook deze keer vond woef het weer leuk en zijn de zooltjes helemaal OK (met insmeren onderweg). Vanmiddag even fietsen als het weer het toelaat!

gegevens:

* 14 km
* 10 graden

april 333 km – 2016 totaal 1.491 km

27.04.2016 – hitland – 14 km

**27.04.2016 – hitland – 14 km**

Vandaag is S. vrij vanwege Koningsdag en besluiten we samen op pad te gaan voor een rondje. We gokken erop dat we toch tussen de buien door kunnen lopen hoewel het bij de start aanvankelijk er even op lijkt alsof we al meteen in de regen beginnen. Helaas rijdt S. het stukje naar Hitland wel even in de regen maar daarna is het ineens weer helemaal droog en schijnt zelfs het zonnetje even. Het is wel waterkoud en ik heb bij de warming up gewoon zelfs mijn handschoenen aan. Ik ga toch niet kou lijden voor niks! Maar het voelt wel gek zo in mijn jack met pet voor eventuele regen en handschoenen. Maar vooruit maar. Woef heeft de cloudchaser aan en zo starten we dan maar de run.

Ik ben natuurlijk al vrij snel warm hoewel de handschoenen erg lekker waren bij de warming up. Maar die verdwijnen natuurlijk al snel in de zak van S. en het jack en de pet zijn veel te warm tijdens het lopen. Jammer dan, gewoon lekker doorlopen en niet zeuren. Het is ook prettig dat het droog en vriendelijk is dus die warmte neem ik dan maar op de koop toe.

klik voor groot

Ik kies weer voor 1000-tjes en doe elke 3 km weer even de stick op de poot van woef. Maar dat ziet er allemaal prima uit en ze heeft nergens last van. Deze keer dus heel erg snel geheeld en dat is erg prettig. We hebben niet eens de kar bij ons want we gaan ervan uit dat ze gewoon lekker mee loopt en dat klopt ook. S. rijdt voor het eerst op zijn nieuwe fiets die we afgelopen zondag hebben gekocht in Limburg. Hij stelt tevreden vast dat hij nu (met weinig moeite) een stuk sneller is. Dat belooft dus veel goeds … (hahaha nou ja niet voor mij als ik me straks rot moet trappen om hem bij te houden).

Ik loop nog steeds met de dubbele compressie aan het linkerbeen en dat voelt tijdens het lopen allemaal prima gelukkig. We lopen de armen richting de dijk tweemaal en harken zo wat kilometers bij elkaar. Ik wil niet naar het andere deel van Hitland omdat ze daar net van die scherpe schelpjes op het pad hebben gegooid als bedekking. Dat is nu veel te scherp voor de zooltjes van woef. Maar zo gaat het ook prima en na 14 km staan we weer bij de auto. Best een aardig rondje geworden zo. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 14 km
* 5 graden

april 319 km – 2016 totaal 1.477 km

26.04.2016 – hitland – 12 km

**26.04.2016 – hitland – 12 km**

Vandaag ga ik veel later lopen dan gepland. Omdat ik twijfelde over het gevoel dat ik in mijn linkerbeen had, is dat alsnog onderzocht. Maar aan het einde van de middag was ik dan toch klaar om te gaan. En meer dan klaar, want ik wilde echt heel graag even naar buiten voor een frisse neus. Woefje ook en geheel in gevechtstenue gingen we samen op pad. Het heeft de hele dag niet anders gedaan dan waaien, hagelen en regenen maar tegen het einde van de middag, lijkt het toch redelijk droog te blijven. Maar voor de zekerheid heb ik een regenjack aan en heeft woef haar cloudchaser aan want gisteren was het echt bar en boos na afloop. Ze had het echt koud. Vandaag dus niet en gelukkig is het droog en blijft het droog. Ik ga rustig van start en loop weer 1000-tjes met een stukje stevig doorwandelen tussendoor. Ik heb (weer) als extra compressie de OS1st sleeve aan en dat zit prima. Overigens loop ik vanwege het koude weer gewoon weer lekker met mijn winter tight. Heerlijk. Dan maar een watje! Het lopen gaat prima. Woef heeft er ook zin in en is blij en fit. Elke 4 km smeer ik even vet op het pootje zodat het niet verweekt. Het vet geef net een beetje bescherming tegen het water en dat is goed voor het heling proces natuurlijk. Ze vindt het allemaal best als ze maar lekker mee kan lopen. Ik doe eerst het korte rondje en maak daarna een extra lusje naar de korte arm. Uiteindelijk staan we met 12 km weer bij de auto. Fijn rondje, ging allemaal heel makkelijk en het tempo was ook verrassend goed. Ik had geen HS meter bij me want dat zou ik toch niet kunnen zien door de mouwen van mijn jack. Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 12 km
* 5 graden

april 305 km – 2016 totaal 1.463 km

25.04.2016 – hitland – 8 km

**25.04.2016 – hitland – 8 km**

Gisteren is het er niet meer van gekomen om te gaan lopen of te gaan fietsen. We zijn naar Limburg geweest en naar Duitsland. In Limburg kochten we een mooie fiets voor S. Nu kan hij mij vast een heel stuk beter bijhouden en zal ik waarschijnlijk me wild moeten trappen. Maar gelukkig kan en mag ik er ook op fietsen, dus dat komt vast wel goed. Het is een prachtige Koga Worldtraveller 29″ geworden. En nu dus gauw op reis….(grapje).

Vandaag is het slecht weer, en de hele week ziet er bar en boos uit. De temperatuur is gekelderd naar 5 graden met regen en hagel. Koud en nat dus! Maar in de ochtend ziet het er nog redelijk uit dus ga ik gauw op pad met woefje voor een runnetje. Ik lijm van te voren het pootje nog een beetje voor de zekerheid omdat het nu ineens nat is buiten. Als ik een stukje op weg ben, gaat het ineens regenen…. Aanvankelijk licht regenen maar al gauw regent het keihard en is alles nat. Ik besluit dus tot een kort rondje vanwege woef en dat is maar goed ook want als we na 8 km weer bij de auto staan, scheurt de hemel open met keiharde hagel. Niks an en we zijn al nat en koud. Gauw naar huis om weer droog en warm te worden dan maar. Thuisgekomen zie ik dat het voetje nog steeds prima is gelukkig.

gegevens:

* 8 km
* 5 graden

april 293 km – 2016 totaal 1.451 km

23.04.2016 – hitland – 16 km

**23.04.2016 – hitland – 16 km**

Vandaag weer even op pad voor een rondje. Woefje gaat lekker mee want het is prima weer en het pootje is ook goed. Voor de zekerheid gaat de doggyride mee. Ik start de warming up langs het water terwijl S. vanaf huis fietst met de kar. Woefje is natuurlijk weer heel blij om S. te zien aan de andere kant van het bruggetje en rent blij naar hem toe.

klik voor groot


Daarna gaan we maar eens echt beginnen en ik kies voor 1000tjes omdat woef dan even tussendoor rustig kan snuffelen. Het lopen gaat eigenlijk heel goed. Het weer is heel wisselend met af en toe een zonnetje en dan weer een grijze lucht. Maar het blijft droog al staat er wel een forse wind waardoor het lopen wat onregelmatig gaat. Maar ik kan wel door blijven gaan en omdat ik elke keer even kijk hoe het pootje eruit ziet, lopen we toch een heel stuk. Uiteindelijk is het na ruim 16 km wel genoeg voor woef. Op naar de volgende ronde maar weer. Straks lekker even fietsen (19 km).

klik voor groot

gegevens:

* 16 km
* 13 graden

april 285 km – 2016 totaal 1.443 km

21.04.2016 – hitland – 14 km

**21.04.2016 – hitland – 14 km**

ronde 1: 7,5 km

Vandaag eindelijk weer een rondje met woefje. Ik heb geen idee hoe dat zal gaan, maar ze wilde zo graag mee en bovendien is het ook beter gezien de schijndracht. Proberen dan maar! We lopen eerst offroad langs het water en dat is helaas een beetje vochtig. Als ik aan het einde van het pad naar haar voetje kijk, twijfel ik enorm of het wel goed zal gaan en wil aanvankelijk terugkeren met haar. Maar bij het bruggetje kijk ik nog een keer en zie ik dat het er eigenlijk prima uitziet. Eerst maar een stukje lopen en dan op de terugweg weer kijken als ik op dit punt ben. Zo gezegd zo gedaan. Ik doe een RWR rondje en kijk hoe ze loopt. Nou prima, ze is blij en springt om me heen en vraagt zich af waarom we niet een beetje opschieten. Dat ziet er dus goed uit. Als ik weer bij het bruggetje ben, kijk ik naar het voetje en alles staat op groen. Nog maar een stukje! Ik loop naar de lange arm en weer terug en besluit dat het dan wel genoeg is voor haar, omdat het ook vrij warm is. Ze is nog steeds happy en fit maar niet overdrijven nu ineens. Na 7,5 km staan we weer bij de auto. Straks een stukje fietsen en dan onderweg weer een stukje wandelen. Dan heeft ze straks toch best weer een stukje gelopen voor het eerst!

gegevens:

* 7,5 km
* 19 graden

april 262 km – 2016 totaal 1.420 km

fietsen: 20 km

Lekker ook even gefietst in de middag met woef in de doggyride. Na elke 4 km even een kilometer gewandeld met haar en dat vond ze prachtig. Zo liep ze toch nog 10 km mee vandaag!

ronde 2: 6,5 km

Vanmorgen liep ik voor het eerst weer met woefje en deed ik maar een kort rondje van 7,5 km met haar. Vanmiddag fietste ik lekker met de doggyride een rondje van 20 km en vanavond ga ik dan nog even op pad. Omdat het laat is, fietst S. met me mee. Dat is gezellig maar omdat het al vrij laat is, besluit ik tot een snelle ronde. Weer eens een andere training dan normaal en ik kies voor de korte kern van 4.000 mtr verdeeld in 2×2.000 mtr met tempo. De eerste 2.000 mtr lap loop ik behoorlijk snel door. Ik klok af op een mooie gemiddelde pace. De tweede lap van 2.000 mtr probeer ik wat kalmer aan te doen en ik probeer op 6 min/km te lopen maar omdat het al donker is, zie ik niks op mijn horloge. Ik klok af op 5.45 min/km en ben daarmee sneller dan gepland maar dat is ook prima.

klik voor groot

Dag totaal is 14 km hardlopen en 20 km fietsen dus helemaal niet slecht. En voor het eerst woefje ook weer lekker mee geweest!

gegevens:

* 6,5 km
* 11 graden

19.04.2016 – hitland – 19 km

**19.04.2016 – hitland – 19 km**

ronde 1: 12,5 km

Vandaag weer een rondje in mijn eentje. Maar het gaat goed met woef en we oefenen al goed met het fietsen en wandelen dus deze week lukt het nog wel om het eerste rondje weer samen te doen. Het is lekker weer maar er staat nog steeds een fris windje. Ik besluit een lap te maken van 10 km. Ik maak een ronde buitenom en loop daarna lekker over de dijk en loop weer terug via Hitland. Na 12,5 km sta ik weer bij de auto. Ik heb bewust langzaam gelopen om niet teveel mijn lichaam te belasten aangezien ik ook het fietsen probeer op te pakken. Dat heb ik zo lang uitgesteld uit angst dat het mis zou gaan maar wilde ik nu toch echt weer proberen. Tot nu toe gaat het goed (even afkloppen) maar ik ben ook echt pas net begonnen natuurlijk. Straks een rondje fietsen met woefje en vanavond nog een kort stukje loslopen.

gegevens:

* 12,5 km
* 13 graden

april 241 km – 2016 totaal 1.399 km

ronde 2: 6,5 km

Vanmorgen 12,5 km gelopen, vanmiddag 21 km gefietst en nu nog een stukje loslopen in mijn uppie. Omdat ik even wil checken hoe het staat qua hartslag, besluit ik een heel kort rondje te lopen met een kern van 2×2.000 mtr op tempo maar niet te gek.

De eerste ronde gaat prima de tweede nog wat sneller. Versnellen ging prima, hartslag was mooi reactief. Geen tekenen van overtraindheid, en dat is prettig om te weten.

Vandaag dus 19 km gelopen en 21 km gefietst. Niet slecht.

gegevens:

* 6,5 km
* 15 graden

april 247 km – 2016 totaal 1.405 km

18.04.2016 – hitland – 6 km

**18.04.2016 – hitland – 6 km**

Vandaag een heel kort rondje gelopen. Ik ben vanmorgen eerst naar de fietsenwinkel gereden met mijn fietsje en in de middag heb ik nog een rondje gefietst door Hitland met woef in de doggyride. Daar hebben we ook een stukje gewandeld onderweg. Om even los te lopen, ben ik alsnog op pad gegaan voor een heel kort rondje. Helaas nog even zonder woefje maar dat komt vast snel weer!

gegevens:

* 6 km
* 11 graden

april 228 km – 2016 totaal 1.386 km

17.04.2016 – ijsseldijk – 17 km

**17.04.2016 – ijsseldijk – 17 km**

Vanmorgen was het heel regenachtig weer, maar in de middag klaart het toch op. Aanvankelijk willen we naar Garderen maar we laten dat idee toch weer los en gaan iets heel anders doen. Omdat het nog regent, gaan S en ik eerst lekker lunchen. Dan klaart het op en besluiten we een klein stukje te gaan fietsen met de doggyride zodat ik weer eens op de fiets zit en de doggyride kan proberen. Dat is nu helemaal een goed plan omdat het pootje van woef kapot is. Overigens gaat dat heel goed momenteel. Het fietsen met de doggyride is heel makkelijk, je merkt er eigenlijk niks van. Maar ik kan niet goed op de fiets zitten, dus moet ik dinsdag even naar de fietsenwinkel om hulp te vragen bij het afstellen van het stuur en het zadel. We kregen het onderweg niet voor elkaar om het stuur aan te passen. Maar dat komt ook nog wel deze week. We zijn eerst naar de ijssalon gefietst, hebben een ijsje gegeten en zijn daarna over de dijk gaan fietsen. Terug door Hitland en daar hebben we woef even laten plassen. Ze liep prima zonder schoentje dus de lijm doet zijn werk. Met een beetje geluk was ik er op tijd bij en als de lijm blijft zitten, dan heeft ze er geen last van en kan ze lekker lopen en kan het zooltje onder de lijm weer helen. We hebben maar een heel klein rondje gefietst omdat ik niet het risico wil lopen dat ik weer last van mijn rug krijg. Zeker niet door de rare houding op de fiets nu. Na 15 km waren we weer thuis. Daar probeerden we de duwstang te monteren op de kar maar dat lukte niet. Ook daar moet ik dus even achteraan.

Rond 18.30 vertrekken we dan alsnog voor ons looprondje. We laten woef lekker thuis en gaan op pad. Ik heb geen idee wat ik ga lopen maar wil in ieder geval een continu training doen. Eerst even de warming up, daarna een stuk RWR lopen en daarna ga ik van start. Ik besluit minimaal 5 km continu te doen, maar het te laten afhangen hoe het allemaal loopt.

klik voor groot

We lopen eerst naar leefgoed en maken daarna een rondje door Hitland. Aan het einde lopen we de dijk op en lopen verder langs de IJssel. Het is rustig op de weg dus dat loopt prettig. In no time zitten de eerste 5 km continu er al op. Nog maar een stukje doorlopen dan, want het gaat vandaag prima. En zo rollen de kilometers onder mijn voeten door. Het loopt dus heel anders dan gisteren waar de eerste 6 km werkelijk een eeuw leek te duren. Nu loop ik rustig continu en gaat alles goed.

klik voor groot

We lopen helemaal over de dijk en lopen buitenom Hitland weer terug. Ineens is de kern alweer 8 km en dan besluit ik door te lopen en weer een kern te maken van 10 km continu zoals vorige week. Ik reken een beetje uit hoe we het beste kunnen lopen en ik denk dat er precies 10 km gelopen zal zijn als we Hitland weer inlopen langs de schotse hooglanders en dat blijkt te kloppen. Over koeien gesproken: ik las vanmiddag dat eergisteren een vrouw is gedood door een koe op het pad vanaf St Cuthberts cave. Waar ik dus ook altijd liep bij Swinhoe farm. Dat is toch wel even schrikken zulke dingen. Er worden veel mensen gedood door koeien en ik pas ook altijd op. Maar deze (b)lijkt te zijn losgebroken. Daar doe je dus niets tegen. Afschuwelijk zoiets.

klik voor groot

Het licht is prachtig en het lopen gaat lekker. Ik ben tevreden over de kern van de training en ik start de dubbele cool down. Eerst nog een stukje RWR en daarna de cooldown. Na 17 km staan we weer bij de auto. Dit was wel een erg gemakkelijk rondje en toch best weer een afstand. Mooie training. Maximale hartslag 137 deze keer dus tevreden (ook vanwege de wind).

Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 17 km
* 11 graden

april 222 km – 2016 totaal 1.380 km