Dagelijks archief: april 2, 2017

02.04.2017 – hitland – 26 km

Gisteren heb ik niet gelopen omdat we huizen hebben bezichtigd tijdens de Open Huizen dag. Dat was vermoeiend maar erg nuttig en binnenkort rolt daar een tweede bezichtiging uit. Wie weet….

Vandaag vertrek ik al vroeg voor mijn run. Aanvankelijk wilde ik eerst zelf lopen en later vandaag met woefje een klein stukje lopen maar het lijkt warm te worden en ik besluit woef meteen mee te nemen en onderweg eerst thuis te brengen. We starten dus tamelijk vroeg en het is prachtig in het natuurgebied. Een beetje vroege nevel met opkomende zon en verder veel vogels en bijna geen mensen nog op de been. Heerlijk! De temperatuur is nog heerlijk voor woef, en ze loopt lekker mee en voor me uit. Na 5 kilometer krijgt ze wat te drinken en dat wil ze wel.

klik voor groot

Ik loop een rondje bij de Nijlganzen en daarna loop ik naar de koetjes en via de dijk weer terug naar huis. Na ruim 10 kilometer sta ik voor de deur en droog woefje snel af en vertrek weer voor mijn eigen rondje. Mijn giletje laat ik thuis en ik neem ook water mee voor mezelf deze keer. Ik loop weer terug naar het natuurgebied en slinger wat door Hitland heen. Het gaat prima dus ik loop gewoon totdat ik er geen zin meer in heb. Ik zou qua tijd – voordat woef moet eten – zeker de 25 kilometer moeten kunnen halen als ik zin heb en als het lekker loopt allemaal.

klik voor groot

En dat doet het hoewel ik op 18 kilometer last krijg van mijn voet. Dat komt door mijn wielerschoenen die niet goed zitten en dan in combinatie met de wat strakkere renschoenen problemen geven. Ik stop toch even om mijn schoen uit te doen, loop een paar passen zonder schoenen en trek ze weer aan met lossere veters. Dan maar wat herrie door de niet mooi geveterde schoenen. Daarna loopt het al beter en ik loop weer door en ga de dijk op. Het loopt allemaal prima. Ik denk dat ik de hele dag zo wel door kan blijven lopen eigenlijk.

Als ik weer in de buurt van de start kom, voel ik toch weer die voet en ik besluit er dan ook maar een eind aan te maken. Ik ben al over de 25 kilometer en woefje moet ook zo eten en eigenlijk wilden we vanmiddag nog wat gaan fietsen. Terug naar de auto dan maar en met ruim 26 km ben ik weer bij de auto.

Prima rondje, het voelt als een ommetje. Zo wafje terug brengen werkt dus ook prima. Voor nu was het voor haar ook genoeg en ik had daarna nog een lekker stukje in mijn eentje.

Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 26 km
* 15 graden

april 26 km – 2017 totaal 939 km