Dagelijks archief: april 24, 2017

24.04.2017 – hitland – 13 km

Gisteren ben ik niet meer op pad gegaan voor een runnetje want we zijn in de ochtend gaan fietsen en dat duurde al met al langer dan gepland. In de middag had ik eigenlijk geen zin meer om te gaan hardlopen. Maar vandaag natuurlijk wel en woef mag weer mee dus we gaan direct voor het eerste rondje al op pad. Het is dan nog zo heerlijk rustig in het gebied! Het is heel mooi weer tot mijn verrassing. Stralend blauwe lucht en een zon die opkomt en steeds warmer wordt. Er staat wel wat wind maar niet echt vervelend eigenlijk en prima zo voor woefje.

We lopen eerst over het nieuwe pad en ik zie tot mijn verrassing dat een van de nieuwe bankjes die er nu precies 3 dagen staan al in brand gestoken is. Althans, dat probeerde men blijkbaar want het ziet er zwart geblakerd uit maar gelukkig vatten de bankjes blijkbaar niet zo makkelijk vlam. Merkwaardig dat mensen de behoefte voelen om dat te doen.

Het eerste stukje loop ik even RWR zodat woefje ook weer kan snuffelen en kan wennen maar eigenlijk vraag ik me af of zij het ook wel prettig vindt op deze manier. Ineens blijft ze staan. ‘Wat gaan we nou doen?’ lijkt ze te vragen. Ik roep haar en ze hobbelt weer met me mee. Omdat er iemand met een andere hond richting de dijk loopt, ga ik eerst even rechtdoor richting de Nijlganzen. Daar loop ik een rondje offroad en meteen er nog eentje achteraan. Inmiddels lopen we alweer gewoon continu en dat bevalt madam wel. Vandaag heb ik de rugzak weer eens bij me met haar water, de riem en een bakje. Kan ik meteen weer even wennen aan dat ding maar het zit nog steeds prima. Natuurlijk is het een beetje zwaar (relatief) maar de pasvorm is goed. Waf krijgt na 9 km wat te drinken maar ze lijkt het prima te doen en kijkt nog steeds blij.

klik voor groot

Daarna lopen we weer terug richting de golfbaan. We hebben nu wind tegen maar het gaat nog steeds prima. Woef loopt lekker voor me uit en kijkt af en toe om. Ze is kennelijk niet moe en ze hijgt ook niet overmatig of vreemd. Zal ik een kilometertje extra met haar doen? Dus niet de geplande 12 maar 13 vandaag? Volgens mij kan ze dat vandaag wel. Ik wil wel langer maar ik ga niets overhaasten met haar zodat ze mooi gezond en fit straks met ons mee gaat. Voor haar moet het immers ook een beetje leuk zijn en blijven allemaal op haar oude dag.

klik voor groot

Aan het einde van de weg sla ik dus nog even linksaf voor het extra rondje. Ik loop weer langs het aangestoken bankje en zie de schade die ze hebben veroorzaakt. Misschien kunnen ze het eraf schuren zodat het niet meer zichtbaar is. Achterlijke lui. Het laatste stukje lopen we terug langs het watertje. Ik heb geen enkel jong eendje of gansje gezien deze keer. Maar met de rugzak kan ik ook makkelijker de compact camera meenemen dus wie weet wat ik allemaal nog ga zien komende maand. Er wordt volop gebroed.

Na 13 kilometer staan we bij de auto. Mooi uitgekomen qua afstand! Wafje hoeft geen water dus dat is ook prima en tevreden rijd ik weer naar huis. Op naar de volgende run.

gegevens:

* 13 km
* 12 graden

april 230 km – 2017 totaal 1.143 km