Maandelijks archief: juli 2016

31.07.2016 – hitland – 17 km

**31.07.2016 – hitland – 17 km**

Gisteren kwam het er niet meer van om te gaan lopen. We zouden in de ochtend eigenlijk naar een racefiets gaan kijken maar om 7.30 werd dat afgebeld omdat de fiets niet klaar (gemonteerd) was. Toen ging de hele dagplanning een beetje in de soep. Eerst even wandelen met woef dan maar. Geen idee waar de tijd eigenlijk daarna voor gebruikt is maar in ieder geval zijn we niet meer gaan lopen. vandaag dus maar meteen om 8.00 voor het eerste rondje met wafje naar buiten. Eerder kon niet omdat ze om 6.30 gegeten had. Maar gezien het weer was 8 uur ook prima. Vandaag bewolking en lekkere temperatuur. Eindelijk eens geen vervelend klam en vochtig weer en ook de zon laat zich nog niet zien gelukkig. Prima! Ik heb alleen niet echt een idee wat ik wil gaan lopen omdat ik niet weet of woefje vandaag OK is. Eerst maar eens starten dan.

klik voor groot

Woefje lijkt OK en heeft het wel naar haar zin denken we. Ik ga eens kijken of ik 2.000 kan doen zonder dat het voor haar vervelend is om zo mee te moeten blijven lopen. Dat verlengen we met een 1000-tje en uiteindelijk maak ik er een 4.000-tje van. Daarna wil ze wel wat water en dat krijgt ze natuurlijk. Ik besluit daarna tot een 4000-2000-4000-2000 (plus restant afhankelijk van waar we zijn in het gebied). Dat is ook nog net leuk voor woef en voor mij een leuke training. Ik kan dan een beetje doorlopen qua tempo maar wel binnen MAF blijven.

Zo doen we het en ondertussen loeren we naar woefje of ze helemaal OK is en alles nog leuk vindt. Maar het gaat goed en blijkbaar had ze gewoon alleen last van de warmte de afgelopen dagen. Dat kan natuurlijk. Eerder het cooljacket dus aantrekken!

klik voor grootWe slingeren door het gebied en zoals gebruikelijk vliegen de kilometers voorbij. Het lopen gaat vandaag ook weer heel makkelijk. Tempo is goed, hartslag is goed en het loopt allemaal prima. We genieten van de kalfjes die steeds groter worden en van de vogels in het water. Ondertussen kijken we naar de spelers op de golfbaan en naar de paar hondjes die we onderweg tegen komen. Het is rustig onderweg dus dat is wel prettig eigenlijk.

klik voor groot

Voor het tweede 4.000-tje doen we woef even in de kar en dat is prima. Zij kan even lekker rondkijken vanuit haar taxi en wij hoeven niet zo op haar te letten. Madam laat zich heerlijk rondrijden en hangt met haar kopje en pootjes aan de voorzijde uit de kar. Deze nieuwe kar is zoveel prettiger dan de oude! Zowel voor haar met het kussen waar ze op kan hangen als voor ons qua wielen, gewicht en zak achterop. Ideaal ding. Alleen nog even hopen dat de doggyride achter mijn fiets met snelheid ook goed blijft hangen. Inmiddels zit daar een Santos snelspanner op dus wie weet gaat het nu gewoon goed. Ik moet er niet aan denken dat met 30 km/uur de kar ineens los schiet en al helemaal niet op een helling.

Na het 4000-tje mag ze weer lekker meelopen en zo lopen we nog ruim 4 kilometer verder. Ze heeft vandaag dus gewoon 13 km weer meegedraafd zonder problemen gelukkig.
Na 17 km staan we bij de auto. Dit had ik nog wel een rondje kunnen doen maar het was genoeg voor nu. Op naar de volgende ronde. Inmiddels staat er alweer meer dan 2.500 km op de teller.

gegevens:

* 17 km
* 18 graden

juli 347 km – 2016 totaal 2.513 km

29.07.2016 – hitland – 15 km

**29.07.2016 – hitland – 15 km**

Gisteren ging het niet zo lekker het lopen, dus vandaag ga ik het nog eens proberen op een korter rondje. Eerst maar eens beginnen met de run. Voor de zekerheid is de kar mee omdat het misschien warm is. Later zal blijken dat het maar goed was dat de kar mee is gegaan….

klik voor groot

Wafje eet vanaf het begin al veel gras en is sloom. We hobbelen rustig door. Eventueel kan ze straks wel in de kar. Eerst naar het leefgoed en daarna naar het oude deel. Als we langs het water komen waar ze een paar dagen geleden zo lekker gezwommen heeft, passen we even op dat ze niet het water ingaat. Het is vandaag immers niet erg warm en we moeten nog een stukje! Maar daar kotst ze ineens het gras en wat gal uit. Dat betekent dus stoppen… Ze krijgt wat eten omdat ze nu een lege maag heeft en waarschijnlijk ook had. Dat voelt blijkbaar lekkerder. Maar ze kan nu niet meer mee rennen en gaat dus in de kar voorlopig. Ook prima. Ik loop weer door als we alles gedaan hebben….

Het lopen gaat vandaag prima. Ik loop nu zonder rugzak, en ben dus ook ‘lichter’. Ook heb ik weer andere schoenen aan. Dat gaat dus allemaal prima en in no time staan de eerste 10 km er alweer op. Wafje kan er straks wel weer even uit en dat doen we dus ook. Ze voelt zich weer prima gelukkig. We lopen weer langs de kalfjes en S. maakt een foto. Ze groeien nu ineens als kool.

klik voor groot

Daarna ronden we training af. Na precies 15 km staan we weer bij de auto. Genoeg voor vandaag maar het ging prima.

gegevens:

* 15 km
* 21 graden

juli 330 km – 2016 totaal 2.496 km

28.07.2016 – hitland – 27 km

**28.07.2016 – hitland – 27 km**

Vandaag is het weer eens tijd voor een wat langer rondje. Ik ben al vroeg wakker en wandel eerst met woef. Daarna eet ik twee gebakken eitjes. Dar bevalt altijd prima op de fiets en ik wil nu eens niet met en op ‘niks’ lopen op de langere run. Maar dat zal me nog duur komen te staan later op de run… maar ruim voor 8 uur vertrek ik al in mijn eentje voor de run. Ik heb er wel zin in en weet alleen niet zeker of ik met het pontje over zal varen en de ronde via de Krimpenerwaard zal gaan lopen. Maar als ik daar eenmaal loop, kan ik niet meer afsnijden of terug… Ik besluit dus eerst een slinger te doen door het gebied hier en daarna eventueel alsnog naar het pontje te lopen. Ik vertrek dus naar het Leefgoed en kiek de koetjes door het riet

klik voor groot

Daarna loop ik het andere stuk op. Het lopen gaat prima maar het is warm en benauwd. De zon schijnt ook volop tot mijn ergernis. Ik had verwacht met regen te zullen lopen maar nu dus even niet. En dan terwijl S. in de trein richting Amsterdam zit met regen op hetzelfde moment…. Maar goed ik wil toch even door. Ik loop over de lange arm richting de dijk, terug via de kalfjes. En dan maak ik de eerste vergissing. Ik loop de weg op in de hoop daar wat schaduw te vinden maar dat is dus helemaal niet zo. Ik loop nu ook in de volle zon en het is niet leuk en warm. Als ik terug was gelopen, had ik in no time 800 mtr gelopen. Nu loop ik buitenom en dat voelt als ‘heel ver’ terwijl ik maar langzaam meters zie wegrollen onder mijn voeten. Vreemd is dat toch. Ik slinger weer het natuurgebied in en hoop water te kunnen bijvullen bij de tuintjes. Helaas is het hek daar dicht. Weer een tegenvaller. Ik slinger wat over de onverharde paadjes om onder de bomen te blijven daar. Wat gaat de afstand ineens traag….. Ik loop weer terug, loop wat over de dijk en besluit na 15 km dat ik in ieder geval geen 35 km ga lopen vandaag. Ik geloof dat ik het niet kan opbrengen. Ik wil ook water bijvullen. Waarom drink ik zoveel? Door het brood met de eitjes ben ik blijkbaar ook niet meer in staat om gewoon normaal voornamelijk vet te verbranden en mijn lijf schreeuwt om snel beschikbare suikers. Zal toch niet zeg….. Ik neem dan toch uiteindelijk maar een dextro. Goede les, dit dus nooit meer op een run. Niet dat gevreet van te voren. Ik heb er deze keer dan geen last van qua ‘buik’ maar wel qua verbranding. Mijn lichaam is lui en wil gewoon hapklare brok energie hebben blijkbaar.

Langzaam sprokkel ik toch wat kilometers bij elkaar. Als ik langs een huis kom waar net iemand naar buiten stapt, laat ik mijn flesje bijvullen. Dat is alvast geregeld. Ik kan lekker mijn hoofd een beetje afvegen met een natte zakdoek nu. De zon is al lang weg gelukkig maar het is nog steeds erg warm en al helemaal met de rugzak op. Mijn schoenen zitten ook klote kortom… er deugt weinig.

Ik neem even afstand van mijn muitende hersenhelft en kijk van een afstandje naar mezelf. Waarom voelt dit nu zo? Is er iets aan de hand? Zijn het mijn benen? Conditioneel? Warm? Verveling? Ik weet het eigenlijk niet. Ik had niet deze route moeten nemen want dit is killing. Loop ik namelijk alle armen richting de dijk een keer, dan heb ik gewoon al als basis 13 km te pakken. Loop ik ze nog een keer allemaal, dan zit er in no time 20 op. Dat voelt altijd heel makkelijk. Nu zijn alle stukjes piepklein en zo kort dat het nauwelijks optelt qua afstand terwijl je voor je gevoel ver weg bent. Niet dus.

Ik loop en loop… op zich gaat het lopen best. Hoewel…

Ik maak nog een kiekje van de paardjes en de ganzen en van jonge meerkoetjes.

klik voor groot

Uiteindelijk weet ik er dan toch nog 27 km uit te persen. Het lopen ging op zich wel. Ik geloof dat het meer in mijn hoofd zat. Ik weet het niet. Maar ik vind het genoeg zo want ik moet ook meteen straks weer met wafje naar buiten. Ik ben blij dat ze niet mee was op dit rare rondje. Veel te warm en ook nog eens niet leuk (genoeg).

Op naar de volgende run dan maar.

gegevens:

* 27 km
* 21 graden

juli 315 km – 2016 totaal 2.481 km

26.07.2016 – hitland – 12 km

**26.07.2016 – hitland – 12 km**

Gisteren heb ik gelopen zonder woefje maar vandaag wil ze wel weer mee. Het zonnetje schijnt maar de temperatuur is wel goed denk ik. Later zal blijken dat ik toch echt beter haar cool jacket had mee kunnen nemen… Het begin gaat nog wel maar het is wel warm. Ik besluit heen en weer te blijven lopen richting het Leefgoed zodat we in de schaduw lopen. Wafje hijgt en vindt er weinig aan geloof ik. Na 4 kilometer wil ze al water en hangt haar tong op de grond.

klik voor groot

Als ze water heeft gehad gaat het al beter en we slaan uiteindelijk toch rechtsaf en lopen het open stuk in. Hier is immers ook een beetje wind. Woef loopt lekker door het natte gras en koelt zo ook een beetje af. Ik vind het niet eens zo erg warm maar ik loop nu eenmaal met haar en moet dus goed opletten of het allemaal wel goed gaat. Op de lange arm richting de dijk leg ik haar in de schaduw en zeg haar te wachten. Ik loop dan zelf wel even door naar het einde en loop dus straks weer langs. Normaal gaat dat goed maar deze keer komt ze me al als een idioot tegemoet rennen als ik weer de hoek om kom vanaf het uiterste punt bij de dijk. Dat is nou jammer want nu zal ze het pas echt warm hebben. Sukkeltje. Ik stop dan maar weer en geef haar water en sproei veel water over haar heen uit mijn eigen waterzak.

Ik ga er maar een einde aan breien want dit lijkt me niks zo. Ze kijkt weliswaar blij en tevreden maar ze heeft het duidelijk erg warm gekregen van dit gedoe en rustig hobbelen we terug naar de auto. Dan maar geen langere run. Als we bij de kruising komen, besluit ik haar even te laten afkoelen in het water. Zodra ik op het water wijs, loopt ze erin en gaat ze in het water liggen zodat ze haar pootjes en buik kan koelen. Zwemmen doet ze niet. Er ligt een takje en dat gooi ik eens in het water. Dat vindt ze wel leuk maar zodra ze niet meer op de grond staat, keert ze weer om. Zwemmen ho maar. Maar spelenderwijs wordt ze wilder en vindt ze alles leuker en als ik uiteindelijk een stronkje vind, gooi ik dat in het water. Ze haalt het op omdat ze nog over de grond kan lopen. Maar vreemd genoeg springt ze ineens vanaf de kant in het water en beseft ze dat ze eigenlijk heel goed kan zwemmen. Verder en verder gaat het met de stronk en ze zwemt als een otter tussen de zwaantjes naar haar stronk. Nog een keer en nog een keer wil ze dat en uiteindelijk sta ik ruim een half uur de stronk het water in te gooien terwijl zij als een idioot heen en weer zwemt en het water inspringt. Dat doet ze dus echt nooit hoewel ik weet dat ze goed kan zwemmen omdat ze in Schotland ooit het ijskoude water van het loch een stukje moest overzwemmen toen we wilden oversteken. Maar uit zichzelf doet ze het dus nooit. Nu wel en ik geniet van haar blije hoofd.

klik voor groot


Uiteindelijk lijkt het me welletjes en lopen we terug richting de golfbaan. Omdat ze nu helemaal is afgekoeld, loop ik alsnog een extra lusje naar het leefgoed zodat ik toch nog een stukje heb kunnen lopen vandaag. Dat vindt ze allemaal prima en na 12 km staan we weer bij de auto.

Woef gaat dus nu trainen voor de triatlon denk ik. Alleen zal ik moeten fietsen vrees ik.

video: (link

gegevens:

* 12 km
* 21 graden

juli 288 km – 2016 totaal 2.454 km

25.07.2016 – hitland – 11 km

**25.07.2016 – hitland – 11 km**

Gisteren kwam het er niet meer van om te lopen na de camptrip, de lunch en de fietsrit naar Hoog Soeren. Maar het was een geweldig weekend en ik heb toch best wat gedaan qua fietsen en lopen. Niet ontevreden in ieder geval. Vandaag vertrek ik meteen na het wandelrondje met woef. Ze gaat niet mee omdat ze genoeg gedaan heeft en het ook nog vrij warm is hoewel het nu in de ochtend helemaal bewolkt is. Maar het is prima zo, zij kan slapen en ik kan lopen.

Ik parkeer en vertrek voor de warming up. Ik heb gelukkig totaal geen last van het fietsen maar ik voel me best loom en ik wandel flink door tussen de bomen. Het voelt eigenlijk heerlijk zo. Ik ben in een fijne cadans en ademhaling en alles voelt ontspannen. Het is heel stil om me heen. Voor me ligt de hele weg er verlaten bij richting het leefgoed. Ik loop door en luister naar de vogels. Links van me hoor ik de jonge koeien het gras uit de grond trekken en langzaam herkauwen. Er staan twee ooievaars vlakbij en ook een reiger staat te wachten op een lekker hapje. Wat rustgevend allemaal. Nog steeds is er niemand op het pad naar het einde richting de dijk. Ineens zie ik twee buizerds op een hekje vlakbij. Eentje loert naar me. Hij besluit toch maar op te vliegen als ik te dichtbij kom. Ik zie zijn glimmende oogjes en zie hem geruisloos opvliegen. De andere zit iets verder weg en die blijft zitten. Prachtig! Met een glimlach loop ik door tot het einde van de arm richting de dijk. Ik doe mijn ogen dicht en doe steeds wat meer passen op deze manier. Dat traint balans en vooruit kijken en het is ook nog eens ontspannend. Als ik aan het einde van de arm ben, draai ik om. Ik kijk weer naar de koetjes en de ooievaars. De buizerds zijn inmiddels allebei gevlogen. Ik hobbel rustig door en maak een mooie continu ronde vandaag zo zonder woefje. Ik start de cooldown en wandel weer naar het leefgoed langs de koetjes. Na 11 km sta ik weer bij de auto.

gegevens:

* 11 km
* 19 graden

juli 276 km – 2016 totaal 2.442 km

23.07.2016 – garderen – 11 km

Vanmorgen ben ik naar Laren gefietst waar ik S en woef weer zag. Daarna zijn we samen naar Garderen gereden en hebben we de tentjes opgezet. Deze keer is ons doel niet zozeer veel lopen hier maar een beetje luieren en morgen met mijn ouders lunchen in Hoog Soeren. Maar ook al fietste ik al een heel stuk, vanavond gaan we zeker een stukje lopen hier.
Na aankomst gaan we eerst de tentjes opzetten en luieren. Het is niet bepaald rustig om ons heen maar de plek is prima want er is verder weinig beweging hier rond ons plaatsje waar we alleen staan.
We gaan eerst nog en woefje uitlaten en een ijsje eten in het dorp en daarna gaan we weer verder met luieren in het avond zonnetje. We doen dus ook nog iets anders dan rennen!
Maar aan het einde van de avond gaan we dan toch maar op pad voor ons rondje. Niet te lang en niet te snel maar lekker even loslopen na het fietsen is wel fijn. Het is prima te doen in het bos maar we gaan toch nog even terug naar de auto voor het koeljasje voor woef.

We lopen eerst over het bekende pad en slaan rechtsaf richting Drie. Daar lopen we even over de natuurcamping van Staatsbosbeheer om te kijken hoe dat er nu bij ligt. Ik vind het nog steeds niks. Het is rustiger wellicht maar het trekt me echt niet om een of andere reden. Niks aan gemist. Ik herken de route verder van een vorige keer en we slaan linksaf en weer rechtsaf en zullen straks rechtstreeks bij de ingang van de camping uitkomen. Ik heb het idee dat S. me niet helemaal gelooft maar het klopt echt en onderweg kunnen we nog een stelletje op weg helpen die niet weten waar ze staan op de kaart. Na een ruime 10 km staan we weer bij de tent en gaan we ons lekker douchen. We luieren nog even en gaan daarna lekker slapen.

77 km gefietst en ruim 10 km gelopen vandaag. Niet slecht voor dit oudje! Morgen een stukje fietsen en verder maar even zien wat we doen.

gegevens:

* 11 km
* 23 graden

juli 265 km – 2016 totaal 2.431 km

rapa nui – 216 km
hoka bondi b – 338 km
hoka clifton 2 – 149 km
hoka bondi 4 – 248 km
hoka stinson lite 2 – 569 km
hoka stinson trail – 655 km
hoka mafate speed – 48 km
minimus MT – 51 km
pure flow – 439 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 25 km

22.07.2016 – hitland – 17 km

**22.07.2016 – hitland – 17 km**

Nog steeds warm maar vandaag is het klam en helemaal bewolkt. Meer naar het Oosten van het land regent het en onweert het ook. Hier niet en echt lekker voelt het niet. Maar vooruit maar, we zijn nu toch al klaar voor ons runnetje en gelukkig is de kar mee voor woefje. Meteen bij het begin doet de Mio raar en staat de hartslag op 177 terwijl ik aan het wandelen ben tijdens de warming up. Ik probeer het later nog een keer maar ook daar is er geen normaal getal in beeld te krijgen. Ook Garmin doet vreemd want ineens krijg ik er een paar honderd meter bij. Ik zie dat overigens niet terug in mijn getalletjes vreemd genoeg.

Maar dit mag allemaal de pret niet drukken en al snel zijn we dan echt op pad. Onder de bomen is het prima maar door de bewolking is het allemaal wel goed te doen. Wafje gaat al redelijk snel in de kar want ze heeft weinig zin en na een klein stukje lopen, laat ze zich lekker in de doggyride vervoeren en geeft geen kik.

klik voor groot

Ik loop 1000-tjes met 150 mtr pauze tussendoor en dat gaat prima. Tempo ligt mooi en dat bij makkelijke ademhaling en goede cadans. Helaas blijkt de zool van deze schoen weer losgelaten te hebben. Net zoals bij het vorige paar na iets meer dan 100 km. Heel merkwaardig en ook erg vervelend eigenlijk. Maar ik kan er gewoon mee doorlopen nu, moet alleen opletten dat ik de zool niet verlies.

klik voor groot

Wafje ligt nog steeds lekker inde doggyride rond te kijken en hangt met haar kopje en pootjes buitenboord. Echt leuk om te zien. Verder is het heel rustig op Hitland. Merkwaardig eigenlijk want het is gewoon een hele mooie ochtend. We kijken naar de paardjes in de weide, de koeien en de kalfjes. We zien dat het futen nestje dat we laatst ontdekten leeg en verlaten is, maar we zien geen fuutje met jongen. Zouden de eitjes geroofd zijn?

klik voor groot


Na een kilometer of 10 krijgt woefje toch wat water ondanks dat ze nog niet meeloopt. Dat wil ze wel en de rest van de run loopt ze gewoon weer lekker mee.

klik voor groot

Na 17 km is het ook wel genoeg en klokken we af. Fijn rondje, ging erg gemakkelijk. Morgenvroeg vertrek ik voor een langer fietsrondje zonder doggyride. Dat zal wel heel gek zijn, maar woef mag met de auto en zie ik bij aankomst weer. Zal mij benieuwen.

gegevens:

* 17 km
* 23 graden

juli 254 km – 2016 totaal 2.421 km

21.07.2016 – hitland – 13 km

**21.07.2016 – hitland – 13 km**

Vandaag is het nog steeds warm maar niet zo warm als gisteren. Het doet me weinig eigenlijk en ik ga na het rondje met woefje even op pad voor een runnetje. Woef blijft thuis want na twee dagen Garderen plus warmte is het wel genoeg voor haar. Kan zij lekker even slapen en kan ik even lopen zonder op haar te moeten passen. Eindelijk ook even lopen zonder rugzak en ik neem weer eens de park hydro mee voor mijn water en om de sleutel in te doen.

Zo gezegd zo gedaan en redelijk vroeg parkeer ik al de auto bij Hitland. Ik heb nog niet echt een idee wat ik wil doen, in ieder geval wat continu en binnen MAF dus ik moet maar even zien hoe dat gaat qua hartslag met dit weer. Ik start mijn training na de warming up en eigenlijk loopt het wel aardig. Mijn HS blijft mooi laag maar ik loop ook tussen de bomen. Zodra ik het open gedeelte op ga, krijg ik het erg warm omdat ik de wind in de rug heb. Niet zo lekker dus. Op de lange arm richting de dijk is het al een stuk beter en daar blijf ik dus maar lopen. Met een mooi gemiddelde pace en een gemiddelde HF van 134 (max 138) ben ik voor vandaag dik tevreden.

De park hydro bevalt eigenlijk wel weer prima en zeker nadat er iets uit gedronken is. Handig ding als je niet zoveel water bij je wilt hebben. Overigens was mijn 500cc toch wel op met dit weer ondanks dat ik maar een klein stukje liep.

gegevens:

* 13 km
* 23 graden

juli 238 km – 2016 totaal 2.404 km

20.07.2016 – garderen – 20 km

Gisteren liep ik in de ochtend in Garderen en vandaag doe ik dat weer maar ben ik een uur eerder op weg vanwege de temperatuur vandaag. Het bos is vast al opgewarmd na gisteren dus dan maar vroeg vertrekken. Ook zal ik woef vandaag wel haar cooljacket aantrekken om het wat makkelijker te maken voor haar. Ik heb dus ook volop water bij me en in de auto liggen nog 2 grote volle bidons. Even na 7 uur rijden we hier weg. De temperatuur is al best hoog zo boven de 20 graden…..

klik voor groot

Als we in het bos aankomen, kan ik weer makkelijk parkeren en al snel zijn we op weg voor ons rondje. Dit is pas de eerste keer dit jaar dat waf haar cooljacket aanheeft! Vorig jaar had ze rond deze tijd al enkele keren gewandeld en gerend in haar cool(e)jasje.

klik voor groot

Al snel zijn we op weg voor de warming up. Ik duik nog even de struiken in voor het hoognodige en daarna starten we onze run. Woef vindt het allemaal prima en lijkt zich wat lekkerder te voelen dan gisteren door haar jasje. Voor haar nog geen problemen met de temperatuur.

klik voor groot

Ik neem gewoon weer dezelfde route als gisteren. Het blijft mooi en ik heb helemaal geen zin om teveel op een kaart te moeten turen eigenlijk. Met de bekende route weet ik ook ongeveer waar ik kan afsnijden en op welke punten ik woef water kan geven. Na ruim 5 km krijgt ze alweer haar eerste slokje. Dat gaat er weer gretig in. Daarna lopen we door naar de schaapskooi maar deze keer sla ik eerder rechtsaf zodat ik de hele heide vermijd. De heide is open en dat is echt een klap in je gezicht als je daar ineens loopt na het bos. Vandaag maar even niet en turend op de kaart kies ik wat paden die me ongeveer weer bij het bekende punt het bos in moeten brengen. Dat gaat even verkeerd want ik loop te ver maar al snel ben ik weer op de bekende weg. Woef heeft alweer haar tweede bakje water op en ook haar cooljacket is weer bijgevuld. Ze kan er dus weer even tegen.

klik voor groot

Ik hobbel rustig verder en de warmte gaat eigenlijk nog wel. Ik transpireer alleen enorm op mijn gezicht en wis beurtelings met een droog zakdoekje en een nat zakdoekje over mijn gezicht. Zo kom ik er ook wel. Een stuk verderop kom ik een mevrouw met een koningspoedel tegen en we raken even aan de praat over de hondjes en over kamperen. Altijd weer leuk die gesprekken onderweg. Overigens kom ik eigenlijk helemaal niemand tegen op deze rondjes. Het bos is echt uitgestorven. Bijzonder voor zo’n mooi bos. Ik vraag me af wat al die mensen doen die op de campings zitten want ik zie echt nooit iemand. Helemaal aan het einde van het fietspad bij Garderen wel en bij de schaapskooi maar dat is het dan eigenlijk wel.

Na mijn gesprekje met de vrouw loop ik weer door en ik schiet al aardig op. Sommige stukken zijn wel erg warm in het bos en andere stukken vallen weer mee omdat er net een beetje wind is of minder zon vanwege de bomen. Woef lijkt ook nergens last van te hebben maar begint inmiddels wel een beetje meer te hijgen. Maar ze rent af en toe nog en kijkt blij. Water wil ze ook gewoon nog en ze plast goed. Dat gaat dus helemaal goed.

Ik reken een beetje uit wat ik zal doen en besluit op 15 km bij de auto alles even bij te vullen en het cooljacket weer aan te vullen. Dan kan ik daarna nog wel met een lusje tot 20 km lopen en dat lijkt me wel genoeg dan voor vandaag. Zo gezegd zo gedaan en na het bijvullen lopen we nog een lusje.

Na de run krijgt ze lekker eten en drinken en ik trek mijn giletje en jogging broek weer aan.

klik voor groot

Daarna rijden we naar het dorp voor een ijsje en een kopje thee. Lekker even op het terras zitten en even uitrusten. Het kost wel heel veel tijd zo maar het is ook wel erg leuk op deze manier. Ik heb immers ook geen haast vandaag. Woef ligt naast me op het terras. Ze hijgt zelfs niet meer en ligt gewoon rustig te slapen.

klik voor groot


Na mijn (lunch) break vertrek ik weer naar huis. De thermometer van de auto wijst 34 graden aan. Dat zal wel meevallen maar warm voelt het in ieder geval wel. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 20 km
* 28 graden

juli 225 km – 2016 totaal 2.391 km

19.07.2016 – garderen – 19 km

Vandaag is het een hele warme dag net zoals gisteren. Ik vertrek daarom in de ochtend voor een rondje in Garderen zodat ik met woef door het bos kan lopen waar het vast koeler is dan hier op open terrein. We starten om 9.15 dus niet eens erg vroeg maar het voelt prima zo onder de bomen. Ik heb weliswaar het cooljacket meegenomen voor woef maar besluit het niet om te doen omdat het niet super heet is (nog). Ik heb veel water bij me en we kunnen eventueel bij de schaapskooi in Ermelo water bijvullen en/of koelen. Vol goede moed gaan we dus op pad voor ons rondje. Aanvankelijk doet woef een beetje sloom maar al snel vindt ze het ook leuk en hobbelt ze heen en weer tussen de bomen. Ik let goed op haar om te zien of het niet alsnog te warm is of wordt.

klik voor groot

Na 5 km krijgt ze natuurlijk weer wat water en dat slobbert ze gretig weg. Nog een beetje en daarna gaan we weer verder met het rondje. Richting de schaapskooi waar het zeker warmer zal zijn omdat we een klein stukje over open heide moeten. Ik kies dus voor een ander pad wat meer beschut maar kom alsnog op het open terrein uit als ik mijn vertrouwde pad wil zoeken dat me terug zal leiden naar Garderen. Er staan wel twee dixies die open zijn en daar maak ik dankbaar gebruik van. Woefje krijgt natuurlijk weer wat water want inmiddels zijn we over de 9 km en als we nu toch even pauzeren dan kan zij alvast wat krijgen.

klik voor groot

Na de korte pauze hobbelen we weer verder op weg terug naar garderen. Daar liggen enkele diepe plassen waarvan de meeste er duidelijk al een tijdje staan en er vies uitzien. Daar mag waf dus niet in maar verderop is een ondiepe plas die er niet zo vies uitziet alleen wel modderig is. Waf mag daar wel even pootjes koelen en dat laat ze zich geen twee keer zeggen… Niks pootjes koelen maar buikie koelen en meteen heb ik een modderhond natuurlijk. Maar ze is helemaal gelukkig en daarna lopen we weer verder. Straks borstel ik dat er wel weer uit.

klik voor groot

We zijn eigenlijk in no time weer in Garderen terug en ik slinger nog twee lusjes door het schaduwrijke bos. Na het tweede lusje kom ik ineens toch bij de auto uit zonder cool down gedaan te hebben. Dat is niet de bedoeling dus ik wandel even naar de camping om te kijken of er plek is. Ik zou eigenlijk nog wel een nachtje hier willen blijven deze week. Ik had natuurlijk gewoon de tent mee moeten nemen zodat ik vannacht hier had kunnen blijven. Niet slim dus. Er is plek dus daar kan ik even over nadenken.

Als we weer bij de auto zijn, borstel ik de modder uit woefs vacht en geef haar lekker te eten en te drinken. Ik trek mijn jogging broek en giletje aan. Ik ben te warm om me te gaan omkleden op de camping en besluit zo even bij de ijssalon buiten wat te gaan drinken en eten. Er staat geen wind dus dat is prima.

Op het terras daar is het heerlijk natuurlijk en ik geniet van munt thee en een lekker ijsje.

klik voor groot

Na een uurtje gaan we weer richting huis. Het is toch best warm maar ik heb het eigenlijk niet echt gemerkt tijdens het lopen. Misschien kan ik er beter tegen, wie zal het zeggen. Eens kijken of we dit morgen gaan herhalen. Dan wordt het net ietsje warmer nog!

klik voor groot

gegevens:

* 19 km
* 28 graden

juli 205 km – 2016 totaal 2.371 km