Dagelijks archief: april 7, 2017

07.04.2017 – hulshorst – 15 km

Vandaag zijn we een stukje van huis weg omdat we naar een huis kijken dat we vorige week bezichtigd hebben. We willen vandaag de zonligging bekijken en een heleboel meten en ervaren. We hadden afgesproken dat we in de ochtend het huis zouden mogen bekijken en dat we in de middag terug zouden mogen komen voor de tuin en zonligging. Na de bezichtiging konden we de auto op het terrein laten staan dus dat was ook prettig. S. had de fiets bij zich en de doggyride en zo vertrokken we voor een rondje lopen om de omgeving wat te verkennen.

klik voor groot

Ik had een 12 km rondje uitgezet over de zandverstuiving bij Hulshorst. Dat leek me leuk om te bekijken. Eerst kwamen we langs het Belvederebos dat dus praktisch naast het huis ligt. Daarna het spoor en de snelweg over en dan ben je al in het natuurgebied. Even wat plaatjes schieten natuurlijk!

klik voor groot


Daarna weer verder. Ik koos voor rustige 500-tjes om een lage hartslag te houden en dat ging prima. Na een kleine 5 km doen we woef voor de zekerheid in de kar. Daarna fietsen we verder over het fietspad en slaan op een gegeven moment rechtsaf. Als we daarna weer rechtsaf slaan, lopen we ineens door een stukje bos. Van zandverstuiving naar heide en daarna naar bos. Mooi afwisselend! Helaas stuiten we ook op een deel van het pad waar S. niet met de fiets en de kar doorheen komt en die arme stakker trekt de kar door het zachte zand. Ik hobbel heel langzaam verder en wacht daarna even tot hij weer bij me is en weer kan fietsen. S. snottert ook zielig dus dat is al dubbel vervelend allemaal.

klik voor groot


Als we weer het spoor over gestoken zijn, komen we iemand tegen met een hond aan de riem en die schiet ik even aan om te praten over de snelweg, boodschappen doen en de zondagsrust in dit gebied. Dat is altijd nuttig en met nieuwe informatie lopen we weer verder. Eerst even langs mooie huizen en daarna langs een open veld waar ik de route volg over het gras en S. met de kar omheen fietst. Ik kom nog leuke koeien tegen die gelukkig achter schrikdraad staan. Dat konden we niet goed zien maar ze staan niet zomaar los.

Na het veldje komen we ineens op een straat waar we enkele weken geleden ook een huis bezichtigden en we besluiten er even heen te lopen om te kijken wat voor gevoel we daar krijgen aan de buitenkant. De vorige keer vonden we de plek mooi maar sprak het huis ons niet aan. Dat is nog steeds zo maar we kijken wel met interesse naar de glasopbouw omdat we ook zoiets in gedachten hadden voor het andere huis.

We halen wafje uit de kar voor het laatste stuk en besluiten even door dat Belvederebos te lopen om te kijken wat dat nu precies voorstelt. Het blijkt nog een heel aardig bos te zijn en we lopen er nog een paar kilometer en staan daarna met 15 km weer voor de deur. Wafje liep ongeveer 10 km mee en dat ging allemaal prima. Eerst nu nog even de tuin bekijken en als de bewoner thuis is ook nog een iets nameten op de zolder. Helaas is er de hele dag geen zon geweest en kunnen we nog niet zien hoe het licht valt op het huis!
Jammer genoeg zijn we niet naar Harderwijk gefietst want dat is maar 10 kilometer bij het huis vandaan. Harderwijk blijkt erg leuk als we op de terugweg een ijsje gaan eten in het centrum. Misschien een volgende keer weer even op de fiets een stukje maar nu zijn we wel moe van alle indrukken.

gegevens:

* 15 km
* 9 graden

april 88 km – 2017 totaal 1.000 km