Dagelijks archief: april 28, 2017

28.04.2017 – hitland – 15 km

Gisteren ben ik gaan fietsen vanaf Boskoop via Tourclub Avanti. Dat was erg leuk en de route was afwisselend en mooi. Ik heb geweldig geboft met het weer tijdens mijn ritje en ik kwam helemaal opgeladen thuis. Omdat we zijn gaan lunchen en daarna on Barendrecht naar camping spulletjes gekeken hebben en woefje zijn gaan uitlaten, had ik daarna eigenlijk geen zin meer om nog te gaan lopen. Foeiiiii. Maar vanmorgen ga ik natuurlijk weer op pad voor het eerste rondje samen met woefje. Ze mag weer mee en daar heeft ze wel zin in duidelijk. Ze krijgt nu bijna een maand PEA en dat doet haar blijkbaar heel erg goed. Maandag even de ‘sportkeuring’ voor haar en dan kunnen we er weer tegen (hoop ik). Ik ga eerst maar eens kijken vandaag hoe alles voelt na het fietsritje van gisteren. Zo vaak doe ik dit allemaal nog niet tenslotte dus niet overdrijven. Eerst de warming up dan maar. Het zonnetje schijnt maar ik zie ook donkere grijze wolken dus het gaat vast ook regenen als we onderweg zijn. In de auto liggen handdoeken en een fleece klaar voor woef zodat ze niet afkoelt straks. Na de warming up weer over het nieuwe pad naar het leefgoed. Van de week ‘vonden’ we nog iemand onder een slaapzak midden op het gras waarvoor me maar even gebeld hebben met Handhaving. Het bleek een bekende te zijn die naar het Leger des Heils is gebracht. Het leek vanaf 1 kant net alsof er een lijk lag en we vonden het maar niks om te gaan kijken en hebben dus maar gebeld toen we ontdekten dat het een ‘lichaam’ was. Schijterig misschien maar toch. vandaag ligt er gelukkig nergens iets en ik kijk gewoon om me heen naar vogeltjes of gansjes. Inmiddels regent het al vrij hard en heb ik mijn petje maar opgezet. Koud is het niet want er staat weinig wind vandaag.

Na 5 kilometer besluit ik mijn giletje uit te doen. Het is weer droog geworden en inmiddels schijnt de zon volop. Ik ben stoomlocomotief. Wafje krijgt ook haar eerste bakje water en dat wil ze wel. Daarna gaan we weer verder. Ik heb het eerste stuk RWR gelopen en loop nu 2.000 mtr continu op lage hartslag. Dat gaat verrassend goed want ik kom op de hele route nergens boven de 130 uit.

klik voor groot


Ik loop weer verder en zie verderop een gans broeden op een soort eilandje waar ze het nest heeft gemaakt. Er zwemmen dit jaar ook veel kuifeendjes en ik kiek een paartje zonder jongen. Het zou leuk zijn om eens jonkies van dit soort hier te zien!

klik voor groot

Na ruim 10 kilometer krijgt woefje weer een slokje. Ze doet het prima en lijkt nergens last van te hebben. Ik besluit het pad richting de dijk maar helemaal op en af te lopen zodat we weer net iets verder lopen dan eergisteren. Ik vind het verrassend fijn gaan vandaag. Dat had ik niet verwacht eigenlijk. We hobbelen weer terug en slaan linksaf. Hier luister ik goed of ik iets hoor en ineens hoor ik een Blauwborstje. Tot mijn verrassing laat het vogeltje zich ook even zien. Natuurlijk een wazig kiekje zo snel met mijn compactje tijdens het lopen en ook nog eens op enorme afstand maar hij zit er echt! Wafje wacht geduldig.

klik voor groot

Daarna gaan we weer gauw verder. Normaal stop ik niet zo vaak voor een kiekje maar waarom ook eigenlijk niet. Ik loop nu toch geen vaste training vandaag dus het maakt allemaal geen klap uit natuurlijk wat ik doe en ik ben gewoon lekker onderweg met woef. Ik ben wel blij dat ik mijn giletje niet meer aan heb. Dat was wel erg warm.

Om de 15 km vol te maken, lopen we nog het lusje richting het moerasje en daar zie ik kleine meerkoetjes. Heel fotogeniek tussen het groene jonge riet met een mooie spiegeling van het rode kopje in het water. Dat is leuk en ook hier maak ik weer een kiekje van. Meestal hoor ik de vogeltjes eerst tijdens het lopen en zie ik ze daarna wel. Zo ook even verderop waar ik ineens een zwartkop hoor. Even later zie ik hem zitten maar heel erg verborgen tussen de bladeren en een kiekje is eigenlijk niet echt goed als herkenning. Toch wel erg leuk want ik zag dus vrij veel vogels vandaag. Er zijn ook jonge gansjes maar die zaten verstopt in het gras dus dat komt komend weekend wel.

klik voor groot

Na ruim 15 km staan we bij de auto. Wafje pakte nog een mooie stok mee aan het einde. Moe is ze kennelijk niet! Op naar de volgende ronde dan maar weer. Misschien gaan we morgen fietsen met de doggyride. We wilden de Tulpen Classic rijden maar die is misschien te lang. Afwachten maar.

gegevens:

* 15 km
* 8 graden

april 273 km – 2017 totaal 1.186 km