Dagelijks archief: april 6, 2017

06.04.2017 – hitland – 10 km

Vandaag weer alleen op pad voor een kort rondje. Ik ga eerst met wafje wandelen en die is zo vrolijk dat ik er echt van baal dat ze niet mee kan. Maar morgen gaan we al langer op pad en dan gaat ze mee, dus vandaag even een rustdagje voor haar. Maar het valt niet mee om weg te gaan zonder haar want als ik na de wandeling mijn buitenbroek uittrek, ruikt ze natuurlijk mijn renkleding en staat kwispelend alweer bij de deur. ‘Ik ga mee hoor!’. Mijn ‘baasje is zo terug’ komt me op een verdrietige blik te staan en ik stap maar snel in de auto. Niet kijken ze gaat vast lekker slapen en is in no time weer vergeten dat ik weg ben…..

Ik start bij de golfbaan en maak de fout om over het fietspad te lopen. Daar zit aan het einde een grote zwaan midden op het pad. Als ik dichterbij kom, begint hij enorm te blazen. Ik kan er niet langs en als ik even later aan de andere kant van het water langsloop, zie ik de andere zwaan op het nest zitten. Goed beschermd dus. Voortaan even kijken of ik een witte vlek zie aan het einde van het pad!

Daarna ga ik op pad voor mijn runnetje. Ik weet eigenlijk niet goed wat ik wil lopen vandaag. Ik twijfel of ik wel moet starten want ik geloof dat ik een onrustig hartritme heb tijdens de warming up. Ik loop uitgerekend vandaag zonder hartslagmeter maar ik probeer even te tellen aan de pols en te kijken wat ik nou eigenlijk voel. Geen idee. Eerst maar eens rustig starten, ik kan altijd nog terug.

Als ik over het fietspad loop, springt een hond ineens tegen me op. ‘Hier kijk een stokje’ hoor ik het baasje zeggen. Niets tegen mij. Ik zeg dus ‘sorry dat ik hier liep hoor mevrouw’ en loop weer door. Nu heb ik toch echt zelf een hond maar ik begrijp dit dus gewoon niet. Ik heb zo vaak last van andere honden! Irritant gedoe. Ik loop weer door en ga een stukje over de dijk. Er is weinig wind en dat is fijn lopen. Ik voel nu geen raar ritme of andere gekke dingen maar ik maak het niet te gek en neem de eerste afslag weer vanaf de dijk zodat ik niet te ver het gebied in loop.

Omdat het allemaal prettig voelt en gaat, maak ik nog een lusje en uiteindelijk klok ik af. Lekker gelopen en het was eigenlijk snel voorbij. Gek is dat, als je vertrekt met het idee dat 5 kilometer ook wel genoeg is, je toch gewoon zonder problemen ruim 10 kilometer loopt.

Als ik weer bij de golfbaan ben, zie ik dat de ene zwaan in het water zit en de andere zwaan op het nest zit. Nu kan ik dus wel voorbij lopen over het fietspad en dat doe ik ook. Tijdens het voorbij wandelen maak ik een kiekje zonder stil te blijven staan. Die zwanen zijn overigens wel wat gewend want ik herinner me nu dat ze vorig jaar hier ook hebben gebroed.

klik voor groot

Met ruim 10 kilometer ben ik weer bij de auto. Nu gauw naar wafje.

gegevens:

* 10 km
* 9 graden

april 72 km – 2017 totaal 985 km