Maandelijks archief: februari 2016

28.02.2016 – seahouses countryroads – 16 km

**28.02.2016 – seahouses countryroads – 16 km**

ronde 1

Vandaag zijn we redelijk vroeg op en gaan toch op pad voor een rondje. Het lijkt droog te blijven hoewel het redelijk bewolkt is. Maar de temperatuur is goed en we hebben wel zin om even naar buiten te gaan. Meteen in de ochtend gaan we dus van start voor een kort rondje. We doen niets bijzonders en lopen hetzelfde rondje als gisteren (maar dan zonder dubbele heuvel).

klik voor groot


Ook vandaag loop ik weer binnen MAF en als afwisseling wil ik eens niet continu lopen maar op RWR. Eigenlijk omdat ik nog rustig aan wil doen na de lange. Hoewel ik dus niets voel, voelde ik gisteren in het zwembad ineens iets bij mijn lies. Waarschijnlijk door het rare hangen op de bank dat we deden voordat we gingen zwemmen. Ik voel ook vandaag helemaal niets en dat zal gelukkig de hele run zo blijven. Loos alarm dus en ik neem ook maar drie keer een wandelpauze want het loopt eigenlijk allemaal zo makkelijk en soepel, dat ik helemaal geen behoefte heb aan een wandelpauze. Ik vind het veel leuker om de uitdaging aan te gaan en die heuvels binnen MAF te lopen. Dat me dat zo makkelijk lukt, vind ik heel bijzonder. Vroeger vond ik de heuvel al een uitdaging, nu is het de uitdaging om dat op hele lage hartslag te lopen. En dat lukt aardig.

Hoewel het aanvankelijk fris is, en S ook koude handen krijgt in de nieuwe fietshandschoenen die we kochten, warmt het snel op en lossen de wolken op om plaats te maken voor de zon. Ik heb het ook warm met mijn donsje en jackje. Het wordt dus snel mooier weer en we hebben fraai uitzicht over de Farne islands en even verderop ook op de met sneeuw bedekte toppen van de Cheviots.

klik voor groot


Overigens zijn vandaag alle pijltjes van de run alweer netjes weggehaald. Niets herinnert er meer aan de run die hier gisteren langs liep.

Al snel lopen we alweer richting het huisje. Veel te kort rondje, maar ik wil toch nog even verstandig zijn. Ik zit al dicht bij de 400 km deze maand en zo veel liep ik nog nooit. Een beetje lief zijn voor het lijf is dus niet zo gek ook al voel ik helemaal niets.

Als we thuis zijn, schijnt de zon volop en is het heerlijk weer geworden. Ik denk dat we de rest van de middag maar in de tuin in het zonnetje een spelletje gaan doen. Dat lijkt me echt heerlijk. Jammer genoeg gaat S. vanavond alweer naar huis. Het was een fijn weekend samen!

Als het vanavond nog zo lekker is, kan ik misschien nog een kort rondje doen. Even afwachten maar! Ik zou dan overigens over de 400 km gaan voor deze maand. Best een afstandje.

gegevens:

* 9 km
* 5 graden

februari 394 km – 2016 totaal 771 km

ronde 2

Vanmiddag hebben we inderdaad heerlijk in het zonnetje gezeten na ons eerste rondje, een spelletje gedaan en gegeten. We waren van plan om te gaan lunchen maar vanwege het lekkere weer, hebben we gewoon hier in de tuin gegeten. Dat was onverwacht en heerlijk rustig want het was voor het eerst heel stil rond de farm. Genieten dus. Ook woef lag lekker buiten.

Toen ik S. weer naar het vliegveld had gebracht, ben ik als een speer nog op pad gegaan voor een kort rondje aan het einde van de middag. Het was zulk lekker weer en ik kan dan morgen eventueel een rustdag houden als het weer tegenvalt.

Zo loop ik dus – onverwacht – met woef nog een heerlijk rondje in de laatste zon van de dag. Ik maak een beetje tempo gewoon zoals het loopt en dat gaat allemaal heel soepel. Alleen de Mio doet het niet en slaat op tilt. Ik denk dat opladen via de laptop niet gaat, want dit gebeurde de vorige keer ook na het laden via de laptop. Even ontladen nu en opnieuw dan maar. Erg jammer dat ik geen gegevens heb bij dit tempo maar het begin zag er goed uit. Ik liep op maximale MAF en dus wat sneller dan ruim binnen MAF.

Met dit korte rondje staat het maandtotaal op 401 km en dat vind ik stiekem toch wel een mijlpaal.

Op naar de volgende runs dan maar weer!

gegevens:

* 7 km
* 8 graden

februari 401 km – 2016 totaal 778 km

27.02.2016 – seahouses countryroads – 10 km

**27.02.2016 – seahouses countryroads – 10 km**

Gisteren heb ik S. opgehaald van het vliegveld. Hij was hier eigenlijk naartoe gekomen vanwege de ultra race die vandaag zou zijn. Het weer is wel goed, maar ik doe de run dus niet, aangezien ik afgelopen dinsdag zelf 62 km gelopen heb. Door allerlei omstandigheden kwam de ultra niet zo goed uit en nu liep ik dus voor mezelf een wat langere route deels met woef en dat ging goed. Sinds dinsdag alweer twee keer gelopen en dat voelde allemaal prima.

Vandaag gaan we dus als trio op pad voor een niet te lange ronde. We willen nog andere dingen doen en ik doe nog even een paar keer rustig aan qua lopen. We kiezen dus voor de ronde via Shoreston langs de bunker en via de skischans weer terug. We komen daarbij nog geen lopers van de ultra tegen want die zullen pas later op dat traject lopen.

Zo gezegd zo gedaan en na een slome start zijn we dan klaar voor vertrek….

Het is prima weer, droog en weinig wind. Het lopen gaat ook verder helemaal goed. Ik let op mijn cadans en mijn houding en zorg verder dat ik mooi binnen MAF blijf, ook op de hellingen en dat is niet een altijd even makkelijk.

Als we bij Shoreston linksaf slaan, zien we na verloop van tijd de weggelopen lammetjes met moeders weer ergens staan. Vreemd dat ze nog niet zijn opgemerkt maar ze zien er prima uit gelukkig. Al kijkend en babbelend lopen we verder en praten ook wat over de ultra, omdat we natuurlijk overal de pijltjes zien staan, net zoals in op mijn route zag in Beadnell afgelopen woensdag. Gek idee.

klik voor groot


Ik experimenteer met twee hellingen of het nou slimmer is om dat langzaam te doen (en er dus langer over te doen), of sneller (en er dus eerder te zijn) maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Ook loop ik een helling tweemaal om wat te testen qua hartslag.

Veel te snel zijn we alweer bij het huisje na een kleine 10 km. Maar het is wel genoeg zo voor deze week. Op naar de volgende run maar weer.

In de middag gaan we nog even op het strand kijken naar de lopers van de run. Ik ben verbijsterd als ik sommige lopers zie stumperen. Alsof ze helemaal dood zijn, en dat geldt ook voor lopers op de halve marathon. Ik reken een beetje hoe lang deze lopers dan onderweg zijn en hoe ver ze nog moeten. Voor de 10, HM en marathon is dat nog 4 kilometer, voor de ultra is dat ongeveer nog 15 km. Maar sommige lopers op de HM zien er echt uit alsof ze die 4 km niet eens meer gaan halen. En dat terwijl het prima loop weer is: geen wind, geen zon die het ineens warm maakt en droog. Het strand is uitstekend en vast dit jaar dus wat nu het probleem is, snap ik niet helemaal. Voor mij leuk om eens te zien want ik zie dit nooit natuurlijk op deze manier. Ik heb in ieder geval geen moment spijt dat ik op geen enkele afstand gestart ben vandaag!!!

klik voor groot

gegevens:

* 10 km
* 5 graden

februari 385 km – 2016 totaal 762 km

26.02.2016 – seahouses countryroads – 13 km

**26.02.2016 – seahouses countryroads – 13 km**

Vandaag ga ik S. van het vliegveld halen dus ik ga meteen voor het eerste rondje met waf op pad voor mijn rondje. Het is best aardig weer, droog en een goede temperatuur. Gezien de lange loop van dinsdag en de loop van woensdag, besluit ik vandaag strikt binnen MAF te blijven en echt rustig en vlak te lopen. En dat lukt erg goed. Het gaat heel licht en makkelijk met een mooie cadans. Ik loop 2 continu rondjes en die zijn grappig genoeg allebei precies even snel met even lage hartslag. Gemiddeld 130 op het continu rondje met een max eventjes aangetikt op de hellingen van 137 en 138. Dat is dus echt heel netjes.

Na de loop lekker badderen en daarna door naar het vliegveld. Ben benieuwd of we dit weekend nog wat kunnen lopen.

gegevens:

* 13 km
* 5 graden

februari 375 km – 2016 totaal 752 km

24.02.2016 – beadnell – 9 km

Hoewel ik gisteren voor de vierde dag op rij liep en ook nog eens 62 km, ga ik vandaag voor een klein sukkelrondje op pad met woef. Het is lekker weer en dan is het wel erg fijn om buiten te zijn. Ik ga naar Beadnell omdat waf dat nou eenmaal het leukste vindt, hoewel het voor mij nu niet echt geschikt is door de zachte hobbelige ondergrond waar je ook nog een beetje op moet letten. Maar ik ga gewoon kijken hoe het loopt.

Als ik aankom, ga ik eerst even op het strand kijken. Dat vind ik nou eenmaal leuk. Het water staat vrij hoog en er is te weinig strand om straks terug te lopen op het zand. Dat is jammer want dat zou voor nu wel prettiger zijn. De duinen dan maar!

klik voor groot

Als ik het poepzakje van waf in de prullenbak gooi, zie ik onder de bak een bordje hangen met een pijl. De bordjes voor zaterdag! Wat grappig, die hangen er dus al. Het stuk bij Beadnell is een deel van de ultra route die ik ook zou gaan lopen (en al tweemaal hier liep). Dat is vroeg. Rare plek zo onder de prullenbak maar vooruit maar.

klik voor groot

Als ik van het strand af wil lopen, zie ik een hardloper met een rugzak en papieren in zijn hand. ‘Preparing for Saturday’ vraag ik hem? Inderdaad en we raken even aan de praat over de run van zaterdag en mijn ultra run van gisteren. Ik vraag of hij weet dat de Lovers Lane bij Alnmouth is ingestort. Best jammer dat dat hele stuk niet beloopbaar is nu tijdens de route.

Ik neem afscheid en ga de duinen in. Hij gaat verder met zijn pijltjes natuurlijk want hij moet nog wel een stukje.

Als ik door het caravanpark loop, zie ik een man verloren met een hondje staan. Of ik deze hond misschien (her)ken. Ik kijk eens goed maar kan me niet herinneren dat ik hem al eerder zag. Geen tag, wel een dekje en samen kijken we of er iets aan het dekje vast zit. Geen adres, geen telefoon nummer. De hond kijkt zielig en er is nergens iemand te bekennen en we horen ook niemand roepen. Hij heeft de hond aan de riem gedaan en we spreken af dat ik zal opletten richting High newton en dat hij hier enige tijd zal blijven en dan richting de parkeerplaats zal lopen met de hond. Ik loop verder maar keer even later weer om. Of we niet beter mobiele nummers uit kunnen wisselen. Dat zijn we net aan het doen als we horen roepen. Daar komt het baasje, samen met twee andere honden. Gelukkig! Hondje weer verenigd met zijn baasje. Eind goed al goed. Never a dull moment. Ik neem afscheid en ga weer op pad. Zo schiet ik niet op want ik ben volgens mij al een half uur onderweg. Dat wordt dus niks op deze manier.

In de duinen zie ik meer bordjes voor de ultra run en ik voel totaal geen spijt dat ik zaterdag niet loop. Ik ken de route op mijn duimpje en heb nu een langere afstand gelopen. Grappig, want ik denk wel terug aan beide keren dat ik de ultra hier liep. Ik herinner me hoe het voelde toen ik hier liep en hoe ver het nog was tot de finish.

Ik wil woefje even laten poseren op de brug met de pijltjes maar daar trapt ze niet in. We gaan toch nog niet terug? De run loopt namelijk vanaf craster naar beadnell en ik loop nu tegengesteld.

klik voor groot

Het is nog steeds lekker weer met een namiddag zonnetje. Het lopen gaat goed en ik voel eigenlijk niets. Misschien morgen, dat zou dan DOMS zijn dus ik ben benieuwd.

klik voor groot

Ik loop door tot het waterarmpje en keer dan om. Ik zie verderop de zendmast maar besluit niet daarheen te lopen. Het is wel genoeg zo en door het getrut aan het begin ben ik ook al langer buiten dan ik wilde. De zee is prachtig zo met het licht en ik geniet met volle teugen. Maar ik moet ook opletten en me concentreren op de paadjes door de duinen want de randen zijn hoog en voordat je er erg in hebt, trap je ertegen aan als je niet meer zo geconcentreerd bent. En dat ben ik duidelijk niet. Genoeg is genoeg.

Ik zie ineens overal gele bloemetjes tussen het duingras en dat maakt het helemaal lente achtig!

klik voor groot

Ik loop weer over de brug met de pijltjes van de run. Ik vind het pijltje daarna niet zo logisch geplaatst, want je moet nu eigenlijk via het strand terug naar Beadnell. Even later zie ik alsnog de pijl maar ik ben benieuwd hoeveel mensen alsnog de duinen inlopen. Gelukkig staat daar wel het bordje met het kruis maar toch…

klik voor groot

Ik ga wel terug door de duinen omdat er nu geen strand meer is. Het laatste stukje alweer.

klik voor groot

Na 9 km staan we weer bij de auto. Beetje raar rondje maar het was wel lekker om even buiten te zijn.

gegevens:

* 9 km
* 5 graden

februari 362 km – 2016 totaal 739 km

23.02.2016 – ultra run – 62 km

Eigenlijk was al die maanden het plan om aanstaande zaterdag de ultra run hier weer (voor de derde keer) te doen. Net zoals in 2014 en 2015. Maar dit jaar twijfelde ik aan het inschrijven. Maar liefst 60 pond kostte de run en wat krijg je daar nou voor? Een papiertje met tussentijden, vervoer naar de start en een medaille waar niet eens een afstand op staat en voor elke afstand gelijk is. Ik had dus het plan om wel de run te gaan doen, en ook gewoon op dezelfde dag maar dan voor mezelf. Het is immers gewoon een openbare route langs de kust die ik nu ook al enkele keren in stukjes gelopen heb. Toen A. die twee jaar lang samen met S. langs de route supporterde ineens afzegde vanwege werk, kwamen we in de problemen. S. was weer zo lief om hierheen te komen, maar wat zouden we dan doen met woef? En op de fiets is ook niet alles, zeker niet met slecht weer. En dat was wel de voorspelling (nu niet meer overigens). Tel daarbij op dat ik op de verkenningsrondjes steeds in de shit kwam vanwege de gigantische regenval van de afgelopen weken en de ultra op zaterdag werd steeds minder aantrekkelijk.

Zou ik dan zaterdag met S. een andere lange route gaan fietsen? Dat zou kunnen maar is dat leuk (voor hem?) en wat doet het weer? Zo kwam het dus dat ik het weer een beetje in de gaten hield en half half had gezien dat het weer redelijk tot goed zou zijn deze dagen en wel geschikt voor de lange run. Ik wilde namelijk – gezien de training – dal wel die afstand lopen en zelfs wat langer dan de ultra zelf. Vorige keer ging het zo heerlijk op die 53 km route dat ik wel had kunnen doorlopen maar dat niet deed vanwege de ultra. Eigenlijk dus heel jammer, want zo laat je je dus leiden door zo’n evemenent en mis je een stukje vrijheid om te lopen naar gelang de fitheid en omstandigheden van de dag. Een goede les!

Maar goed, ook al zou dit de vierde achtereenvolgende dag zijn dat ik zou gaan lopen, de voorspelling qua weer was OK dus vooruit maar. Starten kan in ieder geval en onderweg kan ik altijd kijken hoe het allemaal loopt en voelt. Helaas had ik slecht geslapen omdat het heel erg koud ineens was geweest in huis. Misschien lag het aan mij, maar ik voelde me verder prima. Ik was dus al vroeg op (had een warme douche genomen om 4 am vanwege de kou ook nog) en kon op mijn gemak een eitje bakken. Alles lag verder al klaar. Rugzakje gevuld met water, riempje van waf bij de deur, schoenen voor offroad stukje bij de deur en op bed andere kleding voor het geval het ineens echt warm zou worden. Ik had bedacht dat ik het eerste stukje met woef zou gaan doen zodat zij lekker uit geweest was. Haar voederautomaat zou dan een poosje later openen voor een halve lunch en ik zou haar dan weer oppikken voor een kort rondje. Daarna zelf weer verder en het laatste rondje dan ook weer samen met haar. Dat is dus zeker niet ideaal, want doorlopen is veel fijner en omdat ik met haar offroad zou lopen, ben je dan helemaal uit je ritme. Maar het zou wel een goede oefening zijn, ook al in het ‘doorgaan’ want het is natuurlijk heel makkelijk om te stoppen nadat je deur hebt geopend om haar naar buiten te laten….

Zo gezegd zo gedaan. Waf en ik gaan om 7.30 op pad voor het eerste rondje. Ik dacht dat dat rondje via Shoreston en de bunker 5 km was, maar dat bleek 6 km te zijn. Ook best, al rekenend onderweg zou ik wel goed uit kunnen komen nam ik aan.

Ik vergeet een foto te maken van woef op het eerste rondje. Het is hartstikke koud omdat het gevroren heeft maar het is wel helder. Sommige stukjes op de weg zijn glad van opgevroren water. Ik startte met mijn lange mouwen shirt, mijn aeroloftje en mijn windjackje. Weer mijn nieuwe sleeves en CEP kousen. Ook had ik handschoenen en hoofdband aan en een buff om. Dat zou dus nog lastig worden straks als het zou gaan opwarmen….

Na het eerste rondje breng ik gauw woef terug. En dat is even afzien want zodra ik het erf oploop, heb ik de ijskoude wind ineens vol tegen. Het ligt hier wat hoger en dat is altijd vervelend want je pakt hier de wind volop, zelfs als het niet echt hard waait. Ik voel dat ik enorm afkoel ondanks het feit dat ik gewoon door blijf lopen tot de deur en dus niet wandel. Brrrrr wat koud. De Mio is totaal van slag en schiet naar 166 als ik het horloge weer omdoe. De Garmin had ik even buiten op de muur laten liggen omdat anders het GPS signaal weg is (weet ik van de vorige keer). Stom ding, nu heb ik ineens hele hoge hartslagen in mijn gegevens.

Ik wissel snel schoenen en ga weer op pad. Mijn hoofdband en handschoenen had ik al afgedaan toen ik het opgaande zonnetje voelde maar zo van het erf af in die rottige wind is wel erg koud. Ik heb mijn windjack ook uitgedaan en heb mijn aeroloftje aan. Brrrr niks an zeg. Maar al snel ben ik weer op weg en uit die wind op het erf. Dat wordt nog wat straks met rondje 2 als ik nog warmer ben…..

klik voor groot

Ik ben wel verrast door de stevige wind. Die maakt het niet alleen fris maar maakt het lopen ook zwaar. Het begin heb ik zijwind en dat voelt goed. Is ook erg welkom want de weg golft daar vrolijk op en neer. Zijwind is dus wel prettig om mee te starten. Maar straks zal ik rechtsaf slaan richting Lucker en dan heb ik de wind dus volop kop. Dat zal niet meevallen maar dat ga ik allemaal nog ontdekken. Wat een eind moet ik eigenlijk!

Het lopen gaat verder goed. Ik voel niets en het is fijn dat de eerste 6 km zo met woefje eigenlijk voor je gevoel niet ‘meetellen’. Dat merk ik later onderweg ook, want ik reken een beetje uit wat ik het beste kan doen als eerste ronde nu in mijn eentje voordat ik haar weer oppik. Ik kan volgens mij het beste een lang eerste stuk doen, omdat je dan het grootste deel hebt gehad als ik weer alleen op pad moet. Gewoon een mentaal dingetje. Normaal knip je de route ook op en dat helpt echt, ook al wordt de afstand er niet korter door natuurlijk.

Al mijmerend loop ik Lucker alweer in. Vorige keer verbaasde ik me over de bouwactiviteiten daar en vergat ik helemaal een kiekje te maken. Ik kiekte toen het vredige kerkje, maar er is niks meer over van het dorpje. Dit is wat ze aan het doen zijn daar!

klik voor groot

Na Lucker loop ik weer een stukje door richting Spindlestone. Daar ben ik eigenlijk al best snel ook al baal ik een beetje van de wind. Gisteren was er totaal geen wind. Nu het waait, hoor ik de vogels niet en maakt het geruis om mijn hoofd me onrustig. Maar dan zie ik al de weg naar Spindlestone en even later ook de molen die geen molen is maar een opslag met een dovecote blijkt te zijn.

klik voor groot

Ik loop weer verder en zie in de verte Budle Bay liggen. Mooi die witte golven en het blauwe water. Zo met het zonnetje ziet het er fraai uit allemaal. Ik hobbel over de weg en ben ineens even uit de wind. Dat voelt een stukje rustiger en loopt lekker. Al snel loop ik langs het water en even verderop er nog dichter langs. Grappig genoeg heb ik nog nooit het aanlokkelijke pad genomen dat richting het water loopt. Toch eens kijken op de kaart waar dat heen loopt. Mio is weer van slag en ik zet het ding maar even uit, zo heb ik er niks aan.

klik voor groot

Daarna weer richting een farm waar normaal al vroeg lammetjes staan. De vorige keer stonden ze allemaal veel te ver weg voor een foto, nu staan ze iets dichterbij maar nog wel ver weg.

klik voor groot

Het lopen gaat nog steeds goed maar het weer werkt niet zo mee eigenlijk. Als de zon schijnt, is het echt gewoon warm maar in de wind is het koud. Ik zie ook dat er wat wolken binnen komen drijven dus als de zon ineens achter een wolk zit, dan is het echt koud. Ik ben blij dat ik mijn jackje niet meer aan heb want de aeroloft houdt de wind mooi tegen en is niet te warm.

Ik loop verder nu richting Glororum.Ik liep daar de vorige keer ook en deed er ook enkele keren al een wegrondje met woef toen ze loops was en ik verder weg van het erf wilde lopen. Vanaf daar loop ik weer richting Bamburgh en ik zie in de verte het castle mooi in het zonnetje liggen.

klik voor groot

Nu gaat het opschieten. In Bamburgh neem ik weer de weg richting North Sunderland maar deze keer loop ik niet terug naar het huisje, maar sla bij de skihelling rechtsaf, loop naar beneden en weer naar boven en sla linksaf. Ik maak een extra lusje (dat ik dus normaal tegengesteld loop) omdat ik anders met te weinig kilometers bij woef ben en nog teveel ‘moet’ als tweede ronde. Bovendien komt dit ook niet verkeerd uit qua wind. Ik heb nu een stukje de wind in de rug. Een racefietser die me tegemoet komt, roept me dat ook toe. Dat ik de goede kant op loop zo met de wind mee. Vind ik ook!

Met bijna 34 km op de teller haal ik woefje snel op voor haar rondje. Eerst weer die kloterige koude tegenwind op het erf…. Maar daar is wafje. Ze is blij om me te zien en vindt het wel leuk om weer op pad te gaan geloof ik. Goed geregeld zo. Ook nu ben ik weer afgekoeld en heb ik even moeite om weer op gang te komen. De werklui die vanaf vanmorgen met de schuur bezig zijn, kijken verrast op als ze me weer zien langskomen. Ik hoef gelukkig niks uit te leggen.

klik voor groot

We lopen weer richting Shoreston. Dat is voor haar nou eenmaal een leuker rondje dan het normale wegrondje en hier kan ze ook lekker los. Hoewel…. als ik bij Clashope cottage ben, met de farm aan mijn linkerhand, zie ik ineens drie volwassen schapen met wat lammetjes over de weg lopen. Dat is vreemd want die horen daar niet en ik weet niet eens waar die lammetjes horen. Ik doe woef aan de riem maar de schapen blijven maar voor me uit rennen.

klik voor groot

Even twijfel ik of ik naar de farm zal lopen om te zeggen dat er schapen loslopen. Maar er staan daar helemaal geen schapen voor zover ik weet, dus waar deze vandaan komen, is me een raadsel. Als ik de bocht om kom, zijn ze verdwenen en staan ze ergens in een veld waar ze in konden. Woefje mag weer los. Gelukkig staan ze daar veilig. Ben benieuwd waar ze vandaan komen.

Al snel ben ik weer terug bij het huisje en breng woef gauw naar binnen. Ze krijgt ook haar andere helft van de lunch nu. Ik ga nu op pad voor mijn laatste rondje. Bliksemsnel trek ik een schoon en droog shirt aan dat al klaar lag en wissel mijn aeroloft voor mijn windjackje. Voor op de farm doe ik snel mijn hoofdband op want ik koel anders te veel af en het is ook bewolkt geworden.

Er staat inmiddels 40 km op de teller.

klik voor groot

>

Grappig genoeg ben ik er ‘bijna’ voor mijn gevoel terwijl ik natuurlijk gewoon nog ruim 20 km moet afleggen! Niks bijna maar zo voelt het dan wel gek genoeg. Eerst immers het stukje alleen en daarna met woefje als toegift. In gedachten telt dat niet mee.

Ik ga op pad en wil aanvankelijk simpelweg tweemaal het wegrondje rond het huisje doen. Maar eigenlijk lijkt me dat niks en als ik rekening zou houden met de wind, is de route die ik eerder maakte om een keer te lopen zo gek nog niet. Die is 15 km, dus goed qua afstand en als ik linksaf sla vanaf de boerderij, heb ik een stuk de wind mee en een klein stuk tegen. Vreemd genoeg is de zon nu ineens volop aan het schijnen en even twijfel ik aan mijn jackje. Maar het is goed zo, het wordt immers ook steeds later. Gewoon verder lopen dus.

Zo gezegd zo gedaan. Ik sla linksaf en loop over een weg die ik normaal met de auto doe als ik ergens heen rij. Ik ken de weg dus op zich wel maar lopend, ziet het er allemaal anders uit. En wat een stuk tot het einde waar ik rechtsaf sla naar Swinhoe! Nou ja, dat is allemaal in the mind natuurlijk dus niet zo zeuren. Het lopen gaat nog steeds goed. Ik heb mijn stinson lite weer aan en wissel straks dus weer met de trail schoenen. Eigenlijk zit dat wel prima als je dat zo afwisselt. In de cottage nam ik een lekkere beker Nesquick en daarmee doe ik het.

Ik sla rechtsaf naar Swinhoe en loop daar ook weer over de weg. Lang geleden deed ik dit stuk weg eens bedenk ik nu, toen ik verkeerd was gelopen geloof ik. Maar in ieder geval niet in deze richting. Het is best aardig want ik zie besneeuwde bergtoppen voor me en veel schapen. Verder is het op zich vrij saai. Ik kom door een mooi stukje met een natuurgebiedje, loop door Newham en maak nog een slinger die me weer op de weg zal brengen waar ik vanmorgen ook in tegengestelde richting liep. Ik ben benieuwd hoe dat voelt straks, want daar zitten een paar klimmetjes in die ik vast wel zal merken zo aan het einde van de route. Inmiddels is het flink bewolkt geworden en ben ik blij met mijn jackje. Overigens had ik zowel het jack als de aeroloft bij me kunnen hebben als ik niet langs de cottage zou komen, maar het voordeel is nu dat het jackje even kon drogen na het eerste rondje.

Inmiddels is de teller op 50 km gekomen.

klik voor groot

Gek idee dat het nu echt opschiet. Ik reken uit dat ik met 55 km bij het huisje zal zijn en waf weer zal oppikken voor het laatste rondje. Het totaal komt dan in ieder geval boven de 60 km uit en dat wilde ik graag.

Wafje is weer blij om me te zien en gaat graag weer mee voor een ommetje. Ik was even bang dat het teveel zou zijn zo, maar blijkbaar werkt het knippen voor haar goed. Zo zijn het immers gewoon drie uitlaat rondjes voor haar.

klik voor groot

Als we weer langs Shoreston lopen, ben ik benieuwd of ik de lammetjes weer ga zien ergens. En dat blijkt te kloppen maar ze staan nu in een heel ander veld een stuk verder. Ze zijn echt de weg kwijt dat is duidelijk en de lammetjes lijken ook moe van hun avontuur. Ik maak wel een kiekje want ze zijn zo leuk.

klik voor groot

We lopen weer offroad en deze keer doet de modder me niks. Ik ben er immers bijna en dat voelt toch wel bijzonder. Ik maak nog een kiekje van waf bij de bunker. Overigens loopt de ultra hier ook langs. Even later staat de teller op 60 km. Ik heb nog nooit 60 km op mijn klokje zien staan!

klik voor groot

Na de bunker weer over de weg linksaf. Het is genoeg zo, ik voel niet de behoefte om nog verder te lopen alleen maar voor extra kilometers. Nog een klein stukje tot het huisje. De laatste 500 mtr wandel ik rustig uit als cool down. Ik zie op de farm een quad rijden maar hij is te ver weg om te vragen over de lammetjes.

Met 61.60 km in de benen staan we weer voor het huisje. Wat een roteind eigenlijk maar het geheim blijft simpelweg doseren en vooral door blijven lopen.

klik voor groot

Er is geen finish boog, geen applaus en geen medaille. Geen strookje met tussentijden alleen mijn eigen getalletjes waarbij ik stom genoeg ook nog twee keer op de laptoets drukte en zo alles in de war bracht en een Mio die me aardig in de steek heeft gelaten.

Hoe voelt dat nu? Op zich wel ‘anders’ dan een evenement misschien. Is een evenement nou ‘echter’? Ik weet het niet. Daar was ook een lousy finish en de medaille kreeg ik pas later thuisgestuurd. Het is wel anders qua lopen. Bij de ultra liepen wat meer mensen die af en toe wat tegen je zeiden. Vind ik dat belangrijk? Nou eigenlijk niet. Wat is er dan wel anders? Misschien de support van A. en S. onderweg? S. mailde me nu onderweg ook steeds en was er virtueel dus ook bij.

Ik heb geen idee. Eigenlijk voel ik niks. Drie weken geleden op de 53 km loop voelde ik me helemaal blij en bijna euforisch aan het einde en ook de dag erna. Nu heb ik gewoon gelopen en vooral genoten van de stukjes met woef. De route was ook niet bijzonder mooi, dat scheelt misschien ook.

Hoe het ook zij, I did it. Vanavond lekker zwemmen en oefeningen doen en misschien even in de sauna. Ik voel in ieder geval niks van dit rondje en dat is fijn.

Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 61,60 km
* wisselend van 2 graden naar 10 graden, zonnig en winderig

februari 353 km – 2016 totaal 729 km

22.02.2016 – seahouses countryroads – 14,5 km

**22.02.2016 – seahouses countryroads – 14,5 km**

ronde 1

Tsja, morgen wil ik voor een lange op pad dus vandaag even rustig aan. Ik wilde eerst bij Foxton gaan lopen maar dat lijkt me toch niet zo handig. Maar het is zulk heerlijk weer dat ik maar vast op pad ga voor een eerste rondje zo met woefje. Op MAF en met dit weer, zou dat helemaal geen energie moeten kosten. Gauw omkleden dan maar. Het waait wel een beetje en dat is altijd lastig inschatten hier zo op het erf want je vangt hier enorm veel wind. Maar ik ga ervan uit dat het echt lekker is en dat blijkt te kloppen. Ik ben veel te warm gekleed met mijn hoofdband (vanwege de wind) want tussen de heggen is het gewoon echt warm. Woef hijgt er helemaal van en heeft het ook warm. Maar als je eenmaal een bezweet hoofd hebt, kan je de hoofdband beter omlaten op dit korte stukje. Morgen rekening mee houden dus want dan zou het minder winderig zijn!

klik voor groot

Het lopen gaat heerlijk. Als het morgen ook zo gaat… dan kan ik de hele dag wel door blijven lopen denk ik. Ik stop de timer twee maal om een foto te maken. Misschien verklaart dat ook de lage hartslag maar het tempo ligt mooi. Wat loopt het dan toch lekker. Hier krijg je energie van en kost het niks.

klik voor groot

Veel te snel ben ik weer bij de farm. Dit is echt te kort maar ik moet verstandig zijn in verband met morgen. Als het zulk lekker weer blijft, ga ik straks nog een keer op pad voor dit baby rondje. Heerlijk was het.

Na de run ga ik buiten in de zon lunchen en even zonnen. Er komen dan wel wat witte wolkjes binnen dus ik ben benieuwd wat het weer nou gaat doen.

gegevens:

* 7 km
* 11 graden

februari 284 km – 2016 totaal 660 km

ronde 2

Vanmiddag op pad voor het tweede baby rondje. Totaal hebben we dan 14,5 km gelopen vandaag. Het was een heerlijke dag en ik hoop echt dat het morgen ook zo geweldig zal zijn als vandaag. Afwachten maar. Grappig genoeg was de wind gaan liggen en scheen de zon nog volop dus het was echt fijn om nog even buiten te zijn. Als ik wat verder loop, hoor ik boven me een enorm kabaal van overvliegende ganzen. Ook al was ik al met mijn rondje begonnen, ik maak er toch een foto van want het is een prachtig gezicht in het echt (en het geluid is natuurlijk ook gaaf). Daarna gauw verder.

Het lopen gaat heerlijk. Alsof ik heel licht ben, zo voelt het allemaal. Wafje heeft het iets minder warm want ik heb dan op dit rondje het gele dekje maar weggelaten. Ik moet toch op haar passen qua auto’s dus vooruit maar. Lekker bloot!

Het castle ligt er prachtig bij in het namiddag licht. Toch gauw even een foto maken dan maar. Even verderop zit een geweldige yellowhammer in het zonnetje op de heg. Europese kanarie is dat geloof ik vertaald in het Nederlands.

Als ik de ‘skibaan’ weer oploop aan het einde, vraagt iemand in de auto me de weg. Jammer, want ik loop op hartslag en nu zakt mijn hartslag natuurlijk al terug van het stilstaan om de weg uit te leggen. Niks aan te doen en even later lopen we weer verder. Dan zit het er alweer op. Heerlijk gelopen, hier krijg je nou echt energie van.

klik voor groot

gegevens:

* 7 km
* 11 graden

februari 291 km – 2016 totaal 668 km

21.02.2016 – seahouses countryroads – 7 km

**21.02.2016 – seahouses countryroads – 7 km**

Vandaag ga ik alleen even op pad voor een kort rondje rond het huisje. Het is droog en het lijkt eigenlijk wel redelijk weer. Vanmorgen ben ik nog met de drone op pad geweest bij Bamburgh. Niet gecombineerd met lopen, alleen even iets proberen. Het is wel bewolkt maar droog. Waf is er al helemaal klaar voor.

klik voor groot

Ik ga dit rondje op MAF doen en dat gaat eigenlijk heel erg goed. Een heel verschil met de vorige keer toen ik eerst een tempo lap liep en daarna op MAF wilde blijven lopen. Dat scheelt dus aanzienlijk in tempo. Toch interessant want dat kwam eigenlijk dus overeen met een ‘te snelle start’ die je zo vaak in een race ziet of doet. Ik zal voor de grap het eens omdraaien: eerst een MAF lap en daarna de snelle lap.

In ieder geval was dit een fijn baby rondje. Even uit geweest met waf in het mooie avondlicht.

gegevens:

* 7 km
* 5 graden

februari 277 km – 2016 totaal 653 km

20.02.2016 – beadnell – 24 km

**20.02.2016 – beadnell – 24 km**

ronde 1

Vandaag meteen op pad voor mijn eerste rondje. Ik wil twee keer wat minder lang lopen, eenmaal over de weg en eenmaal over beadnell. Het is de bedoeling dat ik wafje maar eenmaal mee zou nemen. Ik dacht namelijk dat het zou gaan regenen. Toen het een droge ochtend bleek te zijn, ben ik maar snel op pad gegaan voor rondje 1 samen met wafje via Beadnell. Zo gezegd zo gedaan en als eerste rondje liepen we daar. Eerst even een foto maken op het strand bij de lime kilns. Het water staat nog laag.

klik voor groot


Daarna speelde woef even met twee kleine hondjes met een dekje. Twee dames horen bij de hondjes die gewapend met rugzakken gaan wandelen. Ik vermoed eigenlijk dat de naar Dunstanburgh gaan lopen maar ik weet niet waarom ik dat denk.

Na het spelen gaan we op pad voor ons rondje. Eerst even via het caravanpark en daarna door de duinen. Het loopt allemaal heerlijk en ik besluit weer dat extra lusje te maken bij Low Newton. Het is nog steeds droog dus we boffen enorm vandaag. Als ik op de terugweg ben van het lusje, zie ik de dames met de twee kleine hondjes weer. Ze zijn dus al tot Low Newton gekomen. Het rondje door de duinen is ook erg leuk en lekker rustig, zelfs in deze vakantieperiode.
klik voor groot


Daarna zijn we alweer bijna bij Long Nanny en de lange brug. Blijft een leuk plaatje zo met woef.

klik voor groot

Na 13 km staan we weer bij de auto. Ik deed deze keer een soort run dribbel run rondje, dus wel continu maar met tempoverschillen. Op die manier is het geheel wat sneller en zijn de rensegmentjes ook wat vlotter terwijl je over hele run gewoon heerlijk aan het lopen bent met een soort rustmomentjes.

Op naar ronde 2 dan maar! Ik hoop vanmiddag dus nog even op pad te kunnen.

gegevens:

* 13 km
* 6 graden

februari 259 km – 2016 totaal 635 km

ronde 2

Vanmorgen waren waf en ik op Beadnell en aangezien het nog droog is, gaan we in de middag wederom naar Beadnell voor een rondje samen. Niks wegrondje zonder waf, gewoon samen door de duinen. Voor de zekerheid trek ik haar wel de cloudchaser aan want ik verwacht nog steeds een bui eigenlijk.

Eerst even op het strand kijken en het water is nu een stuk hoger dan vanmorgen. Toen konden we nog bij het bootje komen voor een foto, nu is dat onmogelijk.

klik voor groot

Daarna gauw naar het park en richting de duinen. Daar kom ik tot mijn verrassing ineens beide dames met de hondjes weer tegen. Deze keer raken we natuurlijk aan de praat over het gebied en over lopen. Zij lopen ook wel eens samen hard en deden enkele halve marathons samen. Ze vragen of ik zaterdag ook ga lopen. Ze vertellen overigens ook dat het pad rond het castle nog steeds niet te doen is. Dat is verrassend want het is al even droog en meestal knapt het dan snel op daar. Ik had er vorige week ook erg last van.

We staan bijna 8 minuten te praten zie ik op mijn grafiekje. Dat is best lang maar daarna zit ik ook weer snel in mijn ritme. Het is eigenlijk heel lekker weer met een middag zonnetje hoewel het ook bewolkt is natuurlijk.

klik voor groot

Het lopen gaat prima, ook al blijken de andere sokken bij die combi sleeves nog steeds problemen te geven. Die gaan dus terug voor de korte sleeves wat ik wel jammer vind eigenlijk.

Ik moet mezelf echt dwingen terug te gaan en niet weer een lusje te maken maar dat is ook wel prima zo. Totaal hebben we 24 km gelopen vandaag dus dat is een mooi stukje.

klik voor groot

Na 11 km staan we weer bij de auto en op dat moment begint het te druppelen. Goede timing! Vandaag toch 24 km gelopen en zo geknipt stelt dat echt helemaal niets voor.

gegevens:

* 11 km
* 5 graden

februari 270 km – 2016 totaal 646 km

18.02.2016 – craster/castle/boulmer – 22 km

18.02.2016 – craster/castle/boulmer – 22 km

Het is vandaag stralend weer als ik met woefje buiten wandel. Dat ziet er goed uit voor een run. Maar er staat ook geen wind, dus zou ik iets met de drone kunnen doen. Holy Island gaat helaas niet want ik kan het eiland niet bereiken vanwege het getijde vandaag. Simonside zou gaaf zijn maar lijkt me veel te glad want het heeft wel gevroren vannacht. In Alnwick heb ik vandaag geen zin. Ik besluit dus met de drone en de controller naar Dunstanburgh castle te gaan en vanaf daar dan weer richting Craster en Boulmer te lopen. Ik wilde immers nog een keer met de controller terug om vanaf de zee wat te filmen en ook over het castle heen te vliegen. Zo gezegd zo gedaan en al snel zijn we op pad voor ons rondje. Ik moet even bedenken hoe ik dat ga doen want ik ga eerst naar het castle met de rugzak vol drone spullen en breng dat daarna terug naar de auto om lekker verder te lopen met de gewone rugzak.

klik voor groot


Maar het gaat goed. Mijn Nanopuff past in het zijvakje van de dronetas, de hondenriem knoop ik om mijn middel en voorlopig hou ik mijn handschoentjes even aan en verder heb ik niks nodig. De camera zit ook in de drone tas en ik heb twee telefoons bij me (eentje voor de drone). Ik ga dus op pad met mijn spulletjes. Het is heerlijk weer. Vanaf een afstandje maak ik de eerste opname al en daarna loop ik verder. Bij het kasteel maak ik nog drie opnames. Onderstaand twee foto’s vanaf de drone.

klik voor groot

Daarna hobbelen we weer terug naar Craster. Het is inmiddels aardig druk en ik ben blij dat we vroeg op pad waren.

klik voor groot


Twee uur later (!) ben ik weer terug bij de auto. De parkeerplaats staat dan inmiddels werkelijk helemaal vol met auto’s. Ik zie zelfs dat ik een tweede plek in beslag neem omdat ik niet recht sta en verander dat meteen. De plek wordt ogenblikkelijk ingenomen en daarmee is het parkeerterrein vol. Ongelooflijk. Ik wissel rugzakken en daarna gaan we op pad voor ons echt rondje.

Ik neem het pad achter de huizen langs want ik vrees dat het pad tussen de zeen en de huizen voorlangs niet te doen is. Ik hoor later dat dat inderdaad zo was, want ik kom een stukje verder een echtpaar tegen waar ik even mee aan de praat raak. Het is namelijk een gigantische moddertroep. Eigenlijk zoals het was in 2014 toen ik voor het eerst het parcours van de ultra verkende. Glij modder. Ik weet dus nu weer dat het echt verschilt want de vorige keren was het we modderig maar eigenlijk goed te doen.

Ik hobbel verder maar met de zon in mijn gezicht is het ook allemaal niet makkelijk te zien. Alles glimt. Op de terugweg zal ik merken dat het echt uitmaakt of je de zon voor of achter hebt. Gek maar waar.

Ht is prachtig zo langs het water en ik geniet er wel van. Maar ik merk ook dat het geklooi met de drone en het lopen met de spullen me vermoeider heeft gemaakt dan gepland.

klik voor groot

Ik weet niet zeker of ik wel tot Foxton door ga lopen. Het probleem is een beetje dat ik straks dezelfde weg weer terug moet. Dus weer door die shitzooi overal. Ik denk dat het veld naar Boulmer wel goed te doen zal zijn en verderop ook omdat dat oude duinen zijn. Maar dan nog…. Ik loop ook tot Boulmer en heb er dan wel genoeg van. Het laatste stuk was inderdaad prima te doen en daar kon ik lekker opschieten. Maar ik heb geen zin meer in de duinen en dan weer terug. Het is wel genoeg geweest, ook voor waf.

klik voor groot

Ik keer dus om en loop zonder problemen verder terug naar de auto. Met de zon in de rug glinstert de modder een stuk minder en kan je beter zien waar je wel goed kunt lopen. Merkwaardig dat het zoveel uitmaakt maar de terugweg gaat een stuk sneller.

klik voor groot

In Craster loop ik nog even naar het water om de pootjes van woef schoon te maken. Dat vindt ze wel leuk en ik rommel nog wat met mijn schoenen en geniet van het zonnetje. Het was een heerlijke dag. Lekker buiten, lekker even spelen en video’s maken en een stukje lopen.

klik voor groot

Na een kleine 22 km staan we weer bij de auto. Op naar de volgende run dan maar.

gegevens:

* 22 km
* 6 graden – zonnig weinig wind

februari 246 km – 2016 totaal 622 km

17.02.2016 – seahouses countryroads – 13 km

**17.02.2016 – seahouses countryroads – 13 km**

Vandaag regent het als ik wakker word, maar ik heb zin in een wegrondje en kleed me dus snel aan. Wafje heeft haar cloudchaser aan en ik heb mijn dunne groene windjackje aan. Koud is het namelijk niet want er staat weinig wind. Dit is volgens mij het eerste rondje echt in de regen.

Het eerste rondje loop ik een beetje op tempo. Dat gaat niet verkeerd en alles voelt wel goed. Het blijft een lastig rondje met die op en neer golvende weg maar het gaat prima.

Het tweede rondje wil ik weer op max MAF doen maar dat is natuurlijk lastig na het temporondje. Het lukt me wel maar ik had het beter andersom kunnen doen. Eerst MAF en pas dan het tempo rondje.

Woef vindt er weinig aan geloof ik maar loopt braaf mee. Ze is gelukkig lekker droog gebleven op haar rug dus dat is mooi. Ik maak op het erf haar voetjes schoon met de slang. Binnen droog maken.

Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 13 km
* 5 graden – regen

februari 224 km – 2016 totaal 600 km