Maandelijks archief: oktober 2015

31.10.2015 – garderen – 15 km

31.10.2015 – garderen – 15 km

Gisteren hebben we een kort kano tochtje gemaakt en dat was erg leuk. We hebben door Hitland gevaren waar ik in de ochtend had gelopen!

Vandaag gaan we weer op pad met de tenten voor een camp run en een lekker weekend buiten zijn. We gaan eerst even langs Woerden om weer naar de tent te kijken, trekkersmaaltijden te kopen en wax voor de rits van de Slab. S. koopt een mooi jack van the North Face. Daarna gaan we snel op pad naar garderen, zetten de tenten op en drinken nog een warme choco met slagroom. Heerlijk even genieten van het eerste buiten zijn zo samen. Daarna gaan we op pad voor de eerste run. Niet al te gek, we kiezen gewoon voor het bekende rondje van 15 km. Elke keer is het bos toch anders met het licht, de kleuren en het moment van de dag. Zo loopt het wel erg fijn, want we weten dat het makkelijk kan met de fiets, en kennen de route ook goed. Bovendien is het een mooie afwisseling van ondergrond om op te lopen en ook voor woef is het prima. Geen nieuwe route dus dit weekend en dat is prima.

klik voor groot

Het weer is prima. Geen wind, een namiddag zonnetje en een fijne temperatuur. Ik loop in mijn korte mouwen shirtje en dat is een prima keuze. S. heeft zijn dunne Lafuma jackje aan.

Het lopen gaat ook goed maar de heup is nog steeds niet OK. Vervelend maar niet zoveel aan te doen helaas. Woef doet het gelukkig prima en danst voor ons uit en heeft inmiddels ontdekt dat eikels niet alleen leuk zijn om mee te sjouwen maar ook om op te peuzelen en dat mag dus niet. Ze valt trouwens bijna weg tussen de bruine blaadjes.

klik voor groot

Ik koos deze keer weer eens voor een RWR rondje. Dat ben ik niet meer zo gewend maar het loopt heel anders dan continu of 1000-tjes. Voor vandaag even prima zo. We zijn al snel weer bij de schaapskooi en genieten van de open ruimte daar en de kleuren van de herfst. De schaapskooi is nog net geopend zie ik (gaat om 16 uur dicht op zaterdag in deze periode) maar we lopen door. Er staan al een stuk minder paddestoelen maar S. ziet er nog eentje die we niet eerder zagen en maakt een foto.

klik voor grootRuim voordat het donker wordt, zijn we weer bij de tenten. Ik kleed me gauw om in de tent en we drinken nog een warme choco met slagroom. Wat een verwennerij.

De camping is gesloten dus er is geen water, geen elektriciteit en geen toilet mogelijkheid. Jammer genoeg branden de lampen wel dus echt donker wordt het niet helaas. In de avond gaan we uit eten in het dorp. We pakken woef goed in en zij blijft in de auto slapen. Het is in de vroege avond ongeveer 9 graden dus dat is prima te doen. Als we klaar zijn, gaan we wandelen met woef en daarna is het al snel bed tijd. Deze keer is het gelukkig droog maar wel fris en een beetje nevelig.

Omdat het Halloween is, horen we geruime tijd allerlei geluiden van een feest ergens dichtbij. Om 2 uur word ik ook ruw gewekt door jongeren die ergens al herrie makend fietsen. Beetje jammer. De eerste nacht met totale duisternis en stilte moet hemels zijn. Ben benieuwd!

klik voor groot

Rond 4 uur in de ochtend is het best fris zo in mijn zomerslaapzakje en ook S. had het koud. Maar hij heeft nog geen lange onderbroek dus hij weet nu echt dat die er moet komen….. Ik trok gewoon mijn donsjasje aan en dat was prima verder. Op naar dag 2 dan maar!

gegevens:

* 15 km
* 15 graden

oktober 321 km – 2015 totaal 3.354 km

30.10.2015 – hitland – 12,5 km

**30.10.2015 – hitland – 12,5 km**

Gisteren had ik een rustdagje en vandaag was ik weer op pad met woef. Het was eigenlijk een hele mooie ochtend met een mooie opkomende zon en een blauwe lucht met vegen. Weinig wind, en dus prima loopweer. Woef had er ook wel zin in maar ik moest even bekijken welke route ik zou lopen aangezien het erg druk was. Ik koos voor 1000-tjes en dat liep op zich qua getalletjes prima, maar het voelde best ‘zwaar’. Alle laps gingen op keurig tempo met een hartslag van <138 dus dat was netjes. Ademhaling ging ook wel goed op 2/4 en 2/3. Mijn heup klotste nog steeds als een halfvolle bidon. Een van de laatste laps was het ineens even weg en toen merkte ik meteen dat ik ook makkelijker liep. Vervelend gedoe weer. Maar goed we rommelen rustig door..... Ik hoop dat we straks in dit gebied (voor het eerst) nog even met de kano op pad kunnen. Het is er prima weer voor!

gegevens:

* 12,5 km
* 15 graden

oktober 307 km – 2015 totaal 3.339 km

28.10.2015 – veluwezoom – 16,5 km

**28.10.2015 – veluwezoom – 16,5 km**

Vandaag alweer de laatste dag van mijn verblijf. Ik wil na het ontbijt even rusten en dan zwemmen. Maar als ik terug kom van de wandeling met woef zie ik al dat het zwembad nog gesloten is. Een enorme tegenvaller want ik kom juist vanwege het zwemmen in het hotel daar! Maar goed, ik maak dus een nieuw plan voor deze laatste dag. Ik heb gisterenavond nog wat zitten klooien met het net uitgebrachte ‘flight plan’ voor de drone waarmee je de drone autonoom kunt laten vliegen via een vooraf gemaakt vluchtplan. Omdat ik erg benieuwd was, heb ik toch gisterenavond laat nog zitten klooien met een testplan op het veld dichtbij het hotel. Heel simpel: rechtdoor opnemen, draaien, hoger lager etc. Omdat ik toch niet kan zwemmen, besluit ik dan toch maar een stukje te gaan hardlopen. Misschien het kleine rondje van eergisteren, omdat ik dan langs het veldje kom waar ik de drone kan proberen. Helaas is het nevelig dus echt mooie beelden zal ik niet krijgen maar het gaat om de oefening. Zo gezegd zo gedaan. Na het ontbijt ga ik nog even dommelen en om 10.30 ga ik uitchecken. De receptioniste heeft goede hoop dat het zwembad na de ochtend weer open zal zijn, dus misschien kan ik alsnog zwemmen als ik gelopen heb. Ik heb dus helemaal geen haast om op te schieten nu en ga rustig van start. eerst even warming up en dan ben ik al bij het veldje waar ik even met de drone wil klooien. Ik heb mijn Lafuma jackje aangehouden om niet af te koelen tijdens het klooien met de drone.

Ik wacht op GPS signaal en start daarna het vluchtplan. Dat gaat al meteen bijna mis want de drone vliegt gehoorzaam achteruit naar het punt waar ik het vluchtplan had laten beginnen….. Daar staan bomen! Ik schrik me rot en pauzeer net op tijd het vluchtplan. Pfeew. Zo moet het dus niet. Hoe nu verder….. uiteindelijk kan ik het eerste punt van het vluchtplan gewoon verwijderen zodat het hele plannetje verder op het pad begint en dan gaat het goed. Ik blijf natuurlijk ademloos toekijken wat er allemaal gebeurt. Ik zie een draai maar vervolgens weer een draai. Dat snap ik niet maar ik denk dat ik het nu inmiddels wel begrijp. Alles verloopt goed maar ik heb geen beelden van mij lopend over het pad kunnen maken omdat ik niet zomaar durfde te gaan lopen zonder op het scherm te kijken.

Maar mooi is het wel zo!

klik voor groot

Ik ruim de drone weer op en ga verder met mijn rondje. Ik loop heel rustig en schiet toch behoorlijk op. Gek is dat toch. Maar makkelijk gaat het wel dus ik maak gewoon op mijn gemakje het rondje zoals ik eergisteren ook deed. Als ik op een prachtig breed pad kom zonder bomen links en rechts besluit ik toch te stoppen en on the spot een nieuw vluchtplan te maken. Zou het me lukken om mezelf een stukje te laten volgen met de drone? Ik weet inmiddels hoe snel ik de drone dan moet laten vliegen, hoogte en kijkhoek moet ik natuurlijk gewoon proberen en mee experimenteren. Ik heb mooi beeld met de onderliggende kaart die ik snel heb gedownload en maak een simpel plannetje. Ik ga iets eerder van start dan de drone en druk op start. Achter me hoor ik het gezoem van een stijgende drone. Ik kijk even om maar de drone vliegt rustig met me mee. Dat lijkt goed te gaan! Omdat ik de telefoon toch in mijn hand hou en erop loer, waggel ik als een eend op de video. Ik probeer de telefoon weg te stoppen maar dan ineens gebeurt het. De drone landt! Ik snap er niets van. Verbinding weg? Dan zou de drone terug moeten vliegen naar de start maar misschien is dat nog een bug. Als de drone onmiddellijk zou landen als de verbinding verbreekt heb je een probleem. Ik snap uberhaupt niet waarom de handleiding stelt dat de drone zonder wifi bereik zou kunnen vliegen, aangezien de telefoon het plan uitzendt. Ik denk dat dat een vergissing is. Ik start de drone opnieuw maar vreemd genoeg zie ik in de video later niets terug van de landing en ook niet van het stuk daarna. Ik zie namelijk dat de drone weliswaar netjes het plannetje vliegt, maar dat ik de drone de verkeerde kant op heb laten kijken. Daarom stop ik dus het vluchtplan en laat zelf de drone landen. Ook daarvan is niets opgenomen. Wat hier nu gebeurd is, is mij niet duidelijk. Ik heb dus weliswaar een klein stukje goede video maar daarna niets meer. Ik berg de drone weer op, kijk op de kaart of ik een andere route zal nemen en besluit gewoon lekker verder te lopen.

klik voor groot

Ik ben blij dat ik mijn Lafuma nog aan heb maar het is wel redelijk warm daarmee dus ik doe rustig aan. Het blijft mooi en rustig hier en het loopt fijn omdat het helemaal vlak is. Als ik langs het watertje loop, maak ik nog een drone opname. Dat is meer als oefening voor het meer straks in Schotland en ik merk meteen dat het moeilijk is om iets leuks in beeld te brengen. Maar weer een oefening zullen we maar zeggen.

klik voor groot

Ik ruim alles weer op en ga weer verder. Beetje rare run zo met al die stops maar vooruit maar. Als ik langs de IJssel loop, besluit ik toch nog een keer de drone op te laten ondanks het sombere nevelige weer. De video daarvan is wel leuk geworden en zo anders dan je zelf een foto vanaf de wal kunt maken! Links de foto van de kant, rechts de foto met de drone. Gelukkig is die gekke trilling in het beeld waar ik gisteren boven de IJssel last van had verdwenen.

klik voor groot

Daarna loop ik door naar het hotel. Vanaf de IJssel is dat ongeveer 4 kilometer. Ik besluit om eerst woef te eten te geven en daarna heel rustig naar Middachten te hobbelen om te kijken of ik daar tot slot nog een stukje film kan maken met de drone. Omdat woef even moet uitbuiken, maak ik snel een foto en een video van het hotel.

klik voor groot

Ik loop daarna rustig naar Middachten. Dat is een extra lusje van ruim 3 kilometer schat is dus dat is prima. Helaas blijkt er nog steeds gefilmd te worden bij Middachten en ik kan dus niets maken. Dan maar via het bos weer terug en dat is weer prachtig. Er is een beetje meer licht gekomen dus ik maak een paar foto’s van woef, een paddestoel en de mooie herfstkleuren.

klik voor groot


We hobbelen terug naar het hotel en er staat toch 16,5 km op de teller tot mijn verrassing. Hele andere run dan gisteren natuurlijk met al dat geklooi met de drone maar wel heerlijk buiten geweest. Woef vond het ook allemaal best volgens mij. Omdat ik toch wel iets wil eten neem ik een pakje complan uit de deur van de auto. Ik twijfel al een beetje of het nog wel goed zou zijn maar steek het rietje er toch in. De eerste slokken lijken goed totdat mijn mond ineens vol klonters en rotzooi zit. In een oogwenk open ik mijn mond en spuug alles uit. Deels over de deurpost, deels over mijn broek. Gatverdarrie wat smerig. Ik ben al niet zo van de klontjes maar helemaal niet als iets dus gewoon bedorven is blijkbaar. wat ontzettend smerig. Dan maar niks. Jakkes wat vies.

Ik ga naar de receptie van het hotel en omdat het zwembad toch nog gesloten is, kleed ik me om en gaan we naar huis. Heel erg jammer van het zwemmen, want normaal zwem ik een keer of 4 tijdens een verblijf en kan ik volop oefeningen doen. Niets aan te doen. Moet ik nog maar een keertje terug……

Op naar het volgende avontuur dan maar weer.

gegevens:

* 16,5 km
* 13 graden – nevelig

oktober 294 km – 2015 totaal 3.326 km

27.10.2015 – veluwezoom – 22 km

27.10.2015 – veluwezoom – 22 km

Vandaag alweer de tweede dag van mijn verblijf hier. Ik ga eerst een stukje wandelen met woef, ga daarna op mijn gemakje ontbijten en kies daarbij weer voor de ‘vet en eiwit’ variant (scrambled egg, spek en champignons). Ik weet van de vorige keer dat ik daar bijna de hele dag op vooruit kan en ook de langere loop gewoon kan doen. Daarna ga ik heel lui weer slapen. Woef vindt het allemaal best en slaapt gezellig mee. Tussen de middag ga ik een uur zwemmen en daarna kleed ik me om om op pad te gaan voor de run. Het is stralend weer en even kom ik in de verleiding om lekker buiten bij het zwembad in het zonnetje te gaan lezen en rond te blijven hangen in de serre. Maar dat doe ik natuurlijk niet want buiten is het ook heerlijk. Ik neem vandaag de drone niet mee, want ondanks het mooie weer zal er weinig gelegenheid zijn om te filmen aangezien het bos nogal dicht is. Alleen op de heide zou het mooi zijn om een opname te maken maar uiteindelijk kies ik ervoor om de drone thuis te laten.

klik voor groot

Daarna zijn we al snel op pad en ik merk al dat ik best zware benen heb zo na het zwemmen. Ik besluit eerst maar eens lekker een uitgebreide warming up te doen, want ik weet al dat ik straks eerst een ‘klimmetje’ (voor nederlandse begrippen dan) voor de boeg zal hebben. Ik kies de route via Middachten maar daar ziet het zwart van de mensen en de auto’s. Er is een film sessie dus ik maak geen foto’s. Morgen nog maar eens langslopen in de hoop dat ze dan weer weg zijn.

klik voor groot


Het is stralend weer en het zonnetje levert prachtige herfstplaatjes met alle kleuren van de natuur. Volop genieten dus, maar ik heb het best warm merk ik. Woef en ik hobbelen moedig door en we hobbelen het heuveltje op en slaan naar links richting het bezoekerscentrum waar ik nou nog nooit geweest ben. Ik zie in het voorbijgaan op het bord ‘schaapskooi’ staan. Misschien een volgende keer toch eens kijken maar het lijkt erg druk dus deze keer sla ik even over. Het lopen gaat best goed, maar ik vind het toch wel vermoeiend. Als ik op het hoogteprofiel kijk, snap ik ook wel waarom het begin zo aanvoelt. Ook al stelt het allemaal weinig voor, het is niet vlak en dat voel je gewoon.

Na de schaapskooi slaan we rechtsaf richting het gebied waar soms de hooglanders staan. Deze keer zie ik jammer genoeg helemaal niets. Gek idee dat ze er wel zijn, maar blijkbaar ergens anders in het gebied. Ik stop om woef wat te drinken te geven maar die hoeft niets… Grrrrr straks weer proberen dus, want het is best warm ook voor haar en we moeten nog een heel stuk. Daarna loop ik al het heidegebied op. Los en rul zand dus een goede oefening. Vreemd genoeg heb ik er dit jaar totaal geen moeite mee. Ik hobbel er rustig overheen en maak alleen een paar foto’s omdat het zo ontzettend mooi is.

klik voor groot

Als ik een paar kilometer verder een bankje zie, stop ik even om waf weer water te geven (die overigens weer niks wil). Daar raak ik aan de praat met twee oudere fietsers die moeizaam hun fiets door het zand duwen. Ze vinden het leuk dat ik met de hond loop en vragen veel. Altijd aanspraak met mijn wafje, dat is duidelijk.

Als ik alles weer heb opgeruimd, loop ik weer verder. Nog een stukje rul zand en daarna sla ik rechtsaf over een fietspad waar ik ook rechts onverhard kan lopen. Dat doe ik om en om en dat voelt prima. Ik zie een paddestoel die ik geloof ik nog niet eerder zag en maak een kiekje.

klik voor groot

Het eerste stukje loopt nog even omhoog en daarna gaat het eindelijk heerlijk naar beneden. Eindelijk dan en dat komt ook op precies het goede moment. Ik hobbel voort en schiet weer een beetje op nu. Nog een klein hobbeltje en dan zijn we alweer bij het spoor en slaan we rechtsaf het bos weer in. Daar maak ik nog een prachtig plaatje van woef met het zonnetje achter haar door de bomen.

klik voor groot

Na 22 km klok ik af en ben ik weer bij het hotel. Straks weer lekker zwemmen! (dacht ik nog). Als we op de kamer zijn, geef ik woef te eten en ga ik zelf ook wat eten. Ik heb als proef camp maaltijden bij me, zodat ik eens kan uitproberen welke nu wel en niet smaken. Gisteren had ik van Mountain Foods een zalm/dille maaltijd maar dat was echt niet te eten. Vandaag probeer ik een peperdure Real Turmat maaltijd (game casserole) die er weliswaar niet lekker uitziet maar op zich wel dik en smakelijk is. Maar voor het geld (14 euro) geen aanrader. Lyo blijft mijn favoriet tot nu toe. Ik heb zelfs een toetje en hoewel dat een piepklein hapje is (die in een veel te grote zak zit) is het erg smakelijk moet ik bekennen.

klik voor groot

Daarna dommel ik wat en kleed ik me om voor een rondje zwemmen. Helaas blijkt het zwembad ineens gesloten wegens een technische storing dus ik baal verschrikkelijk. Ik had namelijk weer in het water willen proberen om iets met die heup te doen want die zit nog steeds niet helemaal OK. Jammer maar helaas. Dat wordt een vroeg nachtje en zo doe ik het ook. Ik wandel nog met woef en daarna ga ik lekker slapen. Morgen weer een dag!

klik voor groot

gegevens:

* 22 km
* 17 graden – zonnig

oktober 277 km – 2015 totaal 3.310 km

26.10.2015 – veluwezoom – 11 km

26.10.2015 – veluwezoom – 11 km

Vandaag ben ik weer in Ellecom voor een paar dagen zwemmen, slapen, lopen en slapen. Het is alweer een jaar geleden dat ik hier was. Ik vluchtte toen voor de werkzaamheden rond het huis! Ik was hier toen 3 keer achter elkaar, allemaal eind oktober en begin november. Overigens is het alweer het vijfde jaar dat ik hier kom. Toen lag er sneeuw en liep ik nog niet zo lang.

Het is al een beetje laat als ik arriveer en ik besluit direct op pad te gaan en pas later te gaan inchecken. Met de wintertijd wordt het immers ineens snel en vroeg donker! Ik bind de drone op mijn rug omdat het een erg mooie namiddag is, maar het blijkt al snel dat ik eigenlijk net te laat ben met de start van de run voor mooie drone beelden. Maar ik rommel nog wat bij het begin om wat van de herfstkleuren in beeld te brengen en ik stuur de drone over de snelweg aan het begin van de route. Dat gaat gelukkig allemaal goed ook al mag het eigenlijk niet. Daarna loop ik op mijn gemakje mijn bekende korte rondje. Het is een heerlijke avond en echt jammer dat ik net te laat ben. De zon zakt al flink en later zal ik ook de maan al zien verschijnen.

klik voor groot


Ik loop even offroad langs een watertje en langs de gigantische paardenstallen van het KI station en daarna langs de zandafgraving. Daar rijdt net een vrachtauto weg en woef en ik staan in de zandverstuiving die dat veroorzaakt. Niet echt fijn dus. Als ik doorloop, zie ik ineens twee grote schepen in het water die gevuld worden met zand. Ik heb hier nu al vaak gelopen, maar ik heb nog nooit schepen zien liggen om gevuld te worden en ik besluit de drone op te laten om een video te maken. Dat lukt maar ten dele zie ik later, want om een of andere reden trilt het beeld vreselijk en ik heb dus de pest in. Ik denk overigens dat het is opgelost na kalibratie want de video’s daarna zien er een stuk beter uit. Toch is het wel leuk als beeld!

klik voor groot

Als ik eindelijk klaar ben met de drone, zie ik ineens hoe schemerig het eigenlijk al is. Ik ben laat! ik ben pas halverwege en ik moet nog door een stukje bos ook! Ik ruim snel alles op en ga weer op weg. Even doorlopen dan maar. Ik maak nog snel een kiekje van het weiland met alle rustende ganzen die mooi wit afsteken met hun buikjes tegen de donkere lucht en de maan. Het is echt prachtig! Maar ik heb niet meer tijd… ik moet echt door nu!

klik voor groot

Ik ben voor het donker het bos weer uit. Het is inmiddels wel zo donker dat ik niks meer zie op mijn horloge en als ik de snelweg weer overloop, is het echt donker geworden. Als ik weer bij de auto kom, ga ik mijn spullen pakken en inchecken. Eerste rondje vast gedaan. Op naar de ronde van morgen dan maar!

gegevens:

* 11 km
* 14 graden

oktober 255 km – 2015 totaal 3.288 km

25.10.2015 – garderen (camprun dag 2) – 17 km

**25.10.2014 – garderen (camprun dag 2) -17 km**

Vannacht is de klok een uur terug gezet vanwege de winter tijd… Ik ben dus een beetje kwijt hoe laat het is maar ga er maar van uit dat de telefoon automatisch is aangepast aan de nieuwe tijd. Woef heeft gelukkig vandaag geen ingebouwde wekker en ligt lekker te slapen. Ik ben er vannacht twee keer uitgeweest en hoorde snurkgeluiden uit de tent naast me komen…… Ondanks het niet passende matras kan S. dus blijkbaar wel slapen. Hij zal wel gebroken uit die tent kruipen denk ik. Het heeft de hele nacht geregend trouwens maar nu is het stil en lijkt het heel licht buiten. Ik geef woefje te eten en dommel daarna nog wat zodat haar eten wat kan zakken voordat we gaan wandelen. Zo in de ochtend met alle vogel geluidjes is het wel fijn wakker worden. Uiteindelijk ben ik echt klaar wakker en besluit ik me aan te kleden en met woef te gaan wandelen. Inmiddels is er ook leven in het tentje naast me dus wacht ik even totdat S. ook klaar is om mee te gaan. Dat omkleden in die kleine tent valt duidelijk niet zo mee te zien aan de bewegende tent en te horen aan de geluiden die uit het tentje komen… Woef wacht geduldig af…

klik voor groot

Maar na wat getier komt er dan eindelijk een verkreukelde S. uit de tent gekropen….. Later op de ochtend zal blijken dat het allemaal wel meevalt met het juiste matrasje maar ik snap helemaal dat het nu niet zo succesvol was….. We gaan een stukje wandelen met woef en gaan daarna ontbijten. Lekker warme chocolademelk om warm te worden en scrambled egg met ham en aardappel. We kochten een 2 persoons zak om te proberen en gebruiken heel lui de waterkoker voor de 450 cc water terwijl de gasbrander onze chocolademelk opwarmt. Dat gat trouwens nog sneller dan de waterkoker. We gebruikten 16 gram gas voor 2 keer 450 cc vloeistof warmen. Warmen is niet hetzelfde als koken, ik had eens berekend dat ik 15 gram nodig heb voor een pannetje aan de kook brengen. Maar dit valt me niet tegen eigenlijk.

klik voor groot

Terwijl wij lekker in het zonnetje zitten, gaat woef ineens als een idioot spelen met haar gevonden stokje en als een gek rondjes rennen. We proberen het te fotograferen en te filmen. Gek beest. Zij vindt het allemaal prachtig, dat is duidelijk en moe is ze nu ook niet. Na het rennen waarschijnlijk wel…..
We luieren wat in het zonnetje en het is wel erg fijn om buiten te zijn zo.

klik voor groot


Na het ontbijt gaan we op ons gemakje de rommel opruimen. We kijken ook nog eens goed naar de tenten. Ik ben verrast dat ik wederom op dezelfde plek als de vorige keer een natte plek heb. De binnentent komt daar tegen de buitentent aan. Dat zou niet moeten kunnen dus ik moet eigenlijk de tent nog eens besproeien ofzo want misschien is het een fout. Overigens zit er echt een fout in het ontwerp want de rand van de rits zit verkeerd en als je met regen of condens de buitentent opent, dan drupt de regen zo naar binnen. Ik merkte dat al eerder en het is gewoon een ontwerp fout. Dat mag echt niet gebeuren. Verder rommelen we wat met mijn matrasje in de Telemark. Is die nou echt zo klein als we donderdag dachten in de winkel? Nee dus. Blijkbaar was de tent in Woerden echt slecht opgezet want ik kan heel best met mijn matrasje en het bedje van woef in die tent. Natuurlijk is het klein, maar de tent weegt ook maar 950 gram en kan dus zo de rugzak in!

Als we klaar zijn met alles gaan we op pad voor een runnetje. Aanvankelijk wilde ik de lange route doen naar de schaapskooi maar we lopen eerst maar eens de vertrouwde route. Kan ik meteen kijken of ik nog iets voel in die rechter knieholte en hoe het allemaal gaat. Ik ga nog verder op pad deze week dus ik moet het maar niet te gek maken. Overigens voel ik inderdaad niets meer alleen klikt en klakt deze keer mijn linker heup weer eens alsof er water in een bidon rondklotst. Grrrrr.

klik voor groot

 


Als we weer bij het eindpunt uitkomen, besluiten we weer dat op en neer trail paadje te nemen van de rode route. Dat ligt vol wortels en is een geliefd pad bij mountain bikers. Ik vind het leuk om dat te lopen. Het loopt een beetje naar beneden en je kunt daar heerlijk scheuren terwijl je ondertussen goed oplet waar je je voeten neerzet in verband met alle wortels en modder door de regen. Weer wordt het slakje ineens een hertje en met een rotgang komen we weer bij het einde. Nog even de cool down en dan klokken we af na 17 km. Genoeg voor dit weekend met wat ik nog ga doen.

klik voor groot

We gaan een lekkere tosti eten in het dorp en gaan daarna de tenten inpakken en ophalen. Ik ga nog even gedag zeggen en overleg over volgend weekend. Het is vandaag de laatste dag van het seizoen maar volgende week mogen we gewoon gaan staan. De faciliteiten zijn dan gesloten dus dat is een goede oefening! Op naar de volgende camp run. Inmiddels is het juiste matrasje voor S. onderweg dus dat is geen probleem meer!

klik voor groot

gegevens:

* 17 km
* 14 graden

oktober 245 km – 2015 totaal 3.277 km

24.10.2014 – garderen (camprun dag 1) -16 km

**24.10.2014 – garderen (camprun dag 1) -16 km**

Vandaag komt het er dan eindelijk weer eens van. Een camprun. Dat wil zeggen… niet met volle bepakking lopen maar wel lekker buiten overnachten na het lopen en de volgende dag weer een run. Beetje voorbereiding voor het nieuwe seizoen straks en bovendien wil ik graag in Schotland aan het meer overnachten komende winter als het niet keihard waait en regent tenminste! Het is prima weer als we aankomen. Voor het eerst is S. ook mee voor een nachtje buiten slapen! Hij zal weer op de fiets meegaan met het runnetje. We hebben de tenten snel opgezet. Meervoud inderdaad want de tenten die ik heb zijn lichtgewicht en klein en bedoeld voor mij en woef, al dan niet onderweg. S. gaat dus in de kleine tent, woef en ik gaan in het paleis.

klik voor groot

Na het opzetten gaan we op weg voor onze run. Dat opzetten was nog niet helemaal foutloos. Het matrasje dat S. geleend had, past niet in de tent… Omdat ik niets nieuws heb uitgezocht, gaan we toch maar gewoon de oude bekende route lopen. In het bos is het toch nooit hetzelfde met de andere kleuren en paddestoelen. Bovendien weten we ook dat we hier makkelijk met de fiets overal bij kunnen. Volgende keer maak ik een nieuwe route!

klik voor groot

Het bos is mooi zo in de herfst met alle kleurtjes!

klik voor groot


Het lopen gaat op zich goed, maar ik voel rechts in mijn knieholte iets trekken alsof er iets klem zit vanuit de rug. Dat voelt vervelend want het is net alsof ik mijn rechterbeen niet helemaal kan optillen. Omdat het af en toe helemaal weg is, ga ik er van uit dat ik dat vanavond er wel even uit krijg weer (ik kan vast verklappen dat dat klopt). Voordat we het weten lopen we alweer langs de schaapskooi en gaan we weer op de terugweg richting Garderen. Weer over het zachte rulle zand waar ik overheen loop om te oefenen voor het strand en waar S. niet overheen komt met de fiets.

klik voor groot

Daarna weer door het bos, de weg over en verder richting het dorp. Eigenlijk verder een rechte weg terug. Na 16 km zijn we weer bij de camping en ga ik me omkleden. S. blijkt zijn kleren weliswaar klaar gelegd te hebben maar niet te hebben meegenomen….. Daarna drinken we gezellig buiten warme chocolademelk met slagroom en luieren wat op de picknick bank die we naar ons veldje hebben gesleept. Volgende keer gewoon weer de stoelen mee als we toch met de auto zijn, maar dit is prima zo.

klik voor groot

In de avond gaan we lekker uit eten. Woef ligt ingepakt in de auto te slapen dus die kan wel even alleen blijven. Ondertussen hang ik stiekem mijn renshirtje te drogen op de verwarming in het restaurant. Knalroze valt helemaal niet op hoop ik.

Als we naar buiten stappen, merken we dat het ineens regent. Dat is een tegenvaller natuurlijk, want nu wordt alles nat en moet straks de natte woef ook de tent in. Maar het valt allemaal wel mee eigenlijk alleen valt ons idee van lekker buiten nog wat warms drinken in het water, want we zitten nog even in de tent en besluiten daarna maar te gaan slapen. Dat is een beetje rommelen en ongewoon want ik zit normaal alleen in mijn tentje natuurlijk. Een grotere voor ons allemaal is misschien ook wel handig als we dit vaker gaan doen. Vooral met slecht weer heb je de ruimte IN de tent nodig. Met mooi weer maakt het allemaal niks uit natuurlijk want dan ben je toch buiten. Punt van overpeinzing dus. Einde dag 1. Morgen wordt mooi weer voorspeld dus dan gaan we weer lekker op pad.

klik voor groot

gegevens:

* 16 km
* 14 graden

oktober 228 km – 2015 totaal 3.260 km

22.10.2015 – roeibanen (MAF test) – totaal 13 km

**22.10.2015 – roeibanen (MAF test) – totaal 13 km**

Vandaag besloot ik naar de roeibanen te gaan om weer even continu te lopen en als het zou lukken een MAF test te doen. Dat is niet helemaal vergelijkbaar met andere MAF tests, omdat ik nu met rugzak loop en er bovendien tot mijn verrassing een vrij stevige wind staat rond de roeibanen. Maar ik ga het toch proberen om te kijken waar het schip strandt. Ik kies deze keer voor een 3 mile MAF test en loop daarna nog een ronde.

Ik pak het iets anders aan dan voorheen, want normaal loop ik eerst een mile op RWR als opwarming maar ik vind de RWR niet zo prettig op die manier en besluit dat voor deze korte MAF test niet te doen maar meteen na de warming up te beginnen met de 3 miles. Dat gaat goed maar ik merk wel duidelijk verschil met de richting van de wind.
Tot mijn verrassing (off eigenlijk ook weer niet) is mijn MAF test maar liefst 22 seconden per mile sneller dan de laatste keer in juli dat ik een 3M MAF test liep (ook zonder de RWR warming up). Dat was toen een van de beste MAF tijden. Sinds vorig jaar is de MAF tijd meer dan 40 seconden/mile verbeterd.

Dat is dus een aardige verbetering onder niet ideale omstandigheden. Het maakt overigens helemaal niet echt uit, want je kunt bijna nooit dingen vergelijken. Wind, temperatuur, vochtigheid, en gewicht zijn allemaal factoren die een rol spelen. Wat je wel heel duidelijk ziet, is dat over de tijd heen er echt een enorm verschil is ontstaan en dat is leuk. Het zorgt er ook voor dat ik nog makkelijker lang kan lopen en met minder belasting voor het lichaam. Ik krijg soms het idee dat mensen geen zin hebben om in deze training te investeren en bang zijn dat ze langzamer worden. Nee dus. Ik zie PRs in trainingen voorbij komen die zich niet uitbetalen in wedstrijden. Ik zie ook trainingen met torenhoge hartslagen. Dat is prima, want iedereen pakt een training weer anders aan en het blijft interessant om te kijken wat nu wel werkt en wat niet. Ik wilde dit soort training een kans geven en het werkt. Dat is duidelijk en bovendien loopt het nog erg prettig ook.

Overigens had ik de eerste ronde tot tweemaal toe last van honden. Ik ging elke keer aan de andere kant lopen op de baan maar dat weerhield de honden (en baasjes) er niet van om gewoon keihard op ons af te komen rennen. Eenmaal viel ik dus tot twee keer toe bijna over een enge herder. Ik begrijp daar dus echt helemaal niets van.

Na de MAF test heb ik nogmaals 3 mile gelopen. Daarbij heb ik iets meer op tempo gelet en daarbij trad dus uiteindelijk wel drift op vanwege de wind. Maar toch niet slecht.
De volgende training ga ik weer schakelen tussen 130 en max 140. Dat is heel lastig maar een goede oefening en niet belastend. De volgende MAF test duurt dus nu weer even. Ben benieuwd.

klik voor groot

Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 13 km
* 15 graden

oktober 212 km – 2015 totaal 3.244 km

20.10.2015 – hitland – 15 km

**20.10.2015 – hitland – 15 km**

Gisteren een rustdag en vandaag weer op pad. S. heeft een vrije dag en gaat mee op de fiets. Ook even buiten een frisse neus halen! Op het laatste moment besluiten we de kar mee te nemen. Niet vanwege het voetje van woef, maar omdat we dan ook rustig een stukje dijk kunnen meenemen en woef even in de kar kunnen doen. Zo gezegd zo gedaan en al snel zijn we op pad. Omdat het leek dat het ging regenen, zijn we allebei totaal verkeerd gekleed. Ik had geen idee hoe warm het eigenlijk was en had mijn dikke shirt aangetrokken en mijn windjackje. Dat windjackje durfde ik uiteindelijk toch niet meer uit te doen omdat het waaide maar het was allemaal veel te warm door het warme shirt.

Ik had al meteen het gevoel dat ik stikte en deed al vrij snel de rugzak dan maar af en in de kar. Nu kon ik dat makkelijk doen met de kar. Dat scheelde al iets maar ik vond het echt warm. Het waaide weliswaar maar af en toe scheen ineens de zon. Een mooie combinatie van heldere luchten met de zon en hele donkere regenwolken waar we uiteindelijk dus helemaal geen last van gehad hebben.

Het lopen ging op zich wel maar ik voelde me zwaar en koos voor 1000-tjes binnen MAF. Het loopt wel vaker een beetje zwaar na onverhard (zoals in garderen) dus waarschijnlijk is het dat. S. maakte onderweg kiekjes van dingen onderweg. Een mooi huis onderaan de dijk, een kunstwerk langs de weg en de IJssel.

klik voor groot


Woef vond het allemaal best en ging geduldig de kar in op de stukjes over de dijk en rende vervolgens als een idioot weer in de rondte als ze er weer uit mocht. Zij had het dus reuze naar haar zin.

Na 15 km vond ik het welletjes voor vandaag. Afhankelijk van het feit of er wel of geen dijkje in de lap zat, waren alle lapjes op zich prima qua tempo en ook de HF bleef mooi. Wat dat betreft dus geen problemen.

Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 15 km
* 14 graden

oktober 199 km – 2015 totaal 3.231 km

18.10.2015 – garderen – 21 km

**18.10.2015 – garderen – 21 km**

Gisteren waren we in Garderen voor een 15 km rondje en toen schreef ik in de avond dat het gaaf zou zijn als we er snel weer zouden kunnen lopen. Nou die keer kwam dus vandaag al! Na een hele luie ochtend vertrokken we na het middaguur voor een tweede rondje dit weekend. Net zoals vorig weekend dus twee lekkere loopdagen! Vorig weekend hadden we overigens een mooie blauwe lucht en probeerden we de skycontroller van de drone nog even uit op de heide, dit weekend hadden we vooral vochtig en grijs weer. Vandaag een gestage miezerregen waar je eigenlijk in het bos helemaal geen last van had.

Zo startten we dus weer fijn zonder de doggyride en woef zonder haar schoentje. Het plan was om weer gewoon hetzelfde rondje te doen als gisteren en zo vertrokken we dus als trio.
Het bos was best modderig en glad op sommige stukken maar het is een mooie afwisseling tussen stevig, zacht, modder en zelfs een stukje fietspad. Ideaal dus.

klik voor groot

Al snel hobbelden we weer richting de schaapskooi en kon ik mooi even oefenen op het hele zachte zand daar. S. komt daar met de fiets niet overheen en voor mij is het een prima oefening. Gisteren deed ik dat op tempo, nu lette ik vooral op hoe je er het beste overheen kunt lopen. Net voor het zachte zand zagen we eindelijk weer zo’n mooie rode paddenstoel en deze keer liep S. erheen voor een foto terwijl ik doorliep met woef.

klik voor groot

Stom genoeg stond er ook een gigantische rode op de afslag maar ik wist dat S. al een foto aan het maken was, dus liep ik vandaag maar gewoon door. Alles liep op rolletjes. Inmiddels miezerde het heel zachtjes maar tussen de bomen had je er eigenlijk geen last van. Ik had ook alleen mijn lange mouwen shirt aan met hemd maar had zelfs mijn mouwen opgetrokken. Koud was het niet!

Woef deed het weer prima. Ook voor haar maakt het niks uit hoe ver we nou gaan lopen gelukkig. Zij vindt het allemaal leuk en fijn!
Na ruim 15 km komen we weer in de buurt van de startplek en besluiten we nog even een stukje van de rode route te lopen. dat is een op en neer lopend pad met veel wortels. Niet ideaal voor de fiets maar goed te doen en voor mij een prima moment om even te trainen in het vooruit kijken en het goed optillen van de voeten om niet te vallen. Ik ging steeds harder rennen want ik vind dat erg leuk om te doen zo. Zo waant de slak zich ineens een hert!

Daarna was ik nog niet uitgelopen en liepen we nog een extra lusje linksaf en daarna nog even een kriskras lusje door het bos. Ik wist van geen ophouden eigenlijk, want ik was nog lang niet klaar. Maar na 21 km vonden we het welletjes ook voor woef en klokten we af.

klik voor groot

Ik ben nog even snel me gaan omkleden op de camping in de doucheruimte en daarna zijn we weer onze bekende tosti met een ijsje gaan eten als afsluiter. Dat hadden we wel verdiend en ik had bovendien nog weinig gegeten deze dag.

klik voor groot

Weer een fijn weekend met veel buiten zijn en lekkere runnetjes. Op naar de volgende dan maar weer!

gegevens:

* 21 km
* 8 graden

oktober 184 km – 2015 totaal 3.216 km