18.04.2018 – hulshorst – 12 km

Gisteren liepen woef en ik een lekker en snel rondje van 13 km. Vandaag gaan we weer op pad. Ik start weer aan de overkant in het bos. Ik draag nog steeds een lange dunne tight. Ook beter tegen teken en de ochtenden zijn gelukkig nog fris. De dagen zijn idioot warm inmiddels met temperaturen boven de 25 graden. Vandaar dus de vroege start voor woef en ook voor mij. Woef heeft inmiddels toch een pipetje anti teken spul gekregen want het is echt bar en boos qua teken momenteel. Ik hoop dat ze er niet ziek van wordt en dat het wel werkt.

Ik ben vandaag zo vroeg dat de vrouw die altijd met haar cockertje loopt er nog niet is. Normaal zie ik haar autootje altijd bij de begraafplaats staan maar deze keer ben ik al om 7.35 daar en is zij er dus nog niet. Ik ben lekker vroeg vandaag en we zullen dus ruim voordat de warmte begint weer thuis zijn. Al snel hobbelen we weer aan de overkant door het willemsbos. De opkomende zon is weer fraai vandaag. Het lopen gaat goed maar de Infinite zijn niet zo geschikt voor het droge rulle zand. De Cliftons doen het iets beter en lopen iets lekkerder op dit terrein. Maar ik wissel gewoon constant nu even alle schoenen af.

Ineens zie ik de keet staan die ik gisteren zag aankomen met staasbosbeheer. De bus van de reclassering staat er ook. Maar de mannen staan in joggingbroek koffie te drinken en er staan tuinstoelen. Hebben ze hier nu gekampeerd? Er wordt niet gewerkt dat is duidelijk. Ik snap er niets van. Is dit een soort ‘terug naar de maatschappij’ les ofzo? Wel vreemd want kamperen mag hier helemaal niet. Wat doen die mannen daar? Hebben ze geslapen of zijn ze net gebracht misschien? Ik weet dat ik allerlei veronderstellingen doe maar ik loop er een hele tijd over na te denken.

klik voor groot

Voordat ik uitgedacht ben, loop ik alweer het brede pad op nadat ik een stukje fietspad heb gelopen. Daar kom ik de vrouw met de bouvier weer tegen die ik gisteren ook ontmoette. Deze keer raken we aan de praat en we staan maar liefst 40 minuten te kletsen. Ik heb mijn Garmin uitgezet omdat ik ook van deze keer wil weten hoe lang ik er ongeveer over gedaan heb. We praten over de keet en de mannen, over de honden en over onze nieuwe huizen. Zij is hier ook in januari komen wonen.

Na het kletsje rennen we gauw verder. Ik maak niet meer de lus die ik gisteren maakte want het is al aardig opgewarmd en dat vindt woef niet leuk. Bovendien vind ik het ook genoeg voor vandaag. Ik ren nog even de zandverstuiving op en maak een kiekje. Goeie oefening.

klik voor groot

Na 12 km staan we weer voor de deur. Even vissen en eekhoorns voeren.

gegevens:

* 12 km
* 10 graden

april 132 km – 2018 totaal 725 km