Maandelijks archief: maart 2011

30.03.2011 – terschelling dag 3

30.03.2011 – terschelling dag 3

Vandaag alweer woensdag, de een na laatste dag, de laatste hele dag. Vanmorgen eerst een stukje gewandeld met Z-tje. Die doet het uitstekend en heeft nergens last van geloof ik. Rond de middag weer naar de Friezen en tot 3 uur gereden en daarna de paarden verzorgd en terug gebracht naar de weide. Ik had ook deze keer nergens last van, ondanks dat mijn gezicht helemaal zwart was van het stof en zand (van het borstelen en het rijden). Dat is dus fijn!

klik voor groot

Daarna was ik eigenlijk heel erg lui, maar omdat Z-tje toch ook echt naar buiten moest, heb ik me maar omgekleed om een stukje te gaan lopen in het Hoornse Bos. Daar was ik ook deels doorheen gereden en dat zag er mooi uit. Helaas geen foto’s omdat het leek alsof het zou gaan regenen. Jammer, want het was heel afwisselend, met bos, duinen en langs een soort ijsbaantje. Maar omdat het een kort stukje was, was het prettig dat ik niet hoefde te stoppen. Deze keer stonden de paaltjes voor de route er allemaal, alleen aan het einde miste ik er eentje en wist ik niet welke kant ik op moest richting parkeerplaats maar dat was snel toch gevonden. De afstand klopte ook precies: 6,6 km dus een mooi parcours en niet te lang.

klik voor groot

Dit is mijn laatste rondje deze keer, ik vind het mooi geweest voor deze maand, ik heb hier bijna 48 km gelopen en dat is meer dan ik hier met de auto heb gereden. Voor de maand april is de teller op 217 km gekomen en dat is tot nu toe het meeste aantal kilometers in een maand en dat zal niet snel meer worden denk ik en komt alleen door de route in Schoorl (22 km) en hier op Terschelling (26 km) die het totaal zo hoog brengen.

Ik vind het leuk dat ik west, oost en een stukje midden Terschelling gezien heb, hoewel er nog veel meer te zien is. Dit riekt ook wel naar herhaling, zeker omdat de hond eigenlijk overal (bos en strand) los mag lopen. In het voorjaar en najaar is het hier prima toeven denk ik dus wie weet komt het er nog een keer van!
Op naar de volgende runs en belevenissen.

edit de laatste dag toch nog even wat foto’s gemaakt van het bos aan het begin. helaas regende het maar het geeft een beetje beeld van het bos daar.

klik voor grootGegevens:

* totale afstand 6,6 km
* temp 8 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

maart 217 km – 2011 totaal 584 km
trailschoes 377 km
kayano 76 km

29.03.2011 – terschelling dag 2

**29.03.2011 – terschelling dag 2**

De tweede dag op Terschelling begon met een lekker ontbijtje en een rustige start. Om 1 uur eerst paardrijden. Weer richting het oosten dus, waar ik gisteren heb gerend. Ik zou ontdekken dat het een geweldig gebied is met bos, duinen, cranberries en strand. Toch jammer dat ik gisteren tijdens het lopen niet een andere route heb gekozen, want dit was erg mooi maar in ieder geval heb ik het nu ook gezien en wel rustig vanaf een paardenrug. Ook lekker.

Na het paardrijden omgekleed en op weg gegaan voor een rondje. Ik wilde de Nordic Walking route doen die was uitgezet door staatsbosbeheer en 11 km lang zou zijn. Dat leek me prima na de lange run van gisteren. De route zou zijn uitgezet met oranje paaltjes. Ik zou dus niet hoven zoeken (dacht ik)

klik voor groot

De start bij het kantoor was snel gevonden en het eerste paaltje ook. Vreemd genoeg maakte ik er een foto van, omdat het maar een raar onopvallend paaltje was en dat bleek later ook te kloppen. Paaltjes ontbraken of waren simpelweg niet te vinden. De ene keer links van de weg, de andere keer rechts van de weg, niet erg logisch dus!

klik voor groot

klik voor groot panorama

klik voor groot panorama

klik voor groot

Na het stukje bos kwam ik bij de dodemanskisten. Daar had ik iets heel anders van verwacht, want ik vond het eruit zien als een parkvijver eerlijk gezegd.

klik voor groot

Vanaf daar was het ook weer even zoeken, want nergens was een paaltje te vinden. Uiteindelijk koos ik aanvankelijk ��” bij toeval ��” de juiste richting om vervolgens weer bij hetzelfde punt uit te komen waar ik gezocht had. Toen ik terugliep zag ik ineens het oranje paaltje staan en kon ik weer verder. Maar al snel was ik het weer kwijt, en zag ik een pad dat omhoog liep en was ik wel nieuwsgierig naar het uitzicht.

klik voor groot


Ik kwam ineens bij een hoog punt uit met uitzicht over de haven en terschelling west. Dat was wel erg mooi om even te bekijken. Het weer was goed, maar een beetje heiig in de verte. Jammer genoeg nergens een paaltje te bekennen.

klik voor groot


klik voor groot panorama

Vanaf dat punt ben ik maar eerst richting groene strand gelopen, en ik had toen bedacht dat ik zelf wel iets zou bedenken als rondje. Ik had er toen 5,5 km opzitten. Het was leuk om even een glimp op te vangen van het groene strand. Daarna weer terug. Op een gegeven moment zag ik een bordje richting dodemanskisten, maar 0,5 km leek me wel erg kort, dus ben ik eerst maar doorgelopen en toen zag ik ineens weer een paaltje. Uiteindelijk heb ik de hele route af kunnen lopen op de paaltjes (de ene keer beter zichtbaar dan de andere keer) maar het liep niet lekker, omdat ik niet zeker wist of ik werkelijk de goede richting op liep. Ook waren enkele paden heel slecht beloopbaar door het rulle zand. Jammer dat je de eerste keer in een vreemd gebied nog niet weet hoe het eruit ziet, want nu zou ik routes uit proberen te zetten over de schelpenpaden. Maar goed, het is wel een uitdaging en afwisselend.

Uiteindelijk kwam ik gelukkig weer prima bij de auto uit en hadden we er toch meer dan 14 km opzitten. Dat was niet de bedoeling maar het was best een aardige route.

Thuisgekomen lekker een bad genomen en vroeg naar bed gegaan. Z-tje sliep ook als een roos volgens mij, die hoorde ik verder ook niet meer.

Op naar de volgende run maar die zal echt kort(er) zijn. Inmiddels zit er deze maand alweer 211 km op dus dat gaat snel. Hier op het eiland liep ik al 40 km, en zoveel reed ik nog niet eens met de auto.

Gegevens:

* totale afstand 14,3 km
* temp 10 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

maart 211 km – 2011 totaal 577 km
trailschoes 370 km
kayano 76 km

28.03.2011 – terschelling dag 1

**28.03.2011 – terschelling dag 1**

Vandaag de eerste echte dag in Terschelling. Of misschien beter op Terschelling. Het eiland is veel groter dan ik dacht en ook veel afwisselender qua landschap. Dat merkte ik gisteren toen ik vanaf de boot richting hotel reed. Ik reed toen door bos en duinen en dat vond ik wel opvallend, die bossen.

Na een lekkere nacht slapen, eerst Z-tje uitgelaten op het strand en lekker ontbeten. Daarna rond 10 uur omgekleed en richting de oostkant gereden voor de eerste run. Die zou 28 km zijn, maar met de optie om ergens af te snijden. Eerst richting strand door de duinen, daarna langs het strand en weer terug door de duinen met daarna tot slot een lusje langs de eendenkooien.

De startplaats was snel gevonden ook al klopten mijn coordinaten weer niet voor de Tomtom. Moet dus nog even uitzoeken hoe dat nou echt werkt want anders gaat dat de volgende keer weer verkeerd. Aan het begin van de route regende het zachtjes en was het erg somber. Aan het begin van de route mooie Friezen en koetjes.

klik voor groot

Na de start eerst door de duinen. De regen viel mee en ik had het idee dat het wel weer op zou knappen en dat bleek ook uiteindelijk te kloppen. Best lekker dat het niet al te warm was, want het zou een hele run worden op die afstand.

klik voor grootklik voor groot panorama

Toen ik bij het strand kwam, liep ik eerst over een soort karrenpad verkeerd, en liep ik terug richting strand. Vervelend genoeg ‘dacht’ de Garmin toen blijkbaar dat ik op de terugweg was, want ik kreeg netjes ‘nog 6 km tot eindpunt’ in beeld en toen ik eenmaal weer over het strand op weg was, bleef de navigatie maar zeggen dat ik om moest keren en verkeerd was. Dat was jammer, want zo moest ik een beetje gokken waar ik op het verste punt weer de duinen in zou moeten.

klik voor groot panorama

klik voor grootHet strand was mooi breed en stevig. Ik wist al dat er geen enkel strandpaviljoen zou zijn, maar die zijn pas geopend vanaf 1 april. Zuinig met water dus!
Uiteindelijk ben ik op 12 km richting de duinen gegaan. Helaas kon ik nergens het pad vinden dat ik terug zou moeten nemen, dus ben ik teruggegaan naar het strand. Dat was op zich niet erg, want het strand liep prima en er stond weinig wind. Maar als ik een dergelijke afstand loop, is het toch jammer om alleen een heen en weertje strand te doen en niets anders dan zand en water te zien.

klik voor groot panorama

klik voor grootOp de terugweg liep ik weer langs een huisje, en pas later zou ik horen dat het een zogenaamd drenkelingen huisje was. Jammer dat ik geen foto heb gemaakt, want ik kende het verhaal toen nog niet. Vroeger was het alleen maar nodig om een bak op te trekken om aandacht te trekken van een boerderij in de buurt. De oostkant is namelijk helemaal onbevolkt en verlaten dus zoiets is dan wel handig natuurlijk.

klik voor grootOp de terugweg rond de 17 km toch maar eens wat water gegeven aan Z-tje uit het opvouwbare drinkbakje en na aarzeling stak ze haar neusje erin en dronk alles lekker op. Dat werkt dus prima, nu nog de rugzak mee met wat extra water! Nu hebben we netjes gedeeld. Ik was wel stom want ik had niet opgelet op de zee en ineens dreef het bakje naar me toe en sloegen de golfjes over mijn schoenen. Gelukkig waterdicht want kilometers met soppende schoenen is ook niet echt fijn.

klik voor grootOp de 17 km een beetje uitgerekend wanneer ik weer af zou moeten slaan richting de duinen en dat lukte prima, die afslag kon ik goed vinden. Even verderop zag ik het heartbreak hotel liggen, bij de volgende strandpaal maar dat had ik op de heenweg niet gezien. Later zou ik ontdekken dat ik nog beter die kant op had kunnen lopen en vanaf daar door het Hoornse bos. Ik zou dat de volgende dag doen te paard en dat is een erg mooi gebied.

Vanaf de afslag weer terug door de duinen, heel saai precies dezelfde weg alleen nu met een lekker zonnetje erbij. Het lusje richting de eendenkooien bleek over zo’n slecht pad te gaan dat ik maar ben teruggaan. Ook richting de polder leek me eigenlijk niet meer leuk.

klik voor grootNa 25 km was het ook wel mooi geweest. Het was een lekker stukje, en het strand liep prima. Had een lekkere snelheid, en was totaal niet moe.

Bij de auto aangekomen heb ik Z-tje lekker eten gegeven en dat ging er in als koek. Na de run ergens in het zonnetje lekker soep en een tosti gegeten en daarna zijn we weer richting hotel gegaan voor een lekker bad en voor Z-tje een slaapje.

Zo kwam er een einde aan de eerste dag terschelling met een geplande “lange” run.
Op naar de volgende runs.

Gegevens:

* totale afstand 25,7 km
* temp 10 C
* gem BPM 133 max 158 bpm

rondje in google earth openen

maart 197 km – 2011 totaal 563 km
trailschoes 370 km
kayano 62 km

26.03.2011 – hitland

**26.03.2011 – hitland**

Voor de verandering weer eens op de Kayano gelopen en die liepen eigenlijk prima. Dat struikelen over mijn eigen voeten ging eigenlijk veel beter. Ik zal wel kijken of ik nog een zacht zooltje heb voor de linkerschoen, want die voet is net iets kleiner en dat zit denk ik lekkerder.

Ben heel rustig gestart, ik liep met muziek en zonder Zief want die wilde ik wat extra rust geven voor de komende dagen op terschelling. Ik had gisteren niet gelopen, en wilde vandaag een kort en rustig rondje doen. Het eerste stukje richting de dijk liep ik dus weer gewoon ‘zoals het kwam’ en weer vrij snel was ik in een lekker ritme qua ademen en cadans. Vreemd is dat, dat wanneer je er niet op let het vrij snel lekker gaat. Daarna de dijk op en over de dijk, klein windje tegen lekker fris maar niet koud. Omdat ik een kort rondje wilde doen, besloot ik te zigzaggen vanaf de dijk terug Hitland in en weer terug naar de dijk. Ik vergiste me alleen een slingertje waardoor het rondje toch uiteindelijk langer werd dan gepland maar dat was niet erg. Het was een heerlijk rustig en licht rondje, had nergens last van en een prima snelheid (10,4 km per uur tot mijn verrassing). Heb alles super rustig gleopen alleen het allerlaatste stukje had ik wind mee en merkte ik dat het lekkerder was om sneller te lopen en dat heb ik gedaan.

Ben benieuwd hoe het de komende dagen gaat en wat voor weer het gaat worden.

Gegevens:

* totale afstand 9,2 km
* temp 7 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

maart 171 km – 2011 totaal 537 km
trailschoes 344 km
kayano 62 km

handig voor onderweg

handig voor onderweg

Kan Z-tje lekker haar eigen watertje dragen. Het filmpje over de rugzak was een beetje vreemd, want daar gaat de vrouw ineens zelf het water opdrinken, maar het filmpje waar de waterbak gepromoot werd, laat ook de rugzak zien. Errug handig lijkt me. Tijdens de run in Hoenderloo hing het tongetje van Z-tje op haar schoentjes. Zielepootje. Volgens mij kan ze best wennen aan zo’n rugzakje. Voor de langere runs met warm weer lijkt het wel wat.

update het opvouwbare drinkbakje heeft Z vast gekregen. die past wel in mijn eigen waterbelt. dan kan ik haar tenminste water geven onderweg. moeten we maar delen. de rugzak ga ik donderdag passen. mijn stoere hondje kan dat vast wel dragen.

23.03.2011 – hoenderloo (varenna)

**23.03.2011 – hoenderloo (varenna)**

Ook dit rondje deed ik tijdens de vorige trip in oktober al maar het is een mooi rondje en begint bovendien pal tegenover het hotel. Het is werkelijk een kwestie van de weg oversteken en beginnen. De routes zijn ook gepijld, dus lekker lopen zonder de weg kwijt te raken.

klik voor grootklik voor groot panorama

Dit gebied is erg mooi zeker met het vroege zonnetje dat door de bomen schittert. Het is niet al te warm en heerlijk loopweer zo zonder wind. Onderweg kotst Z snel haar eten uit, dat ligt kennelijk te zwaar op haar maag. Wel interessant, want er zit al 2 uur tijd tussen haar ontbijt en de run maar dat is kennelijk te kort. Ze is vrolijk en blij, wil eigenlijk weer alles opeten maar ik beloof haar dat ze straks vers eten krijgt ook al snapt ze dat natuurlijk niet. Ze holt in ieder geval weer voor me uit. Gelukkig ligt mijn lekkere eitje en boterhammetje van vanmorgen bij mij niet zwaar op mijn maag. Soms heb je dat wel eens tijdens lopen dat je er toch last van hebt. Zou wel makkelijk zijn om dan huppekee alles eruit te gooien. Werkt kennelijk beter bij honden dan bij mensen magen. Na de run heeft ze overigens rammelend van de honger gewoon haar eten opgegeten. Ze doet het dus prima gelukkig.

Overal wordt gewerkt aan het bos maar ik heb er weinig last van. De paden zijn een beetje rul geworden door de zware machines, maar alles is droog en is prima te doen. Ik zie aan de tijd dat ik ook vandaag een stuk sneller ben dan de vorige keer, ook al doe ik daar niets voor.

Aan het eind wil ik nog wel verder lopen. Ik heb twee routes aan elkaar verbonden en ik kan nog wel een stukje doen. Het is zo heerlijk, en zulk lekker weer en ik ben totaal niet moe. Misschien komt dat door de broek, ik weet het niet. Maar mijn verstand zegeviert en na dit rondje, loop ik terug naar het hotel om Zief weer eten te geven, nog even te rusten en daarna naar huis te gaan. Gelukkig hoef ik pas om 12 uur de kamer af, dus ik kan me rustig eerst omkleden en dat is wel heerlijk na een run.

klik voor grootOverigens heb ik bij het afrekenen niet voor Z-tje betaald. Dat scheelt toch alweer. Het is een fijn hotel met heerlijke bedden en een geweldige ligging. Op naar de volgende avonturen.

Gegevens:

* totale afstand 9,2 km
* temp 8 C
* gem BPM HR max

rondje in google earth openen

maart 162 km – 2011 totaal 528 km
trailschoes 344 km
kayano 53 km

22.03.2011 – hoenderloo (het leesten)

**22.03.2011 – hoenderloo (het leesten)**

Vandaag hetzelfde rondje gedaan als op 13 oktober 2010. Het Leesten is een gebied bij Hoenderloo waar een groot deel honden los mogen lopen. Deze ronde heb ik Z-tje overal los laten lopen omdat ze zo netjes naast me blijft. Niemand gezien overigens die me kon wijzen op mijn overtreding dus dat was boffen.

Tot mijn verrassing bleek in de TomTom het gebied verkeerd te zijn opgeslagen, zodat ik aanvankelijk voor het Deelerwoud kwam te staan maar omdat ik gelukkig de straat nog wist van het eettentje waar je kunt starten bij het Leesten, was het alsnog snel gevonden.
De route stond al in de GPS en aangezien ik (gelukkig) de route al eens eerder gelopen heb, wist ik hoe ik moest beginnen en maakte ik niet meer de fout van de vorige keer bij de start zodat ik al snel op de route liep. Het was redelijk lekker weer, warm maar geen echte heftige zon en geen wind. Al snel knoopte ik mijn jackje dus maar om mijn middel. Z-tje hijgde al snel maar liep lekker mee en had duidelijk nergens last van.

Ik vind het gebied nog steeds niet echt mooi. Niet erg afwisselend en redelijk saai. Een heel verschil met de routes door Schoorl en Bergen waar ik zowel door bos, heide en over het strand liep. Eigenlijk is de hele route onverhard, met flink wat ruiterpaden en rul zand en enkele lichte klimmetjes.

klik voor grootDeze keer liep ik niet mis, zoals de vorige keer, hoewel ik vreemd genoeg precies op dezelfde plek uitkwam als de vorige keer, namelijk midden in een vakantiepark. Dat was dus alsnog even zoeken ook al gaf de Garmin gewoon aan welke kant ik op moest (nou ja ongeveer dan).

klik voor groot

klik voor groot panorama

Aan het einde ging het tempo flink omhoog, geen idee waarom maar ik liep gewoon lekker (onverhard) en de laatste 4 kilometer vlogen voorbij. Overigens was ik deze ronde – ondanks de stops voor de route en eenmaal om iets te drinken en een foto te maken – veel sneller dan de vorige rond en mijn hartslag was een stuk lager, zowel HRmax als HRgem. Dat is dus een stuk beter!

klik voor grootNa de run lekker bij de ‘kiosk’ twee tosti’s gegeten nadat ik Z-tje lekker te drinken had gegeven. Daarna heeft Z-tje haar eigen bakje eten opgegeten. Ik had zakjes rijst en vlees meegenomen, en het ging er allemaal in als koek dus vandaag voelt ze zich gelukkig ook prima. Terwijl ik dit tik, ligt ze lekker te slapen.

Daarna op weg naar het hotel en aangezien ik al eerder was geweest, was dat snel gevonden. Deze keer heb ik de hond niet aangemeld, dus morgen zal ik wel merken of ik moet afrekenen voor haar of niet. De vorige keer had ik haar netjes aangemeld en ook voor haar betaald. Maar wie weet….. scheelt toch weer wat en voor die korte nacht….. Ons bent zuunig.

Vanavond lekker vroeg slapen, en morgen een korte ronde hier tegenover het hotel en daarna weer op weg naar huis.

Gegevens:

* totale afstand 14,8 km
* temp 13 C
* gem BPM 132 HR max 150

rondje in google earth openen

maart 153 km – 2011 totaal 519 km
trailschoes 335 km
kayano 53 km

SOS-coin

SOS-coin

Ik blijf nog even over gadgets schrijven geloof ik. Omdat de tights steeds minder ruimte bieden voor spulletjes en de zomer eraan komt en er dus ook geen jack meer gedragen wordt, wordt het tijd om eens te denken over een soort ID mogelijkheid. Het is toch een beetje slordig dat je nergens iets hebt waar duidelijk uit wordt wie je eigenlijk bent. Al zoekend stuitte ik op de SOS coin. Ik had ook een ander systeem gevonden dat je op de veters bevestigd, maar dat was groter en werd bovendien – naar mijn idee – nat als je door de plassen zou rennen. Een armband of iets dergelijks zie ik niet zitten, dus moest het iets anders worden. De coin lijkt me ideaal.

Sugoi R+R Compression Piston 200 Tight review (1)

Sugoi R+R Compression Piston 200 Tight review (1)

Vandaag mijn eerste rondje gelopen in de compressie tight van Sugoi. De weersomstandigheden waren ideaal om te lopen, dus welk effect de broek nu had, en welk effect het weer, dat is bij het eerste rondje dus nog niet zo duidelijk. Maar een eerste indruk volgt hieronder.

uiterlijk en aantrekken
Als je de broek uit de verpakking haalt, lijkt het onmogelijk dat je daarin zou passen. Ik ben 1,83 en het broekje dat ik in mijn handen hield, leek op een kinderbroek. Van te voren had ik mijn nagels gevijld, want ik had al bedacht dat het moeilijk zou zijn om de broek aan te trekken. Want de broek is werkelijk strak! Als je goed begint met aantrekken, en zorgt dat de naden netjes op de zijkant van de benen zitten als je onderaan begint, en zorgt voor aansluiting van onderen af, dan is het op zich redelijk te doen om de broek aan te doen. Minpuntje is het koord. Er zitten geen knoopjes aan de uiteinden, dus die heb ik er zelf even ingeknoopt, want het lijkt me geen feest om een weggeschoten koord weer terug te krijgen. Opruimen met een strik, lijkt dus ook het veiligst. De tight is niet makkelijk om over de voeten heen te trekken maar met wat beleid gaat het heel goed. Verder rustig omhoog trekken en zorgen dat alles recht zit en ineens zit de broek goed. Koordje dicht en klaar voor vertrek. De broek is vrij opvallend met veel strepen die reflecteren. Maar het is duidelijk wel een ‘bijzondere’ broek, ook al koos ik voor de zwarte broek (minst opvallende versie dus).

hoe het zit en voelt
Strak. Dat is het eerste dat opvalt. In eerste instantie lijkt de broek niet echt ‘lekker’ te zitten en vraag je je af of je daar in kunt rennen of dat er iets wordt afgekneld. Ik was vooral bang dat het in de knieholte niet lekker zou zitten. Ook was ik erg benieuwd of het niet ijskoud zou zijn, want het is een hele dunne stof. Maar na enkele stappen buiten wordt het meteen duidelijk dat het niet zomaar een strak stofje is. Hoewel het vrij fris was vanmorgen, voel ik geen enkele kou op de bovenbenen. Een nieuwe ervaring want met mijn oude tight had ik altijd al een thermobroek als eerste laag aan om de wind tegen te houden. Kou op mijn bovenbenen doet alles helemaal stagneren en is dus niet prettig. Tijdens het inwandelen voelt alles goed aan, en blijft alles prima zitten. Het kruis zakt niet, en de tailleband blijft ook netjes op zijn plaats. Het koord snijdt ook niet in mijn buik. Minpuntje is het gebrek aan een zakje. Er zit een piepklein zakje voorop, een beetje raar dingetje waar alsnog mijn mp3 spelertje in blijkt te passen.

werkt de broek
Hoewel ik natuurlijk na één keer dragen nog niet veel kan zeggen, heb ik het idee dat het echt werkt. Niet alleen zat de broek heerlijk tijdens het rennen en gaf de broek ook wat ‘steun’, mijn benen waren aanzienlijk dunner na het lopen. Toen ik een uurtje later mijn gewone kleding aantrok, was mijn bovenbeen links ook minder dik dan normaal. Vermoeide benen heb ik nooit na het rennen, dus kan ik niet zeggen of het herstel nou inderdaad korter is met deze broek.

conclusie
Na deze eerste keer dragen ben ik positief. De broek zit heerlijk, ziet er mooi uit en geeft me het gevoel van ondersteuning tijdens het lopen en lijkt inderdaad iets te doen voor de circulatie. Ben benieuwd hoe de broek zich houdt qua compressie na enkele keren wassen en hoe de broek in de regen loopt.

20.03.2011 – hitland dijk bovenlangs

**20.03.2011 – hitland dijk bovenlangs**

Vandaag hetzelfde rondje gedaan als op 8 maart. De dijk helemaal bovenlangs gelopen en dan terug door oud hitland en weer dwars door het natuurgebied terug. Ik was erg benieuwd hoe het zou gaan na mijn ‘niet lekkere’ rondjes van de afgelopen dagen. Vandaag droeg ik ook mijn nieuwe tight. De review van de eerste run staat hierboven. Z-tje was niet mee, want hoewel ze de laatste 2 dagen prima is, wilde ik niets in de war sturen voor dinsdag en woensdag als we in Hoenderloo gaan lopen. Dat betekent dus dat ik zo weer moet gaan wandelen met haar en zo lekker bezig blijf. Het is stralend weer, lekkere temperatuur en weinig wind. De start ging rommelig, ik wilde lekker rustig lopen zonder te letten op cadans of ademhaling en opeens zat ik vanzelf in het ritme van de muziek (155 bpm) die ik op had en ging mijn ademhaling ook vanzelf. De dijk op ging makkelijk en al snel liep ik lekker en merkte ik dat ik inliep op een man die ook aan het lopen was. Het was wel grappig om te zien hoe verwilderd die man keek toen hij merkte dat ik een vrouw was die zomaar voorbij liep. Het voordeel van dit rondje dijk is dat je op drie plekken weer naar beneden kunt lopen als het niet lekker gaat. Maar de kilometers vlogen vanzelf onder mijn voeten door en al snel was ik bij de laatste afslag voordat ik door zou moeten lopen tot Nieuwerkerk. Maar het ging zo lekker, dat ik gewoon door ben gelopen (dat was vooraf ook het plan). Onderweg kwam ik nog een groepje hardlopers tegen die wat verwonderd naar mijn broek tuurden. Tsja, het valt ook best op met al die strepen. De 2XU valt ook erg op qua tekening, dus wat dat betreft is er weinig verschil tussen de broeken. Ofschoon ik begin maart na 8 km even gewandeld heb en daarna weer verder gerend ben, heb ik nu het hele stuk aaneen gelopen en dat ging prima. Gewoon op mijn gemakje gedieseld, ook al met het oog op dinsdag en woensdag als ik toch wat langere rondjes wil lopen en dat bleek nog goed voor 9,9 km per uur. Ik kan het dus blijkbaar toch nog steeds. Lekker rondje, maar alle omstandigheden waren ook geweldig. Nu eerst even met Ztje wandelen. Tot mijn verrassing ben ik overigens alweer over de 500 km voor dit jaar. Waarschijnlijk maak ik deze maand ook wel 200 km vol met alle runs die nog op het programma staan.

Gegevens:

* totale afstand 11,7 km
* temp 10 C
* max HR 155 gem 144 (gedurende run)

rondje in google earth openen

maart 138 km – 2011 totaal 504 km
trailshoes 320 km
kayano 17 53