Maandelijks archief: december 2009

25.12.2009 – north connel, schotland

25.12.2009 – north connel, schotland

Tijdens de sportkeuring vroeg de arts wat mijn doel was. De keuring was in oktober en zonder twijfel vertelde ik hem dat mijn ultieme droom was om langs het meer in schotland te rennen tijdens mijn vakantie. Kerstmis 2009 was het zo ver! Vooraf goed uitgezocht wáár ik kon lopen en hoe ver het ongeveer was, want niets loopt daar vlak, dus makkelijk is het niet voor een beginner zoals ik. Het eerste rondje zou me langs de weg voeren, en daarna door velden met op de terugweg een stukje langs het meer om weer bij het huisje uit te komen. Dat zou wel lang genoeg zijn. En dat was het ook. De route langs de weg viel niet mee, en ‘boven’ aangekomen was dus het eerste rustpuntje van mijn loopje. Omdat ik dit later tik, kan ik nu goed zien dat mijn gemiddelde hartslag ook een heel stuk hoger ligt dan bij loopjes van nu, namelijk 150 bpm tegen 130 bpm nu tijdens langere en zwaardere runs. Op dat vlak dus wel vooruitgang (overigens ook qua snelheid natuurlijk ook al vind ik dat veel minder belangrijk).

Ik zou het die vakantie nog aardig volhouden met bijna iedere dag een run en als hoogtepunt een route van 2×5 km. Niet slecht als je bedenkt dat ik nog geen maand daarvoor maximaal 30 minuten kon hardlopen.

Gegevens:

* totale afstand 7,43 km
* temp -2,3 C

rondje in google earth openen

05.12.2009 – helgoland

05.12.2009 – helgoland

Begin december 2009 was ik net klaar met Evy Start 2 Run en kon ik 30 minuten aan een stuk lopen. Niet snel, en de 30 minuten vielen me erg zwaar. Veel kans om dat te oefenen kreeg ik niet, want begin december ging ik naar helgoland en dat was voor mij aanknopingspunt om voor het eerst een rondje ‘in den vreemde’ te kunnen lopen. Het was koud en pest weer, maar in alle vroegte, nog voordat ik naar de zeehonden zou gaan, wilde ik per se een rondje lopen. Het was – ondanks het kleine formaat van het eiland – best leuk om te doen want je rende langs de hoge steile kliffen met vogels naast je in de wind en dat was prachtig mooi om te zien. Niemand buiten vanwege het weer en het seizoen. Voor mij een top belevenis. Eerst een stukje door het dorpje, naar de trappen richting de kliffen en dan een rondje. Het was in totaal precies 5 km met in en uitwandelen en voor mij dus een ‘enorme’ ronde. Ik was bere trots. Dat was de eerste keer dat ik echt met de Garmin liep, en helaas wist ik niet goed hoe ik de runs moest resetten dus dat is toen mis gegaan. Maar wat was het leuk om de allereerste run uit te kunnen lezen. geweldig!


gemaakt met telefoon

Gegevens:

* totale afstand 5,38 km
* temp 7 C

rondje in google earth openen