Maandelijks archief: januari 2018

31.01.2018 – veluwe – 8 km

Vandaag ga ik weer op pad voor een rondje. Ik trek gewoon steeds mijn renkleding alvast aan en dan ga ik tenminste op weg. Woefje moet toch uit en als je gaat wandelen ben je ook gauw een half uur weg hier in het bos. Ik ga dus vandaag gewoon een mini rondje doen, langs het hek en weer terug langs het hek.

Vandaag is wafje overigens jarig. Ze is 12 geworden maar gelukkig weet ze dat zelf niet. Fit als een hoentje en ik hoop haar nog heel lang bij me te hebben. In mei is ze alweer 8 jaar bij me. De tijd vliegt en wat hebben we al een hoop avonturen samen beleefd.

klik voor groot

Ik loop eerst een rondje door het bos aan de overkant. Daarna lopen we aan de andere kant van het spoor weer terug en langs het hek weer verder. Daarna ga ik via de weg weer terug en ga even buurten bij de mensen van de buxus en de hulst. Daarna gaan we weer naar huis., Wafje zat lief te wachten terwijl ik stond te praten. Ik neem de route door het bos aan de overkant voor het laatste stukje en loop daar nog prompt verkeerd ook. Maar eens zal ik het leren. Kort rondje maar lekker makkelijk gelopen en toch 8 km op de teller.

Uiteindelijk staat er maar 123 km op de teller voor deze maand maar als je nagaat dat ik op 2 januari en daarna pas weer op 10 januari liep en elke keer ook korte stukjes heb gelopen, valt het me nog mee. Volgens mij gaat februari wel goed komen eigenlijk.

gegevens:

* 8 km
* 6 graden

januari 123 km – 2018 totaal 123 km

30.01.2018 – veluwe – 12 km

Gisteren hebben we een mooi rondje gelopen en ook vandaag gaan we weer op pad. Het is namelijk prachtig weer en we worden echt naar buiten gezogen om wat te gaan doen. Ik loop eerst weer via het bos aan de overkant maar sla bij het spoor niet rechtsaf maar linksaf richting Nunspeet en Elspeet. Dat deed ik eerder en dat was toen erg fraai. Ik weet nu ongeveer hoe ik moet lopen maar omdat ik nu de route volg van de Hulshorsterbosrand route, zit ik al gauw toch op een ander pad en moet ik af en toe kijken waar ik heen ga. Ik wil namelijk niet naar Nunspeet maar naar de rotonde waar ik weer de snelweg over kan steken en uiteindelijk weer rechtsaf kan richting het bos en de heide. Dat kost dus weer tijd en de omgevallen bomen die nog overal liggen, kosten me ook tijd.

klik voor groot

Het is echt heerlijk zacht en droog weer dus het maakt me niet zoveel uit waar we terecht komen verder. Bij de rotonde steek ik over en daarna sla ik rechtsaf. De vorige keer bleef ik dichtbij het hek lopen maar nu sla ik linksaf. Verder weg dus als het ware. Nieuw stukje ontdekken. En dat is weer erg fraai. Het eerste stuk is lekker open en dat is met mooi weer zoals vandaag echt genieten.

klik voor groot

Ik heb woef overal netjes aan de riem maar op gezette stukjes laat ik haar heel even los zodat ze kan plassen en snuffelen. Dat vindt ze wel leuk geloof ik maar ze komt elke keer weer braaf aanlopen om het riempje over haar kopje te laten doen. Blijkbaar vindt ze dat ook wel OK. Ook hier zie ik weer bijna de hele tijd de route bordjes van de bosrand route. Toch eens kijken waar die nu werkelijk loopt zodat ik die misschien eens echt kan volgen als het een rondje is tenminste.

klik voor groot

Ik moet overigens in het bos wel heel erg zoeken en ik ben dus weer super traag. Geen probleem vandaag. Ik hoef nergens heen en het weer is geweldig. Het lijkt wel lente. Uiteindelijk loop ik weer op redelijk bekend terrein maar ik ben verrast als ik uiteindelijk op het pad terecht kom waar ik gisteren ook liep. Eens kijken of ik dan nu wel het pad kan vinden. In ieder geval zie ik dat het pad een beetje meer naar links aanhoudt over de zandvlakte. Niet echt beloopbaar maar wel mooi. Daarna zie ik een ander pad en dat neem ik terug naar de Klarenweg zodat ik langs het hek het laatste stukje weer kan lopen met wafje.

klik voor groot


Het laatste stukje is enorm vermoeiend. Ik krijg mijn poten nauwelijks meer normaal op en van de grond en ik scheld op de wortels die uitsteken, de heuveltjes en het lawaai van de snelweg. Grappig dat als je moe bent dat alles dan irriteert. Maar uiteindelijk komen we weer bij het uitzichtspunt uit. Daar ga ik gewoon even op een bankje zitten in het zonnetje. Woefje houdt alles goed in de gaten en kijkt tegen de zon in naar beneden. Zij is niet moe en wil nog wel een stukje verder. Ongelooflijk. Morgen wordt ze 12 maar ze loopt nog steeds heerlijk mee. Gelukkig maar.

klik voor groot

Ik maak nog een laatste kiekje van de omgeving en daarna gaan we maar eens naar huis. We hebben ruim 12 km gelopen maar dat voelt hier echt als een wereldreis.

klik voor groot

gegevens:

* 12 km
* 10 graden

januari 115 km – 2018 totaal 115 km

29.01.2018 – veluwe – 9 km

Vandaag ga ik vrij laat pas op pad. Ik ben de dag begonnen met een heel lijstje kleine klusjes zoals belletjes etc. Uiteindelijk is een van de resultaten van de belletjes dat ik vanmiddag naar Amersfoort ga voor de handen. Dat betekent dus dat ik op een gegeven moment toch echt naar buiten moet voor mijn runnetje. Hoewel ik aanvankelijk gewoon een kort en bekend rondje wil lopen, kies ik onderweg toch voor een nieuw stukje.

Eerst het bekende stukje door het bos aan de overkant, over het spoor en daarna via het fietspad rechtdoor. Uiteindelijk neem ik een onbekend pad linksaf en daarna loop ik aanvankelijk verkeerd. Oenig maar het is wel erg mooi.

klik voor groot

Daarna zoek ik het pad dat op de kaart staat maar dat is niet te vinden. Merkwaardig maar ik kom wel op een ander pad dus neem ik dat. Ik vraag zelfs onderweg aan iemand waar het pad nu precies loopt en welke kant ik op zou moeten. Ik weet dus weer wat meer maar op deze manier duren de rondjes wel eeuwen terwijl er nauwelijks kilometers gemaakt worden. Bovendien is het zachte zand nog vermoeiend ook. Maar niet getreurd, het gaat vast steeds beter. Ik geniet wel van de omgeving want het is echt mooi. Woefje vindt het ook wel wat geloof ik.

klik voor groot

Uiteindelijk kom ik – tot mijn verrassing – op het pad uit dat we kennen en zo loop ik rechtstreeks naar de Klarenweg en loop via het hek weer terug naar huis. Het was maar 9 km maar het voelde als een wereldreis. Op naar de volgende run.

gegevens:

* 9 km
* 10 graden

januari 103 km – 2018 totaal 103 km

28.01.2018 -veluwe – 8 km

Vandaag ga ik op pad voor een kort rondje. We willen nog wat klusjes in en rond het huis doen en vanmiddag krijgen we bezoek. Ik loop dus eerst even door het bos aan de overkant, steek het spoor over en loop naar de zandverstuiving. Daar maak ik een kiekje van wafje.

klik voor groot

Daarna steek ik weer de weg over en ga via de weg terug naar huis. Woef kan gewoon los lopen daar en het is een aardig rondjde door de weilanden en een stukje offroad tussen de weilanden door. Ineens zie ik een bord met een gedicht. Vreemd dat ik dat nog niet eerder zag!

klik voor groot

Ik loop weer langs het huis met de hulst en de buxus. Volgende week even kijken of ik ze te pakken krijg om te praten over die hulstbomen.
Na 8 km sta ik weer voor de deur. Prima rondje, nu gauw omkleden en nog wat doen.

gegevens:

* 8 km
* 9 graden

januari 94 km – 2018 totaal 94 km

27.01.2018 – veluwe – 13 km

Vandaag ga ik weer op pad voor een rondje. Gisteren kwam er niks meer van omdat bijna de ochtend en middag werkzaamheden in de tuin gedaan moesten worden. Maar dat was ook lichaamsbeweging zullen we maar zeggen. Nu ga ik voor het eerste rondje meteen met woefje op pad. Het is niet meer heel vroeg als ik vertrek maar goed.

Eerst maar eens een rondje door het bosje hier aan de overkant. Daarna steek ik de weg over en loop via het fietspad verder. Ik maak nog even een kiekje van de verstuiving aan de andere kant dan waar ik dat normaal doe. Ik kwam net langs een waterpostje dus ik vermoed dat er ergens straks een loop is.

klik voor groot

Vandaag heb ik het handvat van de Locket Leash (dat de vorige keer geen succes was) om mijn Flipbelt en daaraan zit het 4 mm riempje van woef. En die combinatie lijkt prima te werken. Lang genoeg, soepel en prettig voor woef ook. Ik loop verder met wasje aan de riem en sla aan het einde rechtsaf. Ik neem daar het offroad stukje voor woefje. Dat loopt een stuk langzamer meteen maar ik ga rustig door. Ik loop vandaag 1000/tjes en ik merk dat het lopen wel weer steeds beter gaat nu ik weer wat meer loop. Het is nog steeds niks want vorig jaar lieo ik volgens mij 400 km in de eerste maand van het jaar. Maar het gaat vast goed komen met mijn lopen en fietsen nu alles weer wat rustiger wordt.

klik voor groot


Na het offroad stukje sla ik rechtsaf. Daar begint dat lastige pad waar het heel rul is door alle machines. Het wordt wel steeds beter maar her en der is het nog steeds lastig begaanbaar en niet geschikt voor de fiets. Wel zijn alle omgevallen bomen al weg sinds vorige week dus dat loopt wel wat makkelijker nu. Halverwege zie ik ineens een bont gekleurde sliert lopers van rechts komen. Ik zie ook een pijl linksaf. Daar lopen ze niet over een pad dus dat zal best mooi zijn. Mij niet gezien, ik loop lekker alleen met woefje.

Aan het einde na de parkeerplaats loop ik weer rechtsaf en ga terug langs het hek. Daar laat ik woef weer los. Mag ook eigenlijk niet maar langs het hek doe ik het wel. Zo loopt ze lekker het laatste stuk ook weer los. Helemaal aan het einde zie ik de sliert lopers weer over de zandverstuiving ploeteren. Wat een lol. Ik zie ook een vlag van Intersport wapperen. Wel goed georganiseerd zo lijkt het. Ik ga nog even bij het uitzichtspunt een foto maken. Ook van de lopers door de woestijn (zo lijkt het)

klik voor groot


Als ik bij de parkeerplaats kom, loop ik ineens tussen de lopers van de Tol Trail (ik weet inmiddels dat het die loop was). Of woefje ook wat water wil. Nee hoor en lachend ga ik de waterpost voorbij. De lopers gaan door het Willemsbos terug naar Nunspeet en ik steek de weg over en ga terug naar huis. Na een kleine 13 km staan we weer voor de deur. Op naar de volgende run.

gegevens:

* 13 km
* 4 graden

januari 86 km – 2018 totaal 86 km

24.01.2018 – hierden – 11 km

Gisteren heb ik een rondje van 50 km gefietst rond het Veluwemeer. Dat was leuk maar aan de noordzijde van het meer had ik wind tegen en dat was heel zwaar. Maar uiteindelijk kwam ik natuurlijk gewoon weer in Harderwijk en ook weer thuis. Vandaag dus weer een rondje met wafje met de benenwagen.

Ik heb even geen zin in het bos en het zand en maak een rondje vanaf het hotel waar ik in augustus ook een rondje liep. Ik verleng het rondje nog een beetje door over de weg door te lopen en daar wat paden te nemen. Ik zie wel waar ik uitkom en hoe dat loopt. Al gauw zijn waf en ik op weg. Eerst met de auto een klein stukje rijden en na ruim 5 minuten staan we op de parkeerplaats van het hotel. Mag vast niet wat ik doe maar het is groot genoeg zullen we maar zeggen. Ik loop terug naar de weg, loop een stukje langs de weg en sla rechtsaf het pad op. Daar laat ik wafje meteen lekker los. Vanaf daar zou ik ook linksaf een park in kunnen maar ik kies voor rechtdoor en zal dus straks door Bloemkampen lopen waar ik de vorige keer het ijsvogeltje zag.

klik voor groot

Het is allemaal vrij modderig. Niet echt prettig lopen en zeker niet met mijn wegschoenen die ik vandaag weer eens aan heb. Maar het is nergens glad, alleen wat modderig. Bloemkampen is echter een ramp. Totaal overwoekerd en overal liggen takken en bomen over het pad. Ik zie ineens dat ook het zuid en zee rondje (ofzoiets) hieroverheen loopt dus dat zouden ze dan wel eens wat beter mogen onderhouden zou je denken. Uiteindelijk doe ik er dus veel langer over dan gepland en gehoopt maar we komen weer uit op het fietspad aan het einde. Daar kan ik dan weer wat normaler gaan hardlopen.

klik voor groot

Ik loop verder over de weg en woef kan overal lekker los lopen. Het is rustig en ze blijft goed bij me. Maar zo kan ze wel even wat beter snuffelen en haar eigen tempo bepalen. Ik loop nu richting het kleine tuincentrum en als ik daar langs loop, zie ik dat ze viooltjes verkopen. Dat is leuk want daar was ik al voor op pad maar kon ze niet krijgen. Vanmiddag even halen als het kan maar eerst wil ik de bollen erin zetten en dan pas de viooltjes. Genoeg te doen dus.

Na het tuincentrum steek ik de weg over en neem een B-weg. Ik kijk even op de kaart of het echt klopt maar het lijkt een weg dus lopen we door. Ik loop ergens bijna verkeerd omdat ik de rode bordjes van de andere route blijf volgen maar gelukkig zie ik net op tijd dat ik niet linksaf maar rechtsaf moet. Misschien een volgende keer die rode route eens proberen. Ik vraag me af waar ik eigenlijk ben. Ik hoor de snelweg en als ik nog eens goed kijk, zie ik een huis dat ik herken van Funda en van eerdere rondjes. Dat is Onder de Bos en ineens herken ik het pad ook waar ik nu op loop. Dat is het pad waar ik een keer in tegengestelde richting op liep toen ik vanaf de heide kwam. Ik kijk op de kaart en zie dat ik dus helemaal niet vanaf het hotel hoef te starten maar ook gewoon vanaf huis hierheen kan lopen. Toch nog eens goed kijken. Zo leer ik het vast nog wel eens. Ik sla rechtsaf deze keer (en niet linksaf naar huis) en loop weer richting knooppunt 54 waar ik nu al vaker ben geweest. Toch loop ik niet door want ik zie ineens een bospad waar ik ook overheen kan lopen. Dat neem ik en woefje poseert voor een kiekje.

klik voor groot

Ik kom nu recht tegenover landgoed Hulshorst uit. Ik kijk op de kaart maar besluit de route te volgen die ik nu eenmaal had gemaakt voor vandaag. Volgende keer weer wat anders proberen. Zo is er wel veel te ontdekken en te lopen in de buurt, dat blijkt maar weer. Na 11 km staan we weer bij de auto.

gegevens:

* 11 km
* 12 graden

januari 73 km – 2018 totaal 73 km

22.01.2018 – veluwe – 9 km

Gisteren hebben we in de tuin gerommeld en klusjes gedaan. Dat schoot best op en zo komen we uiteindelijk vast en zeker door onze lijst klussen heen. In de middag zijn we gaan fietsen. Na het fietsen nog wat in de tuin gewerkt en nieuwe Buxus geplant die ik had ontdekt tijdens mijn loopjes. S. had die al zagterdag uitgegraven bij de man die ze verkocht en vandaag gaan ze de grond al in. Ik ga de wortelstokken van de lelietjes planten en ik hoop maar dat alles aan zal slaan. Eigenlijk moeten de bollen er – veel te laat – nog in ook!

Vandaag is het weer een werkdag voor S. en ga ik een stukje lopen met wafje. Het is droog en er is geen wind dus niets houdt ons eigenlijk tegen behalve de klusjes op het bord. Meteen als we het hek uit zijn bel ik de energie maatschappij om te afspraak met de monteur af te zeggen. Dat had ik vrijdag al gedaan maar ik kreeg een SMS dat er iemand zou komen. De goede man aan de telefoon kon er helemaal niets over terug vinden dus er werkt daar echt niets goed. Maar ik mag al 1 dingetje afstrepen van het bord als we terug komen. We lopen eerst weer verder door het bos aan de overkant. Ik loop nog elke keer de verkeerde kant op maar uiteindelijk zal ik het er vast gaan herkennen allemaal. Ik zie dat de bomen die over het pad lagen alweer zijn weggezaagd. Dat hebben ze snel gedaan.

klik voor groot

Daarna steken we het spoor over en lopen nu tussen de snelweg en het spoor verder. Daar kan wafje lekker loslopen dus dat is leuker voor haar. Ik wil vandaag eigenlijk niet langs het hek lopen maar verderop ook het stuk tussen snelweg en spoor proberen. Daar was ik nog niet eerder en ik ben benieuwd hoe dat is eigenlijk. Ook daar kan ze loslopen.

klik voor groot

Tot mijn verrassing zie ik ineens de achterkant van ons huis. Je kunt het niet echt goed zien, maar ik mis daar toch echt wel een boom. Ik ga daar dus meteen werk van maken. We wilden daar al wat hebben maar ik zie nu dat het ook om een andere reden zou moeten. Nooit geweten en zo zie je dus nog eens wat.

Ik kan helemaal doorlopen tot de Klaren weg zoals ik ook al dacht en loop daarna over de weg weer naar huis. Het hele stuk kan woef dus lekker loslopen op dit rondje. Wel vrij veel lawaai natuurlijk en dat is jammer.

Als ik langs de man loop waar S. de Buxus heeft uitgegraven die we al geplant hebben, ga iok even praten over de Hulst die er staat en ook eventueel weg kan. Ik heb geen idee of die grote dingen verplant kunnen worden maar misschien is het de moeite waard om te proberen. Ik maak foto’s en ga deze straks naar de bomenman sturen die vrijdag komt om alle bomen te versnipperen. Wie weet! Mooi zijn ze wel in ieder geval.

klik voor groot

Na ruim 9 km staan we weer voor de deur. Het is niet erg ver vandaag maar het duurt allemaal aanzienlijk langer hier. Op naar de volgende run.

gegevens:

* 9 km
* 7 graden

januari 61km – 2018 totaal 61 km

20.01.2018 – veluwe – 12,5 km

Eergisteren waaide het als een gek. De westerstorm heeft heel wat schade aangericht in de tuin helaas en vandaag wordt daar hard aan gewerkt door de bomenman. Aanvankelijk wilden we alles langs het hek laten leggen maar uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om alles later in de week te versnipperen met een professionele snipperaar die gehuurd gaat worden. Ik geloof dat dat grapje 200 euro aan huur kost voor een dag dus dat is niet kinderachtig. We gaan dus later vandaag alles dat nog niet klein is gezaagd op stapels bij elkaar leggen zodat het vrijdag allemaal weggewerkt kan worden. Dat is nog wel even een klus maar als het lukt, is er veel weg uit het bos en ziet alles er weer wat beter uit. De oude eigenaren hebben ook enorm veel achterstallig onderhoud laten liggen. Zo viel ook de verwarming eergisteren uit na de run. Het was ineens heel koud in huis en warm water was er natuurlijk ook niet. Het heeft even geduurd maar uiteindelijk werd dat gisteren (tijdelijk) verholpen. Zo blijven we leuk bezig met alle damage control in en rond het huis.

Maar uiteindelijk lukt het vandaag ook om weer een rondje te gaan lopen. S. gaat boodschappen doen, ik ga lopen met wafje en straks gaan we dus die takken doen samen…… We gaan gauw op weg en ik ben benieuwd hoe het bos eruit ziet eigenlijk. Dat valt enorm tegen. Onze oprit is inmiddels weer schoon geblazen. Er lag een dik tapijt van groene takjes en topjes uit de bomen. Verderop in het bos aan de overkant liggen overal bomen. Ook over het pad waar we hebben gelopen tijdens de storm. Toch wel even iets om over na te denken want het is echt gigantisch wat er overal ligt.

Klik voor groot

Het is een treurig gezicht ook. Ik sprak er even over met een boswachter op de fiets. Vooral bij de delen waar actief gekapt is, ligt veel om. Laat de bomen toch met rust. Helemaal eens. Daar hebben ze op Hitland ook een gewoonte van gemaakt. Kappen en de bomen te vrij zetten zodat ze omvielen bij het eerste beste windje. Nu was het eergisteren geen windje maar een echte storm maar toch.

Gelukkig had ik wafje aan haar nieuwe riempje vast toen ik de boswachter tegen kwam. Het is op zich een prima ding maar aan de andere kant ook weer een onding. Het dunne lijntje krult als een gek en laat ook te snel los. Misschien werkt het beter als ze een tuigje om heeft zodat ze niet steeds tegen het koordje aantikt met haar voorpoot. Geen idee maar op een gegeven moment had ik er genoeg van.

klik voor groot


Door de bomen die overal over de weg liggen, kan er toch geen wagen rijden dus ik laat woefje los. Ze kijkt meteen blij en loopt voor me uit. Veel leuker natuurlijk. Ik maak er een mooie ronde van vandaag en na ruim 12,5 km staan we weer voor de deur. Nu gauw wat arbeid in ht bos verrichten. Morgen kunnen we misschien wel een rondje fietsen als het weer een beetje meewerkt.

gegevens:

* 12,5 km
* 4 graden

januari 52 km – 2018 totaal 52 km

18.01.2018 – veluwe – 6 km

Gisteren was een rare dag waar alles anders liep dan gepland. Ik ben eerst gaan lopen, daarna heb ik inderdaad – veel later dan gepland – in de sauna gezeten. Dat was heerlijk. Maar helaas zat ik daarna vast aan mijn buurman die ruim 2 uur binnen aan de keukentafel zat omdat hij het huis niet in kon. Niet leuk en er gebeurde dus weinig die middag. Echt vervelend. Maar goed, vandaag gaan we op pad voor een runnetje. Helaas staat er een keiharde wester storm. Ik weet eigenlijk niet of het wel verantwoord is om te lopen hier met al die bomen. In Hitland had ik daar weinig last van omdat er geen hoge bomen stonden. Ik hoop maar dat er niets in de tuin omvalt.

Ik loop eerst door het bos aan de overkant en daar vind ik het al behoorlijk kraken eigenlijk. Door de harde wind hoor je ook nog eens niets. Ga ik terug? Ik loop nog een stukje verder en steek het spoor over. Later op de dag zullen alle treinen zelfs gestaakt worden. Wel lekker rustig overigens ook al duurt het een hele tijd voordat ik in de gaten heb dat er geen treinen meer rijden achter het huis.

Ik loop over het pad aan de andere kant van het spoor weer terug naar de weg en steek daar de weg over. Ik word bijna gezandstraald als we langs de zandverstuiving komen. Wat een hoop zand!

Klik voor groot

Via het pad langs het hek loop ik naar de Klarenweg. Maar eigenlijk voelt het niet goed en ik maak flink vaart om op te schieten. Als ik eindelijk op de verharde weg ben, waai ik bijna weg vanwege de harde westenwind die me omver probeert te blazen. In het bos heb je weliswaar weinig last van de wind maar is het wel gevaarlijk. Ik ben blij als we weer thuis zijn.

Later op de dag ga ik stoelen ruimen die weg waaiden en neem de schade op. Die is aanzienlijk helaas maar gelukkig komt aanstaande zaterdag de bomen man hier nog de schade van de sneeuw wegwerken. Er is dus inmiddels het een en ander bijgekomen helaas.

Klik voor groot


gegevens:

* 6 km
* 4 graden

januari 39 km – 2018 totaal 39 km

17.01.2018 – veluwe – 6 km

Vandaag mijn eerste rondje weer hier sinds tijden. Inmiddels woon ik hier nu echt. Afgelopen maandag was de overdracht dus nu is het lopen op Hitland echt voorbij. Gisteren kon ik niet meer op pad vanwege monteurs maar vandaag ga ik – ongeacht het weer – op pad. Ik wil eigenlijk niet zo heel ver. Ik wil even lopen, misschien de sauna proberen, haar wassen en uitpakken.

Klik voor groot

We gaan dus eerst van start in het bos aan de overkant. Daar mag ze lekker los en ik ken het nog steeds niet goed. Eerst een rechte lijn naar de ene kant en weer terug. Daarna hobbelen we door het gebiedje waarbij ik veel wandelaars met hun hondje tegen kom. Ook een lieve pup met leuke baasjes. Daar maak ik even kennis mee en woef speelt met de pup.

Klik voor groot

Na ruim 6 km sta ik alweer voor de deur. Genoeg voor vandaag!

gegevens:

* 6 km
* 4 graden

januari 33 km – 2018 totaal 33 km