17.04.2018 – hulshorst – 13 km

Tot mijn eigen verrassing liep ik 2 dagen niet. Geen flauw idee waarom eigenlijk niet. Maar het kwam er even niet van. Vandaag vertrek ik voor mijn eerste rondje meteen met woefje. S. liet haar om 6 uur even een plasje doen maar wij zijn rond 7 uur al op pad. Het wordt een warme dag dus we moeten de warmte een beetje voor zijn.

Ik maak eerst een kiekje op de oprit. Best een eindje. Daarna start ik mijn run maar ineens zie ik dat de afstand op 0 blijft staan op mijn horloge. Wat vreemd. Ik zet het aan en weer uit en ga weer verder. Ik hobbel eerst door het bos aan de overkant. Dat loopt op zich prima maar echt leuk is het niet om een of andere reden. Ik kom ergens een loper tegen met een drentse patrijs maar die loopt achter me en slaat ergens rechtsaf waar ik linksaf sla. Geen last van dus.

Daarna steken we het spoor over en lopen naar de zandverstuiving. De ochtendlicht door de uitlopende bomen is echt prachtig.

klik voor groot

Daarna lopen we weer richting het stukje heide. Ik kom de wagen van staatbosbeheer tegen die een keet trekt en daar achter rijdt een wit busje van de reclassering. Zouden die mannen aan het werk gezet worden? Ik zoek thuis op wat het kan zijn en zie dat staatsbosbeheer een samenwerking heeft met de reclassering. Merkwaardig. Zo is het een soort schoolreisje met het mooie weer voor mijn gevoel. Ik denk er een hele tijd over na. Voordat ik er erg in heb, sta ik alweer op het fietspad. Deze keer weet ik wel de goede route te vinden en kom ik dus goed uit.

klik voor groot

Ik loop een stukje over het fietspad en sla rechtsaf bij een van de laatste paden. Dat is een mooi breed pad dat ook een beetje naar beneden loopt. Ik kom een vrouw tegen met een Bouvier en zij houdt even halt met haar fiets om me voorbij te laten gaan. Mooie hond!

Omdat ik eigenlijk nog wel een stukje wil lopen, sla ik ergens linksaf en loop een lusje via het smalle paadje dat ik een tijdje geleden ontdekte. Dat loopt ook parallel aan het fietspad. Woefje moet achter me lopen en aangezien ze even aan de riem is, draai ik de flipbelt om zodat er genoeg riem achter me hangt.

Aan het einde van het pad sla ik weer rechtsaf en ga terug naar het Willemsbos. Daar kom ik al snel weer op het pad waar we net ook op liepen. In mum van tijd zijn we alweer bij de parkeerplaats bij de zandverstuiving. Daar staat een groepje dames waarvan er eentje een pupje heeft. Ik vraag of de honden kennis mogen maken en krijg als antwoord ‘dat hoeft niet nee’. Wat een muts. Pupje wil wel maar het mag niet. Ik ren zo snel als ik kan de zandverstuiving op als training. Ik maak een kiekje als ik boven ben. Volgens mij heb ik dit rondje hartstikke snel gelopen en na het kiekje denderen woef en ik weer de helling af.

klik voor groot

De dames staan er allemaal nog. Ik kijk niet eens naar ze en ren door naar het hek. Bijna thuis! Ik verheug me al op een dagje rommelen in de tuin en rond het huis. Ik wil een bankje schoonmaken, ga alles sproeien en andere klussen doen. Kom maar op. Eerst even snel mijn haar wassen want ik zie er niet uit. Op naar de volgende run!

gegevens:

* 13 km
* 9 graden

april 120 km – 2018 totaal 713 km