Maandelijks archief: maart 2017

31.03.2017 – hitland – 7 km

Vanmorgen is om 7.30 de hovenier al druk aan het snoeien in de tuin en ga ik dus maar aan de slag in de voortuin. Na twee uurtjes is hij klaar met de werkzaamheden aan de reusachtige Malus die elk jaar een beetje getrimd wordt en ben ik ook laar met de voortuin. Het ziet er allemaal weer netjes uit. Gek toch dat het zo’n verschil maakt of je even wat snoeit en veegt of niet.

Het is een warme dag en omdat we pas om 10 uur vertrekken voor de run is het al flink opgewarmd. Beetje warm voor wafje ook! S. fietst mee voor de gezelligheid en we starten in het oude deel. Dan blijven we lekker dicht bij de auto en kunnen we gemakkelijk terug. Bovendien is het ook een leuke afwisseling en wat beschutter lopen dus allemaal redenen om daar te starten.

Waf heeft het vanaf het begin al warm en ik kom ook maar moeilijk op gang. Mijn schoenen voelen niet lekker, het is warm en ik ben strammig van het tuinieren. Maar we hobbelen rustig voort en maken er een klein ommetje van. We willen nog wat andere klusjes doen vandaag dus dit is prima zo. Even langs de Nijlganzen die alweer op hun nest zitten en even kijken bij de rietbosjes of we de BB kunnen zien of horen. Waf krijgt twee keer een slokje water en dat drinkt ze allemaal lekker op.

klik voor groot

Na ruim 7 kilometer staan we alweer bij de auto. Genoeg voor vandaag. Nu nog even wegen en daarna even naar Moordrecht naar de fietsenwinkel. Misschien fiets ik daar wel even heen dan heb ik ook een stukje van 32 km gefietst! Wafje is weer wat afgevallen dus dat gaat prima.

gegevens:

* 7 km
* 18 graden

maart 332 km – 2017 totaal 913 km

30.03.2017 – hitland – 14 km

Vandaag ga ik alleen op pad voor een rondje. Morgen mag wafje weer gezellig met me mee. Gisteren hebben we samen 10 km gelopen en dat ging helemaal goed. Geen stijfheid meer dus we gaan nu echt de goede kant op. Nog even en we kunnen wel weer langer op pad denk ik. Maar liever nu even rustig aan dan straks weer in de ellende. Aan het begin van de avond ben ik nog een klein stukje gaan fietsen met S. Helaas liep dat niet helemaal goed vanwege een flinke valpartij van S.

Het is gelukkig nog steeds lekker weer. Prima temperatuur zo in de vroege ochtend en ik ben benieuwd of de zon straks helemaal door zal breken want dan zal ik het veel te warm hebben met mijn giletje. Maar omdat ik twijfel of de zon wel door zal komen en er ook een beetje wind staat, trek ik het toch aan en dat blijkt achteraf een prima keuze. Ik loop naar de dijk via het Leefgoed en ga daarna de dijk op om langs de IJssel verder te lopen. Ondertussen SMS ik met S. en vraag hoe het nu allemaal voelt na de valpartij. Als ik op de dijk loop, bellen we nog even en dat zorgt ervoor dat het eerste stuk een rommeltje is qua tempo. Ik hobbel een beetje door terwijl ik aan de telefoon praat en dat werkt natuurlijk niet. Na 4.2 kilometer start ik dan eindelijk met het normale stuk en dan besluit ik maar een MAF test te doen op max 130 om te kijken of dat een beetje wil lukken. Ik loop verder over de dijk en besluit buitenom te gaan. Eigenlijk het stuk dat we gisteren gefietst hebben. Kom ik dus straks weer langs die paaltjes…. Het lopen gaat verder prima gelukkig. De zon is er wel al bij en het voelt best warm maar het is heerlijk om zo buiten te zijn.

Na 3 mile klok ik af voor de MAF test. Als ik even wil kijken wat de tijd was van de vorige MAF test zie ik dat mijn telefoon aan het bellen is. Met de alarmcentrale van de VVAA. Handig zeg. Ik zie ook dat de garage al tweemaal gebeld heeft en dat zorgt ervoor dat ik meteen even terugbel voor een afspraak in Den Haag. Daar ga ik volgende week even heen. We gokken nu op een kapotte ABS huppeldepup ring en dat zou niet veel werk zijn. Overigens heeft mijn telefoon dus braaf tweemaal opgenomen want de garage man wist meteen dat ik aan het hardlopen was. Daar moet ik dus eens naar kijken want blijkbaar neemt de telefoon meteen op als er gebeld wordt en daarna blijft het scherm kennelijk actief en kan uit zichzelf weer gaan bellen door mijn bewegingen. Niet handig. Weer wat geleerd.

Na het telefoontje hobbel ik weer verder voor het tweede deel van vandaag. Even lekker rustig verder lopen en dat voelt prima. Ik maak nog wat extra lusjes omdat het zo lekker loopt en na 14 kilometer sta ik weer bij de auto. Morgen weer met wafje een stukje!

gegevens:

* 14 km
* 11 graden

maart 325 km – 2017 totaal 906 km

29.03.2017 – hitland – 10 km

Gisteren heb ik in de ochtend 16 km gelopen zonder wafje en in de middag ben ik met een huur kajak op pad geweest (6 km) en fietste daarheen en weer terug (21 km). Dat was echt leuk want het was prachtig weer. Ik ben blij dat ik het toch ben gaan doen want vandaag is het winderig, grijs en somber hoewel de temperatuur met 11 a 12 graden vrij hoog is voor de tijd van het jaar. Mijn arme woef was dus gisteren veel alleen maar heeft dus wel een mooie rustdag gehad. Ook niet slecht na het drukke weekend en de run van afgelopen maandag denk ik. Toen liepen we 10 km en dat ging daarna ook helemaal goed. Ze krijgt nu precies een week PEA en sinds vrijdag geen pijnstillers meer. Vandaag dus weer gezellig samen op stap en ze is hartstikke druk en wild als ik met mijn renkleren beneden kom. Ze wil duidelijk gewoon mee en zal zich ook niet makkelijk laten afschepen.

Ik rijd weer naar het oude deel zodat we makkelijk offroad kunnen lopen en ze is vanaf het eerste moment al heerlijk vrolijk en blij. Dat doet me dan echt goed. Ze rent, snuffelt en is ver voor me uit aan het rommelen. Niks geen zieligheid te ontdekken bij madam!

Ik loop eerst door het oude deel en daarna gaan we op pad richting de ooievaars. Ik zal voortaan maar schrijven ‘richting de Nijlganzen’ want de ooievaars staan echt ergens anders tegenwoordig.

Na het rondje bij de Nijlganzen, loop ik eerst weer even verhard verder omdat er honden aankomen. Het tweede rondje offroad doen we dan straks wel. Na ruim 5 kilometer stop ik even om wafje water te geven. Ik heb vandaag de nieuwe Salomon belt om en daarin zit een bakje en een softflask. Gretig drinkt ze het water op. Dat heeft ze dus nu inderdaad echt nodig dus voortaan gaat het water weer mee. Ze kijkt meteen weer blij en we gaan weer verder.

klik voor groot

Ik wil vandaag weer een 10 kilometer rondje doen. Dat lijkt me wel genoeg voor haar en een mooie opbouw. Ik loop dus weer terug en maak het tweede rondje offroad. Gelukkig is het nu helemaal rustig en we kunnen lekker doorlopen samen. Nog even rond de ijsbaan en daarna de cooldown door het oude deel. Na precies 10 kilometer staan we weer bij de auto. Daar hoeft woef geen water meer dus dat slokje onderweg is prima. Ik sjouw wel hoor.

Op naar de volgende ronde maar weer. Ik ben wel blij met dit weer want dan kan ik even aan de slag vandaag en word ik niet verleid om naar buiten te gaan!

gegevens:

* 10 km
* 11 graden, bewolkt en winderig

maart 311 km – 2017 totaal 892 km

28.03.2017 – hitland – 16 km

Vandaag wandel ik eerst met wafje en daarna ga ik op pad voor een run. Het is fris maar de zonsopgang is prachtig met nevel flarden over het water en de weilanden.

klik voor groot


Ik heb helaas niet zoveel tijd want ik moet met de auto naar de garage. Maar ik reken uit wat ik moet kunnen halen en ga van start. Eerst 4000 meter rustig en op lage hartslag. Daarna een lap van 4000 mtr sneller. Dat gaat ook allemaal goed. Het is vreemd zonder waf maar ik hoef nergens op te letten nu.

Ondertussen denk ik na. Over waf en haar pootje en over lopen en lichaam. Kan ik binnenkort met haar op pad voor het krijtlandpad? Het gaat nu echt beter want vandaag geen teken van stijfheid of pijn. Toch is het opvallend hoeveel tijd het nodig heeft. Mensen nemen die tijd niet. Dan moet alles snel. Een lichaam is fantastisch maar we luisteren er niet echt naar. Toch zonde.

Al mijmerend ben ik alweer toe aan mijn derde lapje. Ondertussen tikt de tijd verder en moet ik een deel van de cool down dribbelen omdat ik anders te laat terug ben. Inmiddels schijnt de zon volop. Wie weet kan ik vanmiddag wel even met de kajak op pad zoals ik vorige week had bedacht. Als ik daar nu ook nog heen fiets, heb ik helemaal een actief dagje. Na ruim 16 km sta ik weer bij de auto. Niet zo lang als ik wilde maar wel precies wat ik gepland had te doen voor de afspraak bij de garage. Overigens toch de 300 km grens alweer over. Stuk meer dan de lousy 240 van vorige maand. En de maand heeft nog drie dagen.

Gauw naar woef, omkleden en naar de garage. Op naar de volgende korte run met wafje!

gegevens:

* 16 km
* 8 graden, zonnig stijgend naar 13 graden

maart 301 km – 2017 totaal 882 km

27.03.2017 – hitland – 10 km

Afgelopen weekend hebben we de fiets reparatie cursus gehad. Dat was eigenlijk best vermoeiend en ik heb ook niet meer kunnen lopen. De dagen waren simpelweg vol! Gisteren heb ik wel een stukje gefietst van het hotel naar de boerderij waar de cursus gehouden werd en dat was leuk. Eigenlijk had ik dat zaterdag (ook) moeten doen. Toen was het schitterend weer. Gisteren helaas niet in de ochtend. Maar mooi was het wel.

Vandaag dus weer een stukje lopen en wafje gaat mee. Ze heeft het heel goed gedaan in het weekend en heeft eigenlijk nog best veel beweging gehad. Ze liep rustig rond door de werkplaats, werd overal even geaaid en ik ben diverse keren even naar buiten gegaan voor een rondje over het weiland. Zo bleef ze mooi in beweging en ze lijkt geen pijn meer te hebben want ze heeft nu ook al drie dagen geen pijnstiller meer. Vandaag mag ze dus mee voor een rustig rondje en deels onverhard. Ik start in het oude deel en doe eerst een warming up door dat gebied. Het is stil op het zingen van de vogels na. Heerlijk! Daarna lopen we twee rondjes bij de ooievaarspalen. Ze doet het prima en bij mij gaat het ook goed. Ik loop rustig en mijn hartslag blijft onder de 130.

Bij het stukje riet dat is blijven staan hoor ik niet alleen een blauwborstje maar zie er ook eentje. Irritant… Helemaal vrij hoog in het riet, mooi pronkend met zijn waaierstaart met fel oranje. Hoewel het tegen de zon in is, kan ik het vogeltje prima bekijken. Ik maak voor de lol een foto met de telefoon. Als je heel goed kijkt, zie je waar de vogel zat te baltsen, hoog in het riet. Ik hoop binnenkort met de camera terug te kunnen.

klik voor groot

Ik wandel een stukje uit over het natuurgebied en ben na ruim 10 kilometer bij de auto. Ik hoop maar dat het niet teveel was voor woef. Ik heb geen idee of het nu een soort slijtage probleem is of gewoon de restjes van de blessure. Eerst maar eens kijken hoe ze het doet na deze run.

edit: in de middag ben ik terug gegaan met woef om te kijken of de BB er nog zat. Hij is nog steeds bezig om het territorium te testen dus dat is leuk. Na anderhalf uur had ik een foto:

gegevens:

* 10 km
* 8 graden, zonnig

maart 285 km – 2017 totaal 866 km

24.03.2017 – hitland – 12,5 km

Vanmiddag vertrekken we naar Groningen voor een weekendje fietsreparatie cursus. Lijkt me erg nuttig. Dat wilden we vorig jaar in juli al doen maar toen ging de cursus helaas niet door. Maar nu wel en we zijn er klaar voor! Ik ga in de vroege ochtend gauw nog even lopen en ondertussen wandelt S. een klein stukje met woef. Zo kan ik even lopen en krijgt zij een rustdagje. Overigens gaat ze dit weekend gewoon mee dus ik hoop maar dat dat allemaal goed gaat. Het is prachtig weer hoewel het nog wel erg koud is als ik start. Ik begin dus ook maar gewoon in mijn dikke shirtje met mijn giletje. dat loopt allemaal prima. Ik loop 1000-tjes rond de maximale maf. Gewoon even lekker doorlopen en kijken hoe dat voelt. Omdat het zo koud is, doe ik een relatief korte warming up en dat schiet ook lekker op qua tijd. Ik hobbel naar het Leefgoed en vanaf daar rechtsaf de dijk op. Maar ineens moet ik ontzettend nodig naar het toilet. Niet een beetje maar gewoon echt heel erg. Ik ben bijna bij de Klaas KLinkertkade en ik besluit rechtdoor te lopen onderlangs de dijk richting huis. Die kilometer moet ik nog wel kunnen halen. Doorlopen heeft weinig zin dus ik ga echt even snel terug. Ik haal het allemaal maar net en ik trek meteen een dunner shirt aan. De zon is er – ondanks het vroege tijdstip – al flink bij op deze zonnige dag. Binnen no time ben ik weer vertrokken. Wafje heeft niet echt door dat ik in en uit rende geloof ik. Gelukkig maar.

Gauw verder en ik loop over de stoep weer richting het natuurgebied. Daar maak ik mijn rondje af richting de koetjes over de ‘s gravenweg en nog even een lusje linksaf. Dat is wel lang genoeg voor nu want ik moet nog een heleboel doen voordat we vertrekken. Niets aan te doen. Wellicht kan ik daar in het hoge Noorden nog wat lopen. Anders wordt het weer maandag. Het weekend zal al vermoeiend genoeg zijn denk ik. Misschien kan ik er nog wel een stukje fietsen, want vanaf het hotel is het maar een klein stukje. Afwachten maar!

klik voor groot

gegevens:

* 12,5 km
* 6 graden, zonnig

maart 275 km – 2017 totaal 855 km

23.03.2017 – hitland – 7,5 km

Vandaag is het weer mooi weer en ik besluit om toch het eerste rondje met woef te gaan doen maar dan kort. Als ik vanmiddag zin heb, kan ik nog wel een rondje zelf gaan doen maar eerst met wafje op pad. Overigens moet ik ook nog even met de fiets weg dus misschien is het allemaal wel genoeg vandaag qua activiteiten.

Deze keer rijd ik de golfbaan wel voorbij en ik parkeer bij het oude deel. Daar kan ik net wat makkelijker offroad stukjes lopen en bovendien is het ook weer eens iets anders qua luchtjes voor woef. De parkeerplaatsen zijn nog steeds niet klaar. Ongelooflijk hoe ‘hap-snap’ alles gedaan wordt hier in het natuurgebied. Aan de andere kant ligt de parkeerplaats ook al maanden half klaar. Inmiddels zijn alle bankjes weggehaald uit het gebied. Overal flapperen lintjes rond de gaten en ik ben benieuwd hoe lang dat nu weer allemaal gaat duren. In ieder geval is het riet en zijn de gekapte bomen wel allemaal weggehaald en ziet het er verder wel rustig uit. Ze hebben zowaar het riet voor de blauwborstjes laten staan (tot nu toe).

Ik loop eerst door het oude gebied en het is heerlijk stil. Geen wind en volop vogels te horen. Verder is er nog niemand want we zijn lekker vroeg. Het is fris maar dat is alleen maar prettig voor waf.

klik voor groot

Na het eerste blokje lopen we naar de ooievaars. Ik denk dat ik in het riet links van me langs het water een BBtje hoor. Ik stop om te luisteren en weet het bijna zeker. Ik zie de vogel helaas niet. De ooievaars hebben hun intrek genomen op het andere nest en niet meer midden op het veld. Daar zitten nu weer twee Nijlganzen en die zullen daar wel hun jongen gaan krijgen. Als ik langs het water loop, zie ik dat de waterlelies al bijna boven het water zijn. Ik zie allemaal kleine puntjes van de eerste bladeren. Dat zal straks wel weer prachtig zijn als de lelies bloeien. Overigens zie ik langs het water ook lintjes rond een gat dus blijkbaar hebben ze hier een (nieuw) bankje gepland. Best een aardige plek maar dan wordt het pad wel drukker waarschijnlijk. Afwachten maar. Voorlopig is het allemaal nog heerlijk hier.

Na het tweede blokje besluit ik nog even langs het andere stukje riet (dat is blijven staan) te lopen om te luisteren en te kijken of ik al wat zie of hoor. Helaas niet op een zingende winterkoning na. Wat kunnen die vogeltjes prachtig zingen overigens. Zeker als je bedenkt hoe klein het beestje eigenlijk is.

Ik doe de cool down langs de ijsbaan en dan is het wel genoeg voor woef. Ze heeft dorst en krijgt bij de auto nog wat te drinken. Volgende keer neem ik mijn nieuwe Salomon belt mee waar haar drinkbakje en softflask goed inpast. Die kocht ik zaterdag dus ik ben benieuwd of dat iets is in plaats van een rugzak.

klik voor groot

gegevens:

* 7,5 km
* 5 graden, zonnig

maart 263 km – 2017 totaal 843 km

22.03.2017 – hitland – 20 km

ronde 2: 14,5 km

Vandaag vertrek ik na de wandeling met woef voor een runnetje. Het is prachtig weer en de wind is duidelijk minder dan voorgaande dagen. Grappig dat het weer op woensdag mooi weer is, net zoals vorige week. Ik begin met de warming up. Doordat het vannacht helder was, is het nog best fris zo met 5 graden maar ik stap moedig door.

klik voor groot

Na de warming up start ik de training en ik loop direct de dijk op zodat ik lekker in de zon kan lopen. Het is heel stil ineens omdat de wind zo is gaan liggen. Dat is toch zo anders! Ik loop heel vredig mijn rondje en kijk om me heen naar de uitlopende bomen en de vogels. Ik ga een MAF test doen vandaag. Dat is weer een mooie oefening. Ik besluit echter niet de hartslag in beeld te houden maar te lopen zoals het goed voelt en lekker loopt en later te kijken of ik in de zone ben gebleven. Inmiddels zou ik dat precies moeten aanvoelen eigenlijk.

Het eerste rondje zit er al snel op. Ik ben niet ontevreden over de tijd. Ik wandel een stukje tussendoor en kijk naar de hooglandertjes. Die kleinste is nog zo schattig. Ik kijk alweer uit naar de nieuwe kalfjes in juli.

Na de wandelpauze start ik met de tweede MAF test. Ik ben benieuwd of ik nou een beetje goed gedoseerd heb zodat de tweede ook ongeveer even snel zal zijn zonder verval. Ik hobbel weer een stukje over de dijk. Ik heb nog steeds geen idee wat ik de eerste ronde precies heb gedaan, ik weet alleen de totale tijd die ik erover deed. Later pas kijken naar de rest. Voor mijn gevoel klopt het allemaal wel aardig en ben ik wel in de zone gebleven.

Ik loop over de dijk helemaal naar de steenovens en loop dan via het vakantiepark weer terug naar de ‘s Gravenweg. Al rekenend denk ik dat ik dan goed zal uitkomen qua afstanden. Over de ‘s Gravenweg is het met mooi weer ook erg leuk om te lopen en om rond te kijken en zeker zonder wafje. Straks zwemmen hier volop jonge eendjes! Ik kan niet wachten.

Als ik linksaf sla, loop ik even tegen de wind in. Voor zover er wind is dan, want het valt allemaal reuze mee vandaag in tegenstelling tot voorgaande dagen. Ik loop rustig door maar heb het idee dat ik nu zo aan het einde toch net buiten de zone ben gekomen. Althans zo voelt het, omdat ik mijn tempo een beetje gelijk houd met de ademhaling. Later zal ik zien dat het inderdaad klopt dat ik aan het einde net buiten de MAF zone ben gekomen. Grappig genoeg zijn de tijden voor beide 3 mile laps precies gelijk dus dat zit wel goed.

Ik doe de cool down ook over de ‘s gravenweg. Wat een mooie huizen staan hier toch tussen, zeker aan de ‘oneven’ kant met uitzicht over het natuurgebied.
Na 14,5 kilometer sta ik weer bij de auto. Lekker rondje gelopen. Vanmiddag nog een korte met woefje zodat zij een beetje in beweging blijft.

gegevens:

* 14,5 km
* 12 graden

ronde 2: 5 km

Aan het einde van de middag ga ik nog een keer op pad met woefje voor een kort rondje. Ik ga meteen even langs de dierenarts om te wegen. Er zit wel beweging in zie ik. Eerst geeft de weegschaal 23.95 aan, daarna afwisselend 24.05 en 24.10. De vorige week schommelde het rond 24.40 en 24.35. Voorlopig maar even wat minderen met de ochtend hap omdat ze toch niet meegaat in de ochtend voor een lange run!

Na het wegen lopen we nog een lusje door het natuurgebied. Helaas ook door de modder en meteen zijn mijn schoenen modderig en vies. Dat wordt dus weer uitwassen thuis! Balen voor zo’n kort rondje maar niets aan te doen. Na ruim 5 kilometer staan we weer bij de auto. Wafje vond het helemaal leuk en ik ook wel. Even beweging na het zitten op verkeerde stoelen vandaag. Totaal een kleine 20 kilometer gelopen.

gegevens:

* 5 km
* 12 graden

maart 255 km – 2017 totaal 835 km

21.03.2017 – hitland – 8,5 km

Vanmorgen ben ik eerst met woefje gaan wandelen en toen was ik al omgekleed voor een rondje hardlopen daarna. Maar ik ben weer van alles gaan doen en uiteindelijk was het weer 13 uur en wilde woef alweer uit. Toen ben ik dus maar met haar gaan lopen want ik had toch al het plan om inde ochtend zelf te gaan lopen en aan het einde van de middag een kort rondje met haar te doen. Dat korte rondje dus dan maar tijdens het middag ommetje.

Het was best lekker weer ondanks de harde wind. Ik ben alleen meteen koud van stil zitten en niets doen en dat is niet erg prettig eigenlijk. Maar toen ik buiten in beweging was, voelde alles al veel beter. Mijn nieuwe bureau stoel lijkt geen succes maar misschien heb ik gewoon nog last van het zitten, staan en hangen van het afgelopen weekend. Even afwachten en de oude kapotte bureaustoel zal ik nog maar niet weggooien want het kan blijkbaar wel degelijk erger dan die stoel. Zucht.

Na de warming up komen waf en ik eindelijk goed op gang en we lopen het natuurgebied in. Ik wil niet te lang met haar en ik let dus goed op hoe ze het doet en of ze alles wel leuk vindt. Dat is gelukkig zo en regelmatig rent ze achter me aan als ze even gesnuffeld heeft. Dat gaat dus allemaal goed blijkbaar. Ik vind 8 km voor woefje wel genoeg en na ruim 8 km staan we dus weer bij de auto. Zo schiet het niet erg op qua afstanden maar vooruit maar.

Aan het einde van de run kwam ik iemand tegen en terwijl ik dit tik, bedenk ik dat het helemaal niet handig was om te blijven praten omdat woef dan ook afkoelt. Ik hoop maar dat ze er geen last van krijgt. Vanaf vandaag ga ik haar PEA geven en ik ben benieuwd of dat helpt.

Morgen maar kijken of ze niet stijf is en zo weer verder. Geen idee wat ik vandaag nog ga doen, misschien fietsen en misschien wel helemaal niets.

klik voor groot

gegevens:

* 8,5 km
* 11 graden

maart 235 km – 2017 totaal 816 km

20.03.2017 – hitland – 9 km

Gisteren hebben we eerst een rondje gelopen en daarna zijn we weer naar Aken vertrokken om de auto op te halen. We hoopten maar dat de andere sleutel wel contact maakte en dat bleek gelukkig zo te zijn. Zo hebben we dus een beetje vreemd weekend gehad dat ook anders verlopen is dan we van te voren gepland hadden. Jammer maar niets aan te doen.

Vandaag moet ik met mijn eigen auto naar de garage want na de bandenwissel maakt de auto ineens een raar geluid. Ik ga dat dus eerst doen en ga daarna op pad voor mijn rondje. Vanmiddag worden de silencers vervangen en ik hoop dat dat een oplossing is voor het geluid. Maar de anti skid doet ook vreemd bij een bochtje naar links en dat zou de stuurhoeksensor wel eens kunnen zijn (heb ik zelf bedacht). Eerst even kijken wat de silencers gaan oplossen (of niet). Wat een geklooi met die auto’s.

Gelukkig doet de benenwagen het goed en na het eerste bezoek aan de garage vertrek ik voor mijn rondje. Woef gaat niet mee want het regent pijpenstelen en het waait ook hard. Niets aan voor haar dus vandaag maar even alleen dan. Als ik vertrek, is het echt ontzettend nat en ik vraag me even af of het wel leuk is buiten maar zodra ik aan het lopen ben, voelt het allemaal prima. De temperatuur is immers gewoon goed, alleen is er weer veel wind en regent het.

Ik doe een relatief korte warming up vanwege het weer en start mijn rondje daarna. Ik ga een continu rondje lopen. Nou ja, dat bedenk ik dus gaandeweg en ik kies voor een 9 km rondje over de weg en de dijk waarbij ik de juiste richting kies qua wind. Wind mee door het natuurgebied en over de dijk en wind tegen tussen de huizen door. Dat lijkt me de beste route voor vandaag en dat klopt ook aardig.

Het lopen gaat eigenlijk prima en in no time ben ik weer bij de auto. Ik denk niet dat ik vandaag nog voor een tweede rondje op pad ga als het weer zo blijft. Ik wilde aanvankelijk tijdens het wachten op de auto een rondje gaan lopen nog, maar ik denk niet dat ik dat ga doen. Ik loop bijna nooit van die korte rondjes. Veel te kort maar voor vandaag is wel even OK.

Morgen weer een dag!

gegevens:

* 9 km
* 11 graden

maart 227 km – 2017 totaal 807 km