Dagelijks archief: april 17, 2017

17.04.2017 – hitland – 6 km

Gisteren heb ik een klein stukje met woef gerend en dat ging prima. Vandaag neem ik haar ook mee voor een heel klein rondje. Of we nu gaan wandelen of een klein stukje gaan hardlopen, lijkt me niet veel uit te maken. Voor mij ook goed want dan ga ik tenminste echt een klein rondje en vandaag maak ik daar dan weer een snel rondje van. Zo train ik mooi allerlei facetten.

Ik start bij de tuintjes en hoor niets bij de ijsvogelwand vandaag. Het is overigens ineens vrij fris met 5 a 6 graden maar er is gelukkig geen wind zoals de afgelopen dagen wel het geval was. Dat voelt dus een stuk prettiger. Op de dijk start ik de training. Aanvankelijk wil ik cadans training doen maar omdat het eigenlijk allemaal wel goed loopt en voelt probeer ik een beetje op tempo te lopen. Net als ik denk dat ik best vlot doorloop, word ik ingehaald door een zeer makkelijk lopende man die dus veel sneller loopt. Mooi om te zien.

Omdat ik voor mijn doen tijdens een training met een hondje aan de riem toch vlot heb gelopen, besluit ik er 3 lapjes van te maken om het ook een beetje leuk te houden voor woef. Langer achter elkaar doe ik wel weer zonder haar een volgende keer. Na de rustpauze gaan we weer van start. Woef loopt los naast me en ik hoop maar dat ze niet teveel stoute dingen doet op deze lap zodat ik niet veel hoef om te kijken wat ze doet. Ik kom 1 mevrouw met hond tegen maar die gaat met haar hondje helemaal aan de waterkant staan. Dat is mooi want dan kan ik even door lopen! De tweede lap gaat sneller dan de eerste lap dus ik ben tevreden. Nog eentje weer richting de start en daarna zit het er alweer op. Die derde moet dan maar nog een stukje sneller en zo loop ik ieder lapje 15 sec/km sneller. Deze training deed ik vorige week ook al zo met haar.

Wafje is blij en poseert even voor een mooi plaatje. Nu lekker naar de auto teruglopen zodat ze nog wat kan snuffelen. Op naar de volgende run en eerst kijken hoe ze dit kleine rondje op twee dagen achter elkaar nu doet.

klik voor groot

gegevens:

* 6 km
* 5 graden

april 172 km – 2017 totaal 1.085 km