Maandelijks archief: oktober 2014

31.10.2014 – roeibanen – 10,5 km

**31.10.2014 – roeibanen – 10,5 km**

Vandaag en gisteren de hele dag cursus gehad en daardoor gisteren niet meer gelopen. Maar na 2 dagen zitten en stijf worden, was het heerlijk om even los te lopen. Veel geleerd, over sport, voeding en gezondheid. Eind van de maand nog een tweede blok van 2 dagen en dan weet ik weer een heleboel meer. Een deel wist ik al, maar werd wat verdiept en een deel is helemaal nieuw. het blijft interessant allemaal hoe ons lichaam werkt (of niet) en wat daarvoor nodig is. Het zitten ging niet zo goed, maar vandaag moest ik gelukkig vaak naar het toilet en dus kon ik even lopen wat het allemaal iets makkelijker maakte.

Maar aan het einde van de dag snel omgekleed en op weg naar huis. Helaas duurde de rit alsnog een uur door het drukke vrijdagverkeer, maar om 19.15 kwam ik dan eindelijk bij de donkere roeibaan aan, waar S. en waf al stonden te wachten. Heerlijk even buiten, want wat is het een geweldig mooi weer! de temperatuur is super en er staat geen zuchtje wind. Ik heb het bij het begin wel heel erg koud en draag zelfs mijn sleeves en jackje nog eventjes maar het jackje gaat al snel uit en de sleeves volgen even later ook.

Het is een mooie avond met sterren en een half maantje dat ons mooi aanschijnt. Ik doe al snel mijn hoofdlamp af en loop aanvankelijk op het licht van de fiets van S. Maar uiteindelijk gaat toch het hoofdlampje van S. ook aan en dat maakt het net iets ‘zekerder’ voor me ook al is de grond daar rond de baan eigenlijk helemaal vlak en zonder hobbels waar je over kunt vallen. Het is ook bijzonder hoe snel je ogen wennen aan donker!

Ik heb geen plan eigenlijk, ik loop maar wat. Het eerste rondje gaat dan ook niet zo erg vlot maar voelt lekker. Omdat ik even mijn jackje uit doe wandel ik 200 mtr en ga daarna weer van start. De stijfheid is al een beetje weg en ik ga gewoon lekker lopen zonder op mijn horloge te kijken. Zo wisselen we ‘lekker vlot’ af met een MAF rondje.

Ook al kan ik de hele avond wel doorlopen, we besluiten na het derde rondje er maar een einde aan te breien. Eigenlijk alleen maar met in het achterhoofd dat ik ‘moe’ ben na deze twee dagen en zondag nog de berenloop wil doen. Eigenlijk best raar, want juist op zo’n bijzondere avond met deze temperatuur en windstilte en de mooie maan, zou het natuurlijk top zijn om gewoon lekker door te lopen totdat je er genoeg van hebt. Gewoon lekker lopen zonder doel.

Overigens heb ik nu tijdens de cursus weer geleerd hoe belangrijk dat juist is. Hoe het doelloos lopen verschilt van ‘moeten’. Nu ‘moet’ ik uberhaupt al nooit echt wat tijdens lopen, simpelweg omdat ik het leuk vindt, maar ik twijfel dan een beetje over de wegraces. Daar wil ik natuurlijk toch na zoveel trainen wel ‘presteren’. Daar is niets mis mee, maar wel als het ineens een ‘moeten’ wordt waarbij je met een andere insteek loopt. Zou de ultra daarom zo goed gegaan zijn begin dit jaar? Even ‘lekker’ 60 km weglopen zonder problemen?

Nu is wel eerste vereiste dat het hartritme normaal doet. Maar als dat gewoon regelmatig is, dan kan ik gewoon lekker lopen en nog best snel ook. We gaan het zien. Zondag is het gewoon leuk. Het eiland is fraai en de sfeer is goed. Bovendien is morgen het weer ook prima, droog niet al teveel wind zoals het zich nu laat aanzien. Had van mij wel 10 graden kouder gemogen maar dat zit er dit jaar kennelijk even niet in.

Kom maar op, dit is toch echt wat ik het liefste doe. Heerlijk lopen, genieten van het buiten zijn en van het samen zijn met wafje. Die vond het ook allemaal weer leuk, ook al slepen we haar in het donker mee, ze vindt het allemaal prima.

Op naar de volgende ronde.

Gegevens:

* 10,5 km
* temp 17

okt 239 km – 2014 totaal 2.570 km

28.10.2014 – veluwezoom – 20 km

28.10.2014 – veluwezoom – 20 km

Vandaag het tweede rondje door het bos en over de heide. Ik kies voor hetzelfde rondje als in april. Ik ken de weg, en ik weet ongeveer wat me te wachten staat. Dat is ook wel lekker lopen. Omdat ik niet de hele ronde wil hardlopen, kies ik voor lang warmin up en een serieuze kern van 15 km waarbij ik gewoon lekker loop en kijk hoe het voelt maar ook de tijd neem voor een foto etc.

Eerst even een lekker rustige ochtend met slapen!

klik voor groot


Daarna gaan we dan toch echt op pad. Eerst dus maar lekker naar Middachten wandelen. Helaas tegenlicht en overal auto’s van de restaurateurs dus geen plaatje deze keer dan maar. Daarna wandelen we richting het bos en lijn ik woeffie aan. Ik heb weer de riem om mijn middel met een dunne nylon lichte riem die aan de halsband zit. Dat loopt een stuk beter dan het lasso dat ik normaal bij me heb. Eigenlijk ontdekte ik dat pas de vorige keertoen woef met het harnasje liep.

klik voor groot

Ik zag deze keer dus bewuster dat de drukke overweg geen licht of geluidssignalen heeft. Daar had ik laatst een discussie over maar ze bestaan dus nog echt! Goed opletten dus bij het oversteken van deze drukke overweg.

Daarna duik ik het bos in en wandel ik rustig de eerste heuvel op. Niet helemaal, want op een gegeven moment moet ik toch eindelijk eens beginnen met lopen. Woeffie is al lang weer los ook al mag dat niet. Samen hobbelen we naar boven en als ik boven ben, moet ik even kijken of ik links af moet want door de blaadjes is het pad bijna onzichtbaar geworden. Ik rommel rustig over het bladerdek door de modder en uiteindelijk moeten we ergens even naar beneden sukkelen richting de weg. Ik zie dat de eerste kilometer werkelijk sloom is gegaan maar het kan me niet schelen. Ik loop rustig voort totdat ik de eerste 2 loop kilometers gedaan heb en wandel daarna weer 200 meter. Ik geniet want het is prachtig mooi weer. Het gaat ontzettend snel allemaal. In april baalde ik nog van het vals plat, nu loop ik gewoon rustig door. Ik zie dat mijn gemiddelde rap verbetert.

We lopen over een fietspad, langs een bezoekerscentrum en daarna rechtsaf het gebied in waar normaal Schotse Hooglanders staan. Daar lijn ik haar maar weer braaf aan maar er is geen koe te bekennen. Wel vreemde geluiden die lijken op zwijnen maar ik zie niks. Ik hobbel voort over het zachte zand langs de heide en ben verrast dat het zo makkelijk loopt.

klik voor groot

Aan het einde van de heide weer rechtsaf richting de boerderij waar ik in april nog water voor woefje gevraagd heb. Het was toen ook een hele mooie zonnige dag maar natuurlijk veel warmer dan nu. Deze keer geen problemen met water!

Daarna over een mooi fietspad en dat loopt weer aardig omhoog. Ik zie mensen afstappen van de fiets en als ik voorbij tuf, roept de man dat hij het zo knap vindt dat ik zo lekker doorloop. Kijk! Dat is nog eens leuk. Overigens loop ik ook inderdaad behoorlijk door. In plaats van vertragen omdat het lastiger loopt, loop ik wat meer door en zwaai ik wat beter mijn benen uit in plaats van de shuffle pas die ik normaal loop. Het gaat eigenlijk super lekker en ik ben verrast. Liep ik in april niet te schelden op dit stuk?

Ik schiet lekker op en praat zelfs onderweg met een mevrouw op de fiets die een stukje met me meefietst. We kwamen aan de praat over een torretje op zijn rug en ik vertelde over het goudhaantje dat ik gisteren had opgepakt nadat het tegen een ruit was gevlogen. Huh? Ik kan dus gewoon een vals plat oplopen en nog praten ook. Ging dit niet in april nog heel klote? Opsteker dus!

Zie ik daar nou goed dat ik net zo snel deze 15 km uiteindelijk gelopen heb als tijdens de amsterdam marathon? Waar ik liep te klooien met veel te hoge hartslag en een te laag tempo? Zonder pauzes, zonder foto’s maken en zonder langzame eerste kilometer vanwege blaadjes? Nou zeg. Wie het begrijpt mag het zeggen. Hier snap ik dus helemaal niets van. Ik wist wel dat ik goed had gelopen maar het voelde als een makkie.

Na 21 km zijn we weer bij het hotel

klik voor groot

Ik ben ook veel geschikter om gewoon lekker te rennen en te wandelen en te rommelen. Zo lang als ik maar zou willen ook nog volgens mij. Nou dat komt mooi uit, want inmiddels is de tent van 950 gram toch gekocht! Dat wordt nog vervolgd natuurlijk. Eerst waf in orde en dan op avontuur.

Morgen eerst twee dagen cursus waardoor ik vrijdag pas weer zal lopen. Dan even loslopen voor de HM van zondag. Als ik die nou ook gewoon eens ‘normaal’ ga lopen alsof het een training is, dan wordt het misschien nog wel een leuke tijd. Voordeel van die loop: prachtig gebied en leuke sfeer dus dat maakt alles verder goed. Misschien haak ik wel mentaal gewoon af op zo’n loop als in amsterdam, ik heb echt geen idee. Dat zou natuurlijk ook belachelijk zijn overigens. Nou ja, voorwaarde is wel dat de HF normaal doet en dat was natuurlijk al niet zo in Amsterdam voordat ik uberhaupt gestart was.

Na de run ga ik nog lekker even zwemmen. Het is ijskoud op de kamer dus daar kan ik mooi even mee opwarmen. Waf heeft daar iets anders voor, maar de equafleece moet vooral beschermen tegen de tocht door de roosters die ik niet dicht krijg!

klik voor groot

Gegevens:

* 21 km
* temp 17

okt 228 km – 2014 totaal 2.559 km

27.10.2014 – ellecom – 11 km

27.10.2014 – ellecom – 11 km

Vandaag mijn eerste rondje hier in Ellecom. Het is al vrij laat en met de wintertijd is het ook ineens heel vroeg donker, dus ik besluit maar eerst het wegrondje te doen vandaag en morgen dan het bosrondje te doen. Daar heb ik ook meer tijd voor nodig dus dat is prima. Het is geweldig mooi weer en gelukkig zijn de voorspellingen voor morgen ook goed, dus dat moet wel goed uitpakken dan! Dat wegrondje deed ik twee weken geleden ook tweemaal en dat is een fijn rondje.

Ineens loop ik hier met de rare wetenschap dat woef een kwaadaardig iets heeft. Iets dat er al heel lang zit notabene. Wat moet ik nu met die kennis? Protocol gebiedt het weg te halen en te gradieren. Dan heb je ook meer zekerheid en bij laaggradig iets, is het dan ook meteen verder klaar. Maar snijden in een kwaadaardig iets, en ook nog eens iets dat er al zo lang zit? Ik weet het niet. Ik twijfel enorm. Eerst maar eens het koppie leeg maken met een runnetje. Zo met de neergaande zon langs het water is het wel fijn lopen!

klik voor groot

Grappig genoeg is ook de HF weer even in het gareel dus kom maar op met het runnetje. Ik heb alleen geen flauw idee wat ik zal doen, dus ik start maar gewoon met rennen na de warming up. Dat gaat een beetje te snel en met het oog op zondag (berenloop) besluit ik maar even 200 meter te wandelen. Daarna ga ik weer gewoon lekker rennen zonder op of om te kijken. Mmmm alles voelt prima maar als het dus wel gewoon kan als alles van binnen normaal werkt, dan kan ik beter mijn energie sparen. Ik doe dus maar weer een lapje op MAF. Daarna weer zonder op of om kijken lekker lopen. Hallo? Beetje rustiger mag ook wel in principe dus weer een MAF rondje.

klik voor groot

Het liep allemaal heel makkelijk en voordat ik het wist, waren we alweer bij de start. Ik was pas net begonnen! Even twijfel ik of ik nog door het weiland zou gaan maar ik besluit toch maar terug te gaan en in te checken zodat ik lekker kan zwemmen. Het blijkt alleen ijskoud te zijn op de kamer dus leg ik maar de equafleece even over waf heen totdat het een beetje warmer is. Erger nog: ik krijg de roosters niet dicht waardoor het over de grond tocht. Blij met het jasje dus!

klik voor groot

Morgen naar het bos. Eerst zwemmen en slapen

Gegevens:

* 11 km
* temp 15

okt 207 km – 2014 totaal 2.538km

25.10.2014 – roeibanen – 16 km

**25.10.2014 – roeibanen – 16 km**

Een lekker rondje gelopen. Ik moest even mijn hoofd leegmaken en had dus geen enkel doel of idee. S. fietste lekker mee en waf hobbelde ook vrolijk mee. Het was akelig koud toen we uitstapten en ik wandelde dus in met mijn Nike fleece jackje. Dat doe ik dus echt nooit maar ik vond het frisjes. S. ook op de fiets en even twijfelden we of we terug moesten gaan voor andere kleding en dan maar ergens anders gaan lopen. Maar na het inwandelen was het al snel te warm natuurlijk en al rap ging mijn jackje uit. Na inwandelen ging de eerste ronde dus voor geen meter. Het voelde alsof ik 12 km/uur liep terwijl ik net op M tempo aan het lopen was. Veel te hoge hartslag ook. Dus maar na 1000 meter even gewandeld. Daarna gestart op MAF en dat lukte wonderbaarlijk goed. Mijn HF voelde ook weer helemaal regelmatig en prettig. Max 138 en gewoon prima aanvoelend ook. Na het 1000-tje even wandelpauze en proberen of ik een 1000-tje weer op 130 max kon lopen. Ook dat ging prima, maar is wel even een uitdaging qua tempo en houding. Maar het lukte dus wel gewoon! Dat hebben we zo steeds afgewisseld. Het ene rondje max 138. het andere rondje max 130. Na een aantal rondjes wilde ik even wat 400-tjes lopen. Niet voluit, maar gewoon ‘snel’. Ik kon er zelfs gewoon bij praten en alles voelde goed. Na twee rondjes wilde ik een wat snellere 400 doen, weer niet volledig voluit maar wel ‘snel’. Ook dat ging allemaal prima. Nog een laatste 400-tje gevolgd door een rustige 1000 en daarmee kwamen we na 16 km weer bij de auto. Het had wat mij betreft ook 26 km mogen zijn, maar we waren nu al best laat en waf wilde ook wel eten. Lekker rondje rommelen zo met – uiteindelijk – dus een prima HF. Maar wat er nou aan het begin gebeurt, weet ik dus niet. Vervelend is het wel, maar het gaat vast weer weg want de afgelopen maanden ging het zo goed!

Op naar de volgende ronde, die loop ik weer in Ellecom/Veluwezoom.

klik voor groot


Gegevens:

* 16 km
* temp 16

okt 196 km – 2014 totaal 2.527km

23.10.2014 – hitland – 11 km

**23.10.2014 – hitland – 11 km**

Tsja wat zal ik er eens van zeggen. Had reuze zin in een rustige, hele lange loop met waf. Het was droog en vrij aardig weer. Ik was veel te warm gekleed aan het begin van de run, met jackje en zelfs even met handschoenen. Die handschoenen had ik snel uit en het jasje deed ik na 3 km uit toen ik ook mijn schoenen ging wisselen bij de auto (Rapa tegen de Trails die toevallig nog in de auto lagen maar alles beter dan de Rapa). Ik had gisteren (eigenlijk een beetje als testje) een reep choco uit de UK gegeten. Dat moet ik dus voorlopig echt even niet doen denk ik, want ik had meteen weer een onrustige HF. Ook tijdens lopen niet zo lekker en goed als eergisteren. Werkelijk geen idee hoe ik toen zo netjes onder de 130 (!) kon blijven, want ik had nu al moeite om onder de 138 (MAF te blijven). Ik kwam dus ook geen enkel moment in een lekker ritme zoals eergisteren en ik had er al snel genoeg van. Na 11 km waren we weer bij de auto. Volgende keer beter en dan zonder choco! Overigens weet ik wel weer waarom ik de serieuze trainingen van het schema niet meer op Hitland deed. Wat een ellende met die rare mensen en honden die zomaar voor je poten lopen of tegen je opspringen. Gelukkig rende er eentje door een klein kind van iemand heen, dus die man weet meteen hoe leuk dat is. Wel zielig voor het kindje maar dan moeten ze die honden maar opvoeden.

Gegevens:

* 11 km
* temp 16

okt 180 km – 2014 totaal 2.511 km

21.10.2014 – hitland – 17 km

**21.10.2014 – hitland – 17 km**

Vandaag eindelijk weer eens een rondje door Hitland. Het is rotweer met regen en harde wind maar aangezien waf toch lekker naar buiten moet, trek ik mijn renkleding aan voor een rondje. Ik merk nartuurlijk totaal niet dat ik zondag 25 km gelopen heb tijdens de marathon die zo mislukte. Kan ook niet zo zonder tempo. Toch wel onbevredigend allemaal. Mijn HF is weer tamelijk rustig, dus ik gok er toch maar op dat het de chocolade van de UK is geweest die me ruim 10 dagen lang problemen bezorgde. Voorlopig dus even niets of hooguit 1 klein stukje per dag dan maar!

Als ik naar Hitland rij, regent het hard maar zodra ik uitstap is het natuurlijk weer droog. Ergerlijk maar ik trek toch maar mijn regenjackje aan. Dat is lekkerder zo met de wind. Aanvankelijk is het natuurlijk veel te warm met dat jackje. Ik loop 1000-tjes met 100 mtr pauze en probeer daarbij eens mijn HF onder de 130 te houden en niet eens de MAF grens van 138 aan te houden. Dat lukt heel aardig en ik hobbel op mijn gemakje door het park. Als het ineens toch weer gaat regenen ben ik blij met mijn jackje. Capuchon gaat wel op en weer af naar gelang de regen maar verder voelt het jackje wel fijn.

Na 6×1000 besluit ik om eens zo’n rondje te doen met RWR en weer de HF onder de 130 te houden. Met harde tegenwind en hagel die in mijn gezicht slaat is dat niet altijd makkelijk en soms zie ik even 132 in beeld maar over het algemeen gaat het prima. Op de 1000-tjes is de hartslag gemiddeld rond de 127 met max 132, op mijn RWR rondje is de HF gemiddeld 125 met een max van 132. Maar dat is op zich iets anders dan 6×1000 natuurlijk.

Ik was verrast en tevreden dat ik op zo’n lage HF vrij constant kon lopen. Natuurlijk gaat dat heel langzaam, maar toen ik begon 138 als maximum was dat ook erg lastig maar ging het tempo bij die HF steeds verder omhoog. Ik ga dus vaker een nor langzamer rondje inlassen. Want op die manier kan ik ook ‘intervallen’ binnen MAF!

Het voelde in ieder geval allemaal heerlijk. Op een gegeven moment regende het werkelijk keihard. Mijn jackje bewees goede diensten en pas dan merk je hoe lekker dat jasje is. Met wind en harde regen is het gewoon bijzonder hoe dat voelt. Niet warm, maar gewoon comfortabel en droog. Super! De capuchon blijft gewoon zitten en door het klepje aan de voorkant loopt er geen water in je ogen.

Na 17 km waren we weer bij de auto. Ik wist even niet hoe ik nog meer kilometers kon maken zonder weer hetzelfde stukje te doen en zo was het ook wel goed. Maar ik had nog uren door kunnen lopen ben ik bang. Ik ben gelukkig niet de lol kwijt geraakt door de mislukte loop van zondag!

Gegevens:

* 17 km
* temp 13

okt 169 km – 2014 totaal 2.500 km

19.10.2014 – week 18: marathon – DNF – totaal 25 km

**19.10.2014 – week 18: marathon – DNF – totaal 25 km**

Vandaag dan weer marathon dag! Het weer was prima voor buiten activiteiten, maar at minder voor een lange run. Weer warm! Ongelooflijk want in Nottingham was het ook al warm. Maar niet getreurd, dit varkentje zou ik eens even wassen! We waren op tijd weg maar uiteindelijk was het toch best krap allemaal toen we in Amsterdam waren. Ik moest nog even naar het toilet, en ondertussen haalde S. het startnummer op. Geen tijd meer voor de expo waar ik even naar Skechers wilde kijken en meteen naar het stadion dan maar voor de start. Achteraf onzin natuurlijk want we bleken tijd genoeg te hebben. Maar druk was het wel en het binnenkomen was ook even wachten en vooruit schuifelen.

klik voor groot

Maar ik moet eerlijk bekennen dat het wel heel erg bijzonder was toen ik het stadion zo binnenstapte op het middenveld. De atmosfeer, alle mensen, de kleuren en de geluiden! Dat is toch wel heel apart moet ik bekennen. Omdat het zo lekker warm was, was het wachten dus ook geen probleem. Niet kleumen, maar gewoon lekker kletsen met twee engelsen en een beetje rondlopen in het startvak. Ik stond in het laatste startvak, helemaal achteraan en dat was ook prima, want ik was van plan om echt achteraan te starten. Vorig jaar zagen we dat de mensen niet eens normaal het stadion uit konden komen en dat alles tot stilstand kwam bij de uitgang, dus het zou helemaal geen zin hebben om een beetje vooraan te dringen en te duwen. Overigens bleek dit jaar wel degelijk een trechterstart te zijn, dus van dringen en problemen bij de uitgang was geen sprake! Helaas was mijn hartslag erg onregelmatig zoals de afgelopen twee weken al zo is. Vervelend en ik hoopte dat dit na de start weer een beetje bij zou trekken.

Op een groot scherm konden we goed volgen wat er vooraan bij de start gebeurde. Om 09.30 gingen de elite lopers van start! Mooi gezicht en het is wel gaaf om ze te zien lopen op het begin van de route via de schermen. Voor mij zou het 20 minuten duren voordat ik over de start streep zou zijn. De elitelopers zouden dan al kilometers verderop zijn!

Toen mijn startvak eindelijk mocht opschuiven heb ik nog even snel wat gedronken en daarna ging ik ook op pad. Raar hoor zo ver achteraan maar verder OK. Muziek op de juiste cadans en rustig aan vertrekken.

klik voor groot


Snel het stadion uit en daarna over de weg. Hier liep ik al drie keer eerder op de 8 km runs. Oppassen voor de stoepjes en de tramrails maar het was niet meer zo druk dus allemaal prima te doen. Ik lette goed op mijn horloge of ik niet te snel ging. Elke 200 mtr even op de tijd letten en de autolap stond op 1.000 mtr dus ik kreeg steeds een kilometer tijd door. dat is best fijn want dan hoef je niet te rekenen. Het begin ging allemaal heel voorspoedig eigenlijk.

klik voor groot

De eerste 5 km gaan keurig op tempo en zijn mooi vlak. Ik verloor even GPS signaal onder het Rijksmuseum door dus daar een foute meting maar verder ging het prima. Ik nam een gelletje onderweg en dronk wat. Blijft lastig, want ik hoef niets voor mijn gevoel maar zonder iets is ook zo weinig. De kilometers gingen rustig voorbij. Het was wel warm. Na tien kilometer ben ik toch over gegaan op RWR. Eigenlijk voel ik al dat het gewoon niet goed gaat. Mijn HF is veel te hoog en het voelt niet OK.

Ik wist al dat na een kilometer of 15 S. langs de kant zou staan en eigenlijk had ik er al tabak van. Veel te hoge hartslag voor dit tempo. Tempo dat al zakt en lopen dat niet echt lekker gaat allemaal. Het was alleen de bedoeling om met een andere aanpak te kijken hoe dat zou gaan, maar dit zou helemaal niet goed uitpakken zo. Doorlopen of niet? Ik wandel een klein stukje met S en drink ondertussen wat. Inmiddels is het een stukje koeler geworden en is het zelfs bewolkt geworden met een spatje regen. Lekker maar wel vochtiger.

Ik besluit toch door te lopen langs de Amstel voor het lusje. Dat lusje is nog 10 km en dan zou ik dus rond de 25 km nog eens kunnen kijken. Maar blijkbaar gaat er dan een soort knopje om ofzo maar ik kwam nooit meer in een ritme. Cadans omlaag, tempo nog verder omlaag. De wind staat tegen op dit stukje zuidwaarts langs de Amstel. Ik wandel een heel stuk maar er gebeurt niks. Het is blijkbaar over en uit. Ook de andere kant op met een soort windje mee kan me niet meer op gang helpen.

klik voor groot

Ik doe eeuwen over de 10 km naar de overkant maar het is best een aardige route moet ik zeggen. Voor volgend jaar staat deze weer op de agenda denk ik. Want deze keer zit een finish in het stadion er dus even niet in. Ik kan natuurlijk gewoon doorhobbelen, maar ik heb geen zin in een uren lange run met een klote tijd. Daarvoor is het te warm, is de HF te hoog opgelopen en wil ik nog teveel kilometers lopen de komende tijd. Experiment mislukt. Het idiote is, dat ik op een gegeven moment een meisje zag lopen die RWR deed. Op een hele vreemde ratio meer wandelend dan lopend zo leek het. Maar je raadt het al…. dat meisje liep op een gegeven moment op me uit en die heb ik dus nooit meer kunnen inhalen. Had ik nou maar ook gewoon aan het begin RWR gedaan. Maar goed, ik wilde dit proberen, heb het goed uitgevoerd maar het mislukte. En dan kan je niet even opnieuw beginnen helaas.

klik voor grootAls ik weer aan de andere kant van de Amstel kom, staat S. daar zoet te wachten. Hij kon me volgen en had al aan de doorkom tijden gezien dat ik wel erg slakkerig was geworden. Ik trek mijn jackje aan en we lopen samen naar de auto. Dat is nog best een eindje maar wel lekker om zo even te wandelen eigenlijk.

Geen finish in het stadion, geen mooie eindtijd, geen medaille. Jammer maar helaas. Op naar de volgende run.

Gegevens:

* 24,5 km
* temp 20

okt 152 km – 2014 totaal 2.484 km

18.10.2014 – hitland – 4 km

**18.10.2014 – hitland – 4 km**

Deze week dus een hele andere taper dan eind september. Veel minder gelopen deze laatste week en geen snelheidswerk meer gedaan. Op 18 september (dus vorige maand) had ik er al 190 km opzitten, nu nog geen 130. Ben benieuwd of dat ook nog uit zal maken deze keer. In ieder geval dus volop experimenteren! Na twee rustdagen en goed eten, vandaag dan alleen even loslopen op M tempo en met de juiste cadans. Dat voelde makkelijk maar ik moet opletten dat ik echt rustig loop zoals de bedoeling is. Nu liep ik deze keer zonder rugzak en dat maakt misschien ook wel heel erg veel uit. Voor morgen durf ik het nog niet aan om zonder iets te lopen, want gezien het warme weer, wil ik gewoon ook eigen water bij me hebben en wat gelletjes voor onderweg. Misschien medio december dan zonder rugzak lopen, want op die marathon kan S. meefietsen. Eerst morgen maar eens kijken hoe dat gaat!

Verder weinig bijzonderheden eigenlijk, ik vond het alleen wel knap warm vreemd genoeg. Reden te meer om morgen rustig te beginnen! Het windje zal wel voor wat afkoeling zorgen denk ik.

Afwachten maar en vooral weer veel leren. Op naar de M!

Gegevens:

* 4 km
* temp 20

okt 128 km – 2014 totaal 2.459 km

15.10.2014 – ellecom – 11 km

**15.10.2014 – ellecom – 11 km**

Vandaag het tweede rondje hier in Ellecom. Deze keer ga ik dus niet het bos in voor een 22 km rondje zoals ik vaker wel doe. Ik wil ook vandaag nog even ‘serieus’ lopen en daarvoor wil ik over de weg. Bovendien wil ik ook lekker zwemmen en slapen dus veel tijd blijft er niet eens over. Ik zwom al anderhalf uur vandaag en wandelde een uurtje met waf. Nu dus nog even lopen en straks voor het slapen gaan weer zwemmen. Dit rondje ontdekte ik in april toen ik een maf rondje wilde doen.

Ik ga weer met de cadans muziek oplopen maar omdat de marathon nadert, loop ik 6 maal een 1.000-tje op M tempo met 300 mtr pauze tussendoor. Dat lijkt me genoeg voor vandaag zo in de aanloop en een mooie gelegenheid om nog eens M tempo te trainen. Ik kies voor elke lap een andere muziek stijl op cadans en ik merk dat ik op het ene stuk beter loop en adem dan op het andere stuk. Ik heb 2x rock mix, 2x dance mix en 2x groove mix. Ik denk dat ik ga starten met de groove mix, daarvan heb ik een uur, daarna 2x rock mix. De dance mix vind ik niks dus daarna maar weer gewoon de groove mix. Dan ben ik al 3 uur op weg. Maar zoiets wordt het. Zal nog even kijken waar ik eventueel mee wil eindigen. Overigens zette ik in 2012 op de 5K de muziek af maar toen liep ik op 165 en dat werkt volgens mij ook niet als je snel moet lopen. Geen idee, maar voor nu lijkt het lekker te lopen en ik blijf mooi in de cadans ook.

Omdat ik nu dus pauze had tussen het lopen door, een paar foto’s van elk stukje. Het is heel rustig daar ondanks dat je een groot deel over de weg loopt. Waf kan gelukkig gewoon los blijven lopen dus dat is prettig. Maar ze liep weer prima met haar rugzakje.

klik voor groot

Even over de weg, linksaf over een overhard stukje met schapen en paarden, daarna een stukje met heel veel blaadjes op de weg.

klik voor groot


Rechtsaf over de weg langs de enorme stallen complexen en veel paarden. Langs de afgraving en langs de IJssel en daar zaten enorm veel ganzen. ik zag ook een groep Lepelaars overvliegen op weg nar zonnigere oorden. Die gaan een enorme reis nog maken.

Daarna weer rechtsaf een stukje onverhard en dan zit het er alweer bijna op. Het liep allemaal op rolletjes en ik kan zo heel lang doorlopen denk ik.

klik voor groot

Grappig genoeg ben ik nog geen 5 minuten langer onderweg in vergelijking met gisteren waar ik 8 km continu liep (met 100 mtr even rommelen met het horloge). Dat is toch wel apart want ondanks dat het tempo gelijk lag op beide runs, doe je er niet eens veel langer over op deze manier.

Na het lopen lekker gezwommen, waf nog even uitgelaten en gaan slapen.

Gegevens:

* 11 km
* temp 17

okt 124 km – 2014 totaal 2.455 km

14.10.2014 – ellecom – 11 km

**14.10.2014 – ellecom – 11 km**

Vandaag mijn eerste rondje in Ellecom waar ik twee nachtjes zal slapen. Deze keer veel zwemmen en oefeningen doen en dat is heerlijk. Ik kom rond 15 uur al aan, dus kan even luieren voordat ik een stukje ga lopen. Ik kies voor mijn korte wegrondje omdat ik even wil oefenen voor zondag en niet door het bos wil lopen nu. Dat komt de volgende keer wel weer. Even serieus lopen, zwemmen en slapen deze keer. In april liep ik heerlijk ook het 22 km bosrondje maar deze keer dus even niet.

Ik kies voor het wegrondje en zet cadans muziek op die ik al lange tijd niet gebruikt heb. Ik loop uberhaupt nooit met muziek als ik met de hond loop. Maar voor zondag wil ik het wel eens proberen om te zien of ik de juiste cadans kan houden dan. Niet met de metronoom dus, maar met de muziek. Ik heb 8 muziek stukken van 30 minuten op een 170 cadans. Ik kan me nog herinneren dat ik met die muziek begon. Op 150 en 170 leek me niet te bereiken. Ik schafte dus helaas niet meer 175 en 180 aan. Balen want het is wel handig om zo te trainen af en toe. Maar wie weet komt dat nog een keer.

Voor nu dus op pad met de muziek op. Waf heeft haar harnasje aan en ik heb om mijn middel de riem zodat ik haar makkelijk kan aanlijnen. Zo experimenteren we dus met van alles deze run.

Het is lekker weer, beetje fris en onduidelijk of het niet veel te warm is met lange mouwen. Maar goed het is wel geel en opvallend zo in de late middag op de weg dus ik ga op pad. Eerst een stukje op warmen en daarna op pad. Het loopt best makkelijk eigenlijk zo met die cadans muziek. Al snel ben ik in een ritme en het loopt prima. Ik let goed op dat ik het juiste tempo aanhou. Dat voelt heel langzaam en heel anders dan met RWR waar je weliswaar hetzelfde eindtempo aanhoudt maar toch sneller moet lopen. Ik ben benieuwd, want ik wil dit gaan proberen zondag en ik heb dus geen idee tot hoe ver ik dan kom. Maar laten we gewoon maar eens kijken, ik beschouw zondag als een training run en ervarings moment.

Na 3.000 mtr word ik een beetje gek van het piepje dat aangeeft dat mijn HF boven de 138 is gekomen. Ja, dat snap ik ook wel want ik loop net buiten MAF. Ik besluit dus even te stoppen om de alert uit te zetten en de autolap op 1.000 meter te zetten zodat ik kan zien wat ik gedaan heb straks. Daarna weer gauw op weg voor het volgende stuk. Toen ik op de kamer terug was, ben ik gauw gaan zwemmen en daarna lekker slapen.

klik voor groot

Gegevens:

* 11 km
* temp 17

okt 114 km – 2014 totaal 2.445 km