26.04.2017 – hitland – 14,5 km

Gisteren heb ik op de loopband gelopen omdat het keihard hagelde en wafje toch niet mee mocht. Vandaag mag ze weer gezellig mee en schijnt het zonnetje als we vertrekken. Het is wel koud en er ligt zelfs ijs op de ruiten van de auto. Ik heb ook al gezien op Buienradar dat het rond 9 uur gaat regenen. Maar dat zal allemaal wel loslopen als ik naar de radar kijk en als het daarna weer droog wordt, dan lijkt het me geen probleem. Vol goede zin gaan we dus op pad. Wafje is blij en vrolijk. We hobbelen eerst weer over het grindpad en nemen de nieuwe route naar het leefgoed. Hoewel de temperatuur laag is, is het eigenlijk niet koud maar misschien ook omdat er weinig wind staat.

De gele koolzaadveldjes zien er prachtig uit zo met dit licht. Het is heel zonnig maar het wordt langzaam grijzer. De lucht kleurt langzaam staalblauw, echt mooi met de zon die zijn best doet om er toch doorheen te schijnen. Straks gaat het regenen, dat is wel duidelijk!

klik voor groot

Ik heb ook de rugzak weer om dus dat is een extra training voor me met dat gewicht erbij. Ik loop rustig maar wel vlak en ondertussen kijk ik een beetje om me heen. Ik zie nog steeds geen jonge eendjes of gansjes jammer genoeg. We hobbelen weer naar de Nijlganzen en lopen tweemaal het offroad lusje. Woefje doet het prima en heeft duidelijk nergens last van. Inmiddels regent het hard en ik zet toch mijn petje maar even op en dat loopt toch lekkerder. Na een poosje is het alweer droog en schijnt de zon ook alweer. Het was dus maar een kort buitje. Het lopen gaat prima, de hartslag blijft mooi rond de 130 of daaronder. Dat is prima. Vorig jaar kon ik dat dus nog niet. Zo hobbelen we dus weer naar de korte arm en terug. Na 11 km krijgt woef toch eindelijk wat te drinken. Als ik met haar loop, zit ik toch een beetje vast qua water stopjes en afstanden maar dat is niet erg.

klik voor groot

Ik vond het verrassend makkelijk lopen allemaal en we gaan weer op weg voor het laatste stukje. Ik loop rustig verder en we knopen er zelfs nog een stukje aan vast zodat de totale afstand ook iets langer wordt dan eergisteren toen we samen 13 km liepen. Het weer is daar prima voor dus volgens mij kan dat wel. Straks lekker droog en warm maken en dan kan ze er weer tegen denk ik. Onder het lopen mijmer ik over ons volgende avontuur. Eerst met de fietsen op pad in Schotland en als het dit jaar lukt, samen met woef de Berwick Coastal Route. Daarvoor moet ik nog een keer met de gepakte rugzak lopen om te kijken of dat gaat. Vorig jaar dacht ik dat ze niet fit genoeg was en durfde ik het eigenlijk niet aan maar er lijkt nu geen probleem op dit moment dus als het niet te warm is, moet dat wel kunnen denk ik.

Na 14,5 km staan we weer bij de auto. Dat liep wel erg gemakkelijk en fijn zo samen met woefje. De rugzak deed me ook weinig dus dat is ook prima. Op naar de volgende run maar weer. Morgen in ieder geval even fietsen.

gegevens:

* 14,5 km
* 4 graden

april 258 km – 2017 totaal 1.171 km