Maandelijks archief: februari 2018

28.02.2018 – veluwe – 7 km

Gisteren heb ik een prachtig rondje met woef gelopen en weer een heel nieuw gebied ontdekt. Vandaag komt een electricien en heb ik dus maar weinig tijd voor een rondje en dat is ook best na de langere ronde van gisteren. Ik besluit gewoon aan de overkant in het bos te blijven. Het heeft gesneeuwd gisteren en er ligt een heel dun laagje en ik moet dus goed opletten waar ik op stap. Ik hobbel rustig door het bos en wafje vindt het allemaal heerlijk geloof ik. Vandaag heeft ze haar jasje aan omdat er geen zon schijnt en het toch ruim -3 is.

klik voor groot

Ik slinger wat door het bos en bij het kleine vennetje gaat het mis. Ik blijf hangen achter een verborgen wortel en ga keihard op mijn bek. Languit op de linkerkant maar omdat het zo koud is, wordt alles meteen ge-iced zullen we maar denken. Ik klop alle rommel van mijn kleding die gelukkig nog helemaal heel blijkt te zijn. Woef vindt het helemaal leuk en komt hard aanrennen om te spelen. Volgens mij ben ik ook nog heel en daarom hobbelen we maar snel weer verder.

klik voor groot

De terugweg gaat via het pad naast het fietspad en dat loopt verder prima. Na 7 km staan we weer voor de deur. Voor vandaag prima. Morgen weer een run. Als we bij het hek komen, schijnt de zon inmiddels volop. Heerlijk!

klik voor groot

gegevens:

* 7 km
* -3 graden

februari 240 km – 2018 totaal 364 km

27.02.2018 – veluwe – 18 km

Gisteren heb ik maar een kort rondje gelopen en vandaag gaan woefje en ik weer op pad. Omdat ik niet wil dat ze gaat drinken en badderen in de Zandenplas waar ik heen wil lopen, neem ik voor het eerst in eeuwen weer mijn rugzak mee om woefje water te kunnen geven. Helaas ontdek ik dat een van de klemmetjes kapot is en moet ik iets anders bedenken om toch de oude rugzak mee te kunnen nemen. Ik ben dus extreem traag op gang maar uiteindelijk vertrekken we dan toch eindelijk voor ons rondje. Ik wil naar de Zandenplas lopen en daarna weer terug via het Zandenbos. Zo gezegd zo gedaan en al snel zijn we op pad.

klik voor groot

Het is prachtig zonnig weer ook al is de temperatuur vrij laag en onder nul. We hobbelen rustig door het bos aan de overkant en lopen verder richting de rotonde bij Nunspeet. Daarna gaan we over het fietspad richting de Zandenplas. Ik had ook aan de overkant verder kunnen lopen en daar al door het Zandenbos kunnen lopen. Misschien doe ik dat de volgende keer. Nu lopen we rustig verder. Vlakbij de Zandenplas geef ik woefje wat water omdat ze niet naar de plas mag rennen voor een slokje terwijl ze het hier wel kent. Ze kijkt me aanvankelijk zielig aan. Ik mag toch straks naar de plas voor een slokje?? Uiteindelijk neemt ze dan toch maar een slokje uit het bakje en gaat geduldig weer verder met me mee.

klik voor groot


Ik loop niet om de plas heen maar loop over het fietspad verder. Rechts van me zijn aardig wat bomen gekapt. Het ziet er een beetje zielig uit. Wat zou daar nou de bedoeling van zijn? Ik begrijp het dus echt niet eerlijk gezegd.

We lopen onder het tunneltje van door onder de A28 en lopen naar het bos verder. Ik wil aanvankelijk gewoon lekker over de weg hobbelen maar de zon schijnt en ik kies voor een onbekend pad naar links. Ik kijk even op de kaart waar het ongeveer heen loopt en daarna ga ik verder. Het is al snel erg mooi en afwisselend. Ik hobbel gewoon over het pad en zie wel waar ik uit ga komen. Helaas heb ik het richting gevoel van een garnaal dus ik moet wel af en toe even op de kaart kijken om niet helemaal verkeerd uit te komen.

klik voor groot

Ik geniet met volle teugen en het is hier echt mooi. Woefje mag hier loslopen en dat is natuurlijk helemaal prettig. Ze geniet met volle teugen en loopt ver voor me uit. Ze is zo fit als een hoentje gelukkig. Ik ben ook blij dat ze inmiddels een slokje heeft gedronken.

Als ik nog eens op de kaart kijk, zie ik twee blauwe plekjes waar blijkbaar water is. Zou dat het Mosterdveen zijn waar ik nog een keer heen wil? Ik sta net op de kaart te kijken als er een mevrouw met hond aankomt. Ik vraag of zij weet waar het Mosterdveen is maar ze weet het niet ook al loopt ze hier al 30 jaar. We turen samen op de kaart. Of ik misschien het rondehuisvijvertje bedoel? Ik denk het niet maar ik besluit gewoon eerst eens bij die twee watertjes te gaan kijken. Ik hobbel er heen en kom er uiteindelijk inderdaad netjes uit.

klik voor groot

Het is heel stil rond de grote vijver. Er ligt nu ijs op het water maar het moet hier prachtig zijn in de zomer. Overal staan Rhodondendrons en dat zal straks prachtig zijn als ze in bloei staan. Hier moet ik dus eens terug komen. Woef gaat er eens rustig bij zitten en snuift wat in de lucht.

Ik ga weer verder en loop nu naar het andere plasje dat een beetje ten zuiden ligt. Het pad ernaartoe is al mooi en het weer is nog steeds prachtig met volop zon. Koud is het ook niet tijdens het lopen! Bij het tweede plasje staan ook overal rhodondendrons en er staan bankjes. Er is verder helemaal niemand. Doodstil en vredig. Ik sta gewoon even te kijken en wandel er een stukje omheen. Wat mooi en onverwacht hier.

klik voor groot


Inmiddels ben ik de vrouw weer tegengekomen die haar hond uitliet en we kijken samen nog eens op de kaart. Ik pak de tweet erbij waar de locatie bij staat en dan weet ze ineens wat ik bedoel. Dat is verder weg, bij Vierhouten! Ze legt uit waar ik heen zou moeten en ik besluit dat de volgende run daar maar geen zal moeten gaan dan. Ik ben benieuwd want dat is ook prachtig denk ik. Voor nu is het te ver weg.

Ik neem afscheid van de vrouw met haar hond en loop weer verder. Ik weet ongeveer waar ik heen moet maar ik heb de kaart wel vaak nodig. Ik ben echt al lang onderweg en zo ver hebben we nog niet gelopen…..

Ik loop langs camping de Tol en steek de drukkere weg over en loop het bos weer in. Vanaf hier herken ik het weer en ik besluit via het fietspad terug te lopen nu. Ik vermoed dat ik nog 5 kilometer onderweg ben dus het wordt best een aardig stukje vandaag. Even verderop het fietspad geef ik woefje weer wat water en dat wil ze wel. Ondertussen rijdt de boswachter langs maar woef is netjes aan de riem nu (hoewel die los op de grond ligt tijdens het drinken) en hij zwaait. Na het drinken hobbelen we rustig door en bij de Brandsweg sla ik rechtsaf. Bij de zandverstuiving ga ik nog even naar boven om te kijken en een foto te maken.

klik voor groot

Na een kleine 18 km staan we weer voor de deur. Ik ga gauw de vogels bijvoeren en naar de vijver kijken. Daarna ga ik wafje verzorgen en lekker warm maken/houden. Ze vond het volgens mij weer helemaal leuk en kijkt nog steeds blij. Op naar de volgende ronde. Het was leuk om weer nieuwe routes te ontdekken.

gegevens:

* 18 km
* -3 graden

februari 233 km – 2018 totaal 357 km

26.02.2018 – veluwe – 5 km

Ja het staat er echt, 5 km. Ik heb een afspraak en zit in de ochtend nog allerlei dingen te doen. Maar aangezien ik mijn kleding al gewoon aanheb, vertrek ik toch voor een kort rondje. Dat kan altijd toch? Ik blijf deze keer gewoon in het bos aan de overkant en ik denk dat ik nu wel weet hoe ik daar makkelijk een 5 km rondje kan maken.

Tot mijn grote plezier hoor en zie ik 2 zwarte spechten. Die zijn dus vlakbij ons huis! Ik had ze al eens gehoord verderop in het bos en ook tijdens ons fietsrondje een tijdje geleden hadden we ze gehoord. Maar zo dichtbij, dat is nieuw. Ik ga dus ook meteen de pinda krans bijvullen als ik thuis ben straks!

klik voor groot

Ook kom ik een draadhaar Vizsla tegen. Dat is ook wel leuk en ik praat even met de eigenaar. Daarom moet ik ook nu weer een beetje doorlopen aan het einde. Maar zo’n 5 km rondje kan dus echt altijd tussendoor en is lekker om te doen. Toch even eruit geweest en morgen weer wat langer op pad!

klik voor groot

gegevens:

* 5 km
* -3 graden

februari 215 km – 2018 totaal 339 km

25.02.2018 – veluwe – 9 km

Vandaag ga ik op pad voor een kort rondje. Ik heb vers brood aanstaan en dat is rond 9 uur klaar en kunnen we dus rond 9.30 lekker oppeuzelen. Daarom wil ik eigenlijk vandaag maar een kort rondje doen en dat kan ook prima na de 15 en 14 van gisteren en eergisteren. Woefje en ik gaan dus op pad voor ons rondje. Ik loop gewoon een lusje door het bos aan de overkant en ga daarna langs het spoor naar de zandverstuiving.

klik voor groot

Daar ga ik verder via het hek naar de Klarenweg. Het is rustig maar ik kom toch aardig wat mensen met honden tegen in het bos aan de overkant. Verderop bij de zandverstuiving is nog niemand. Ik kom wel een mountainbiker tegen die op ons wacht bij een heuveltje en we raken even aan de praat over het weer. Het is namelijk best koud om te fietsen en hij laat me zijn elektrisch verwarmde wanten zien. Ik heb het gelukkig niet koud tijdens het lopen maar het is wel een goed idee. Overigens kan je met koud weer ook een handenwarmertje meenemen natuurlijk, dat kan je ook in een fietshandschoen proppen denk ik.

klik voor groot

Met 6 km ga ik weer over de snelweg. Dit was toch net iets verder weg allemaal dan ik dacht. Ga ik langs het hek terug naar huis nu? Ik wilde dat vanmiddag gaan wandelen met S. dus ik besluit verder te lopen via het weiland. Geen idee hoe ver dat eigenlijk is.

Met een kleine 9 km staan we weer voor de deur. Dat betekent dat het lusje vanaf de snelweg door de weilanden dus een kleine 3 km is zonder omloop door het bos. Goed te weten want zo kan ik dus makkelijker de rondjes inschatten. Het brood is inmiddels klaar en gestort. Lekker!

gegevens:

* 9 km
* -3 graden

februari 210 km – 2018 totaal 334 km

24.02.2018 – veluwe – 14 km

Gisteren hebben we een fijn rondje gelopen en vandaag gaan we weer op pad. Misschien neem ik vandaag wel de kortere ronde. Eerst maar eens kijken hoe het allemaal gaat. Ik wil wel weer een wegrondje doen omdat met dit mooie heldere weer dat erg lekker lopen is. Ik neem aan dat het op zaterdag ook wel lekker rustig is. Eerst even door het bos en daarna weer richting de kwekerij. Als ik op de weg kom, sla ik weer linksaf. Ik ga bij de kruising even naar het bordje kijken en dan ineens zie ik een ijsvogeltje wegvliegen. Dan heb ik het vorige week dus toch goed gehoord! Ik meende toen een ijsvogeltje te horen maar zag natuurlijk niks. Nu vliegt het ijsvogeltje zonder geluid weg van de tak waar ik te dichtbij kwam blijkbaar. Wat een mooie vondst.

We hobbelen weer door. Het is heel rustig op de weg en woefje loopt lekker los. Ga ik straks de korte route terug of loop ik de langere? Ik nam al een kortere route door het bos zodat de route niet heel lang zou worden als ik gewoon door blijf lopen. Eerst maar eens rechtsaf naar het Veluwemeer dan. Woefje neemt een slokje maar mag maar een heel kort moment in het water. Veel te koud anders!

klik voor groot

Ik keer snel weer om en hobbel terug naar de weg. Even de koude wind vanaf opzij. Als ik eens goed naar woefje kijk, zie ik ineens dat ze ijspegeltjes onder haar buikje heeft. Het water dat daar hing na de badderpartij is meteen bevroren! Ik loop eerst door zodat we uit de wind zijn. Dan schrob ik haar hele buikje droog en warm en loop snel verder. Moet ik S. bellen en vragen haar op te halen? Ze lijkt helemaal tevreden en blij dus ik loop eerst maar eens een stukje door dan. Even verderop voel ik met mijn blote handen aan haar buik. Hoewel er ijs hangt aan de puntjes van haar haren, is haar hele buik gewoon lekker warm en rond de borst met haar hart ook. Ik neem aan dat we dus gewoon door kunnen lopen en dat doen we ook. Ik stop eigenlijk niet meer maar hobbel gewoon rustig door. Langs het tuincentrum en daarna weer langs de kavel met het huis in aanbouw. Ik ga kijken hoe ver ze zijn en ben weer verrast door de ligging op het grondstuk. Het is bovendien ook nog eens hartstikke schaduwrijk op deze manier. Nee, echt niks aan gemist dat is duidelijk.

Ik hobbel door de weilanden en wofje heeft het prima naar haar zin geloof ik. Even heeft ze het aan de stok met 2 honden maar op mijn enorme brul, druipen de twee snel af. Ik praat even kort met hun baasje en daarna gaan we weer verder.

klik voor groot

Ik loop het laatste stukje nog even door het bos. Inmiddels schijnt de zon volop en ik kijk om me heen naar de zonligging van de omliggende huizen. Dat valt me enorm tegen. De meeste huizen zijn donker nu ondanks het mooie weer. Als de hekken openzwaaien van ons huis stroomt het zonlicht me al tegemoet. Het huis baadt in het zonlicht en je wordt er meteen vrolijk en blij van. Ja, mooie plek.

gegevens:

* 14 km
* -3 graden

februari 201 km – 2018 totaal 325 km

23.02.2018 – veluwe – 15 km

Gisteren kon ik helaas niet meer lopen omdat de hele dag bomen geplant werden in de tuin. Daarvoor was ik ook constant buiten om te kijken waar welke boom moest komen, of het goed ging met de machinerie in de tuin etc. Aan het einde van de middag moest ik nog vegen en zand verdelen en toen was het inmiddels laat en was ik erg moe. Maar vandaag ga ik lekker lopen en past S. op de monteurs die de nieuwe CV ketel komen installeren. Zo maken we iedere keer toch weer een stapje vooruit.

Het weer is goed maar er staat veel meer wind dan ik dacht. Een koude NO wind en ik bof met de richting want omdat ik tegen de klok in loop, heb ik een heel stuk wind mee. Volgende keer dus goed op letten op deze route want met wind tegen over het open stuk langs het water is geen lolletje denk ik.

Ik ga echter eerst door het bos omdat dat leuk is voor woefje. Daarna steek ik de Harderwijkerweg over en loop richting de kwekerij over een doodlopend weggetje. Dat is echt prettig om te lopen. Ik kijk stiekem even wat ik nog meer aan moois zie staan daar. Er moeten nog meer bomen komen dus dat komt nog wel. Daarna loop ik over de weg en geniet van de omgeving. Er komt ergens een kloterig hondje van een erf rennen naar woef toe. Bijna ligt het ding onder een tractor die voorbij komt rijden. Stom beest.

We hobbelen verder en ik sla af richting het Veluwemeer. Daar gaat wafje even badderen en ik ga even plassen. Ik moet enorm nodig en dat plekje bij het water is daar prima voor.

klik voor groot

Na de badderpartij gaan we gauw verder omdat woefje anders te koud wordt. Ik merk ineens dat er wel een koude wind staat vanaf het NO. Die richting maken we niet vaak mee en ik ben blij dat ik tegen de klok in loop zodat het het grootste stuk wind mee heb. Rustig hobbelen we verder. In de weilanden zitten enorm veel ganzen. Leuk om te zien!

klik voor groot

Ik loop langs het kleine tuincentrum waar we straks even een bak mos moeten ophalen die ik besteld had. Daarmee vullen we de ruif die we aan de kennels gehangen hebben. Dat staat vast heel erg leuk.

Ik steek de weg weer over en kijk naar het huis in aanbouw op de kavel waar we ooit naar keken. Wat een rare plek voor het huis zelf zo vlak aan de weg! Het is een stuk grond van ruim 4.000 m2 maar dan nog staat het huis totaal verkeerd op de grond. Daar hebben we echt niks aan gemist duidelijk.

Ik hobbel door, loop weer door de weilanden en loop daarna langs het lege weiland waar de Hulst struiken hebben gestaan. Toch jammer en heel leeg. Het laatste stukje lopen we door het bos en na bijna 15 km staan we weer voor de deur. De CV ketel is geinstalleerd dus dat is fijn. Op naar de volgende klussen in en rond het huis!

gegevens:

* 15 km
* -2 graden

februari 187 km – 2018 totaal 311 km

21.02.2018 – veluwe – 11,5 km

Gisteren hebben we een mooi rondje gelopen richting het Veluwemeer. Vandaag is het koud maar stralend weer en wil ik eigenlijk wel weer die kant op omdat ik dan lekker in het open deel kan lopen en ook even on road. Daar heb ik wel zin in en ik trek zelfs speciaal weg schoenen aan. Ik kijk in de kast en kies voor de Vanquish. Die droeg ik nog niet zoveel en ik zie zelfs niets staan in mijn overzichtje qua kilometers. Dat kan helemaal niet want mijn footpod zit er zelfs op. Even nakijken dus. Ik ben benieuwd hoe dat loopt maar ik denk dat ze niet geschikt zijn voor het bos met de ijs stukjes. Ik moet dus echt op de we blijven maar dat is best.

Omdat het koud is, trek ik een hoofdband aan. Zou dat genoeg zijn zo? Warm shirt, giletje, handschoenen en hoofdband. Al snel zijn woefje en ik op pad. Eerst even door het bos aan de overkant en dan via het breedste pad richting de doodlopende weg waar de kwekerij ook aan ligt waar we gisteren een boom uitzochten. Daar kan ik prima lopen met woef en het is er erg mooi.

klik voor groot

In het bos trek ik de hoofdband al af. Veel te warm. Omdat er geen wind staat, voelt het totaal niet koud aan. We hobbelen rustig door en op weg naar de kwekerij kom ik de eigenaar tegen. Hij stopt de auto en we kletsen wat over de omgeving, het weer en de bomen die morgen gaan komen. Grappig dat ik hem nou net tegen kom. Gisteren miste ik hem net toen ik notabene wel op weg was naar hem toe en moest hij weer terug keren om mij te ontmoeten bij de bomen. Wel een gezellig kletsje weer zo onderweg.

We hobbelen weer verder en ik loop om de kwekerij heen en sla weer linksaf. Rustig hobbelen we door en woef is het grootste deel van de route lekker los bij me. Het is echt een mooie dag en ik kan heel ver kijken. Ik ga weer even naar het Veluwemeer en geniet van de zwanen en de ganzen op het water. Woefje neemt een slokje en baddert even in het water. Malle hond. Het lijkt me vrij koud maar ze vindt het duidelijk heerlijk. Ik sta te genieten van de stilte.

Even later gaan we weer verder en deze keer loop ik direct via de Bredeweg weer terug naar de Brandsweg. Gisteren maakten we nog een extra lus maar vandaag vind ik het wel genoeg zo. Ik moet nog meer doen en zo wissel ik de afstanden ook een beetje af. Het laatste stukje loop ik nog even door het bos en na ruim 11 km staan we weer voor de deur. Mooie ronde, op naar de volgende.

klik voor groot


gegevens:

* 11,5 km
* -2 graden

februari 172 km – 2018 totaal 296 km

20.02.2018 – veluwe – 14,5 km

Gisteren en eergisteren heb ik niet gelopen omdat ik met de fiets op pad was. Zondag maakten S. en ik een leuk en kort rondje (31 km) hier in de buurt en gisteren ben ik vanaf de handkliniek in Amersfoort terug gefietst (45 km). Dat was leuk om te doe maar daarna heb ik eerst met woef gewandeld en daarna had ik geen zin meer. Maar vandaag heb ik geen excuus en dus gaan we op pad. Ik wil aanvankelijk richting de Zandenplas maar omdat ik met de kwekerij heb afgesproken dat ik even kom aanwijzen welke boom we nou wilden hebben, besluit ik daar dan maar heen te lopen met woefje. Ik weet dat het rondje 7 km is als ik meteen weer terug ga en dat kan ik door het bos verlengen. Vorige week fietste ik er namelijk heen en toen ontdekte ik het rondje via Onder de Bos. Zo gezegd zo gedaan en al snel zijn woef en ik op pad. Eerst even door het bos aan de overkant en daarna over de weg richting de kwekerij. Ze kan eigenlijk het hele stuk los lopen alleen bij het oversteken doe ik haar even aan de riem. Op de kwekerij verlies ik weer veel tijd omdat de man eeuwen lang blijft kletsen. Gelukkig ben ik heel traag gestart en ben ik warm gekleed dus ik word niet echt koud. Woefje vindt alles leuk en helpt met uitzoeken.

klik voor groot

Na een poosje zijn we weer op weg. Ik loop rechtdoor want ik weet nu van mijn fietsrondje dat ik straks weer gewoon op de (rustige) weg ga uitkomen. Maar ik besluit linksaf te slaan richting het water in plaats van rechtsaf weer terug naar het bos. Ik draag de Bondi vandaag dus ik kan ook prima over de weg lopen en ik vind dit erg leuk. Hoewel het net helemaal leek op te klaren, trekt het nu toch weer wat dicht maar er is geen wind en de temperatuur is prima. Er wordt een hele koude periode aangekondigd maar ik hoop echt dat dit niet klopt want het legt ons lam qua tuin en hoe het met het zwembad moet, weet ik ook niet. Wat een vervelende eerste winter periode in het nieuwe huis!

Ik geniet van ons rondje en kijk naar de koeienstallen. Dat hadden we toch echt niet op onze vorige rondjes. Toen hadden we wel leuke Hooglander kalfjes natuurlijk! Ook zie ik volop vogels en ganzen in het veld.

klik voor groot

Ik loop nu een stukje op een nieuwe route maar sla aan het einde van de weg linksaf. Hier ken ik het weer natuurlijk en al snel loop ik weer langs de afslag naar huis en rechtsaf richting het verborgen plekje bij het water. Daar ga ik even heen met woef zodat ze kan drinken. Het is prachtig hier en ik kijk naar de Zilverreigers en de ganzen. Ook het geluid dat daar te horen is, is bijzonder met al die vogels. Woef gaat even badderen en een slokje drinken

klik voor groot

We hobbelen weer terug en lopen een stukje door. Ik loop nu weer op bekend terrein maar het is nog best een eindje terug naar huis. De weg voert me nu weer richting het kleine tuincentrum aan het einde van de weg. Daar ga ik even vragen of ze mos hebben. Ik heb dat nodig om de ruif te bedekken waar ik viooltjes in wil planten. Inmiddels hangen die klaar om gevuld te worden dus dat staat leuk als het gebeurd is. Morgen heeft hij misschien een bak mos voor me. Ook weer van mijn klusjes lijst af!

Ik steek de weg over en zie dat er gebouwd wordt op de kavel waar wij ook naar gekeken hebben voordat we ons huidige huis kochten. Ik ben erg benieuwd of die mensen nu de 2 kavels allebei gekocht hebben en wat er gaat komen. Vast iets groots. We lopen door en lopen even later tussen de weilanden. Ik begin toch al aardig wat weggetjes te kennen zo!

Niet veel later lopen we over het bekende weggetje door het weiland achter de molen.

klik voor groot

De molen draait langzaam en dat is een leuk gezicht. We zijn daar in augustus 2017 vandaan gevlogen met de luchtballon. Ik loop nu recht op het veldje af waar de prachtige Hulst bomen stonden. Er staat nu een container en alles ligt plat en is weg. Nou ja, er staan er natuurlijk 4 bij ons voor de deur die nog geplant moeten worden. Op het veldje komen straks koeien. Dat zal ook wel een leuk gezicht zijn.

Ik ben nu bijna thuis en inmiddels vind ik dat niet zo erg want door de klusjes onderweg duurde het allemaal eeuwen natuurlijk. Woef is vrolijk en fit en rent nog even wat heen en weer. Ze is duidelijk totaal niet vermoeid. Vlakbij huis maak ik nog een kiekje van het gedicht over de zandverstuiving. Ik weet eigenlijk niet waarom dat daar staat.

klik voor groot

Na ruim 14,5 km staan we weer voor de deur. Op naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 14,5 km
* 2 graden

februari 161 km – 2018 totaal 285 km

17.02.2018 – veluwe – 11 km

Gisteren heb ik nog een 12 km rondje gelopen voordat de zonnepanelen werden gelegd. Dat was een fijn rondje en daarna was het een beetje druk met de monteurs en de dingen die we daarna hebben gedaan. Gelukkig ging de installatie van de zonnepanelen prima en was het in 3 uur gedaan. Dat viel dus reuze mee. Vandaag ga ik weer op pad voor het eerste rondje. Ik neem dezelfde route als gisteren maar loop een lusje minder in het bos aan de overkant. Het is wederom een prachtige ochtend en het belooft ook weer een mooie dag te worden.

klik voor groot

Als ik in het bos richting de rotonde loop, is woefje ineens een stukje achter me. Als ik ga kijken wat ze aan het doen is, zie ik dat ze iets staat te eten. Ik race op haar af en gebaar en roep dat ze los moet laten. Ze laat weliswaar meteen los maar ik weet zeker dat ze ook iets heeft opgegeten. Ik baal als een stekker. Ligt er iets engs? Vergif? Ik ga zoeken wat ze aan het eten was en zie iets waarvan ik denk dat een andere hond het heeft uitgespuugd. Dat doet ze eigenlijk nooit en ik baal nog meer. Wat is het nou? Ik twijfel of ik iets mee moet nemen in een zakje (dat ik niet heb) voor het geval dat ze echt ziek wordt ervan. Grrrr ik ben echt boos. Op mezelf natuurlijk vooral want ik heb het niet gezien wat ze precies deed. Ik besluit maar gewoon door te lopen en er het beste van te hopen.

Ik loop naar de rotonde, steek over en sla weer rechtsaf. Deze keer geen zwarte specht die roept maar het bos is rustig en vredig.Ik hobbel met woefje over het fietspad en maak een foto bij de heide bij de kruising waar ik rechtsaf sla.

klik voor groot

Ik ga zelfs halverwege het fietspaf even op het bankje zitten. Gewoon even kijken en luisteren. Er is geen kip maar achter me hoor ik geritsel van dieren. Een poosje geleden rende er een ree over toen ik aan kwam lopen. Dat was ook leuk.

klik voor groot

Ik blijf maar even zitten want het is best fris zo tijdens het stilzitten. Ik ga maar weer gauw verder en klauter aan het einde nog even de zandverstuiving op om te kijken en een foto te maken. Daar staan twee mountain bikers. Ik maak een praatje en eentje vertelde dat hij gevallen was bij Nunspeet op het ijs. Dat snap ik wel want het is her en der nog steeds heel glad in het bos. Gelukkig is het fietspad verder prima beloopbaar.

klik voor groot

Na 11 km staan we weer voor de deur. Op naar de volgende ronde maar weer. Morgen gaan we een stukje fietsen

gegevens:

* 11 km
* 1 graden

februari 146 km – 2018 totaal 270 km

16.02.2018 – veluwe – 12 km

Vanmiddag komen de zonnepanelen, gisteren waren we druk met Hulstbomen die inmiddels op de oprit staan te wachten om geplant te worden. Maar ik ga gauw nog even op pad met woefje voor een rondje voordat de monteurs komen. Moet kunnen! Ik neem de route door het bos aan de overkant en loop na het spoor linksaf richting de rotonde bij Nunspeet. Deze keer kom ik niet op het cross terrein dus dat is prettig. Ik loop rustig door en al snel ben ik alweer bij de rotonde waar ik over ga steken en rechtsaf sla weer terug naar de andere kant.

klik voor groot

Ik hoor een zwarte specht en dat is leuk. Ze maken een heel ander geluid dan een grote bonte specht en als je het eenmaal gehoord hebt, dan herken je het overal. Ik heb wel iets zien vliegen maar niet echt goed genoeg om hem te kunnen onderscheiden. Volgende keer beter maar ik weet nu dat ze er echt zitten. Het is stil in het bos en erg mooi. Je merkt dat het bos langzaam wakker wordt als het ware en dat is leuk, zeker met dit mooie weer. Ik loop op het fietspad terug zodat ik een beetje afwisseling heb tussen offroad en onroad. Dan is het iets minder zwaar en is een 12 km rondje ook gewoon nog leuk te doen. Woefje kan gemakkelijk op de rand lopen als ze dat wil maar even verhard lopen is voor haar nageltjes ook wel fijn.

Na 12 km sta ik weer voor de deur. Het is prachtig weer dus we boffen enorm qua keuze voor de installatie dag voor de zonnepanelen. Ik hoop maar dat het makkelijk en zonder gedoe gaat. De Hulst staan komende week dus nog voor de deur en gaan er volgende week in. Dan hebben we weer een stapje gemaakt.

klik voor groot

gegevens:

* 12 km
* -1 graden

februari 134 km – 2018 totaal 259 km