Maandelijks archief: november 2014

29.11.2014 – hitland – 27 km

**29.11.2014 – hitland – 27 km**

Vandaag eindelijk weer gelopen na 5 volle dagen niet gelopen te hebben. Maandag ging het achteruit met woef, dinsdag was ik weer in Terneuzen bij de dierenarts en woensdag was ze doodziek. Donderdag knapte ze wel op en dacht ik even een kort rondje te kunnen gaan doen maar toen ik al bij de start was en op het punt stond om te vertrekken zag ik op de webcam dat woef heel raar aan het doen was met die bal op haar poot. Ik ben dus toen gauw naar huis teruggegaan en het bleek dat ik haar toch nog niet alleen kon laten. Niets aan te doen. Maar vandaag was er iemand thuis en kon ik eindelijk weer eens op pad. Veel later dan gepland maar uiteindelijk toch nog gelukt.

Omdat woef totaal uit haar dakje ging toen ik beneden kwam in mijn renkleding en ze zo goed opgeknapt is en koortsvrij, besloot ik dat ze de warming up mee mocht wandelen en een kilometer mee mocht hobbelen voordat ze weer naar huis zou gaan. Ze is immers niet alleen erg ziek geweest, maar ook de (naar alle waarschijnlijkheid) ontsteking die de enorme bal veroorzaakt op haar pootje zit er ook nog. Dat is tamelijk zorgwekkend, want het is nog steeds een groot ding waar ze weliswaar (vreemd genoeg) geen last van lijkt te hebben maar wat ook niet weg wil gaan ondanks de antibiotica.

klik voor groot

Na mijn warming up en piepkleine rondje met woef ging ik dan echt van start. Heel langzaam. Het ging voor geen meter. Ik was van plan om een 30 kilometer te lopen dus de snelheid was ook prima zo langzaam maar toch… Ik kon alleen maar aan woef denken. Hoe we dit nu moeten oplossen, wat het beloop tot nu toe is geweest etc. Het is gewoon bizar en we snappen het niet. Heel vervelend. Hoewel het niet belangrijk is en alles kan worden omgegooid, zouden we eigenlijk over 3 weken naar Schotland vertrekken. Nu kan er heel veel gebeuren in drie weken, maar ook ten kwade zoals we vorige week zagen.

Na 8 kilometer wilde ik eigenlijk al naar huis. Grappig dat je je ook moet ‘concentreren’ op lopen, of dat een vol hoofd in ieder geval niet meewerkt om lekker te lopen. Maar al zigzaggend door het natuurgebied tikten de kilometers toch rustig door. Het lopen ging op zich wel maar ik genoot er niet zo van. Er stond een koude oosten wind, maar we met een prachtige zon. Mijn net weer opgeduikelde peperdure Falke jasje deed prima diensten want ik had het zelfs warm. Ik had een korte mouwen thermohemd aan en daaroverheen dat jasje/shirtje. Het is een soort jasje maar dan met zachte mouwen. Ik had het onlangs weer eens op de site gezien en vond het prachtig. Groot was dus mijn verbazing toen ik op zoek was naar mijn wintertight en dit geweldige ding uit de kast haalde. Ik schaam me ervoor, maar ik was het dus simpelweg vergeten!

Rustig hobbelde ik voort, maakte wat foto’s en dacht na. Het enige productieve was een idee over de voortuin die zo ontzettend verpest is doordat de haag eruit is gerukt door de gemeente. Ik had gisteren al een plan gemaakt en zelfs al iemand de opdracht gegeven, maar nu heb ik nog een beter plan. Dus dat komt allemaal wel goed en als het even meezit, dan ziet de tuin er over 2 weken alweer heel anders uit. Misschien is waf dan ook weer een stuk beter en ziet de hele wereld er anders uit! Ik hoop het echt.

De operatie van nu bijna 3 weken geleden was een peulenschil, en eigenlijk achter de rug voordat ik er erg in had ook qua herstel. Maar dit kwam er mooi achteraan en daar zijn we nog niet mee klaar helaas.

Na 18 km wist ik al dat er wel een 25 of meer in zou zitten qua afstanden en route. Dat bleek te kloppen, net iets meer dan 27 km stond er op de teller toen ik er echt genoeg van had. Dat was op zich een redelijke afstand voor vandaag dus vooruit maar. Het lopen op zich ging wel makkelijk alleen het hoofd wilde niet zo.

Op naar de volgende run

klik voor groot


Gegevens:

* 27 km
* temp 4

nov 249 km – 2014 totaal 2.818 km

23.11.2014 – hitland – 33 km

**23.11.2014 – hitland – 33 km**

Vandaag dan maar weer een poging voor een langere ronde. Vorige week liep ik 31 km. Ik had als plan een rondje van 30+ te lopen, zo rond de 35 als het zou lukken. Het was weer prima weer, en eigenlijk idioot warm. Ik vertrok dus gelukkig met korte mouwen en dat was maar goed ook. Voor de training de zware Salomon rugzak mee want dat gewicht moet natuurlijk ook langzaam omhoog. Dat viel me nog niet eens mee eigenlijk maar uiteindelijk wende ik er wel weer aan.

Eerst maar eens de ronde buitenom over de dijk. Met een lusje door het natuurgebied had ik er zo al snel de eerste 12 km op zitten. Ik was wel moe, voelde me zwaar en loom. Ik was verrast dat ik uiteindelijk toch na de tweede ronde over de dijk alweer tot een 23 km gekomen was. Ik zette mezelf ertoe aan om dan even nog door te steken naar de dijk en dan nog een paar lusjes te lopen. Dan zou ik toch warempel inderdaad rond de 35 uit gaan komen. Het werden er uiteindelijk 33 en dat was ook genoeg. Ik liep gewoon niet zo lekker (als vorige week). Te vermoeid denk ik en dan is het ook zo wel goed. Ik was na het lopen dus totaal niet moe, het voelde tijdens het lopen gewoon niet zo fijn allemaal.

Dat wordt vast beter na komende week dus ik heb goede hoop. In ieder geval zitten deze kilometers er maar weer op.

Gegevens:

* 33 km
* temp 15
* HF gemiddeld 135 (max 141)

nov 222 km – 2014 totaal 2.791 km

22.11.2014 – ijsseldijk – 10 km

**22.11.2014 – ijsseldijk – 10 km**

Vandaag wilde ik een rondje van 15 km ongeveer lopen. Het was heerlijk weer dus ik had er zin in. Wafje loopt natuurlijk nog steeds niet mee. Maar eigenlijk liep mijn hoofd om en was ik moe. Moe van alles rond de hond, rond de tuin met de gemeente etc. Terwijl ik aan het lopen was, bedacht ik dat ik helemaal geen tijd had eigenlijk en gingen mijn gedachten ook nog eens malen en dacht ik aan alles wat ik nog ‘moest’ doen. Daar was ook een echt ‘moeten’ bij, want we hadden nog een afspraak ook. Hoewel het lopen aardig ging qua tempo en gevoel, besloot ik het toch af te breken en na 10 km stond ik weer bij de auto. Dan maar even niet, want ik wil ook geen blessure.

Gegevens:

* 10 km
* temp 10

nov 189 km – 2014 totaal 2.758 km

19.11.2014 – hitland – 16 km

**19.11.2014 – hitland – 16 km**

Gisteren kwam het er niet van om te gaan lopen door waf en alles wat hier om het huis gebeurde. Toen er eenmaal gelegenheid was, had ik enorme maagpijn waardoor ik niet meer op pad ben gegaan. Vandaag dus maar een lekker rondje lopen en ik durfde waf wel alleen te laten inmiddels. Ik kon immers ook af en toe kijken via de doggycam, zodat ik een beetje een idee had wat ze aan het doen was. Ik had voor de zekerheid haar judo pakje aangetrokken ter bescherming van de wond. Maar ze lag vooral te slapen

Luiaard.. en ik maar lopen! Ik koos voor het rondje buitenom over de dijk. Dat is minder makkelijk/leuk met woef dus dan nu maar zo gelopen weer. Eerst even door het gebied, daarna over de dijk. Het is lastig als je eigenlijk elke keer een 20 km wilt lopen en dat toch even niet lukt vanwege tijdgebrek, maar het rondje was natuurlijk een ommetje en het liep allemaal lekker. Ik fantaseerde onderweg over Schotland, en over onze avonturen. Ik kan daar heel heldere gedachten bij oproepen en dat is leuk. Als het nou allemaal nog even goed gaat/komt met woef, zou het helemaal leuk zijn.

Maar voordat ik er erg in had had ik het rondje alweer gelopen en liep ik door het natuur gebied terug. Nog even een slingertje voor wat kilometers, maar de 20 zou ik niet gaan halen vandaag, want ik wilde terug en het werd donker en dan ga je daar dus niet lopen. Maar niet getreurd, het weekend is er ook nog en die kilometers lopen niet weg. Er zijn er altijd genoeg van!

Grappig genoeg kwam ik de vrouw van een stel tegen dat ik wel eens zie hardlopen. Geen idee wat ze precies doen. Een kort rondje, elke keer hetzelfde en dan hard. Ik zie vertrokken gezichten en hoor gehijg. Wat een lol, maar in de tijd dat ik ze zie lopen gaan ze ook niet vooruit volgens mij, ze doen gewoon elke dag hetzelfde en dat kost nog steeds moeite zo te zien en te horen. Leuke hobby. Nou zo liep ik dus niet, ik had nog uren door kunnen lopen. Maar zoals ik al zei, komend weekend dan maar weer een 30 plusser weglopen.

Op naar de volgende run dan maar weer. Morgen eerst een lange dag. Woef wegbrengen naar mijn zus en dan dag 1 van het tweede cursusblok. Leerzaam en leuk!

Gegevens:

* 16 km
* temp 9

nov 179 km – 2014 totaal 2.748 km

16.11.2014 – ijsseldijk – 10 km

**16.11.2014 – ijsseldijk – 10 km**

Vandaag nog net voordat het donker zou worden een kort rondje gedaan. Weer zonder wafje natuurlijk en S. past thuis lief op haar zodat ze niet aan de wond kan likken of krabben. Ik kan dus met een gerust hart weg maar moet wel een beetje opschieten vanwege de schemering. Het is slecht weer met regen en mist, dus trek ik maar mijn gele Falke dingetje aan om op te vallen.

Ik wil niet door Hitland lopen, dus kies ik voor een rondje over de dijk en op de terugweg over de verlichte weg. Dat zou net moeten lukken qua tijd. Ik heb net gegeten maar het gaat behoorlijk goed eigenlijk en onder stoppen loop ik het hele stuk en geniet ik van het buiten zijn. Ik zit momenteel zoveel binnen dat dit echt wel even lekker is zo! Dat ik gisteren 31 km gelopen heb, voel ik dus werkelijk totaal niet en ik heb ook geen enkele aandrang om ergens een RWR stukje in te lassen of iets dergelijks. Dit trainen op MAF doet dus echt wel iets.

Na ruim 10 km ben ik terug bij de auto. Een beetje nat maar voldaan. Heerlijk! Volgens mij kan ik dus die afstanden wel gewoon opvoeren, maar alleen ontbreekt het nu even aan tijd helaas door het gedoe met woeffie. Komt tijd komt raad, tot nu toe gaat het prima. Blij dat gisteren de 31 gewoon makkelijk ging weer. Ik probeer komend weekend gewoon weer ongeveer deze afstand te lopen of iets verder. Ook de bepakking wordt wat zwaarder dan. Die 120 km gaat gewoon een makkie worden en eerst hebben we nog de 60 eind februari.

Gegevens:

* 10 km
* temp 8

nov 163 km – 2014 totaal 2.732 km

15.11.2014 – hitland – 31 km

**15.11.2014 – hitland – 31 km**

Vandaag een rondje zonder woeffie. Hoewel de wond keurig geneest voor zover het zich nu laat aanzien en ze ook vief, kwiek en vrolijk is, is er een enorme zorg bijgekomen waar ik de hele ochtend mee in de weer ben geweest. Ze heeft ineens een grote bal bij haar linker achterpootje. Of het nu een hematoom is, is een beetje onduidelijk. Aanvankelijk leek het de dierenarts sterk, maar na overleg heb ik zelf geaspireerd en kon ik op een plek toch wat bloed optrekken. Ik hoop en bid dan maar dat het een hematoom is, en niet ineens als totale verrassing een nieuwe snelgroeiende MCT. Dat zou heel erg zijn. Alle leuke voorbereidingen voor onze avonturen staan dus even on hold want ik ben een beetje ‘lam’.

Maar goed, ruim na 12 uur hadden we alles gedaan en overlegd en was het besluit om even af te wachten hoe het zich verder ontwikkelt, omdat ze er vreemd genoeg totaal geen last van lijkt te hebben. Het zit dus niet in het gewricht.

Omdat ik al de hele ochtend klaar was voor een run en S. zo lief was om even op te passen, ben ik dus maar alsnog op pad gegaan. Even de knop om en proberen me geen zorgen te maken over alles wat er nu allemaal speelt. Het was al de hele dag klote weer met regen dus ik vertrok met mijn jackje aan…..

Maar na een kilometer had ik daar al genoeg van en liep ik weer terug naar de auto om de jas uit te doen. Daarna gauw weer verder.

klik voor groot

Het ging eigenlijk heel voorspoedig en de eerste 20 km had ik gewoon droog weer. Daarna scheurde de hemel open en kreeg ik een zeer verfrissende douche. Dat gaf niet, maar het was best koud en nat. Ik zag op de IJssel veel politieboten, waarschijnlijk vanaf Gouda vanwege de intocht van Sinterklaas. Verder niets gezien trouwens. Het was onderweg alleen een beetje rekenen hoe ik zou moeten lopen voor deze afstand. De bedoeling was tweemaal met het pontje over de IJssel, maar door alle gedoe in de ochtend miste ik alle tijden van het klein pontje en toen besloot ik maar aan mijn eigen kant van de IJssel te blijven. Af en toe stuurde ik een sms naar huis om wafje haar pillen te geven. Maar zij werd duidelijk prima verzorgd.

Zonder enig probleem klokte ik af op 31 km en was tevreden. Ik had nog wel even door kunnen tuffen op mijn mooie lage hartslagje van maximaal 138.

Op naar de volgende run en vooral op naar herstel van wafje!

Gegevens:

* 31 km
* temp 9
* HF max 138

nov 153 km – 2014 totaal 2.722 km

13.11.2014 – hitland – 15 km

**13.11.2014 – hitland – 15 km**

Vandaag het eerste rondje zonder woef. Ze is aan het opknappen van de operatie van eergisteren en dat lukt vrij aardig geloof ik. Gisteren een beetje zielig hoopje nog maar vandaag eigenlijk fit en vrolijk. Toen ik met mijn renkleding beneden kwam, wilde ze wel mee natuurlijk! Ik had net een hemd voor haar gekocht op de markt om te voorkomen dat er ergens aan de wond zou komen maar toen ik thuis kwam, bleek dat veel te heet. Arme waf. Ze had ook een sokje om haar linker achterpootje om te voorkomen dat ze eventueel zou krabben want da is helemaal niet de bedoeling natuurlijk!

Omdat ik geen woeffie had, kon ik deze keer simpelweg over de dijk hobbelen buitenlangs. Dat deed ik ook wel eens met de hond, maar het blijft druk daar en zo in mijn eentje loopt het wel lekker eigenlijk.

Omdat ik niet al te lang weg wilde blijven zo deze eerste keer, heb ik het maar bij 15 km gehouden. Volgens mij had ik wel tot 40 km door kunnen lopen, maar het was ook geweldig weer met prima temperatuur en weinig wind. Echt even kunnen uitwaaien dus!

Gegevens:

* 15 km
* temp 13

nov 122 km – 2014 totaal 2.691 km

11.11.2014 – terneuzen – 11 km

**11.11.2014 – terneuzen – 11 km**

Vandaag is de dag van de operatie dan aangebroken. Omdat ik niet in de wachtkamer wil gaan zitten wachten en het bovendien schitterend weer is, besluit ik een stukje te gaan hardlopen. Vast leuk om een nieuwe omgeving te zien. Ik heb geen route gemaakt maar had wel van te voren even gekeken waar ik eventueel heen zou kunnen. Daarom koos ik voor een stukje boulevard langs het water en een stukje terug door de polder. Van alles wat en niet al te ver qua actieradius want ik zou ook gemakkelijk weer terug moeten kunnen naar de praktijk natuurlijk.

klik voor groot

Als ik zeker weet dat alles goed is en de operatie gaat beginnen, ga ik terug naar de auto om me om te kleden en op pad te gaan. Horloges aan en lopen maar. Al snel ben ik bij de boulevard. Het is echt schitterend weer en eigenlijk geniet ik wel van het buiten zijn. Het is wel gek zonder woeffie maar zo is het ook goed. Ik kijk naar mijn HF en ben tevreden. Niet eens verhoogd, dus niet zo gespannen kennelijk. Alleen merk ik wel dat het onrustig loopt omdat ik de weg niet ken en ik ook niet precies weet hoeveel tijd ik voor welk stukje nodig zal hebben en of mijn inschatting van de route een beetje klopt qua afstand. Maar vooruit maar, omkeren via dezelfde weg zou ook altijd nog kunnen in geval van nood. Langs het water is het echt genieten. Veel vogels op het lage water en enorme schepen die langs varen.

klik voor groot


Als ik alweer op de terugweg ben, gaat de telefoon. Ik schrik me wild want ik heb voor de zekerheid het volume op z’n hardst gezet. Nou dat hoor je dus echt wel inderdaad. De operatie is goed gegaan, ze slaapt nog maar na een half uurtje kan ik komen voor de bespreking. Dat komt goed uit, want ik ben niet zo ver van de praktijk. Ik kan me dus nog rustig even omkleden en nog even uitwasemen. Omdat ik zo lekker loop, loop ik natuurlijk voorbij de kinderboerderij waar ik af had moeten slaan en sta ineens bij een watertje waarvan ik zeker weet dat het niet goed is. Wel handig anders was ik door blijven lopen waarschijnlijk.

Ik kijk op de kaart en zie waar ik heen moet. Ik maak de kilometer nog even af en begin met de cool down. Die is een beetje kort naar mijn zin maar ik heb geen zin om nog meer rondjes te blijven lopen rond de praktijk. Klaar en ik ga me omkleden. Ik ben erg benieuwd naar mijn lieve woef. Ik hoop zo dat ze weer snel mee kan. De komende weken zal ik dus even alleen moeten blijven lopen! Als de uitslag nou ook nog een beetje OK is, dan ben ik helemaal blij! Afwachten maar.

klik voor groot

Gegevens:

* 11 km
* temp 16

nov 107 km – 2014 totaal 2.676 km

wild camping – 1

wild camping – 1

Ik heb het hier en daar al even genoemd de afgelopen weken, maar inmiddels ben ik toch alweer een heel stuk verder met alle plannen voor wild camping. Aanvankelijk was mijn plan om de Borders Abbey Way op deze manier te doen, maar misschien is het wel wat ambitieus om meteen 120 km te gaan doen op deze manier. Ik zou immers voor 3 nachten spullen mee moten nemen en een grote afstand met zware rugzak moeten afleggen. Dat komt dus wel een keer, maar in mei 2015 dus nog niet. Inmiddels is die trip helemaal geregeld en kan alles van start gaan in mei 2015!

Maar dat wild camping blijft natuurlijk gewoon een wens. Al langer en aangezien ik ook steeds ouder word (en woef ook), heb ik maar besloten om de plannen door te zetten. Misschien is het wel helemaal niks en dan zit ik straks met een heleboel spullen. Maar ik ga het toch proberen en daarvoor ben ik al weken aan het zoeken, aan het lezen en aan het dubben. Want UL packing is niet echt gemakkelijk. Dat betekent dus veel lezen en ervaringen van anderen beoordelen en meenemen in een besluit.

Een paar weken geleden waren we al eens een halve dag bij Bever en hebben we van alles in een rugzak gepropt en gekeken hoe dat liep. Het was wel te doen, maar ik was nog niet helemaal overtuigd van de maat van de rugzak. Ik heb immers niet alleen mijn eigen spullen om mee te nemen, maar ook de spullen van woef. Ook al heeft zij haar eigen rugzak, ik zal toch in geval van nood de meeste dingen mee moeten kunnen sjouwen. Ik ga er overigens nu even gemakshalve van uit dat onze plannen gewoon doorgang kunnen vinden en dat de uitslagen na de operatie van morgen gewoon goed zullen zijn.

Inmiddels ben ik wel al een hele stap verder. De tent is er!

Het is een 950 gram wegende Nordisk Telemark 2 geworden. Die 2 slaat op ’2 persoons’. Dat betekent dus voor woef en mij en een tasje kan er ook nog net bij. De eenpersoons was echt veel te klein, dan zou woef buiten moeten slapen. De eerste 100 gram extra is dus al binnen met de keuze voor een 2 persoons tent. Ik ben nog niet toe aan een tarp wat natuurlijk veel lichter is, maar misschien komt dat nog!

Daarna de keuze voor een matrasje. Een Thermarest of Exped en welke maat en welk gewicht dan? Woef heeft een Thermarest prolite XS en dat bevalt prima. Ik lag op allerlei verschillende matrasjes en ze zijn allemaal anders van gewicht en afmetingen. Op onderstaande foto is dat mooi te zien. De Thermarest het grootste pakje, de Exped (geel en blauw) aanzienlijk kleiner.

Uiteindelijk ben ik nog twee keer terug gegaan naar de winkel en uiteindelijk is het de Thermarest Neoair geworden. Gewicht: 450 gram. Ik koos inderdaad voor de langere versie met mijn 1.83 lengte en daarmee is weer 80 gram toegevoegd aan de lichtere optie.

Grappig genoeg heb ik al een jaar een ultra licht waterfilter systeem in huis. Dat won ik vorig jaar dus dat was mijn eerste onderdeel van mijn backpack.

De keuze uit slaapzakken en rugzakken is ook niet eenvoudig. De rugzak moet goed zitten en ik moet ermee kunnen hardlopen. Maar het gewicht moet ook laag zijn. En hoeveel liter heb ik nodig? Het vervelend is dat je voor kortdurende trips bijna net zoveel nodig hebt als voor langer durende trips. Kan je onderweg eten kopen, of moet je alles zelf meenemen en zelfs een brandertje meenemen? Hoe is het weer? Allemaal dingen die uitmaken. Ik kreeg een heleboel in de Osprey Talon 22 gepropt maar ik ben niet zeker. Die tas zat redelijk goed. Maar de OMM 20 is veel lichter (485) maar weer kleiner….. De OMM classic 25 of 32 dan maar? 650 versus 700 gram? De Tempest (Osprey) is 30 liter en weegt maar liefst 850 gram en daarmee valt die tas denk ik af. De Montane 22 is ook erg fraai en weegt 524 gram. Daar kan nog wel wat van worden afgesneden voor gewicht. Maar welke lekkerder zit moet ik dus afwachten want er is weinig te krijgen in Nederland. Dat is lastig.

Ook de slaapzakken is meer een UK kwestie. Hier zijn nauwelijks echte lichte slaapzakken te krijgen. De keuze loopt uiteen van 400 gram tot 900 gram en hangt af van de vulling en de warmte. Hoewel ik niet van plan ben om in de winter dit te gaan doen (tenminste dat denk ik nu), kan het aardig koud worden in de nacht. Dat maakt het dus lastig want een slaapzak is toch vrij volumineus in de rugzak. Hier ben ik dus niet helemaal uit. Ik ben niet alleen een vrouw maar ook vrij lang dus ruimte is wel nodig. Langere zakken zijn altijd weer zwaarder.

Maar de volgende stap is dus nu echt een slaapzak en daarna een rugzak. Anders kom ik niet verder. Misschien moet ik wachten totdat ik in de UK ben over een paar weken voor onze Kerst trip. De tent en het matras zijn allebei met veel korting gekocht en dat is prettig. Als het niks wordt, betaalde ik niet helemaal de volle mep tenminste! Het zou mooi zijn als ik andere onderdelen ook met korting of 2e hands op de kop kan tikken. Maar dan moet ik wel weten wat ik precies allemaal nodig heb en wil hebben.

Ik weet inmiddels dat ik een excel sheetje moet maken met items en gewichten. En dat je nooit mag denken ‘ach die paar gram meer’… Dat snap ik ook wel, want alles ‘weegt’ op je rug!
Wordt dus vervolgd!

Ik kan nauwelijks wachten om te gaan lopen en ergens midden in de bergen in Schotland mijn tentje op te zetten. Geweldige ervaring moet dat zijn!

09.11.2014 – rottemeren – 21 km

**09.11.2014 – rottemeren – 21 km**

Vandaag weer een wat langere ronde op het programma. Het is heel erg mooi weer, zeker voor de tijd van het jaar en ik weet niet goed wat ik aan zal trekken. Korte of lange mouwen? Staat er nou wind of niet? Ik kies uiteindelijk voor lange mouwen en dat is nog best warm merk ik al snel tijdens het lopen. Maar ook de wind was een beetje verrassing voor me zo rond de baan en het water en dat viel helemaal niet mee. Ik koos natuurlijk voor een MAF ronde, alleen wist ik niet goed hoe ik dat op deze afstand zou moeten verdelen. Zou ik 3×6 km doen of langere stukken? In principe moet ik ook leren langere stukken te doen, maar rond de 20 km had ik nog niet eerder zo gedaan dus dat zou een te grote sprong zijn. Eerst maar eens starten…

klik voor groot

Ik hobbelde rustig langs de roeibanen en daarna richting de plas. Ik besloot met de klok mee te lopen vanwege de wind. Daar had ik natuurlijk achteraf niets aan, want op deze manier had ik op de terugweg alles tegen, maar dat wist ik toen nog niet. Rustig doorhobbelen en goed opletten dat de HF niet te hoog werd, dus gas terug op het bruggetje etc. Het lukte prima en de kilometers gingen rap voorbij. Ik vond het wel erg warm en vanwege het mooie weer, was het enorm druk met wandelaars en fietsers langs de plas. Niet prettig maar gelukkig weinig honden dus had ik er eigenlijk geen last van. Het was maar goed dat S. niet meefietste, want dat was niets geworden op deze drukke zondag!

Ik twijfelde onderweg enorm hoe lang de lap nou zou moeten worden. Helemaal doorlopen? Toch ergens doormidden hakken? Maar de eerste 6 km waren al voorbij. Dan maar lapjes van 8 km? Geen idee waarom ik het nou niet gedaan heb, maar uiteindelijk klokte ik de eerste lap pas na 10 km af. Ik zou dan wel 2×10 proberen op MAF. Eerst even een foto maken van de molens.

klik voor groot

Achteraf niet handig, omdat ik vanaf het eerste moment op de tweede lap dus de wind tegen had en dat is eigenlijk niet meer veranderd natuurlijk gezien de afstand. Ik moest dus aardig opletten zo tegen de wind in en ik raakte op een of andere manier ‘vermoeid’. Ik snap eigenlijk niet goed waarom, want de HF bleef laag (vanwege het tempo dat omlaag moest) en echt ver was het niet. Waarom dan toch vermoeid? Ik kwam bij het einde van de plas en liep weer in de richting van de baan. En daar maakte ik dus een denkfout, want ik sloeg rechtsaf met het gevolg dat ik weer tegen de wind in moest lopen en ook het stuk terug. Echt dom, want als ik linksaf was geslagen en met de klok mee rond de baan was gelopen, dan was het volgens mij beter geweest. Maar ik merkte dus goed dat ik er eigenlijk genoeg van had. Misschien ook door het trage tempo. Dat is net niet meer lekker maar aangezien het de bedoeling is om de HF laag te houden, ontkom je er niet aan en het viel nog mee zo tegen de wind in. Maar de kilometers kropen voorbij…. Hoe lang zou ik de lap maken? Hoe ver moest ik lopen om de 10 helemaal vol te krijgen? Ik zou terug moeten richting de auto en dan nog een extra lusje moeten maken etc etc…. Ik had er echt geen zin meer in en na 8 km in de tweede lap klok ik af. Genoeg. Overigens onderweg weer niets gegeten en in de ochtend alleen een bakje rijst. Prima!

Mooi leermoment, want ik weet bijna zeker dat als ik gekozen had voor 3×6 km, ik er waarschijnlijk zonder problemen 4×6 van had kunnen maken. En die kilometers heb ik nou juist zo nodig. Niets aan te doen.

Ik maak een kiekje nog van woeffie en we gaan weer naar huis. Op naar de volgende run.

klik voor groot

Gegevens:

* 21 km
* temp 14

nov 95 km – 2014 totaal 2.665 km