Dagelijks archief: april 5, 2017

05.04.2017 – hitland – 7 km

Vandaag is het weer tijd voor een lekker rondje met woef. Omdat ik er al 55 km op heb zitten met de afgelopen drie dagen, ga ik ook voor een kort rondje. We starten bij de golfbaan omdat ik wel weet welk rondje ik goed met haar kan doen nu. Om wat harde stenen te vermijden, lopen we eerst over het fietspad richting de dijk. Ineens springt woef naar de kant van het water en blaft. Het volgende moment hoor ik boos blazen. Een zwaan! Dat doet ze eigenlijk nooit en ik wist ook niet dat daar (al) een zwaan zat te broeden. Ik zie 1 ei onder de zwaan die boos naar woef blaast. Gauw doorlopen en ik moet dit dus even goed onthouden voor een volgende keer. Grappig genoeg krijgt wafje weer veel meer belangstelling voor veerwild. Blijkbaar voelt ze zich goed. Tijdens de vorige run rende ze ook ineens achter een zwaan aan. Ik schrok me toen rot want een klap met een vleugel en we hebben een probleem. Ik was er niet op bedacht omdat ze dat normaal niet (meer) doet/deed maar blijkbaar heeft madam ineens door dat het erg leuk is om even te doen waarvoor je gefokt bent. Nee dus. Stout.

Maar na de zwaan op haar nest gaan we gauw verder. Ik doe eerst een warming up en ben verrast dat het zo fris en bewolkt is. Heel anders dan gisteren! Als we op het nieuwe pad lopen, start ik de training. Ik ga maar een stukje lekker continu draven en ga ook over de dijk met wafje aan de riem. Op die manier loopt ze even mooi constant en kan ze ook geen stoute dingen doen zoals gras en modder eten en achter vogeltjes aanrennen. De eerste kilometer lijkt heel langzaam gegaan te zijn, mede door het aanlijnen van woef en het dijkje oplopen denk ik. Daarna lopen we moedig door. Ik loop daarna door op mooi flink tempo ondanks de kilometer tegenwind. Het voelt eigenlijk heel goed en ik klok af met een mooi gemiddelde.

We komen precies uit aan het einde van de route en daar maak ik nog even een fotootje van woef. Het zonnetje is even door de wolken gekomen dus dat is ook lekker. Als ik de cool down heb gedaan en naar de auto terug wil lopen over de parkeerplaats (om de zwanen te vermijden), zie ik dat de dieren aan het zwemmen zijn. Dan kan ik wel even langs het nest lopen over het fietspad en snel een kiekje maken van het ene ei in het nest. Leuk straks jonge zwaantjes!

klik voor groot

gegevens:

* 7 km
* 9 graden

april 62 km – 2017 totaal 975 km