21.04.2018 – hulshorst – 11 km

Gisteren heb ik 66 km gefietst op de racefiets met A. Dat was een warm maar mooi rondje en we hebben best aardig gefietst. Voor mij was het de eerste keer dit jaar dat ik weer op de racefiets zat. Maar vorig jaar heb ik ook weinig gefietst vanwege de verhuizing en het huis. In het voorjaar reed ik nog wat met S. en fietste ik nog de 135 tijdens de Flierefluiter tocht (per ongeluk want ik startte op de 75 km) in juni reed ik nog wat en in juli nog een tocht vanaf een club. Maar toen gingen we aan de gang met de huizen en was het afgelopen met fietsen helaas. Eigenlijk raar dat je daar toch niet de tijd voor neemt want zelfs een tochtje van een uurtje zou al goed (geweest) zijn.

Maar goed, gisteren dus gefietst. Vandaag ga ik weer op pad met wafje voor een rondje. Om 7.15 starten we ons runnetje. Het bos is weer mooi met het opkomende zonnetje. Het loopt hier heel anders dan op Hitland. Daar heb ik nooit van dit soort licht gezien natuurlijk omdat het allemaal open is daar. Geen bomen die het licht zo mooi kunnen filteren. Vogels in het water, dat dan weer wel want die heb ik hier niet.

klik voor groot

Ik neem gewoon hetzelfde rondje als gisteren maar nu wel weer langs de oude route. Die keet zal inmiddels wel weg zijn. Dat klopte ook en ik was overigens ook al eerder bij dat punt dan gedacht. Het lopen gaat vandaag namelijk ook nog eens heel makkelijk en soepel.

klik voor groot

Al snel zijn we alweer aan het einde van het pad gekomen en terug bij de zandverstuiving. Daar maak ik weer een foto van de omgeving en van wafje. Eigenlijk wisselt het landschap hier minder dan gedacht. Ik denk dat sneeuw, zon, mist etc. wel uitmaakt maar verder blijft het akelig veel van hezelfde daar op het zand vanaf het uitkijk punt. Toch blijft het een mooi punt dus loop ik er altijd even heen.

klik voor groot


gegevens:

* 11 km
* 8 graden

april 154 km – 2018 totaal 747 km