Maandelijks archief: november 2017

29.11.2017 – hitland – 13 km

Vandaag ben ik weer in Capelle en ga ik lekker lopen in Hitland. Woef vindt alles prima en hobbelt lekker mee. Het is een rondje dat weer een stuk sneller gaat dan in Hulshorst waar ik steeds op de kaart kijk en waar het ook niet altijd makkelijk loopt. Ik geniet van de vogels in het water en de koetjes langs het pad. Na ruim 13 km staan we weer voor de deur. Ik moet snel verder met inpakken en opruimen want het worden drukke tijden. Over 2 weken examen en ook nog inpakken voor de verhuizing. Maar het lukt vast!

gegevens:

* 13 km
* 2 graden

november 161 km – 2017 totaal 2.560 km

27.11.2017 – veluwe – 10,5 km

Gisteren heb ik niet gelopen omdat we eigenlijk naar Capelle zouden gaan (wat we niet gedaan hebben overigens) maar vandaag vertrek ik wel voor een ronde. Ik ben niet zo laat als anders en nadat ik virtueel S. heb uitgezwaaid met de SMS ga ik dan maar uit bed en op pad met woefje. Het is een beetje lastig want gisteren konden we ineens niet meer naar de bijkeuken en de andere helft van het huis. Gelukkig liggen mijn schoenen in de garage en daar kunnen we van buitenaf bij. De riem lag gelukkig ook bij de voordeur en niet bij de deur die we normaal met woef nemen dus we kunnen wel op pad.

Via het Belvedere bos aan de overkant van de tuin loop ik naar de andere kant. Ik neem weer het gekke pad langs het spoor maar deze keer een ander pad dan de vorige keer. Het is wel oppassen geblazen met alle bladeren op het pad die de wortels bedekken. Daarna loop ik naar de zandverstuiving en daar maak ik snel een kiekje. Het is echt geen lekker weer!

klik voor groot

Ik loop vervolgens langs het hek richting de Klarenweg. Daar kom ik iemand tegen met twee herders en we praten even over het aanlijn beleid en zijn ervaringen daarmee. Daarna hobbelen we weer verder over het brede pad en nemen de eerste afslag weer naar rechts. Via het Willemsbos loop ik weer terug. Dat is echt prachtig en heel vredig ook. Helaas zie ik geen hertjes of andere dieren bij de open plek waar gevoederd wordt maar ik neem aan dat ik ooit wel iets ga zien hier, zeker als het wat kouder wordt.

klik voor groot

Na ruim 10 km staan we weer voor de deur. Fijn rondje. Op naar de volgende maar weer

gegevens:

* 10,5 km
* 4 graden

november 148 km – 2017 totaal 2.547 km

25.11.2017 – veluwe – 12 km

Vandaag vertrek ik weer voor een rondje. Gisteren kwam er niets van omdat ik een oefensessie had georganiseerd voor 11 man. Ik heb het examen op 14 december maar de ronde begint op 4 december. Het was een heel gedoe maar S. had me onwijs geholpen om alles klaar te krijgen en een schema te maken met rotaties voor stations. Het was wel bijzonder om te zien dat er gewoon 10 auto’s op het terrein passen en er kwam ook iemand op de fiets. Maar vandaag ga ik dus wel op pad voor een ronde. Het is ineens ijskoud geworden en ik trek voor het eerst een dikker shirt aan om te gaan lopen. Ik ben niet erg snel nog op het zachte zand en ik sta vaak stil om op de kaart te kijken. Ik krijg het dus ook sneller koud dan normaal. Ik ben even bang dat het te warm zal zijn maar ik ben blij dat ik voor de warmere variant heb gekozen en ben ook blij dat ik dat alvast had ingepakt want ik heb nog maar weinig spullen hier.

Woef en ik vertrekken niet erg vroeg maar uiteindelijk lopen we dan toch rond 9.30 richting de snelweg om over te steken en te starten. Ik sla deze keer eerst maar eens linksaf richting het Willemsbos en ga daar iets verder de route verkennen die ik eergisteren ook gelopen heb. Zo pak ik elke keer een nieuw stukje erbij en kijk ondertussen op de kaart waar ik ben en hoe ver het van punt naar punt ongeveer is. Anders leer ik het nooit. Op die manier duren de routes wel erg lang momenteel voor een relatief geringe afstand maar dat komt wel weer.

klik voor groot

Ik loop langs de voederplaats voor de herten en besluit verder rechtdoor te lopen. Tot mijn verrassing zie ik een paar lopers parallel aan mij lopen. Als ik goed kijk, zie ik dat het wel een hele lange slinger lopers is en ik denk dat er een loop georganiseerd wordt. Maar blijkbaar loopt er dus nog een pad naast het brede pad waar ik nu op loop. Volgende keer maar eens kijken. Mooi is het hier wel trouwens en ook stil. Ik loop nog een stukje verder en sla ergens rechtsaf. Eigenlijk moet ik heel nodig plassen en aangezien het hier heel stil is, ga ik toch snel even zitten. Dat lucht wel op en ik kan er dus weer even tegen.

klik voor groot

Als ik verder loop, zie ik ineens dat mijn paadje dood loopt. Ik zie weer een voederaar en een liksteen maar verder kom ik niet. Merkwaardig want op de kaart staat echt een pad. Ik keer om en loop terug en sla rechtsaf. Dat is nou ook niet echt een veelgebruikt pad zo te zien maar we komen er wel gewoon overheen. Aan het einde kom ik op een fietspad en dat zal straks uitkomen op het stukje dat ik al eerder liep en dat is prima voor vandaag. Stukje nieuw en stukje bekend terrein zodat het een beetje gaat opschieten tenminste.

klik voor groot

Ik loop dus gewoon door over het fietspad, loop de splitsing met de Brandsweg voorbij en loop dus nu tegengesteld aan de route van een paar dagen geleden. Ik kom weer langs de kijker en de verschillende soorten heide en sla daarna rechtsaf. Ik moet dus nu weer over het vervelende natte en rulle pad vanwege de machines die bezig zijn met de bomen rooien. Maar het is wel iets beter dan een paar dagen geleden en ik weet ook nu hoe ver het is en dat maakt ook al uit.

klik voor groot

Woef en ik hobbelen rustig verder en komen op het prachtige open stuk uit en zien het nu vanaf de andere kant. Prachtig en ik geniet met volle teugen. Er ligt op de plassen een heel dun laagje ijs. Apart dat het al zo koud is!

klik voor groot


Na een stukje kom ik weer bij de splitsing met de Klarenweg en omdat ik mountainbikers zie op het pad langs het hek, kies ik voor een pad voor wandelaars. Later zie ik pas dat het een ruiterpad is en daar kom ik dus nauwelijks overheen. Maar langzaam gaat het ook en uiteindelijk kom ik gewoon bij de zandverstuiving uit waar ik zijn moet. Ik lees later dat hier ook Klapeksters zitten dus dat wordt nog een uitdaging om deze te vinden. Ik klauter omhoog en geniet van het uitzicht. Het is en blijft mooi en deze route was ook weer heel afwisselend met het mooie bos en de zandverstuiving.

klik voor groot


Na ruim 12 km staan we weer voor de deur. Op naar de volgende ronde

gegevens:

* 12 km
* -1 graden

november 138 km – 2017 totaal 2.537 km

23.11.2017 – veluwe – 11 km

Vandaag is mijn vader jarig dus die ga ik eerst bellen zodra ik verbinding heb buiten het hek. Met TMobile hebben we hier totaal geen verbinding dus bellen gaat niet. Maar in het bos wel en de warming up wordt dus heel lang omdat ik lang met mijn vader klets. Ondertussen loop ik via het Belvederebos naar de overgang bij het spoor. Ik let niet goed op welke route ik neem maar uiteindelijk kom ik toch bij de overweg uit en daar neem ik weer de weg terug naar de andere kant. Ik loop dan tussen de snelweg en het spoor in maar het is toch een mooi stuk en woef kan lekker los lopen. Daarna ga ik weer richting de zandverstuiving en daarna loop ik langs het hek.

klik voor groot

Als ik bij de Klarenweg kom, neem ik een ander pad dat ik op de kaart zie staan. Dat zou offroad moeten zijn en wat meer parallel aan het grotere pad. Ik zoek en kijk maar het pad dat op de kaart staat aangegeven, is er blijkbaar helemaal niet. Vreemd en ik kom dus meteen weer op het brede pad uit waar ik net ook liep.

klik voor groot

Ik besluit niet het brede pad te nemen maar even rechtdoor te gaan over een smaller bospad. Dat heb ik nog niet verkend dus dat doen we vandaag dan maar eens. Woef vindt het helemaal geweldig en sjouwt met takken en andere dingetjes die ze vindt onderweg. Dit bospad loopt parallel aan het brede pad vanaf de Klarenweg. Mooi en ook lekker droog omdat hier geen wagens rijden die met de stammen bezig zijn.

klik voor groot

Ik loop door tot ik weer op een bekend pad uitkom en daarna steek ik het fietspad over om via het Willemsbos weer terug te keren. Ik zie mooie paddenstoelen aan een boom gegroeid zitten en maak een kiekje.

klik voor groot

Daarna lopen we weer verder. Ik sta ergens even stil om te genieten van de stilte en te kijken naar de bomen om me heen. Woef wordt helemaal wild en gaat als een dolle aan een wortel trekken die uit de grond steekt. Blije ik, blij woefje. We lopen verder en ik ben verrast door het mooie bos.

klik voor groot

Weer een andere omgeving. Een stukje met mooie naaldbomen en een stukje met loofbomen. Allemaal anders natuurlijk. De loofbomen hebben mooie kleuren en de naaldbomen geven weer ander licht. Ik neem een afslag en kom uit aan de andere kant van de voederplaats die ik al eerder heb gezien. Wat een grappige plek zo. Helaas staat er niets te eten dus ik zie geen wild. Ik zie ook een soort huisje in een heuvel. Geen idee wat dat is eigenlijk, dat zal ik eens opzoeken of navragen.

klik voor groot


Even verderop komen we op een open plek in het bos waar overduidelijk zwijnen bezig zijn geweest. Die kom ik vast ook nog wel tegen als ik een keer vroeg vertrek. Het laatste stukje door het bos is erg mooi met de herfstkleuren. Wat valt er veel te ontdekken hier! Het is nu best lastig om je zowel op de route te concentreren als op de omgeving en de ondergrond. Maar dat wordt natuurlijk over de tijd heen steeds makkelijker als ik weet waar ik loop en waar ik op moet letten.

klik voor groot

Uiteindelijk kom ik weer op het echte fietspad voor het laatste stukje naar de overweg. Na ruim 11 km staan we weer voor de deur.

gegevens:

* 11 km
* 14 graden

november 126 km – 2017 totaal 2.525 km