Dagelijks archief: april 3, 2017

03.04.2017 – hitland – 15,5 km

Gisteren heb ik heerlijk 26 km gelopen en wilde ik eigenlijk nog wel verder. Maar ik had een beetje tijdsdruk en ook die enkel deed me besluiten toch terug te keren en niet door te lopen. De enkel is alweer helemaal goed, gisteren kon ik al snel alles even ‘knakken’ en zat alles weer goed. Die wielerschoenen zijn veel te hoog en drukken op die peesjes bovenop de voet. Dat werkt niet lekker als je dan ook nog een stuk gaat lopen met schoenen die hoog en goed geveterd zitten. Maar alles weer OK.

Ik had eigenlijk het plan om vandaag alleen te lopen omdat woefje gisteren al 10,5 km meeliep maar ze hopst om me heen als ik beneden kom en blijft voor de deur zitten. Niks wandelingetje en dan alleen weg. ‘Willikniet’ seint ze. Ik twijfel. Ik wil het rustig opbouwen maar hoe doe ik dat? Ik besluit haar mee te nemen en aar het oude deel te gaan. Ik weet nu precies hoe ver het is inclusief het stukje terug naar huis dus ik besluit te starten met haar en rechtstreeks terug te lopen naar huis. Geen lusjes zoals gisteren dus dat moet 3 kilometer schelen.

We gaan van start en het is best fris nog. De zon gaat schuil achter een dik wolkendek maar dat is voor woef natuurlijk ideaal. We zijn er al om 7.30 en het is dus nog heel stil in het gebied. Alleen vogeltjes hoor je vrolijk fluiten. Ik ga niet naar de Nijlganzen maar loop direct door naar de dijk. Even langs de blauwborstjes die we gisteren ook zo mooi konden zien tijdens de run en later ook nog konden fotograferen. Ook nu zie ik veel fladderaars en hoor ik veel vogeltjes.

Daarna lopen we meteen via de lange arm richting de dijk. Daar doe ik woefje even aan de riem en samen hobbelen we over de dijk terug naar huis. Ik kom Rianne nog tegen en we praten even over de ijsvogeltjes die aan het broeden zijn. Misschien kan ik daar straks even gaan kijken als ik woef heb weggebracht. Nu gauw verder en al snel hobbelen we weer onderlangs de dijk richting huis. Woef besluit dat ze liever over het gras onderlangs blijft lopen in plaats van de trap te nemen en ik volg haar dan maar braaf en hoop dat het geen enorme modderbende is. Gelukkig is het dat niet en al snel staan we daarna voor de deur. De teller staat inderdaad rond de 7.5 kilometer dus dat is precies een mooi kort rondje voor haar op de tweede dag. Ik droog snel haar pootjes af en ga daarna weer meteen op pad. Ze kijkt wat zielig door het raam maar ik doe net alsof ik dat niet zie.

klik voor groot

Ik loop weer terug naar het natuurgebied en maak een lusje richting de ijsvogel plek. Ik besluit toch even af te klokken en te blijven luisteren want ik weet niet precies waar het nestje zit. Helaas hoor ik ze niet dus ik moet nog een keer terug met mijn verrekijker maar dat is wel leuk natuurlijk. Ik ben benieuwd!

klik voor groot

Ik zet de garmin weer aan en ga verder met de run. Ik heb het koud gekregen van het kijken daar en ik loop een beetje door om op te warmen. Ik neem het nieuwe pad om te proberen want ik zag gisteren dat het bruggetje er eindelijk lag en vandaag zijn ze bezig met het pad te verharden. Dat zou wel leuk zijn als dat eindelijk klaar komt, want medio januari liepen we hier nog door torenhoge moddertroep en werd S. nog pissig op me vanwege de modder op zijn fiets. Maar het is leuk en een nieuwe route is altijd welkom. Ik neem ook het nieuwe pad door het moerasje en kijk mijn ogen uit. Wat hebben ze hier nu gedaan? Het is ineens een open watertje maar ik neem aan dat de beplanting wel snel weer terug zal keren. Ik hoorde al dat er een jonge havik in het gebied is gezien dus dat komt vast goed.

klik voor groot

Ik slinger nog een stukje over een ander nieuw pad en loop daarna maar weer eens terug richting de start. Het lopen gaat prima, ik loop heerlijk door met een hartslag die netjes onder de 130 blijft. Dat is verrassend zo op dit tempo, continu en na de langere run van gisteren. Het loopt gewoon fijn en ik geniet met volle teugen van het buiten zijn en het ontdekken van nieuwe dingen en dieren. Het wordt wel wat met dit gebied denk ik en ik weet al een heleboel moois te vinden inmiddels.

Na ruim 15 kilometer lijkt het me wel genoeg voor vandaag. Ik vind het maar lastig want ik zou best langer willen en kunnen lopen. Maar voor nu is het even genoeg denk ik. Morgen weer een dag zullen we maar zeggen.

gegevens:

* 15,5 km
* 10 graden

april 42 km – 2017 totaal 955 km