Maandelijks archief: augustus 2016

30.08.2016 – hitland – 17 km

ronde 1: 6 km

Vandaag heb ik niet veel tijd in de ochtend en ik twijfel enorm of ik zal gaan lopen. Maar ik besluit toch op pad te gaan voor een heel kort rondje. Dan heb ik dat in ieder geval vast gedaan. Ik neem wafje niet mee. Het is zonnig en bovendien lijkt het er toch op dat ze loops is, dus ik laat haar lekker binnen. Ik hoop dat ik vanavond nog kan gaan lopen met S. en de doggyride, dat is allemaal ook wat makkelijker met en voor woefje.

Gauw op pad dus en ik start de warming up. Daarna besluit ik een kort en snel 4000-tje te lopen tegen de dijk op, over de dijk en weer terug. Dat liep ik al eerder en dat is een fijn rondje voor een tempotraining. Zo gezegd zo gedaan. Het lopen gaat verrassend goed. Het eerste stukje gaat langzamer volgens mijn horloge want ik loop onder de bomen waardoor de Garmin stoort en ik moet tegen de dijk op. Maar het gaat eigenlijk wel heel goed. Ik probeer erg op ademhaling en cadans te letten en dat betaalt zich uit. Ik heb een mooie hoge cadans en mijn ademhaling is daar precies op afgestemd. Ik hoef er bijna niet meer over na te denken eigenlijk.

Na 6 km sta ik weer bij de auto en ga ik gauw naar huis. Op naar het tweede rondje dan maar.

gegevens:

* 6 km
* 19 graden zonnig

augustus 253 km – 2016 totaal 2.766 km

ronde 2: 11 km

Vanmorgen liep ik al een kort temporondje en vanavond gaan we nog even met woef op stap. Het is al erg laat dus we lopen zeker een stuk in het donker maar dat is niet erg. De temperatuur is goed en wordt steeds beter. S. heeft inmiddels het doek van de doggyride vervangen. Een mooie nieuwe kar dus weer en zelfs met lang vlaggetje!

klik voor groot

We gaan gauw op pad voor ons rondje en hebben aanvankelijk even last met twee geinteresseerde reuen. We doen wafje snel even in de kar en gaan op pad. Als de man uit het zicht is, laten we woef weer los en lopen we naar het Leefgoed. Ineens horen we gesnuif achter ons. De reuen weer! Die zijn dus van enorme afstand toch weer naar ons toegerend en ik prop woef snel weer in de kar. De man heeft de honden wel goed onder controle want ze rennen het hele stuk weer weg en verder hebben we geen last meer van ze. We besluiten wel over de dijk te gaan vanwege de reutjes en dan in het andere gebied woefje weer los te laten. Dat stuk is ook heel overzichtelijk dus dat is veiliger en makkelijker.

klik voor groot

We lopen de lange arm weer naar beneden vanaf de dijk en laten woef weer uit de kar. Dat gaat verder prima en de rest van de run loopt ze lekker mee. Fit en vrolijk. Zo laat op de avond vindt ze duidelijk helemaal prima. Als we richting de koetjes lopen, staan alle dieren vlakbij. Helaas is het al aan het schemeren maar het is wel erg leuk om te zien.

Zo hobbelen we rustig voort. Gezien de training van vanmorgen loop ik nu rustige 1000-tjes op lage hartslag. Voor het eerst heb ik de Mio weer om en kijk ik eens wat ik ervan bak. Prima, want ik kom nergens boven de 130 uit en dat past dus ook bij dit tempo. Het loopt fijn en later zal ik zien dat dat ook komt door de hoge cadans. Geen traag gebonk dus maar snellere passen met kleinere paslengte. Vanmorgen liep ik dus op precies dezelfde cadans maar met grotere staplengte en dus een hoger tempo. Blijft grappig allemaal maar het gaat inmiddels vanzelf en het is leuk om het later terug te zien.

Na ruim 11 km staan we weer (in het donker) bij de auto. Toch fijn gelopen vandaag. Dat twee keer per dag lopen deed ik vorig jaar in augustus veel vaker en is echt fijn om te doen. Komende twee weken maar weer oppakken en proberen te combineren met het fietsen.

gegevens:

* 11 km
* 21 graden

augustus 264 km – 2016 totaal 2.777 km

28.08.2016 – hitland- 15 km

Gisteren zijn we na het lopen en de fietstocht naar Laren (72 km) uiteindelijk niet meer naar Garderen gegaan. Er werd onweer voorspeld en regen en dat leek geen goed idee. Vandaag dus een stukje lopen op Hitland dan maar. Het is akelig klam omdat het net hard geregend heeft als we vertrekken. Het is droog maar het voelt echt vervelend en het is erg warm. Ik heb inmiddels ook al best veel gelopen de afgelopen dagen dus ik ben benieuwd hoe het gaat. Het begin gaat matig. Ik doe een lange warming up en het stukje onder de bomen is warm en plakkerig. Woef heeft het ook al warm en zit al in de doggyride. Niks voor haar dat is duidelijk. Nou voor mij ook niet en ik houd het maar even op RWR dan.

klik voor groot

Uiteindelijk kom ik wel wat meer in beweging en gaat het iets makkelijker. Het is warm en benauwd. Woefje gaat er weer een stukje uit en loopt dapper mee. Maar ze gaat ook weer in de doggyride als we met het zonnetje lopen en zelfs daar hijgt ze. Ik snap het wel! Ik stijg zowat op van de warmte en dat is ook niet de bedoeling. Ik loop de rest rustig uit. Gek dat het vandaag voor het eerst allemaal zo warm voelt.

klik voor groot

Het laatste stukje loopt waf weer lekker mee en als we terugkeren naar de golfbaan, lopen we ineens met de wind tegen. Dat loopt een stuk lekkerder. Maar nu is het wel genoeg en stoppen we er ook mee voor vandaag. Vreemd trouwens dat de windrichting zo wisselt de afgelopen dagen. Gisteren had ik het hele stuk naar Laren wind tegen, vandaag zou ik wind mee hebben gehad. Wel opvallend.

Na bijna 15 km staan we weer bij de auto. Niet slecht qua afstand maar het was een run van niks. Volgende keer beter!

gegevens:

* 15 km
* 25 graden zonnig, klam

augustus 247 km – 2016 totaal 2.760 km

27.08.2016 – hitland – 15 km

Gisteren hebben we in de ochtend 15 km gelopen en daarna zijn we naar Laren geweest voor de bril van S. Die is vandaag pas klaar en het leek me nou eens een leuk idee om weer met de fiets naar Laren te gaan en S. daar weer te ontmoeten. Eind juli deed ik dat ook, maar toen op de Santos en nu wil ik met de racefiets. Grappig genoeg schrijf ik in het verslagje van dat tochtje dat er misschien toch maar een racefiets moet komen….Die is er dus nu.

Maar we gaan eerst maar een stukje lopen. Geen idee of dat verstandig is als ik ook nog wil fietsen en ook geen idee of de sprong van 40 naar ruim 70 niet te groot is. Maar dat ga ik allemaal ontdekken. Natuurlijk is die sprong groot maar het is alweer de zesde keer dat ik rond de 70 km fiets in korte tijd dus dat zou wel moeten gaan. Nieuwsgierig ben ik wel hoe het allemaal loopt straks… Ik ga rustig van start maar het voelt allemaal prima. Het is niet idioot warm maar er staat wel een fors windje. Vervelend genoeg is die wind gedraaid en zal ik die op de fiets dus gewoon tegen hebben en dan eigenlijk het hele stuk ook nog eens….. Maar goed dat zie ik allemaal nog wel vanmiddag.

Ik besluit 1000-tjes te lopen omdat dat lekker loopt en niet teveel energie kost. Dat loopt eigenlijk verrassend goed want het tempo is goed en de cadans ook. Ik kan eigenlijk wel door blijven lopen want het voelt allemaal prima.

We lopen naar de dijk en weer terug en gaan bij de kalfjes kijken. Die staan nu eens lekker in de buurt en laten zich goed bekijken. Alle drie staan ze dichtbij moeder en het kleinste kalfje drinkt lekker. Het is zo ontzettend schattig en ik neem ook even de tijd om te kijken en te genieten.

klik voor groot


Woefje gaat in en uit de kar maar loopt uiteindelijk best een stukje mee.

klik voor groot

Helaas wordt er door jagers geschoten op het stukje land naast de lange arm en daarom nemen we maar een andere route. We schrikken ons te pletter van de harde knallen. Niks voor ons dat is duidelijk en ik vind het nog eng ook zo dichtbij. Achterlijke sport.

We lopen dus naar het einde van het fietspad, nemen de korte arm en weer terug. Ook prima en het lopen gaat nog steeds goed.

klik voor groot

Het blijft een mooi gebied en het is vandaag heerlijk rustig. We zijn vandaag vroeg vertrokken vanwege de warmte maar het valt echt mee vandaag. De wind is vervelend maar tijdens het lopen prima. Maar straks op de fiets…. Brrrrr. Maar ik laat me niet van mijn plan afbrengen. Na 15 km staan we bij de auto.

Eerst nu de spulletjes inpakken want we gaan na de fietstrip naar garderen om te overnachten en dan morgen daar nog even te lopen. Eerst maar eens kijken hoe het allemaal loopt!

gegevens:

* 15 km
* 21 graden zonnig

augustus 232 km – 2016 totaal 2.745 km

26.08.2016 – hitland – 15 km

Gisteren heb ik voor het eerst een 40 km rondje op de racefiets gereden en in de avond zijn we niet meer gaan lopen. Het was wel even genoeg denk ik. Maar vandaag gaan we weer op pad voor een rondje. We besluiten in de ochtend te gaan lopen voor de verandering en dat voelt best aardig.

Er is een beetje mist en de zon heeft moeite om er vol doorheen te komen en dat scheelt warmte. Eigenlijk loopt het best aardig. Na het inlopen besluit ik maar weer eens continu stukken te gaan doen. En zo loop ik redelijk makkelijk 3 rondjes van 3.000 mtr continu ondanks de warmte.

klik voor grootWe lopen eerst wat heen en weer over de armen van en naar de dijk maar we lopen ook een stukje over de dijk omdat het zo lekker waait boven op de dijk. Woef zit toch even in de kar dus dat is prima. Ook wel weer eens leuk voor de verandering natuurlijk en het loopt ook wel aardig zo. Mijn cadans is goed en het loopt best makkelijk eigenlijk. Valt me echt mee na gisteren.

Na 15 km staan we weer bij de auto. Prima rondje eigenlijk.
Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 15 km
* 26 graden zonnig

augustus 217 km – 2016 totaal 2.730 km

24.08.2016 – hitland – 10,5 km

Vanmiddag heb ik weer een stukje op de racefiets gereden. Dat is echt verslavend blijkbaar en het voelt heerlijk. Even snel onderweg en lekker rijden. Zo jammer eigenlijk dat ik dat al die jaren niet heb gedaan. Maar goed, nu is het eindelijk weer zo ver en het is heerlijk.

Na het ritje weer even lopen want dat is ook erg fijn! S. rijdt weer mee met de doggyride en we vertrekken eigenlijk erg laat vandaag. Eens zien waar we komen qua afstand dan maar. De doggyride is weer mee want het is 26 graden en dus erg warm voor woef maar als straks de zon weg is, neem ik aan dat ze wel lekker mee wil lopen. Ik weet nog steeds niet of ze nou loops is/wordt. Ze is totaal niet ziek dus ik hou het even in de gaten want het kan ook baarmoederontsteking zijn. Even goed opletten dus want qua tijdstip zou ik geen loopsheid verwachten nu (na 7 maanden). Ze is verder totaal fit en vrolijk dus ik ga uit van loopsheid nu.

klik voor groot

Het begin is kennelijk nog een beetje te warm voor haar en na een kilometer doen we haar even in de kar. Maar ik vind het ook niks zo onder de bomen richting het Leefgoed en halverwege keren we om zodat we weer in het open gebied zullen lopen en dat voelt een stuk beter. Lekker lopen en het valt nog wel mee qua temperatuur eigenlijk. De zon is eigenlijk al bijna weg dus de lucht is wel warm maar zonder warme bol die ook nog eens warmte uitstraalt.

Het lopen gaat prima en na een poosje doen we woefje ook lekker uit de kar. Dat vindt ze wel prima en ze loopt lekker mee. Onderweg neemt een raar Kooikerhondje nog een hapje woef maar gelukkig heeft ze niks. Stomme honden. Verder komen we overigens weinig honden tegen gelukkig maar het is ook al vrij laat.

De lucht van de ondergaande zon is erg fraai en de weerspiegeling op het water is slecht te vangen. Maar mooi is het en naarmate het later wordt, trekt ook een lichte mist over de velden. Mooi om te zien! Ik grap tegen S. dat we dit allemaal gemist zouden hebben als we op de bank zouden zijn blijven zitten.

Omdat het inmiddels wel donker is en het ook steeds later wordt, keren we om en na 10,5 km staan we weer bij de auto. Valt me niet eens tegen dat we dit toch nog gelopen hebben.

klik voor groot

Morgen weer een dag.

gegevens:

* 10,5 km
* 26 graden zonnig

augustus 201 km – 2016 totaal 2.715 km

23.08.2016 – hitland- 12 km

23.08.2016 – hitland – 12 km

Vanmiddag heb ik weer een stukje op de racefiets gereden. Het was een hele warme dag ineens maar op de fiets valt dat dan alleszins mee eigenlijk. Het ging prima en ik koos hetzelfde rondje als zondag. Dat ken ik nu en daarmee kan ik rustig opbouwen. Niet te gek doen ineens. Na het uitwasemen ben ik met S. op pad gegaan voor een looprondje. Ik was benieuwd hoe woef dat zou vinden met dit warme weer dus de doggyride ging voor de zekerheid weer mee. Nu kon ik eens goed kijken wat S. nu precies voor schade heeft toegebracht aan het doek gisteren en dat viel me niet mee. Ik heb werkelijk geen idee hoe hij dat nu voor elkaar heeft gekregen eerlijk gezegd. Flink kapot in ieder geval. Morgen komt er een nieuwe huif……

Maar genoeg over de kar, we zouden nu een stukje gaan lopen en we gingen dus vol goede moed op pad. Hoe zou dat voelen zo snel na het snelle fietsrondje? Eigenlijk wel prima. Het was lekker lopen zo op de late avond. Eigenlijk was het meer het late tijdstip en de invallende duisternis die ons naar de auto deed teruglopen dan iets anders.

De ondergaande zon was ook weer prachtig natuurlijk en tussen de vogels ontdekten we weer een purperreiger vandaag. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 12 km
* 26 graden zonnig

augustus 191 km – 2016 totaal 2.704 km

22.08.2016 – hitland – 14,5 km

Zaterdag heb ik alweer fijn gelopen na mijn fiets4daagse en gisteren heb ik weer op de racefiets een stukje gereden. Deze keer 37 km dus we gaan langzaam weer een stapje verder. Maar lopen is ook nog heerlijk en ik ben blij dat S. weer meefietst. Zo is hij ook lekker buiten en samen genieten we van de zonsondergang en de dieren onderweg.

Ik ben benieuwd hoe het deze keer zal lopen want het is best warm. We hebben de kar voor woeffie bij ons maar ze doet het prima. Zodra de zon weg is, is ze helemaal blij ook al is het aan de warme kant.
Ik start de run met RWR start daarna een continu stuk. Daarbij neem ik ook weer dijkje als training voor Nottingham.

De kalfjes staan weer buiten en redelijk dichtbij. De kleinste is echt zoveel kleiner dan de oudere kalfjes en dat is schattig om te zien. Eentje is aan het drinken bij mams. Verder zien we weer volop vogels en wat roofvogels in het weiland. Te ver voor een fatsoenlijke foto maar wel leuk dat S een kiekje maakt om te kijken wat het nou eigenlijk is.

klik voor groot


Het lopen gaat verder heel gemakkelijk. Ik heb een mooi tempo en het gaat heel makkelijk. Ik merk niets van het fietsen van vorige week en ook niet van het fietsen op de racefiets. Dat is dus fijn!
Het wordt al snel donker en tegen 21.30 is het inmiddels echt donker. Mijn Garmin is onleesbaar omdat het licht niet werkt maar misschien staat de intensiteit wel heel laag. Thuis even kijken en anders is het lichtje kapot. (Dat blijkt gelukkig niet zo te zijn).

Na ruim 14,5 km staan we weer bij de auto. Ik leg het knipperende achterlichtje in de doggyride zodat S. goed verlicht is op zijn fietsje met de kar en we rijden naar huis. Op weg naar huis kom ik hem ineens tegen op een route die hij normaal nooit fietst. Later zal blijken dat hij de bocht te snel genomen heeft ergens en het voor elkaar heeft gekregen om de doggyride op zijn kant te krijgen (zonder hondje gelukkig). De doggyride is kapot op het doek en ik baal als een stekker. We krijgen er nog net geen ruzie over maar het scheelt niet veel. Morgen maar eens bekijken wat hij nou voor elkaar heeft gekregen…..

Op naar de volgende run.

gegevens:

* 14,5 km
* 24 graden zonnig

augustus 179 km – 2016 totaal 2.692 km

20.08.2016 – hitland – 15 km

De afgelopen week was ik in Appelscha waar ik 4 dagen gefietst heb en bijna 280 km afgelegd heb met woefje in de doggyride. Dat was een mooi avontuur maar ik heb niet erg veel gelopen. Maandag nog een rondje daar en woensdag een heel kort rondje.

Maar vandaag is het weer tijd voor een wat langer rondje. Ik kies ervoor om niet op de racefiets op pad te gaan, dat komt morgen dan misschien wel weer. Wel even lopen en S. gaat gezellig mee met de doggyride eventueel voor woef. We nemen ook het cool jacket mee omdat het nog erg warm is. Ik heb gelukkig mijn giletje aan als ik ga inlopen en stop dat bij S. in de tas. Ook mijn petje zit daar in en dat zal allebei nog erg fijn blijken te zijn…

We vertrekken tegen 19 uur en het zonnetje schijnt nog volop. We zien wel donkere wolken en buienradar geeft aan dat het rond 20 uur zal gaan regenen. Eerst maar eens op pad dan en kijken hoe alles voelt na al die fiets kilometertjes. Ik begin het eerste stukje met RWR en dat gaat redelijk.

Het wordt al tamelijk grijs en na 3.5 kilometer gaat het druppelen net als ik weer terug kom van de dijk. Het druppelt eerst even en vervolgens scheurt te hemel open en waait het enorm hard ook nog eens. Ik trek gauw mijn giletje aan en zet mijn pet op. Het is echt even bar en boos en S. is zeiknat en draagt de verkeerde kleding. Met dat katoenen spul krijgt hij het straks nog koud ook. Niet fijn allemaal maar we lopen even door. We zijn net op het verste punt bij de dijk dus we lopen door. Ik start mijn continu stukje dan maar wat ik toch al van plan was. Omdat we toch al nat zijn, lopen we door naar de kalfjes. Die staan er niet met dit weer blijkbaar. Lekker veilig onder een afdakje denk ik.

Als we omkeren bij het einde, zien we een prachtige dubbele regenboog. Maar de camera blijft nog even veilig in de broekzak want het is veel te nat voor een foto. Ik ben ook behoorlijk nat maar deze schoenen zijn eigenlijk wel prettig en het giletje is ook prima nu. Eigenlijk loopt het heerlijk nu maar dat klinkt natuurlijk stom en S. zal het wel koud hebben!

Langzaam wordt het toch droog en eigenlijk wordt het wel lekker om te lopen dus we lopen weer naar de andere kant richting de dijk. We waren al nat, het is nu droog dus doorlopen dan maar. We smelten tenslotte niet van wat water. Er is eigenlijk van alles te zien. De mooie luchten, de regenbogen en de vogels. Als we weer terug lopen naar de kalfjes aan de andere kant, staan ze weer gewoon in het veld.

klik voor groot


Als we weer teruglopen naar de andere kant, zijn ze zelfs vrolijk aan het rennen en dat is een leuk gezicht. We zien dan ook twee onderste restjes van de regenboog. Aanvankelijk heel fel maar dat wordt snel minder en eigenlijk is het dan al te laat voor een foto.

klik voor groot

We besluiten nog eenmaal naar de andere kant richting de dijk te lopen. Ook al is het de derde keer inmiddels, het is totaal niet vervelend of saai en het loopt vandaag ook allemaal prima.
Ik besluit bij de dijk even helemaal naar boven te lopen. In Nottingham heb ik tenslotte ook klimmetjes in de route. Als ik weer bij woef en S. ben, zeg ik dat ik dat klimmetje nog een keer ga doen. Woefje kijkt me na en wacht totdat ik weer terug ben. Zij kent inmiddels de route wel….

klik voor groot

Als ik weer naar beneden loop, bedenk ik dat dit wachten veel te koud is voor S. en ik ga gauw verder en terug naar de auto. Volgende keer met droog weer even drie herhalingen doen dan maar.

Zo doen we het ook en we lopen snel terug naar de auto. Na 15 km zijn we klaar. Lekker gelopen ondanks de regen. Voor mij mag het altijd zulk weer zijn eerlijk gezegd. S. rijdt snel naar huis om zich om te kleden en ik ga ook naar huis voor een lekker bad. Op naar de volgende run dan maar weer en misschien morgen nog even een rondje op de racefiets.

gegevens:

* 15 km
* 22 graden dalend naar 18, harde regen

augustus 165 km – 2016 totaal 2.678 km

17.08.2016 – appelscha – 6 km

Vandaag is de tweede dag van de fiets4daagse. Totaal staat er al bijna 140 km op de teller (67 op dag 1 en 72 op dag 2) en tot nu toe gaat het prima. Vanmiddag heb ik lekker mijn haar gewassen en dat voelt een stuk beter. Omdat het toch fris wordt in de avond, besluit ik toch maar een klein stukje te gaan lopen. Niks bijzonders, ik rekende uit dat het kortere rondje van eergisteren ongeveer 6 km zal zijn dus dat ga ik lopen. Ik ben benieuwd hoe wafje het vindt, maar ineens bedenk ik dat de koeljas ook mee is en die doe ik haar aan. Dat vindt ze duidelijk heerlijk en ze heeft dus werkelijk nergens last van en dartelt voor me uit. Raar beest.

klik voor groot

Maar het is wel duidelijk dat zij niet gefietst heeft want ik heb er best moeite mee en kom maar moeizaam op gang. Ik ben niet moe maar mijn benen voelen anders na het fietsen. Bovendien is het best warm nog en ik heb niet zo’n mooie koeljas aan als woefje.

Ik loop hetzelfde pad achterlangs bij het watertje en sla linksaf weer over de weg. Eigenlijk dezelfde weg als gisteren alleen maakte ik toen nog een extra lusje. Nu doe ik dat niet en ik loop rechtstreeks weer terug naar de camping. Na een paar kilometer loopt het inmiddels alweer wat makkelijker en kom ik ook ‘los’. Maar nu ben ik er al bijna en dat is ook prima voor nu. Na ruim 6 km sta ik weer voor de camping.

Ik ga gauw douchen en ga daarna nog even thee drinken met mijn buurvrouw en napraten over de dag van vandaag. Het is alweer woensdag en we zijn op de helft. Zij heeft van alles gekocht en wijst me op de aanbiedingen bij de fietsenwinkel. Morgen toch eens even kijken want ik had al gezien dat er niet alleen een standje is in de tennishal maar ook een prachtige winkel is in het dorp.

Nu eerst lekker slapen en morgen op naar dag 3! In ieder geval ga ik vroeg starten. Als het me lukt wil ik meteen om 8 uur starten.

gegevens:

* 6 km
* 20 graden

augustus 150 km – 2016 totaal 2.663 km

15.08.2016 – appelscha – 9 km

Afgelopen weekend waren we vrij actief toen we in Garderen waren. Zaterdag eerst 15 km gelopen en daarna 35 km gefietst en zondag ook nog 10 km gelopen. Ik heb nu best weer wat dagen achter elkaar gelopen maar geen lange afstanden. Deze maand wordt een absoluut dieptepunt qua afstand vrees ik maar ik kan niet alles tegelijk.

En dan heb ik dus nu ook ineens het idiote plan opgevat (en uitgevoerd) om in Appelscha mee te doen met de fiets4daagse. Gisteren thuisgekomen, alles opgeruimd en gewassen en dus vanmorgen meteen weer vertrokken. Ik had in no time toch een plekje voor de tent gevonden op iets dat zeer aardig leek, en alles verder uitgezocht voor komende week. Inschrijven kon vandaag tussen 15 en 17 uur dus vertrok ik net na de middag met mijn fietsjes op de auto. Ik neem voor de zekerheid ook mijn racefiets mee, want misschien kan ik in de avond nog wel een rondje maken als ik wafje bij de tent kan laten.

klik voor groot

In de ochtend had ik snel nog wat boodschappen gedaan bij AH voor broodjes, wat lekkers en maaltijdsalades voor in de koelbox. Ideaal om die box mee te nemen als je toch met de auto gaat! Even na 15 uur rij ik Appelscha binnen en ga op zoek naar de sporthal om me in te schrijven. Ik kies voor de zekerheid maar voor de 40-45 km routes, dat lijkt me met de kar wel genoeg voor 4 dagen achter elkaar fietsen. Het is 20 jaar geleden dat ik zoiets voor het laatst deed en ik ben dus heel benieuwd. Nu de camping zoeken en die blijkt heel dichtbij te zijn op een mooie rustige plek. Ik kan gewoon vanaf daar naar de start fietsen dus dat is fijn.

Ik kan een plekje gaan kiezen en al snel staat mijn tentje en zit ik lekker bij de tent en smikkel van mijn salade.

klik voor groot

Daarna ga ik eens met woefje wandelen en de omgeving verkennen. Misschien kan ik hier wel even lopen vanavond want ik had twee rondjes uitgezet vanaf de camping. Het is prachtig weer en de directe omgeving blijkt heel mooi te zijn.

klik voor groot

Inmiddels staat er iemand naast me met een heel klein ouderwets caravannetje. Het klikt wel met de vrouw en we drinken samen wat en kletsen wat terwijl woef er ook gezellig bij ligt. Maar in de avond besluit ik toch even te gaan lopen en ik kleed me snel om en vertrek voor mijn rondje. Ik heb een 11 km rondje gemaakt dat deels offroad zal gaan door een natuurgebied.

klik voor groot


Als ik het pad gevonden heb waar ik wilde afslaan, blijkt dat te zijn afgesloten vanwege kraanvogels. Dat is dus even jammer maar ik zie op de kaart dat wanneer ik terug loop, ik toch weer op mijn eigen route zal komen. Als ik overigens later op internet opzoek wat dat nou is met die kraanvogels, zie ik dat eind juli 2 jonge kraanvogels in het veld zijn gesignaleerd. Terechte afsluiting dus!

klik voor groot

Maar hoewel ik over de weg nu loop, is het best een mooi gebied en zeker met het late avond licht. Het rondje is uiteindelijk maar 9 km maar morgen moet er toch gefietst worden dus misschien wel goed voor dit moment.

klik voor groot

Als ik terug kom, kleed ik me om en lepel een glaasje advocaat weg met mijn buurvrouw. Dat is lekker en wel grappig zo. Het wordt wel snel koud en vochtig dus ik sla het douchen toch maar over, laat woef nog even een plasje doen en ga mijn tentje in. Morgen de eerste fietsdag en ik ben dus reuze benieuwd hoe dat zal gaan.

Wordt dus vervolgd….

gegevens:

* 9 km
* 18 graden

augustus 144 km – 2016 totaal 2.657 km