20.04.2017 – hitland – 10,5 km

Gisteren heb ik alleen gelopen maar vandaag mag woef weer gezellig mee. Het is onwijs koud in de ochtend maar dat is voor haar alleen maar prettig. Omdat het helder weer is, en het zonnetje ook al tevoorschijn komt, zal het straks vast heerlijk buiten zijn!

We gaan dus vrolijk van start met ons rondje en het is gelukkig nog heel stil in het gebied. Genieten dus! We slingeren naar het Leefgoed over het nieuwe pad en lopen weer terug over het fietspad. Daarna gaan we het gebied in en ondertussen kijk ik om me heen. Veel broedende vogels maar nog weinig jonkies. Vorige week zag ik een verdwaald meerkoet jong maar verder nog niets. Ik ben benieuwd wanneer het zover is! De gansjes op mijn fietstochtje van vorige week waren ook echt een verrassing. Gek idee dat dat tochtje pas vorige week was. Ik heb het idee dat ik afgelopen week ontzettend lui ben geweest om allerlei klussen en studie na. Maar misschien valt dat dus nog wel mee eigenlijk.

Woef doet het vandaag prima en lijkt er wel lol in te hebben. Ik ga haar vanmiddag even wegen en ik wil ook een afspraak maken bij de dierenarts om even naar haar longen en hart te laten luisteren. Dat kan ik zelf misschien ook wel maar een honden hart klinkt toch weer anders dan een mensen hart dus dan maar even door de expert laten kijken of alles nog goed is. Ze hijgt een beetje maar dat vond ik vorig jaar ook al en toen heb ik uiteindelijk niets laten checken. Maar omdat ze nooit bij de dierenarts komt, lijkt het me een goed idee om dat dit jaar toch even te doen. Na 5 km krijgt ze weer wat water. In de ochtend heeft ze daar duidelijk behoefte aan. Ik denk omdat ze in de nacht bijna niets lijkt te drinken. Wanneer we in de middag gaan lopen, hoeft ze meestal ook niets tussendoor omdat ze dan al overdag wat gedronken heeft.

klik voor groot

Ik loop naar de dijk en terug en maak een extra lusje naar de koetjes. Als we nu terug lopen, staan we met ruim 10 km weer bij de auto en dat lijkt me wel genoeg voor woef. De drie dagen achter elkaar van afgelopen week zijn gelukkig prima gegaan. Ik zie geen enkel teken van stijfheid of pijn meer dus dat gaat prima. Toch hoeft ze natuurlijk niet (meer) elke dag mee op pad. Dat hoefde vroeger ook niet en omdat ik nu eenmaal vaker loop, hoeft zij dat nog niet te doen natuurlijk op haar oude dag! Na ruim 10 kilometer staan we weer bij de auto. Op naar de volgende ronde maar weer. In de middag heeft ze heerlijk liggen slapen terwijl ik aan het studeren was.

klik voor groot


gegevens:

* 10,5 km
* 1 graden

april 204 km – 2017 totaal 1.117 km