Maandelijks archief: april 2018

22.04.2018 – hulshorst – 11 km

Gisteren heb ik een mooi rondje gelopen met woefje in de vroege ochtend en ook vandaag gaan we samen weer op pad. Het was gisteren een hele warme dag en ook vandaag zal het nog warm zijn ook al gaat het aan het einde van de dag onweren en regenen. Goed voor de tuin! Zo ver is het nog niet, we kunnen nu eerst op pad voor ons eerste rondje. S. slaapt nog als ik vertrek om 7.10. Ik ben benieuwd of hij al wakker is als ik terug kom.

Ik hobbel mijn gewone rondje vandaag.Dat rondje is precies goed als kort rondje van 11 km. Ik kan het makkelijk uitbreiden naar 13 of meer maar kan het ook korter maken. Aanvankelijk wil ik dat ook doen, want vandaag is een korter rondje ook wel goed. Maar het lopen gaat goed en woefje is zo idioot fit dat zij ook niet korter hoeft.

Op het stukje tussen spoor en snelweg loopt ze ver voor me uit en aangezien daar ook MTB-ers rijden, moet ik dus even doorlopen om haar een beetje bij te houden. Wat een heerlijk blij woefje is het toch.

Op het stuk in het Willembos zie ik ineens een enorm konijn (of een haas) oversteken. Misschien zag ik dat dier gisteren ook oversteken. Gelukkig heeft woef niets in de gaten want die is druk met andere dingen. In no time zijn we weer bij de zandverstuiving. Ik besef dat ik helemaal geen foto’s heb genomen vandaag. Eigenlijk alleen maar om me heen gekeken, een beetje heb nagedacht en heb gelopen.

Ik maak dus gauw nog een kiekje van woefje bij de zandverstuiving.

klik voor groot

Na 11 km staan we weer voor de deur. Het is nog lekker vroeg en S. is al wakker. Nu eerst gezellig buiten ontbijten dan maar!

aanvulling na de run werd woef ernstig ziek. Terwijl ik dit tik, is ze nog steeds niet opgeknapt en we weten – ondanks alle onderzoeken – ook niet echt wat haar scheelt. Ik weet bijna zeker dat ze niets heeft gepakt tijdens de run omdat ze zo lekker voor me uit liep en ik haar dus kon zien. Ik hoop dat we weer snel samen op pad kunnen!!!

gegevens:

* 11 km
* 12 graden

april 165 km – 2018 totaal 757 km

21.04.2018 – hulshorst – 11 km

Gisteren heb ik 66 km gefietst op de racefiets met A. Dat was een warm maar mooi rondje en we hebben best aardig gefietst. Voor mij was het de eerste keer dit jaar dat ik weer op de racefiets zat. Maar vorig jaar heb ik ook weinig gefietst vanwege de verhuizing en het huis. In het voorjaar reed ik nog wat met S. en fietste ik nog de 135 tijdens de Flierefluiter tocht (per ongeluk want ik startte op de 75 km) in juni reed ik nog wat en in juli nog een tocht vanaf een club. Maar toen gingen we aan de gang met de huizen en was het afgelopen met fietsen helaas. Eigenlijk raar dat je daar toch niet de tijd voor neemt want zelfs een tochtje van een uurtje zou al goed (geweest) zijn.

Maar goed, gisteren dus gefietst. Vandaag ga ik weer op pad met wafje voor een rondje. Om 7.15 starten we ons runnetje. Het bos is weer mooi met het opkomende zonnetje. Het loopt hier heel anders dan op Hitland. Daar heb ik nooit van dit soort licht gezien natuurlijk omdat het allemaal open is daar. Geen bomen die het licht zo mooi kunnen filteren. Vogels in het water, dat dan weer wel want die heb ik hier niet.

klik voor groot

Ik neem gewoon hetzelfde rondje als gisteren maar nu wel weer langs de oude route. Die keet zal inmiddels wel weg zijn. Dat klopte ook en ik was overigens ook al eerder bij dat punt dan gedacht. Het lopen gaat vandaag namelijk ook nog eens heel makkelijk en soepel.

klik voor groot

Al snel zijn we alweer aan het einde van het pad gekomen en terug bij de zandverstuiving. Daar maak ik weer een foto van de omgeving en van wafje. Eigenlijk wisselt het landschap hier minder dan gedacht. Ik denk dat sneeuw, zon, mist etc. wel uitmaakt maar verder blijft het akelig veel van hezelfde daar op het zand vanaf het uitkijk punt. Toch blijft het een mooi punt dus loop ik er altijd even heen.

klik voor groot


gegevens:

* 11 km
* 8 graden

april 154 km – 2018 totaal 747 km

19.04.2018 – hulshorst – 11 km

Vandaag zijn we om 7.15 op pad. Het wordt weer een mooie warme dag vandaag dus een beetje vroeg op pad is wel nodig met woefje. Voor mezelf is het ook lekkerder lopen trouwens dus dat maakt niet veel uit. Ik loop eerst weer het rondje door het bos aan de overkant. De zon die door de bomen schijnt is echt prachtig zeker met het uitlopende groen. Bij ons hek staan inmiddels ook al lelietjes van dalen dus dat is leuk. Het is eigenlijk nog heel stil in het bos. Mensen starten toch blijkbaar wat later met de uitlaatronde van de honden hoewel iemand hier rond 6.30 al de honden uitlaat. Als ik de snelweg oversteek, zie ik file op de A28 staan. Dat zie ik niet zo vaak in de vroege ochtend die richting op.

klik voor groot

Ik ga daarna weer via het Willemsbos. Woefje vindt het duidelijk allemaal weer heerlijk en huppelt lekker mee. Deze keer loop ik niet zo ver als de keet waar die mannen staan maar ga eerder rechtsaf. Ik moet dus weer even op de kaart kijken waar ik ben en waar ik heen ga. Dit stukje van het bos is eigenlijk ook erg mooi maar vreemd genoeg is het niet vlak. Als ik er omheen loop zoals ik normaal doe, is het veel vlakker voor mijn gevoel. Maar ik kan de weg uiteindelijk weer goed vinden en kom weer op het pad dat ik ken. Ik doe vandaag een korte route en loop dus weer terug naar de zandverstuiving.

klik voor groot

Natuurlijk ga ik weer even kijken boven maar vandaag ren ik niet de heuvel op. Rustig lopen we naar boven en daar maak ik het laatste kiekje. Ook nog eentje van woef die er maar bij is gaan liggen vandaag.

klik voor groot

Omdat ze het laatste stukje aan de riem liep, wandel ik even uit als cool down door het bos aan de overkant. Daar kom ik natuurlijk weer iemand tegen en we kletsen over huizen en bouwen. De man heeft een stuk grond en recreatie mogelijkheden en mag dat verruilen voor 3 grote woningen die er gebouwd mogen worden. Dat lijkt een interessant project waar wat aan te verdienen valt. Maar ondertussen wordt dus mooi alles vol gebouwd.

Morgen ga ik een stukje fietsen op de racefiets met A. Ik ben benieuwd hoe dat gaat!

gegevens:

* 11 km
* 13 graden

18.04.2018 – hulshorst – 12 km

Gisteren liepen woef en ik een lekker en snel rondje van 13 km. Vandaag gaan we weer op pad. Ik start weer aan de overkant in het bos. Ik draag nog steeds een lange dunne tight. Ook beter tegen teken en de ochtenden zijn gelukkig nog fris. De dagen zijn idioot warm inmiddels met temperaturen boven de 25 graden. Vandaar dus de vroege start voor woef en ook voor mij. Woef heeft inmiddels toch een pipetje anti teken spul gekregen want het is echt bar en boos qua teken momenteel. Ik hoop dat ze er niet ziek van wordt en dat het wel werkt.

Ik ben vandaag zo vroeg dat de vrouw die altijd met haar cockertje loopt er nog niet is. Normaal zie ik haar autootje altijd bij de begraafplaats staan maar deze keer ben ik al om 7.35 daar en is zij er dus nog niet. Ik ben lekker vroeg vandaag en we zullen dus ruim voordat de warmte begint weer thuis zijn. Al snel hobbelen we weer aan de overkant door het willemsbos. De opkomende zon is weer fraai vandaag. Het lopen gaat goed maar de Infinite zijn niet zo geschikt voor het droge rulle zand. De Cliftons doen het iets beter en lopen iets lekkerder op dit terrein. Maar ik wissel gewoon constant nu even alle schoenen af.

Ineens zie ik de keet staan die ik gisteren zag aankomen met staasbosbeheer. De bus van de reclassering staat er ook. Maar de mannen staan in joggingbroek koffie te drinken en er staan tuinstoelen. Hebben ze hier nu gekampeerd? Er wordt niet gewerkt dat is duidelijk. Ik snap er niets van. Is dit een soort ‘terug naar de maatschappij’ les ofzo? Wel vreemd want kamperen mag hier helemaal niet. Wat doen die mannen daar? Hebben ze geslapen of zijn ze net gebracht misschien? Ik weet dat ik allerlei veronderstellingen doe maar ik loop er een hele tijd over na te denken.

klik voor groot

Voordat ik uitgedacht ben, loop ik alweer het brede pad op nadat ik een stukje fietspad heb gelopen. Daar kom ik de vrouw met de bouvier weer tegen die ik gisteren ook ontmoette. Deze keer raken we aan de praat en we staan maar liefst 40 minuten te kletsen. Ik heb mijn Garmin uitgezet omdat ik ook van deze keer wil weten hoe lang ik er ongeveer over gedaan heb. We praten over de keet en de mannen, over de honden en over onze nieuwe huizen. Zij is hier ook in januari komen wonen.

Na het kletsje rennen we gauw verder. Ik maak niet meer de lus die ik gisteren maakte want het is al aardig opgewarmd en dat vindt woef niet leuk. Bovendien vind ik het ook genoeg voor vandaag. Ik ren nog even de zandverstuiving op en maak een kiekje. Goeie oefening.

klik voor groot

Na 12 km staan we weer voor de deur. Even vissen en eekhoorns voeren.

gegevens:

* 12 km
* 10 graden

april 132 km – 2018 totaal 725 km

17.04.2018 – hulshorst – 13 km

Tot mijn eigen verrassing liep ik 2 dagen niet. Geen flauw idee waarom eigenlijk niet. Maar het kwam er even niet van. Vandaag vertrek ik voor mijn eerste rondje meteen met woefje. S. liet haar om 6 uur even een plasje doen maar wij zijn rond 7 uur al op pad. Het wordt een warme dag dus we moeten de warmte een beetje voor zijn.

Ik maak eerst een kiekje op de oprit. Best een eindje. Daarna start ik mijn run maar ineens zie ik dat de afstand op 0 blijft staan op mijn horloge. Wat vreemd. Ik zet het aan en weer uit en ga weer verder. Ik hobbel eerst door het bos aan de overkant. Dat loopt op zich prima maar echt leuk is het niet om een of andere reden. Ik kom ergens een loper tegen met een drentse patrijs maar die loopt achter me en slaat ergens rechtsaf waar ik linksaf sla. Geen last van dus.

Daarna steken we het spoor over en lopen naar de zandverstuiving. De ochtendlicht door de uitlopende bomen is echt prachtig.

klik voor groot

Daarna lopen we weer richting het stukje heide. Ik kom de wagen van staatbosbeheer tegen die een keet trekt en daar achter rijdt een wit busje van de reclassering. Zouden die mannen aan het werk gezet worden? Ik zoek thuis op wat het kan zijn en zie dat staatsbosbeheer een samenwerking heeft met de reclassering. Merkwaardig. Zo is het een soort schoolreisje met het mooie weer voor mijn gevoel. Ik denk er een hele tijd over na. Voordat ik er erg in heb, sta ik alweer op het fietspad. Deze keer weet ik wel de goede route te vinden en kom ik dus goed uit.

klik voor groot

Ik loop een stukje over het fietspad en sla rechtsaf bij een van de laatste paden. Dat is een mooi breed pad dat ook een beetje naar beneden loopt. Ik kom een vrouw tegen met een Bouvier en zij houdt even halt met haar fiets om me voorbij te laten gaan. Mooie hond!

Omdat ik eigenlijk nog wel een stukje wil lopen, sla ik ergens linksaf en loop een lusje via het smalle paadje dat ik een tijdje geleden ontdekte. Dat loopt ook parallel aan het fietspad. Woefje moet achter me lopen en aangezien ze even aan de riem is, draai ik de flipbelt om zodat er genoeg riem achter me hangt.

Aan het einde van het pad sla ik weer rechtsaf en ga terug naar het Willemsbos. Daar kom ik al snel weer op het pad waar we net ook op liepen. In mum van tijd zijn we alweer bij de parkeerplaats bij de zandverstuiving. Daar staat een groepje dames waarvan er eentje een pupje heeft. Ik vraag of de honden kennis mogen maken en krijg als antwoord ‘dat hoeft niet nee’. Wat een muts. Pupje wil wel maar het mag niet. Ik ren zo snel als ik kan de zandverstuiving op als training. Ik maak een kiekje als ik boven ben. Volgens mij heb ik dit rondje hartstikke snel gelopen en na het kiekje denderen woef en ik weer de helling af.

klik voor groot

De dames staan er allemaal nog. Ik kijk niet eens naar ze en ren door naar het hek. Bijna thuis! Ik verheug me al op een dagje rommelen in de tuin en rond het huis. Ik wil een bankje schoonmaken, ga alles sproeien en andere klussen doen. Kom maar op. Eerst even snel mijn haar wassen want ik zie er niet uit. Op naar de volgende run!

gegevens:

* 13 km
* 9 graden

april 120 km – 2018 totaal 713 km

14.04.2018 – hulshorst – 13,5 km

Gisteren hebben we een mooi 14 km rondje gedaan. Lekker vroeg gestart zodat de hele dag nog voor ons lag. Die hebben we trouwens ook goed benut want er is weer van alles gedaan. Vandaag vertrek ik ook voor het eerste rondje met woef. S. ligt ook vandaag nog te maffen. Hij is moe dus ik probeer stil te doen. Zijn broer komt ons vandaag helpen met electra dus ik hoop wel dat hij op tijd wakker is maar ik ben al lang thuis als hij komt.

Het is best fris vandaag en ik ga dus niet eerst de eekhoorns en de vissen voeren. Dat komt straks wel want ik ben toch vroeg en er is nog genoeg lekkers te vinden in de tuin. Deze run heb ik de Claytons eens aangetrokken. Misschien is het wel helemaal niets maar met het droge bos maakt het volgens mij niets uit wat ik aantrek. Alleen met heel los zand merk je echt of je een geschikte schoen aan hebt maar dan nog. Ik moet er even aan wennen maar er is wel lekker veel ruimte bij de voorvoet dus vooruit maar.

Ik sla het rondje rond het landgoed vandaag over. Gisteren was dat geen succes met het natte dauw gras dus ik loop meteen het lusje naar de noordelijke kant en loop daarna het rondje dwars door het bos hier aan de overkant. Bovendien hoef ik ook niet weer 14 km te lopen vandaag! Ik neem weer het pad tussen snelweg en spoor. Ik zie inmiddels overal uitlopers aan de bomen komen en alles ziet er weer heel anders uit. Nu ik hier woon, kijk ik nog veel bewuster naar de natuur. Ook in de tuin is het nu een dagelijkse ontdekkingsreis wat er groeit en bloeit en wat er wel en niet uitloopt. Zo komen er ineens scheuten langs het pad waarvan ik niet wist dat er iets stond. Misschien zijn het Hosta achtige planten want zo zien de bladeren er uit. Ook zag ik dat een aantal van mijn lelie wortelstokjes die ik mee had genomen uit Capelle inmiddels opkomen. Altijd leuk om te zien en helemaal nu alles onbekend is.

Zo mijmerend ben ik alweer een heel eind opgeschoten. Ik loop overigens vandaag over de route van een MTB tocht blijkbaar want overal hangen bordjes. Die hingen al in het losloopgebied en ik snap dus niet waarom ze een tocht organiseren door een losloopgebied. Niet handig en vragen om confrontaties denk ik.

Ik hoop maar dat ik voor de meute uit ben en loope bewust ook een beetje door. Ik heb woefje los en dat is niet alleen verboden, maar ook lastig als er fietsers aan zouden komen. Arm bos. Van wie zouden de dieren nu meer last hebben eigenlijk?

Ik neem hetzelfde pad als gisteren maar kennelijk vergis ik me. Ik sla ergens rechtsaf en ik had dus rechtdoor moeten lopen. Ik kom op een gegeven moment op een splitsing waar ik al eerder ben geweest. Die keren nam ik een pad rechtdoor (naar het fietspad) of rechtsaf (naar huis). Dit klopt dus niet. Ik kijk nog eens op de kaart. Ik kan linksaf en dan kom ik op het fietspad waar ik gisteren ook uit kwam. Deed ik dat dan gisteren ook en lette ik niet op? Ik kies het pad en loop. Het pad loopt fraai een beetje omhoog. Ik troost me met de gedachte dat ik straks het mooie brede pad af kan lopen waar ik gisteren liep. Ik denk namelijk nog steeds dat ik op dezelfde route zit als gisteren. Als ik op het fietspad kom en op de kaart kijk, zie ik dat het dus niet zo is. Wat stom.

Ik sla rechtsaf, loop een stukje over het fietspad en neem een van de paden weer rechtsaf het bos in. Ik heb niet zoveel zin in het fietspad en het pad ziet er goed uit. Ik kom uiteindelijk weer op de kruising waar ik net ook stond en zal uiteindelijk dus via dit pad inderdaad op de route van gisteren komen. Maar dus wel mooi via een verkeerde weg want die heerlijk neergaande weg, liep ik dus nu omhoog.

Ook vandaag schiet ik weer geweldig goed op. Op deze manier kost een 13 kilometer rondje ook niet zoveel tijd en het voelt ook niet als een wereldreis.
Bij de zandverstuiving ga ik weer even kijken en ik gebruik de heuvel als mooie heuveltraining net zoals gisteren. Zo word ik toch elke keer een beetje sterker want het lopen door het zand valt niet altijd mee. Maar lichtere schoenen helpen wel mee!

Als ik thuis kom, is H. er al. Ik kleed me gauw om en ga daarna in de tuin rommelen terwijl S. en zijn broer met de electra aan de gang gaan. Weer ene stapje verder met het buiten gebeuren.

klik voor groot

gegevens:

* 13,5 km
* 5 graden

april 107 km – 2018 totaal 700 km

13.04.2018 – hulshorst – 14 km

Ik heb een paar dagen niet gelopen omdat ik twee dagen met de fiets op pad ben geweest. Het verslag volgt nog. Daarna nam ik 1 rustdag en deed wat klussen rond het huis. Bovendien werd de zwembadpomp gisteren vervangen dus mijn dag was weer gevuld met iemand in huis. Maar vandaag ga ik meteen voor het eerste rondje op pad met woef. S. ligt nog te maffen. Na gisteren moet de monteur terug komen dus ik ben benieuwd hoe laat de goede man zal komen. Mijn telefoon staat in ieder geval luid zodat ik zijn SMS kan horen. Dat is wel onrustig want bij ieder geluidje moet ik dus even kijken of hij een bericht stuurt.

Het is fris en mistig als we op pad gaan. Het is 7.10 dus mooi op tijd. Ik loop – stom genoeg – eerst het rondje bij de Steigerberg. Dat is niet zo handig want het gras is door de dauw enorm nat en mijn voeten en schoenen dus ook in no time. Woef vindt alles leuk. Het rustdagje heeft haar ook goed gedaan en ze heeft werkelijk nergens last van en huppelt voor me uit.

klik voor groot

Na het lusje loop ik over het brede wandelpad mijn bekende rondje hier aan de overkant en loop via het pad tussen spoor en snelweg weer terug naar de start en steek de snelweg over naar de zandverstuiving. Ik ga een stuk door het Willemsbos lopen. Dat bos is erg prettig om in te lopen en je kunt er alle kanten op. Woef mag niet los maar ik doe het vandaag toch. Ze geniet met volle teugen en blijft overigens netjes bij me. Zij zal echt niet gaan jagen achter drachtige reetjes aan! Maar er zijn er genoeg die dat wel doen.

Ik hobbel rustig door, loop langs het heide gedeelte en kijk naar de spinnenwebjes met de dauwdruppels. Het is echt mooi ondanks de mist en ik heb er geen last van.

klik voor groot

Ik neem een pad dat me weer naar het fietspad zal leiden en hobbel dan over een breed pad parallel aan het fietspad weer terug. Inmiddels heeft de monteur laten weten dat hij eraan komt. Ik stuur S. een SMS maar daar komt geen reactie op. Als ik bel, blijkt hij nog in bed te liggen. Slaapkop! Hij gaat er weliswaar uit, maar ik zet even aan en loop de laatste kilometers fors door. Dat gaat ook makkelijk want het pad loopt een beetje naar beneden. Het lopen gaat trouwens erg goed. De lichtere schoenen maken toch ook wel uit merk ik.

Als ik weer bij de zandverstuiving ben, heb ik nog even tijd voordat de monteur komt en ik ga dus nog even naar de verstuiving kijken. Daarna lopen we snel terug naar huis waar de monteur precies tegelijkertijd met mij aankomt. Hoewel S. inmiddels aangekleed is, is het handiger als ik erbij ben omdat ik er nu eenmaal gisteren ook bij was. Overigens wordt het probleem gelukkig opgelost. Weer een zorg minder. Nu de solarpanels nog.

klik voor groot

gegevens:

* 14 km
* 7 graden

april 93 km – 2018 totaal 687 km

09.04.2018 – hulshorst – 7 km

Gisteren hebben we een mooi rondje van 14 km gelopen en vandaag ga ik in de middag toch nog even met woefje een rondje lopen. Ik heb mijn fietsspullen voor morgen al bijna allemaal klaar. Ik ga 2 dagen op pad met woefje als het weer het toelaat. Morgenochtend nog even goed bekijken. Omdat woef toch uit moet, lopen we gewoon lekker een kort rondje door het bos. Dat kan altijd. Vandaag trek ik mijn Clifton weer eens aan. Die zijn een stuk lichter dan die Mafates en het loopt ook prima. Als het bos zo droog is, heb ik ook geen andere schoenen nodig. Deze zijn bijna versleten, de Bondi ook en ik twijfel waar ik ze mee ga vervangen. Eerst maar eens kijken welke het lekkerste loopt. Dit rondje ging in ieder geval prima en woef is ook vrolijk en blij gelukkig.

klik voor groot

gegevens:

* 7 km
* 15 graden

april 79 km – 2018 totaal 673 km

08.04.2018 – hulshorst – 14 km

Gisteren heb ik niet gelopen. We hebben allerlei klusjes rond het huis en in de tuin gedaan en dat was prima en nodig ook. Bovendien liep ik eergisteren weer 16 km dus dat was ook goed. Vandaag gaan we voor het eerste rondje meteen op pad. Ik slinger even door het bos aan de overkant en ga daarna naar het Willemsbos. Dat is erg mooi en ik laat woef daar ook op een groot gedeelte loslopen inmiddels. Gelukkig kregen we nog geen bon want het mag daar officieel niet. Woef hobbelt heerlijk voor me uit en krijgt na 6 km een slokje water. Dat wil ze wel. Daarna hobbel ik weer langs de heide waar we vorige week ook liepen. Dat is echt mooi en met dit mooie weer al helemaal.

klik voor groot

Het lopen gaat eigenlijk wel aardig. Overigens ga ik komende week fietsen en ik ben benieuwd hoe dat weer gaat en of ik moe ben daarna. We zullen zien. Voorlopig is het echt even van het mooie weer genieten zo vroeg in het jaar. Gelukkig ben ik vroeg vertrokken vandaag zodat het nog niet zo warm is voor woef. Water wil ze op 10 km ook wel weer dus ik sjouw niet voor niets met de rugzak vandaag.

klik voor groot

Aan het einde van de route ga ik weer even bij de zandverstuiving kijken. Het blijft een mooi plekje daar. Na 14 km staan we weer voor de deur. Op naar de volgende ronde!

klik voor groot

gegevens:

* 14 km
* 15 graden

april 73 km – 2018 totaal 666 km

06.04.2018 – zandenbos – 16,5 km

Vandaag ga ik weer op pad voor een rondje. S. gaat met de auto naar Leidschendam om spullen uit de garage van mijn zus te halen en spullen naar de stort te brengen. Hij is dus wel even onderweg en ik ga ook op pad. Ik ben rete sloom en ga eerst de vogels en de eekhoorns voeren terwijl hij het hek uit rijdt. Daarna gaan we eindelijk op pad. Het is een mooie, warme dag en ik heb mijn rugzak bij me met water en een bakje voor woefje. Vorige keer deed ze alsof ze smolt en ze is nu eenmaal wat ouder en heeft dus verzorging nodig. Ik kan het wel zonder maar zij moet maar zielig mee huppelen.

Ik ga meteen naar de overweg bij het spoor en loop daarna naar de rotonde bij Nunspeet waar ik de snelweg zal oversteken en daarna linksaf zal gaan richting de Waschkolk. Bij de overweg maak ik een kiekje als we staan te wachten. Waf zit in de schaduwen van de bomen en dat is een grappig gezicht. Aan de overkant loop ik tot mijn verrassing toch weer een andere route dan normaal. Ik leer het blijkbaar nooit met al die kleine weggetjes. Maar ik kom uit op een pad waar ik eerder liep met veel sparren. Mooi pad!

klik voor groot

Verderop loop ik langs de heide en daarna zijn we al bij het water. Waf gaat er eens lekker in en haalt een stokje op dat ik voor haar weg gooi. Altijd een mooi gezicht. Als woef uitgespeeld is, gaan we weer op pad. Ik neem weer de bekende terugweg zodat ik even een beetje door kan lopen, en ook niet op de kaart hoef te kijken waar ik heen moet. Ik vind het opvallend dat de heenweg nog steeds elke keer anders is.

klik voor groot


De terugweg is dus gesneden koek. Even door het bos, naar rechts en dan richting de watertjes van het Ronde Huis en tot slot via het fietspad langs de camping terug naar de Elspeterweg waar ik oversteek en de heide op zal gaan.

klik voor groot


Ik heb vanmorgen vergeten mijn Flipbelt om te doen. Ik had immers de rugzak mee maar ik vergat dat ik de belt altijd om heb omdat ik het riempje van woef daar aan kan bevestigen. Dat is nu lastig omdat ze het volgende stuk aan de riem moet. Maar ik maak de riem vast aan het koordje van mijn broek en dat gaat ook prima.

klik voor groot

Het stuk heide hier is en blijft mooi. Woef en ik hobbelen rustig door en aan het einde van de route ga ik nog even bij de zandverstuiving kijken. Woefje poseert geduldig en vraagt of we daarna naar huis gaan. Ze wil namelijk even lekker in de tuin luieren dus dat gaan we dan maar doen. De broer van S. komt zo helpen met de electra rond het huis en inmiddels is S. ook bijna thuis van zijn rondje spullen halen en wegbrengen.

klik voor groot

gegevens:

* 16,5 km
* 10 graden

april 59 km – 2018 totaal 652 km