Maandelijks archief: oktober 2017

25.10.2017 – hitland – 13 km

Gisteren hebben we een mooie ronde van 16 km gelopen in de miezerregen. Het was heerlijk weer en ik genoot er echt van. Ik genoot ook van mijn waf die zo fit en vrolijk is. Ze loopt lekker voor me uit en geniet duidelijk van het lopen en het samen met mij op stap zijn. Geen sloom gedoe achter mijn rug. Heerlijk. Ik word er echt blij van. Volgens mij kan ik met een gerust hart een nieuw bedje voor haar kopen voor het nieuwe huis. Ze gaat nog wel even mee zo te zien.

Vandaag gaan we – ondanks de lange run van gisteren – dus gewoon weer op pad. Ik zie wel hoe ver we gaan lopen. Eerst maar eens beginnen. Bij het oversteken van de dijk naar Hitland loopt woef al snel voor me uit. Ik ga maar achter haar aan hobbelen om naast haar te lopen. Ze hoort natuurlijk niks dus dat is niet zo handig. Ik vind het grappig dat ze dus echt nergens last van heeft momenteel. Blij ei.

Ik loop weer gewoon over het fietspad naar het einde van het gebied. Inmiddels heb ik mijn giletje weer in mijn hand want het is best warm ondanks de wind. Ik hoor ergens een ijsvogeltje roepen maar ik zie niks. Daar word ik dan toch ook weer blij van. Daarna weer richting de koetjes. De kalfjes staan dichtbij en ik maak een kiekje van woef met bijpassende koetjes op de achtergrond.

klik voor groot

Daarna loop ik weer het extra lusje linksaf maar ik ga niet naar de ooievaars want dan wordt het weer een 16 km rondje en dat hoeft nou ook weer niet. Maar voorlopig gaat het prima dus loop ik nog even verder. Woef pakt weer ergens een roetstronkje op en sleept dat verder de hele weg mee. Prima, dan kan ze tenminste geen rare dingen oppakken en opeten onderweg. Voordat we de dijk oplopen, maak ik nog een kiekje.

klik voor groot

Ik loop over de dijk en ben verrast door de harde wind. Ik besluit dat ook even verderop weer het natuur gebied in ga lopen. Het rondje wordt dan wel langer maar dat is niet erg want het gaat verder prima en ook woef doet het goed. In het weiland rijdt een wagen die de sloten schoon maakt en dat levert mooie plaatjes op met vogels die rondhangen in de hoop op lekkers. Boven me vliegt een Buizerd die kennelijk ook wel een kiker ofzoiets wil hebben. Prachtig gezicht.

Ik sla weer linksaf terug naar huis. Daar ben ik nog lang niet maar het gaat allemaal prima. Via het Leefgoed loop ik over het offroad stukje. Bijna aan het einde vliegt ineens – zonder geluid – een ijsvogeltje met me mee. Hij gaat ergens in het riet zitten en ik wandel even een stukje door. Ja! daar vliegt hij eer voor me uit over het watertje dat parallel aan mijn pad loopt. Aan het einde gaat hij op het paaltje bij het gemaaltje zitten. Als ik mijn telefoon pak voor een kiekje heeft hij daar natuurlijk geen zin in en vliegt weg. Wat een kadootje. Ik hoop zo dat ik in het nieuwe huis ook ijvogeltjes zie. Ik weet inmiddels waar ze zitten want mijn laatste loopje daar, zag ik er ook eentje vliegen.

Ik loop via de dijk weer naar huis maar maak niet nog een extra lusje. Ruim 13 km lijkt me wel genoeg voor vandaag. Ik merk dat ik nu wel gewoon de tijd weer neem voor een loopje. Heerlijk. Ik loop nog even naar het huis van S. voor een foto van het ‘verkocht’ bord op het huis en dar word ik aangesproken door de schoonzus van het koppel dat een bod deed wat mis is gelopen. Ik ben stomverbaasd dat de huidige buren van S. familie zijn van dat stel. Ik hoor dat haar schoonzus zo verdrietig was dat het huis niet was doorgegaan door het te lage openingsbod. In gedachten loop ik verder na het gesprek. Is hier nu sprake van cognitieve dissonantie? Ik heb geen idee. Ik had het zelf heel leuk gevonden als die mensen het waren geworden. Ze woonden dichtbij, deden een briefje bij mij in de bus maar daarna liep het contact via de makelaars. Daar is dus iets niet goed gegaan maar zij hadden ook wel wat proactiever kunnen zijn denk ik. In ieder geval fijn te weten dat zij misschien een optie zijn als deze kopers het uiteindelijk toch laten afweten. Eerst maar even afwachten. Ik heb maandag getekend Nu zij nog.

gegevens:

* 13 km
* 14 graden

oktober 159 km – 2017 totaal 2.359 km

24.10.2017 – hitland – 16 km

Gisteren heb ik een soort wereldreis gemaakt met een enorme bus. Samen met een vriendin haalde ik de tuinmeubels op in Haaksbergen en bracht die naar het nieuwe huis. Daarna reden we weer naar huis (deels in de file). In de ochtend tekende ik nog even snel de voorlopige koopakte van het huis en daarna vertrok ik snel voor de trip. Om 9 uur was ik aan het rijden en om 20 uur stapte ik weer binnen. Redelijk moe maar wel voldaan. Het was hartstikke leuk om alles te zien wat we gekocht hadden en het stond ook heel goed bij de woning. Ik had ook een gezellige middag met A. die zo lief was om te helpen sjouwen.

Vandaag ga ik – ondanks het sjouw werk van gisteren – lekker op pad voor een rondje. Woefje heeft ook wel wat verdiend want ze was mee en was ontzettend lief. Ze hobbelt vrolijk voor me uit en geniet van het buiten zijn. Het miezert wel maar met de wind mee, heb je er weinig last van. Ik loop mijn bekende rondje met het lusje langs de koetjes. Daarna weer een extra lusje en vandaag ga ik voor het eerst in tijden nog verder richting de ooievaars. Daar ben ik lang niet geweest. Het is onwijs modderig maar dat kan me niet zoveel schelen. Woefje neemt een slokje uit een goed uitziende plas regenwater en kan er dus ook weer even tegen. Ik weet niet precies hoeveel extra afstand we nu lopen met dit lusje maar dat zie ik straks wel. Ik gok op 2 km extra dus dat wordt dan 15 km als ik straks ook weer de lange weg terug neem zoals ik de laatste tijd wel vaker doe. Woef sleept weer een een of andere graspol met zich mee. Prima hoor, sleep jij maar lekker wat mee.

Het lopen gaat prima. Ik bedenk heel wat dingen tijdens het lopen. Ik schrijf dat inmiddels ook meteen op. Zo bedacht ik tijdens een runnetje dat het verhuizen van aansluitingen niet helemaal zo kan als ik hoop omdat we niet op dezelfde dag aansluiten en afsluiten. Dat moet ik dus nog verder uitzoeken allemaal. Verder probeer ik ook lekker om me heen te kijken en te genieten van de natuur. Ik ga dit toch missen zo langs die IJssel hoewel ik er natuurlijk een heel mooi gebied voor terug ga krijgen. Ik ben benieuwd! Ik moet weer alle afstanden leren kennen en ook een aardig rondje ontdekken dat ik ‘altijd’ kan lopen en makkelijk kan uitbreiden als het lekker loopt zoals hier. Als ik bijna thuis ben, maak ik nog een extra lusje over de dijk. Ik loop langs het huis van het ene koppel dat een te laag bod uitbracht en moet aan ze denken. Zouden ze het jammer vinden?

In het parkje bij het huis maak ik nog een kiekje van woefje.

klik voor groot

Bij de deur maak ik nog een foto van de afstand en woef op de achtergrond. Ik ga deze run maar uploaden voor mijn doggyjog medaille van oktober. Ik dacht eigenlijk dat het om het maand totaal ging, en wilde wel eens bovenaan komen, maar het gaat gewoon om 1 run weet ik inmiddels. Dat is dan wel een stok achter de deur om een wat langere run te maken dan gebruikelijk. Best even geleden dat we 16 km liepen maar het ging prima. We hadden nog wel even verder gekund want woefje ging nog rondrennen ook in het parkje. Niet moe te krijgen momenteel.

klik voor groot

update in de middag hoorde ik van de makelaar dat er contact was geweest met dat koppel uit de buurt. Ze hadden spijt van het lage openingsbod en blijven graag op de lijst als het niet doorgaat met de huidige aspirant kopers

gegevens:

* 16 km
* 14 graden

oktober 146 km – 2017 totaal 2.346 km

21.10.2017 – hitland – 7 km

Gisteren waren we in het nieuwe huis en dat was een beetje een teleurstelling. Het geluid was erg hard, of leek erg hard en er waren een paar dingen niet in orde in en rond het huis. Ik kon wel janken eigenlijk. Echt niet leuk. Het was later die middag ook nog eens kloteweer dus toen we eindelijk wat hadden gegeten om 15 uur bij de Mac in Harderwijk, hadden we eigenlijk helemaal geen zin meer om te gaan rennen. Het was koud en nat.

We zijn toen nog even gaan wandelen langs het Veluwemeer en werden alsnog drijfnat omdat het ging stortregenen. We hadden dus beter kunnen gaan rennen want dan had S. tenminste zijn regenpak aangehad en had ik gewoon droge kleren kunnen aantrekken. Maar in ieder geval dus geen run daar jammer genoeg.

Vandaag kwam het er eigenlijk ook niet van maar even na 17 uur besluit ik toch een korte ronde te gaan doen. Ik kan immers ook halverwege het gebied afsnijden en weer teruglopen zodat er maar een rondje van een kleine 5 km overblijft. Zo gezegd zo gedaan en ik trek vlug mijn kleren aan en ga op pad. Een korte warming up en dan gaan we al. Aanvankelijk loop ik gewoon mijn eigen tempo maar omdat ik in gedachten ben, loop ik per ongeluk toch helemaal door naar het einde van het pad. Ik verhoog mijn tempo om op te schieten. Het is pas tegen 18 uur maar ik denk aan Anne, het meisje dat ging fietsen en nooit meer thuiskwam door een gek. Nou zijn er hier geen inrichtingen maar toch…. Ik voer mijn tempo nog iets op. Het lopen gaat eigenlijk best goed op dit tempo. Sneller en sneller ga ik. Mijn beacons staan ook aan zodat S. kan zien waar ik loop. In no time sta ik alweer in het parkje achter mijn eigen huis en ik SMS naar S. dat ik mijn rondje weer gedaan heb. had je haast? was zijn antwoord en dat beaam ik. een beetje wel ja.

Toch even ruim 7 km gelopen en dat voelt heerlijk. Ik ben blij. Morgen gaan we naar keukens kijken. Niet voor een nieuwe keuken maar voor uitbreiding van de kasten.

gegevens:

* 7 km
* 14 graden

oktober 130 km – 2017 totaal 2.330 km

19.10.2017 – hitland – 7 km

Inmiddels zijn we weer wat verder met mijn huis want na wat onderhandelingen zijn we het eens over een prijs. Maar nu nog een getekend contract en financiering. Ik ben dus pas blij als het allemaal echt klaar is. Eerst nu tekenen, dan de 3 dagen bedenktijd en daarna nog het voorbehoud financiering. Jammer genoeg lijkt het te zijn misgelopen qua biedingen met de mensen uit de buurt die al jarenlang mijn huis hadden willen hebben.

Ik ga vandaag maar even een snel rondje lopen omdat ik nog wat dingen wil afronden. Langzaam word ik er wel een beetje gespannen van geloof ik want ik ben ook bekaf. Maar alles sal reg kom uiteindelijk.

Woef en ik hobbelen ons korte rondje over het natuurgebied en na 7 km staan we weer voor de deur. Vandaag niet zo lang omdat we morgen weer op pad gaan als het goed is. Nog even een plasje op het parkje dichtbij en daarna weer verder met mijn to-do lijstje. Morgen gaan we naar het nieuwe huis en daar hoop ik samen met S. nog een rondje te kunnen doen.

klik voor groot

gegevens:

* 7 km
* 13 graden

oktober 123 km – 2017 totaal 2.323 km

18.10.2017 – hitland – 13 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen. Het is nog best druk met het regelen van allerlei dingen en het kwam er uiteindelijk niet meer van om op pad te gaan. Eergisteren hebben we op de veiling inderdaad de tuinspullen gekocht die we graag wilden hebben. Nu dus nog even regelen hoe ik die ga ophalen volgende week en waar ik die neer kan zetten.

Inmiddels liggen er twee biedingen op mijn eigen huis. Met een daarvan gaan we verder dus ik ben benieuwd! Vandaag vertrek ik lekker weer voor mijn eerste rondje met woefje direct van huis. Eigenlijk best handig om zo te vertrekken eigenlijk. Rustig hobbelen we naar het natuurgebied als warming up. Ik doe vandaag weer een RWR rondje en dat loopt prettig. Ik ga weer richting de koetjes en vandaag kom ik weer de Rottweiler pup tegen die ik een tijdje geleden ook zag. Toen speelde woef ook zo lief met het puppy. Maar puppy is niet meer zo klein en licht maar het gaat nog goed gelukkig. Het wordt wel een drama met die hond denk ik. De baasje weet kennelijk niets van honden en roept voortdurend dingen naar de hond die natuurlijk inmiddels gewoon nergens meer op reageert.

klik voor grootAls ze verder wil lopen, moet ze Bella (de pup) ook vangen en meesleuren. Ik snap dat dus niet. Hoe kan je nou zo’n hond nemen en dan niets weten van training? Het is echt een lieverdje maar dat gaat natuurlijk nooit goed op deze manier. Gek idee dat ik dat niet meer zal meemaken want tegen de tijd dat Bella groter is en lastiger, ben ik al verhuisd. Toch voel dat gek trouwens.

Na het speelkwartiertje ga ik toch maar weer eens verder. Omdat het lekker loopt en ik natuurlijk ben uitgerust tijdens het spelkwartiertje, maak ik weer de extra lus linksaf en via de dijk. Volgens mij is woef ook totaal niet moe dus dat kan wel vandaag.

Na ruim 13 km staan we weer voor de deur. Ik ben blij dat er eindelijk weer wat gelopen wordt!

gegevens:

* 13 km
* 13 graden

oktober 116 km – 2017 totaal 2.316 km

16.10.2017 – hitland – 10 km

Om 8 uur ben ik vandaag al op pad voor mijn rondje met woefje. Vanavond is de veiling van de tuinmeubelen die we zaterdag hebben bekeken. Ik ben erg benieuwd wat we kunnen krijgen. Dan komt het tweede probleem meteen kijken want dat moet volgende week op maandag worden opgehaald. Kunnen we dat dan kwijt in de tuin van het nieuwe huis en hoe gaan we dat vervoeren en met wie ga ik dat doen? Mijn lieve vriendin M. bood aan om te helpen maar of dat nu handig is? Allemaal dingen waar ik over nadenk tijdens het lopen. Overigens gaat het lopen prima en ik kies voor een extra lusje via de koetjes en via de dijk weer terug.

klik voor groot

Eigenlijk had ik wel wat verder willen lopen maar ik vind het voor vandaag wel even goed zo. Na ruim 10 km staan we weer voor de deur. In de middag wordt daar het eerste (midden) paneel gebracht van mijn pauw. Dat wordt een drieluik op aluminium/acryl voor buiten. Ik ben erg benieuwd hoe dat straks staat boven onze loungeset die we vanavond mogelijk gaan kopen.

klik voor groot

Op naar de volgende run. Ik ben benieuwd of ik vandaag iets hoor over de bezichtigingen van afgelopen vrijdag.

gegevens:

* 10 km
* 12 graden

oktober 103 km – 2017 totaal 2.303 km

15.10.2017 – hitland – 13 km

Vandaag vertrek ik om 8.30 voor mijn rondje. Gisteren kwam er niets van lopen omdat we in Haaksbergen naar tuinmeubels zijn gaan kijken die in de veiling kwamen. Daarna zijn we richting Apeldoorn gegaan om verder te kijken en te bepalen wat we zouden willen hebben. Maandagavond gaan we meebieden op dingen voor het nieuwe huis. Het was een tamelijk vermoeiende dag maar vandaag ga ik weer met woefje meteen op stap voor ons rondje.
Eergisteren zijn er twee koppels geweest voor de derde bezichtiging met makelaar en dat verliep allemaal positief. Wie weet rolt daar dus nog iets uit komende week. Morgen hoor ik daar meer over.

Ik vertrek weer vanaf huis en hobbel rustig naar het natuurgebied. Woef heeft er wel zin in en is vrolijk en blij. Ik loop eerst maar eens naar het einde van het gebied en sla rechtsaf. Omdat het zo lekker loopt, kies ik weer voor linksaf richting de weg en loop daarna weer via de koetjes terug het gebied in. Het gaat prima en ik besluit een extra lusje te maken. Woef vindt het allemaal enig en hobbelt heerlijk met me mee. Het weer is niet eens zo slecht. Vrijdag regende het natuurlijk weer tijdens de bezichtiging. Zo jammer.

Ik loop via de dijk weer terug en daarna via het natuurgebied weer een stukje offroad. Zo blijft het leuk voor woef. Mijn schoenen beginnen inmiddels wel op te raken. Deze keer hebben ze het toch niet slecht gedaan met het aantal kilometers dat er nu opstaat. Niet ontevreden eigenlijk. Ik loop nu eerst alle modellen op en kijk dan wat er op de markt is. Deze stinson lite zijn er helaas niet meer. Ik maak nog een kiekje van woef in het zonnetje bij de omgehakte boomstammen. Hebben we eindelijk bomen hier in het gebied, worden ze weer gekapt!

klik voor groot

Via de dijk loop ik terug naar huis. Ruim 13 km gelopen en het ging prima.

gegevens:

* 13 km
* 12 graden

oktober 93 km – 2017 totaal 2.293 km

13.10.2017 – hitland – 9,5 km

Vandaag ga ik vroeg weer met woef op stap voor een sneller rondje. Vanmiddag komen er twee kijkers die al voor de 3e keer nu naar het huis komen kijken met hun eigen aankoop makelaar. Ik moet straks dus even zuigen en alles weer netjes maken (ook al is het keurig en liggen alle decoratie spullen zelfs nog overal). Ik doe wel een iets langer rondje dan normaal omdat het lekker loopt en ik toch wel wat tijd heb. Ik ga dus weer via de ‘s gravenweg en loop vanaf daar rechtdoor naar de dijk. Ik loop via de dijk weer terug en kies niet voor het offroad deel maar ga direct terug naar huis. Toch nog een 9,5 km rondje dus ik ben wel happy. Nu even snel alles klaar maken voor de kijkers!

gegevens:

* 9,5 km
* 13 graden

oktober 80 km – 2017 totaal 2.280 km

12.10.2017 – hitland – 11,5 km

Vandaag kom ik wat traag op gang maar om 9 uur starten we dan toch eindelijk voor ons rondje. Het is eigenlijk wel fraai weer en ik vergis me qua temperatuur want het is een stuk warmer dan ik dacht. Na de warming up neem ik dan maar mijn giletje in mijn hand verder mee want het is er veel te warm voor. Na een vrij lange warming up start ik mijn run. Het gaat eigenlijk best wel goed dus ik loop eerst een een 1000t-je. Omdat het goed gaat, besluit ik via de ‘s gravenweg te lopen. Als ik naar de koetjes af wil slaan, zie ik een Frans Bulldog pupje. Een enorme lelijkerd maar wel een schatje en woef vindt het ook leuk. De Rottweiler pup zie ik vandaag niet. Omdat het allemaal zo lekker loopt en woef ook vrolijk en fit is, besluit ik linksaf te slaan het gebied verder in. Een extra lusje vandaag. We hobbelen over de dijk weer terug en kijken naar de verbouwing van de bungalow aan de IJssel. Ik heb geen idee wat ze allemaal doen maar er zijn veel werklui bezig. Ik ga bij het Leefgoed weer Hitland in zodat ik nog een stukje kan lopen waar woef ook weer los kan. Zo is het voor haar extra leuk. Dit rondje komt op 11,5 km als ik verder geen extra lusjes maak maar via Paradijssel weer terug loop. Het ging heerlijk. Op naar de volgende run.

klik voor groot

gegevens:

* 11,5 km
* 15 graden

oktober 70 km – 2017 totaal 2.270 km

10.10.2017 – hitland – 7 km

Ik ben inmiddels weer thuis na twee dagen Aken en meteen komt er weer van alles op me af. Ik start om 8.30 toch voor het eerste rondje met wafje en besluit het korte rondje te doen. Gewoon naar het natuurgebied, het rondje en over de dijk weer terug. Ik doe rustig aan en na ruim 7 kilometer staan we weer voor de deur. Wafje vond het allemaal weer prima.

klik voor groot

gegevens:

* 7 km
* 12 graden

oktober 59 km – 2017 totaal 2.259 km