Maandelijks archief: juli 2017

31.07.2017 – hitland – 15 km

Vandaag ga ik even op pad zonder woefje. Het is best warm en ze liep gisteren en eergisteren al mee en van de week ook al driemaal achter elkaar. Rustdagje lijkt me prima. Ik ga daarom lekker over de dijk lopen omdat dat voor en met haar net iets minder leuk is. Er is genoeg te zien onderweg. Ooievaars die overvliegen en schepen op de IJssel. Nu het zeker is dat we gaan verhuizen voelt dat best gek want hier loop ik dus over een paar maanden niet meer. Ik krijg er op zich wel een heel mooi en uitgestrekt gebied voor terug maar het zal weer wennen zijn en ook vooral wennen aan afstanden want hier weet ik precies hoe ver alles is. Nou ja, ook niet helemaal merkte ik vandaag want ik ging op weg voor een 12 km rondje eigenlijk.

Halverwege de dijk zie ik iemand met twee manden staan voor duiven. Een mand is al leeg maar de andere zit nog vol duifjes die straks ook moeten gaan vliegen. Ik stop en praat even met de man. Hij legt me van alles uit over de groep die al aan het vliegen is. Ze zijn net losgelaten en zijn nog aan het zoeken waar ze heen moeten. Na een poosje zijn ze alsnog verdwenen en mag de tweede lichting op pad. Dit is een groepje van 10 jonge dieren die naar Gouda gaan vliegen en vanavond met een wedstrijd mee gaan doen. Moe zijn ze niet van dit korte vluchtje leer ik al snel en ze vliegen met 70 tot 80 km per uur. Dat haal je niet eens met de auto zo over de dijk dus dat is echt snel. Gek idee dat die vogels waarschijnlijk alweer in het hok zijn als de man terug is met zijn auto.

Na dit korte stopje ga ik weer verder. Net als ik even mijn gezicht wil deppen komt er een loper achterop. Ik was me net aan het afvragen waarom de loper zoveel herrie maakt met zijn schoenen als de man vraagt of ik een stukje mee loop. Nou dat wil ik wel want het is een prima moment om te zien of ik nu rustig genoeg loop om uitgebreid te babbelen en dat blijkt zo te zijn want we hebben het eerst over de duiven die hij natuurlijk ook had gezien en daarna over de routes die we normaal lopen. Hij heeft een 2 kerken route gemaakt van Capelle naar Moordrecht weer terug. Dat is vandaag dan 23 kilometer. Ik heb geen tijd om ook rechtsaf te slaan richting Moordrecht dus ik sla uiteindelijk onderaan de dijk linksaf en ga weer alleen verder. Grappig om even samen met iemand op te lopen want het gaat wel sneller voorbij allemaal.

Ik loop daarna over de ‘s gravenweg en kijk naar de huizen langs de weg. Ook leuk om te doen natuurlijk. Er staat een vervallen bungalow te koop. Benieuwd wat dat moet kosten nu in deze staat. Ik loop nog een keer terug naar de andere kant van de dijk via het vakantiepark en daarna sla ik bij de steenovens weer rechtsaf. Ik weet nu op zich wel dat mijn rondje langer wordt dan 12 km maar ik kan niet meer zo goed inschatten hoe ver het is. Ik gok op 15 km en dat blijkt achteraf te kloppen. Genoeg voor vandaag want ik heb niet de hele ochtend de tijd omdat er zoveel geregeld moet worden. Ruim voor 10 uur ben ik weer op honk achter mijn computer en kan ik weer dingen regelen en afvinken. Ik had dus geen idee dat er zoveel werk op me af zou komen.

Mijn vriendin die zou komen helpen inpakken voor het schilderen van het kantoor ga ik maar even afzeggen want daar komt nu vandaag niets van ben ik bang.

Op naar de volgende run. Het maandtotaal is beschamend weinig maar ik heb ook 7 dagen gefietst en ik kan nu eenmaal niet alles tegelijk. In 2016 had ik al 2500 km op de teller, in 2015 ruim 2400 km. Alleen in eerdere jaren had ik minder op de teller (1.747 in 2015). Niets aan te doen. Rustig doorlopen en genieten van het buiten zijn. Ik ben eigenlijk nog verrast dat er nog bijna 200 km gelopen is deze maand met al die rare (fiets) dagen tussendoor.

gegevens:

* 15 km
* 20 graden

juli 186 km – 2017 totaal 1.803 km

30.07.2017 – hitland – 9,5 km

Vandaag ga ik weer voor het eerste rondje met woefje op pad. Het is droog en winderig maar de temperatuur is nog steeds prima. Ik loop gewoon weer naar de dijk, over de dijk en via de ooievaars weer het natuurgebied in. Woefje begint al aan de route te wennen en het stuk over de dijk aan de riem is ook geen enkel probleem. We wandelen een klein stukje offroad zodat ze even kan snuffelen en ze gaat languit in een plas liggen om even af te koelen en een slokje te drinken. Ik vind het prima want het water is van gisteren toen het de hele dag regende dus het is wel schoon genoeg. Het is heerlijk rustig in het gebied als we verder lopen. Geen hond te zien nog ook al is het helemaal niet zo erg vroeg meer.

Ik besluit niet naar de kalfjes te gaan en ook geen extra lusje meer te maken zodat het vandaag een beetje korter rondje blijft. Dat is ook wel genoeg voor woef denk ik. Morgen even een stukje zonder haar lopen.

gegevens:

* 9,5 km
* 16 graden

juli 171 km – 2017 totaal 1.788 km

29.07.2017 – hitland – 11,5 km

Vandaag ben ik jarig maar ga ik meteen voor het eerste rondje even lopen. het huis is gezellig versierd met slingers dus dat is feestelijk en er staat een hele grote bos rozen.

Gisteren heb ik niet meer gelopen omdat we allerlei dingen wilden en moesten doen en we in plaats daarvan even een stukje gefietst hebben op de nieuwe fiets (naar de fietsenwinkel in de buurt voor een bidonhouder). Dat kostte allemaal meer tijd dan gepland en toen we onze grote klussen gedaan hadden in en rond het huis, was het te laat en was ik te moe.

Maar vandaag dus wel en woef heeft er ook zin in. Ik doe mijn petje op want het lijkt erop dat het gaat regenen. Het hele eerste stuk is het nog lekker droog maar wel winderig. Ik loop weer over de dijk richting de ooievaars en ga daar het natuurgebied in. Aanvankelijk wil ik RWR lopen maar ik vind continu toch gewoon fijner en dus loop ik lekker door met woefje aan de riem. Bij het natuurgebied wandel ik even de trap af zodat woef ook lekker kan snuffelen en kan plassen en daarna gaan we weer verder. Deze keer ga ik wel langs de kalfjes maar er is nog steeds geen derde jammer genoeg.

Met een korter lusje dan normaal staan we na 11,5 km weer bij de auto. Inmiddels regent het behoorlijk door maar het is allemaal prima te doen. Fijn runnetje. Nu weer verder opruimen en schoonmaken dan maar. Oh en even taart eten voor mijn verjaardag! Morgen weer een dag voor een run.

gegevens:

* 11,5 km
* 16 graden

juli 163 km – 2017 totaal 1.779 km

27.07.2017 – hitland – 11 km

Gisteren en eergisteren liep ik al steeds bijna 13 km met woefje dus vandaag wil(de) ik haar maar eens thuislaten. Gisterenmiddag was ze ook al mee in de auto om de fiets op te halen dus dat leek me wel genoeg vermoeiende dingen. Maar ze rekte en strekte al toen ik beneden kwam en wilde gewoon mee. Ik trok dus mijn buitenbroek maar weer uit en ging met haar op pad. Kort rondje zou voor mij ook goed zijn.

Aanvankelijk denk ik een verkeerde beslissing genomen te hebben omdat ze een beetje traag blijft maar na de eerste kilometer loopt ze heerlijk mee en heeft het naar haar zin. We lopen over de dijk en gaan weer bij het offroad stukje terug het natuur gebied in en daarna terug. Ik sla de koetjes over vandaag omdat ik daar gisteren ook al foto’s maakte en het anders te lang wordt denk ik, maar loop wel het extra lusje omdat woef toch even gezwommen heeft tussendoor en er dus weer even tegen kan. Echt warm is het overigens niet omdat het vrij bewolkt is. Dat komt dus goed uit allemaal! Na een kleine 11 km staan we weer bij de auto. Ik ben verrast dat we toch nog zo’n stuk gelopen hebben vandaag maar het ging allemaal prima.

Op naar de volgende run en ik hoop ook snel te kunnen gaan fietsen op de nieuwe fiets natuurlijk!

gegevens:

* 11 km
* 18 graden

juli 151 km – 2017 totaal 1.767 km

26.07.2017 – hitland – 12,5 km

Vandaag ga ik – net als gisteren – lekker met woef op stap voor het eerste rondje. Ik was vroeg wakker dus we gaan meteen als het kan na het eten van woef (uurtje later dus) op pad. Het is al redelijk mooi weer en een stukje warmer dan gisteren maar het is prima te doen. Gisteren zijn we weer een stap verder gekomen met het huis en ik denk dat vandaag de beslissing zal vallen. Eigenlijk zijn we eruit maar staat het nog open op wat afrondende dingen na. Ik heb geen telefoon bij me omdat het nog zo vroeg is en ik niet verwacht dat ik al een belletje zal krijgen. Heerlijk rustig dus. Ik heb deze keer wel de camera meegenomen voor de kalfjes. Ik prop het ding aanvankelijk in de spibelt maar zodra ik ga lopen hobbelt dat zo verschrikkelijk dat ik de camera maar in mijn hand neem en de riem omsla. Zo gaat het ook. Ik hobbel eerst langs de IJssel en dat loopt lekker met het zachte briesje. Daarna lopen we weer door naar de trap. Het lopen gaat prima dus een stukje verder – net zoals gisteren – mag vandaag ook wel.

klik voor groot


Op het stukje gras komen we andere honden tegen maar dat gaat allemaal prima. Daarna lopen we naar de kalfjes. Eerst nog even afkoelen en een stukje zwemmen natuurlijk. Grappig genoeg lees ik dat woef precies een jaar geleden voor het eerst ging zwemmen hier. Ook op 26 juli. Ze zwom daarvoor nooit en ging alleen het water in totdat ze de grond niet meer voelde. Overigens zie ik ook dat ik op 26 juli 2016 al 700 km meer op de teller stond dan nu. Geen lousy 1.700 km maar ruim 2.400 km. Wat een gigantisch verschil.

Ik loop verder naar de kalfjes. Deze keer kan ik een foto maken. Ik heb nog steeds geen idee of het andere kalfje nu ook een stiertje is. Hij of zij blijft lekker liggen. Of madam nummer 3 nu ook drachtig is, weet ik niet. De tijd zal het leren.

klik voor groot

Daarna lopen we weer terug. Woef gaat nogmaals even het water in maar daarna lopen we verder en na een kleine 13 km staan we weer bij de auto. Woef lijkt nergens last van te hebben ondanks de schijndracht. Beetje lekker bewegen is goed voor haar nu! Ik hoop dat die uiers ook deze keer weer netjes weg trekken.

Als ik thuis kom en woef sta af te drogen na het zwemmen hoor ik het piepje van de SMS. ‘Ik kan je niet bereiken maar jullie hebben een huis. Gefeliciteerd‘ staat er te lezen. Ik ben even beduusd.

gegevens:

* 12,5 km
* 18 graden

juli 140 km – 2017 totaal 1.757 km

25.07.2017 – hitland – 12,5 km

Vandaag ga ik weer op pad met woefje voor een rondje. Het is een rustig rondje hoewel ik veel nadenk onderweg natuurlijk. Gaat het huis door en zo ja, wat vind ik daar dan van? Wat zit een mens toch wonderlijk in elkaar eigenlijk. Ik wil het op zich heel graag en aan de andere kant denk ik ‘waarom eigenlijk’. Idioot gewoon. Al mijmerend hobbel ik door. Ik denk na over de omgeving daar. Mooi en ook wel afwisselend. Hier loop ik in principe elke keer over hetzelfde stuk maar het verveelt nooit omdat er zoveel te zien is. Veel vogels en veel dieren. Wat en weilanden. Van alles wat eigenlijk. Woefje hobbelt ook braaf mee. Gelukkig is het prima weer, af en toe een heel klein verfrissend miezertje en lekker bewolking. Heerlijk lopen en daarom kies ik ervoor om door te lopen tot de laatste afslag en daar de trap te nemen richting de ooievaars. Daar kan woef even lekker over het gras hobbelen en daarna gaan we bij de kalfjes kijken. Eentje staat er uiteindelijk op. Een stiertje. Dat zal een teleurstelling zijn denk ik! Morgen proberen een foto te maken dus camera mee! We hobbelen weer terug en na bijna 13 km staan we weer voor de deur. Ik ben benieuwd wat de dag ons allemaal gaat brengen vandaag.

gegevens:

* 12,5 km
* 18 graden

juli 127 km – 2017 totaal 1.744 km

23.07.3027 – hitland – 11 km

Vandaag ga ik weer op pad voor een rondje. Woefje wil per se mee en dat is prima wat mij betreft. Het is niet super warm hoewel de zon wel schijnt. Eerst even de warming up. Het is vrij druk in het gebied maar ik heb geen problemen met een van de honden gelukkig. Na de warming up lopen we over de dijk en dat gaat prima. Het tempo is niet eens verkeerd maar ik loop gewoon rustig door richting het zwemstrandje voor woef. Daar haalt ze driemaal een tak uit het water en dan lijkt het ook wel goed. Ze hoefde ook niet eerst te koelen dus blijkbaar is dit weer alweer lekkerder voor haar. Na het zwem momentje lopen we naar de kalfjes. Deze keer staan ze in het weiland naast het pad. Jammer dat ik geen toestel bij me heb maar ze zijn schattig en hebben allebei een andere uitdrukking. Ik weet niet of koe nummer 3 ook drachtig is en of er dus nog een derde komt. Maar deze zijn erg leuk. Jammer genoeg staan ze niet op dus ik heb geen idee of het weer stiertjes zijn.

Na het bekijken van de kalfjes ga ik weer verder en lopen we weer terug. nu geen zwempauze maar we lopen door. Even weer de lus bij het begin en daarna staan we na een kleine 11 km weer bij de auto. Prima rondje. Op naar de volgende.

gegevens:

* 11 km
* 18 graden

juli 115 km – 2017 totaal 1.732 km

22.07.2017 – hitland – 7,5 km

Gisteren heb ik 11 km gelopen met woefje in de ochtend, in de middag hebben we eindelijk weer eens een stukje met de kano gevaren in het Loetbos. Heerlijk op ons gemakje met twee lange pauzes op de heenweg bij twee steigertjes.

Vandaag ga ik in de ochtend even op pad voor een kort rondje zonder woef. Het is al vrij warm en ze liep al tweemaal achter elkaar. Nu dus even alleen op pad en dat is ook wel even lekker. Bovendien is het druk in Hitland dus ik ben echt blij dat ik alleen loop. Ik loop over de dijk en ga meteen daarna alweer terug. Ik loop een 4000 mtr continu rondje en dat gaat prima verder. Voor nu even genoeg misschien vanavond nog een keer dit rondje als het wat is afgekoeld.

gegevens:

* 7,5 km
* 23 graden

juli 104 km – 2017 totaal 1.721 km

21.07.2017 – hitland – 11 km

Gisteren liep ik een 13 km rondje met woef in de hitte. Dat beviel het eerste stuk niet zo heel goed dus had ik bedacht dat ik vandaag even alleen zou gaan meteen na het rondje wandelen met woefje. Maar toen ik aangekleed en wel beneden stond (weliswaar met mijn lange buitenbroek aan voor de wandeling), maakte woef zich klaar voor een run. Dat merk je, want dan gaat ze zich uitrekken, wordt wild en kijkt anders. ‘Ik ga mee hoor’ was de boodschap en zo deed ik het dan maar. Broek weer uit en in de auto. Ze was meteen al in haar hum. Lekker in de schaduw op het eerste deel en alleen het stuk over de dijk en langs de sloot in de zon. Maar een stuk minder warm dan gisteren dus dat was ook al beter natuurlijk. Bij het zwem plasje mag ze weer lekker zwemmen en dat doet ze met overgave. Zo leuk om te zien hoe ze het water in plonst en daarna een tak gaat halen. Na de eerste zwem pauze lopen we nog even naar de kalfjes die nu wel buiten staan. Ik heb alleen geen fototoestel of telefoon bij me dus ik heb geen plaatjes.

Als we weer langs het zwem plasje komen, gaat woef weer even een stukje zwemmen en spelen met de stok. Ik wacht geduldig en gooi elke keer weer de stok het water in. Na deze pauze gaan we weer een stukje lopen maar madam is nu helemaal tevreden. Lekker afgekoeld en dan kan ze er weer gewoon tegen. We lopen nog een extra lusje in de schaduw en na een kleine 11 km staan we alweer bij de auto. Vandaag was het een ommetje terwijl de 13 km van gisteren wel een wereld reis leek doordat het zo warm was en woef het ook moeilijker had in het begin. Nu had ik een blije woef bij me en ik ben blij dat ze lekker mee was vanmorgen. Op naar de volgende run maar weer. Het lopen doet me wel goed merk ik.

gegevens:

* 11 km
* 19 graden

juli 97 km – 2017 totaal 1.714 km

20.07.2017 – hitland – 13 km

Vandaag ga ik weer een rondje lopen met woef. Het is erg warm en drukkend maar ik ga gewoon kijken hoe ze het doet. Vanavond gaat het niet omdat hier een schilder komt voor een offerte dus moeten we echt nu op pad. Het begin gaat vrij moeizaam. Ik heb het ook warm maar woef heeft het echt warm en loopt niet zo snel. Ik loop onder de bomen in de schaduw voor haar en dat gaat wel goed. Even de pootjes koelen in een waterplas lijkt wel lekker. Een stukje over de dijk is al warmer en waf gaat even afkoelen in een plas van de hevige regenval van vanmiddag. Even buikje koelen weer en daarna gaan we weer verder!

klik voor groot

Daarna lopen we het natuurgebied weer in. rechts is een sloot en daar mag ze even in wat ze dankbaar doet. Ik weet al dat ze er weer zwart uit zal komen maar verderop kan ze in een schoon stuk even echt zwemmen.

klik voor groot

Daarvoor neem ik dus ook even tijd en omdat ik een mooie tak gevonden heb, kan ze ook even echt spelen en zwemmen. Na de eerste zwempartij gaan we bij de kalfjes kijken want daarvoor nam ik speciaal de camera mee. Maar ze zijn er niet! Misschien vanwege het onweer, dat zou kunnen. Ik kiek nog wel even de gewone koeien, een halfwas zwaan en een jonge fuut die ook wel op eigen benen kan staan denk ik.

klik voor groot


Daarna gaat woef weer uitgebreid zwemmen en daar geniet ze duidelijk echt van. Vooral het in het water springen lijkt ze leuk te vinden dus uiteindelijk gooi ik de stok maar minder ver weg zodat ze vanaf de kant het water in kan springen en dan de stok kan halen. Ze kijkt helemaal blij en als ze uitgezwommen is, rent ze voor me uit. Rare hond.

klik voor groot

We lopen nog een extra lusje omdat ze nu weer helemaal blij is en ook omdat de zon inmiddels achter een wolkendek schuil gaat. Wel warm maar geen zon meer dus dat is verder prima voor haar. Na ruim 13 km staan we weer bij de auto. Blij dat ik gegaan ben want ik kan inmiddels goed merken dat ik te lang zit en sta en dat is dus niet goed voor mijn lijf helaas. Maar we zijn op de goede weg.

gegevens:

* 13 km
* 23 graden

juli 86 km – 2017 totaal 1.703 km