Dagelijks archief: april 19, 2017

19.04.2017 – hitland – 13,5 km

Vandaag ga ik eerst met woef wandelen en daarna vertrek ik voor mijn runnetje. Ze mag echt niet mee hoe zielig ze ook kijkt. Drie dagen liepen we nu alweer achter elkaar en gisteren hebben we 9 kilometer gelopen. Een rustdagje kan dan geen kwaad in de rustige opbouw!
Ik doe dus net alsof ik niets zie en vertrek. Even na 8 uur start ik mijn training op een mooie frisse lentedag. Het is maar 3 graden dus best koud maar met een blauwe hemel en weinig wind. Het zonnetje komt er straks bij dus dat zit wel goed. Het koolzaad schiet overal uit de grond en geeft van die mooie gele ‘onkruid’ veldjes. Alles bloeit en loopt uit en het ziet er wel mooi uit eigenlijk.

Ik slinger even over het nieuwe pad en loop daarna mijn rondjes over de armen naar de weg en de dijk. Ik train vandaag wat snellere 800-tjes en dat gaat goed. Toch is zo’n setje van 10 keer 800 nog best vermoeiend als je die een beetje op tempo loopt.

Maar het gaat goed en alles voelt ook wel aardig. Bij de een na laatste lap word ik even besprongen door een Boxer pupje. Ik zet gauw even mijn Garmin uit en buk me om het puppy te aaien. Ik zit echt onder van haar pootjes maar het is een schatje en haar baasje probeert haar te leren dat dit dus niet mag. Vandaar dat ik maar even buk om te aaien. De moeder hond is er ook en wil natuurlijk ook aandacht. Leuke afleiding maar ik ga weer gauw verder en dat valt niet eens mee als je even gebukt hebt gestaan en dan meteen weer moet starten. Mooie oefening en deze een na laatste lap gaat ook prima gelukkig. Ook de laatste lap gaat en voelt goed en daarna wandel ik rustig terug naar de auto. Prima training, nu gauw weer in de boeken!

klik voor groot

gegevens:

* 13,5 km
* 1 graden

april 194 km – 2017 totaal 1.107 km