Dagelijks archief: april 12, 2017

12.04.2017 – hitland – 9,5 km

Gisteren heb ik 21 km gelopen waarvan een kort rondje met woefje. Dat ging goed ook al had ze het een beetje warm. Vanmorgen is het totaal niet warm want er is geen zon en aangezien ze bij de deur staat te dollen, besluit ik haar maar mee te nemen voor een rondje. Ik moet het toch weer eens proberen zo twee dagen achter elkaar. Niet te gek maken en morgen een rustdagje voor haar. We gaan van start bij de tuintjes en gebruiken de warming up weer voor het pad langs de ijsvogeltjes. Deze keer heb ik beet want ik hoor er twee piepen dus ze zijn er nog! Ik kijk even achter de wilgjes maar ik zie niets en ga maar gauw weer door. Meestal maken ze het geluid tijdens de vlucht dus ik neem aan dat ze even aan het vissen zijn of het nest weer ingevlogen zijn.

Ik loop een stukje over de dijk en woef loopt braaf mee aan de riem. Vreemd genoeg heeft ze nog niets gedaan tijdens de warming up dus dat loopt vast niet zo lekker voor haar nu. Ik kijk naar de lammetjes en ineens realiseer ik me dat ik de voetstapjes van woef niet meer hoor. Ik kijk om en ik zie dat ze net achter me loopt omdat de riem tussen mijn band is weg geglipt. Dat is dus niet handig en nog gevaarlijk ook. Nu kwam er gelukkig niets over de dijk. Voortaan dus beter vastmaken!

Bij de eerste afslag gaan we Hitland weer in en woef mag weer lekker los. Ik reken een beetje uit welke route ik kan nemen om het niet te lang te maken voor woefje en ik besluit even langs de Nijlganzen te lopen. Dat vindt ze immers altijd leuk en deze keer gelukkig ook. Daar krijgt ze ook water en dat wil ze wel (na 5 kilometer).

klik voor groot

We hobbelen vervolgens weer verder terug naar de start. Dat lijkt me wel genoeg voor haar voor vandaag. Nu maar afwachten hoe het vanmiddag gaat en of ze stijf is/wordt. Ik hoop het niet! Vandaag krijgt ze alweer 22 dagen PEA overigens. Morgen even op de fiets een thermostaat ophalen in Leidschendam. Meteen een mooi ritje.

gegevens:

* 9,5 km
* 10 graden

april 128 km – 2017 totaal 1.041 km