Dagelijks archief: april 14, 2017

14.04.2017 – garderen – 19 km

Gisterenochtend zat ik helemaal klaar in mijn renpakkie maar werd ik afgeleid door een grasparkietje in de tuin. Ik wilde daar een foto van maken toen ik ontdekte dat mijn camera het ineens niet meer goed deed. Aangezien dat nogal dure apparatuur is die gewoon klaar moet staat en moet werken, heb ik dus eerst bekeken wat er loos was. Uiteindelijk heb ik de spiegel opgeklapt en weer neergelaten en toen werkte het weer goed. Ik hoop dus niet dat er iets mis is met het sluitersysteem waardoor de spiegel soms niet meer opklapt want dan heb ik een probleem. Afwachten maar. Maar door al dat geklooi was het laat geworden en ik had het nog koud ook doordat de verwarming het nog steeds niet deed. Ik zou immers tussen de middag even met de fiets een nieuwe thermostaat gaan ophalen. Ik ben dus uiteindelijk niet meer gaan lopen en vertrokken voor mijn fietsritje en dat was lekker zo met de racefiets. Na 76 km stond ik weer thuis met mijn thermostaat. Maar lopen kwam er dus niet meer van. Jammer maar helaas.

Vandaag gaan we weer richting Gelderland om naar het huis te kijken en naar wat mogelijkheden voor bouwsels in de tuin. Helaas bleek dat laatste een deceptie want er stond werkelijk niets opgesteld. Zonde van de rit wat dat betreft. In Garderen hebben we eerst gezellig wat gegeten en gedronken en zijn we nog fijn even gaan lopen met wafje en dat was weer heerlijk zo in het bos. S. reed voor de zekerheid met de doggyride omdat ik nog steeds rustig aan wil opbouwen met waf.

klik voor groot

De eerste 8 kilometer liep ze gewoon lekker mee, daarna is ze tweemaal even kort in en uit de kar geweest. Totaal liep ze op het eerste stuk bijna 11 kilometer mee. Deze keer was het een nogal zwaar rondje. Zeker voor S. met de doggyride achter zich aan op de fiets maar ook voor mij viel het niet mee. Er was op een heel stuk een grote wagen aan het werk met de bomenkap en die had het hele pad omgewoeld. Tel daarbij de droogte van de afgelopen periode op en je krijgt een heel rul en zwaar zandpad waar je doorheen moet ploegen. Ik was net een beetje snelle training aan het doen voor wat tempo hardheid en ik besloot dit dus zoveel mogelijk door te zetten ondanks de lastige ondergrond. Goede training en dat zou ik best moeten kunnen. Dat klopte ook aardig. We hebben nog nooit zo snel dit rondje gedaan en toch voelde alles prima.

klik voor groot
Na 14 kilometer staan we weer bij de auto. De snelle training zit erop maar omdat we nog even verder willen lopen – ook om woef na deze eerste 11 kilometer wat meer afstand in de pootjes te geven – doen we de doggyride in de auto en gaan nog een stukje verder voor een kort en veel rustiger rondje. Dat is wel weer even wennen want ik moet weer in beweging komen en bovendien op de slomo-modus en daar heb ik wel even voor nodig. Het extra rondje is een kleine 5 kilometer en na 19 kilometer staan we weer bij de auto.

Lekker gelopen, erg fijn weer door het bos en nu maar even afwachten hoe woefje het doet na deze langere run. Ik denk dat de opbouw met even rust tussendoor niet zo gek was. Ik kleed me bij de auto even om in warme kleren en daarna eten we nog een klein ijsje bij de ijssalon in Garderen. Heerlijk!

klik voor groot

gegevens:

* 19 km
* 11 graden

april 147 km – 2017 totaal 1.060 km