Maandelijks archief: augustus 2017

31.08.2017 – hitland – 10 km

Vandaag regent het weer vrij fors door maar ik ga toch gewoon op pad met wafje. Mijn petje heb ik nog steeds niet gevonden maar mijn witte Nike petje gaat ook prima zo in de regen. Terwijl ik naar Hitland rijd, ontdek ik dat ik de lijst roerende zaken niet goed heb ingevuld. Dat blijft dus even door mijn hoofd spoken maar ik ga niet terug naar huis. Straks! Verder maakte ik wel thuis een lijstje met de dingen die ik nog moet en wil doen voordat we morgen vertrekken. Ik ben benieuwd of het allemaal gaat lukken. Eerst een stukje lopen nu! Omdat het hartstikke koud en nat is, doe ik maar een hele korte warming up en begin ik al vrij snel met mijn run. Rustig aan beginnen dan maar totdat ik warmer ben en dat gaat goed. Ik hobbel rustig met woefje richting de dijk. Daar lijn ik haar aan en ga verder over de dijk en weer terug het natuurgebied in na 5 kilometer. Omdat het zo nat is, ga ik niet off road maar neem het pad. Het lopen gaat verder prima en ik heb geen last van de regen. Eigenlijk wel lekker zo en beter dan het warmere klamme weer! Waf vindt het ook allemaal prima zo.

Ik merk dat ik toch aan het denken ben wat ik allemaal nog wil doen dus ik brei er maar een einde aan en loop weer terug naar de auto. Volgende keer beter. Morgen nog een kort rondje en dan kan ik misschien in de Uk wat meer en wat fijner lopen dan nu. Nog even doorzetten! Jammer genoeg deze maand ook weer niet zoveel gelopen als ik had gewild maar in ieder geval nog wel meer dan 200 kilometer dus meer dan vorige maand. Het schiet allemaal niet zo op geloof ik :-( Maar het komt vast uiteindelijk weer goed. Mijn tijd komt nog wel.

gegevens:

* 10 km
* 14 graden

augustus 223 km – 2017 totaal 2.025 km

30.08.2017 – hitland – 7 km

Vandaag ga ik even de fiets wegbrengen om het stuur te laten inkorten en daarna komt er iemand voor een offerte voor het huis van S. De schilder is er gisteren alsnog uitgezet. Maar met een hoop ellende die hij achterlaat en hogere kosten. Maar er moet iets gebeuren dus voorwaarts maar! Ik heb dus niet zoveel tijd en in de stromende regen vertrek ik met wafje voor een kort rondje vanaf huis. Ik vind het heerlijk zo in de drup en geniet met volle teugen. Jammer dat het maar zo kort kan zijn maar ik ben in ieder geval vast even buiten geweest met wafje. Na 7 kilometer staan we weer voor de deur.

gegevens:

* 7 km
* 17 graden

augustus 210 km – 2017 totaal 2.015 km

29.08.2017 – hitland – 10 km

Gisteren kwam het er niet meer van om te gaan lopen door de fotosessie voor de presentatie van het huis. In de avond was ik te moe en heb ik nog wat gestudeerd voor het examen van volgende maand. Geen idee of dat gaat lukken maar ik probeer het wel. Vandaag gaan we voor het eerste rondje weer op pad. De schilder schiet weer niet op bij S. Volgens mij wordt het niks daar. Balen dit gedoe allemaal. Ik heb me rot gewerkt voor gisteren maar alles was op tijd klaar en goed. Nu dus netjes houden voor een eventuele bezichtiging. Het is maar goed dat we vertrekken denk ik. Ik geloof nooit dat er iemand komt kijken maar je weet nooit. Vanaf einde deze week staat het huis te koop dus we zullen zien.

Nu eerst weer even ons vaste rondje lopen. Het is prima weer eigenlijk. Omdat ik niet bij mijn schoenen kan die in een doos zitten op zolder, trek ik nieuwe schoenen uit de kast. De Hoka Infinite. Geen idee wat ik daarvan vind. Het zit heel anders dan de Stinson. Beetje hoger over de enkel. Ik moet maar eens kijken vandaag. Uiteindelijk wen je vaak wel aan schoenen.

Ik loop het bekende rondje met wafje en klets aan het einde van de run nog uitgebreid met iemand. Dat zal ik wel gaan missen denk ik want ik kom in het nieuwe gebied vast geen hond tegen. Afwachten maar. Morgen weer een dag!

gegevens:

* 10 km
* 17 graden

augustus 203 km – 2017 totaal 2.008 km

27.08.2017 – hitland – 10 km

Gisteren heb ik aardig wat gedaan om het huis opgeruimd te krijgen voor de fotograaf die morgen komt. Vandaag moet er ook nog heel wat gebeuren maar ik ga eerst even lopen om wat frissere lucht binnen te krijgen dan hier binnen momenteel. Verflucht en schoonmaakmiddelen is niet echt prettig weet ik inmiddels.

Ik ga meteen weer op pad met wafje die er wel zin in heeft. Madam loopt aardig wat de laatste tijd en tot nu toe gaat dat gelukkig allemaal goed. Het is een prachtige ochtend met een mooie zonneharp. Ik vind dat echt mooi zo dat licht in stralen door de bomen. Ik maak er even een kiekje van. Tegenwoordig loop ik weer met de telefoon omdat ik bereikbaar wil zijn voor het gedoe rond de schilder en het huis. Dan maar meteen even een kiekje natuurlijk. Altijd leuk.

klik voor groot

Daarna hobbelen we weer door richting de dijk en terug via het offroad stukje bij de ooievaars. Ik ben niet zo creatief de laatste tijd en loop vak even hetzelfde stukje maar dan wel op een andere manier. Kortere en snellere stukken of juist rustiger aan. Op die manier is het verder wel afwisselend. Wafje vindt het allemaal best en loopt lekker voor me uit op het natte gras. Even verderop zie ik een ijsvogeltje laag over het water scheren. Deze keer valt hij op door zijn oranje buikje en niet zijn oranje rug. Als we terug zijn, ga ik even op een bankje zitten in de ochtend zon. Waf vindt het allemaal prima en gaat vast een dutje doen. Ik ben weer opgeladen voor de nieuwe dag!

klik voor groot

gegevens:

* 10 km
* 20 graden

augustus 193 km – 2017 totaal 1.998 km

26.08.2017 – hitland – 9,5 km

Gisteren heb ik een stuk gefietst rond Nunspeet en Garderen toen ik bij het nieuwe huis was. Dat was een fijn rondje en ook leuk om een stukje verder te komen vanaf het huis dan alleen met een looprondje. Maar helaas kwam ik ziek terug en ik ben dus benieuwd of ik nu überhaupt wel kan lopen. Ik doe een lange warming up en ga de dijk op. Daar hobbel ik rustig met woefje door. Ik wil eigenlijk RWR doen maar de tempowisselingen zijn niet prettig voor woef als ze aan de riem loopt dus loop ik maar gewoon rustig door. Daarna wandel ik een stukje over het off road stukje bij de ooievaars. Daar vergeet ik simpelweg een foto te maken van wafje. Jammer!

Ik hobbel daarna weer heel rustig terug richting de auto. Ik ga nog even op een bankje zitten en telefoneer ondertussen met S. over de schilder. Die zou beginnen om 7.30 bij hem maar is er om 9.50 natuurlijk nog niet. Grappig genoeg is S. er nu al klaar mee terwijl ik dit toch echt gedurende 2 weken elke dag heb meegemaakt. Ik vind het wel een grap eigenlijk. Kom aan…. hahaha uiteindelijk komt er iets klaar al dan niet met verpeste muur.

Ik wandel terug naar de auto. Ik was liever langer buiten geweest maar dat kan nu even niet.

gegevens:

* 9,5 km
* 15 graden

augustus 183 km – 2017 totaal 1.988 km

24.08.2017 – hitland – 10,5 km

Vandaag is de schilder natuurlijk weer uren te laat. Echt uren. Hij zou om 6.30 komen maar kwam om 13 uur en vertrok vervolgens om 18.30. het allerlaatste dat moest gebeuren was het aantippen van twee gerepareerde stukjes op de hoge muur in de werkkamer. Maar omdat het ineens helemaal opnieuw gedaan war met rollen van benden tot boven ging dat helemaal mis. Van de 2 gerepareerde blaren zitten er nu ineens meer dan 10 enorme blaren hoog op de muur. Van de regen in de drup dus. Alles ziet er nog erger uit dan toen we begonnen aan die muur. Ik zeg dat hij nu moet stoppen en alles eerst moet laten drogen nu. En vooral dat hij moet gaan opruimen. Ik ben zooooooooooooooooo blij als hij vertrekt! Hij beweert dat hij nog gaat langskomen vanavond om de steiger op te halen maar ik krijg geen tijd niks. Alsof ik ga wachten. Dat doe ik dus niet en ik vertrek eindelijk voor mijn rondje met woefje die ook de hele dag is verwaarloosd.

Ik loop heerlijk. De temperatuur is goed en ik ben blij dat ik buiten ben. Even niks. De bijkeuken is leeg en kan ik verder gaan schoonmaken. Dat is dus goed nieuws. Die is overigens wel mooi geworden en ook de voordeur en de buiten kozijnen zijn prima. Het is alleen die verdomde muur die mis gaat.

Al snel denk ik er maar niet meer aan. Ik hobbel naar de koetjes en hoor van iemand dat het weer 2 stiertjes zijn en dat er geen 3e meer op komst is. Jammer! Ik loop verder richting de dijk via een andere route dan normaal. Ik zou wel uren kunnen en willen lopen nu!

Uiteindelijk krijg ik een belletje van S. dat die kerel inderdaad voor de deur staat bij mij. Wat goed dat S. er is want anders had hij mooi voor een dichte deur gestaan. Niet dat me dat een bal kan schelen overigens. Hij wil eigenlijk ook afrekenen maar dat dacht ik toch niet nee.

Ik hobbel weer door maar na mijn aanvankelijke snelle begin is het tempo er nu wel uit met dat bellen onderweg. Ik besluit heel rustig een lekker stuk door te lopen en loop vanaf de dijk weer terug naar het natuurgebied. Daar slingeren we nog wat en daarna gaan we terug naar de dijk. Daar wil ik even over Zandrak lopen en dan buitenom via de dijk naar huis. Helaas kom ik een buurman tegen die me zijn ladder had willen uitlenen voor die schilder dus kan ik niet anders dan even praten met die man. Dat praten duurt 50 minuten en daarna ben ik te koud om door te lopen en samen wandelen we uiteindelijk maar naar huis met de honden.

Toch lekker buiten geweest en ruim 10 km op de teller. Morgen fietsen in mijn nieuwe woonplaats. Ik denk dat ik het lopen dan een dagje over zal slaan.

gegevens:

* 10,5 km
* 15 graden

augustus 174 km – 2017 totaal 1.977 km

23.08.2016 – hitland – 10 km

Vandaag wordt het een warme dag maar ik vertrek weer vroeg vanwege de schilder. Met een beetje geluk is hij voor de laatste dag hier in huis maar dat moet ik eerst nog zien. Het is altijd weer een verrassing hoe laat hij komt opdagen (of niet). Ik ga dus gewoon op pad voor mijn rondje en loop deze keer een andere route die iets langer is. Ik geloof er niets van dat hij om 8.30 er al is dus ik heb volgens mij alle tijd van de wereld. En anders wacht hij maar een keer. Ik loop eerst via de bekende route naar het natuurgebied en loop daarna via de ‘s Gravenweg een stukje verder richting de koeien met hun kalfjes. Normaal kom ik van de andere kant, nu loop ik dus over de weg en sla ik daar het natuurgebied weer in. Dat is niet eens zo gek veel langer maar wel leuk om even te kijken of kalfje nummer 3 er nu eindelijk al is. Nee dus. De koeien staan zelfs vrij ver weg achter het weiland met de gewone kalfjes die inmiddels al groot zijn. Omdat woefje wel even lekker los kan lopen, klok ik mijn eerste 3 km lapje af en maak een kiekje van de koeien.

klik voor groot

Daarna gaan we weer op pad want ik kan niet al te lang lummelen natuurlijk. Stel je voor dat de schilder toch gewoon een keer komt opdagen…. We lopen weer richting de golfbaan, slaan linksaf en in plaats van de route over de dijk terug, sla ik weer rechtsaf over het nieuwe pad. Ik begrijp eigenlijk niet goed waarom ik dat gisteren niet deed, want op deze manier hoeft wafje maar een klein stukje aan de riem. Via de parkeerplaats bij de nieuwe tuintjes loop ik weer terug via de dijk. De tweede 3 km lap gaat ook prima en ik besluit door te lopen over de dijk om aan de andere kant van het parkje achter mijn huis weer uit te komen. Dat maakt het hele rondje op 10 km en dat is net lekker zo. Ik laat woefje nog even snuffelen en plassen in het parkje en daarna wandelen we rustig naar huis. Niet gek zo op de vroege ochtend en wat is het toch lekker om vanuit huis te starten. In het nieuwe huis kan dat straks ook want dan start ik gewoon vanuit huis al in een natuurgebied!

Op naar een nieuwe dag maar weer.

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

augustus 163 km – 2017 totaal 1.967 km

22.08.2017 – hitland – 7 km

Vandaag is de schilder er nog steeds en daarom start ik om 7 uur voor een kort rondje vanaf huis met wafje. Ik neem het bekende rondje onderlangs de dijk richting Hitland en maak daar het lapje door het gebied en via de dijk weer terug. Ik besluit ook vandaag een kort en sneller rondje te lopen. Ik begin vrij rustig en voer het tempo steeds wat verder op zonder op mijn horloge te kijken overigens. Ik loop zodat het nog net lekker loopt maar wel vlotter dan normaal. Omdat woef niet alleen maar hoeft te draven klok ik na 3 km continu tussentijds af zodat ze even een paar honderd meter kan snuffelen en kan plassen. Dat rondje liep vrij snel en aangezien het vrij makkelijk ging, ben ik daar best tevreden over eigenlijk. Daarna hobbelen we weer verder naar huis, lopen nog even over het parkje achter het huis en gaan dan terug. Natuurlijk komt de schilder pas twee uur later dan hij had gezegd maar mijn rondje heb ik vast te pakken. Op naar morgen maar weer!

gegevens:

* 7 km
* 12 graden

augustus 153 km – 2017 totaal 1.956 km

21.08.2017 – hitland – 10 km

Gisteren heb ik in de ochtend gelopen en vandaag kan dat ook weer. De schilder kwam gisteren weer te laat en ging dus ook laat weg. Vandaag zou hij een stuk later beginnen dus toen hij 10 uur opperde, ging ik al uit van uren later. Ik kon dus vandaag eindelijk even uitslapen en op mijn gemakje gaan lopen. Aanvankelijk wil ik de tuindeur openlaten zodat hij eventueel de steiger kan ophalen maar ik zie daar toch van af. Mijn fietsen staan ook achter en ik wil de deur dus gewoon dicht laten. Jammer als hij erin moet, dan wacht hij maar eens een keer op mij.

Ik ga dus op mijn gemakje weg en besluit wel de telefoon mee te nemen voor het geval hij belt of iets laat horen. Eerst de warming up en ik maak eindelijk weer eens een kiekje van woef omdat ik nu de telefoon bij me heb.

klik voor groot

Daarna lopen we over de dijk ons bekende rondje. Ik ben de laatste tijd niet zo origineel en loop bijna elke keer hetzelfde rondje al dan niet met een extra lusje. Maar voor nu is dat wel even prettig eigenlijk. Ik kan zo mooi inschatten hoe laat ik waar ben en het loopt ook fijn zo. Ik maak een foto van woef bij het kunstwerk (watersnood 1953) en loop daarna offroad langs de ooievaars en maak een kiekje van woef en mijn schaduw.

klik voor groot

Daarna hobbelen we weer rustig terug naar de auto. Ik doe echt vandaag op mijn gemakje om ook geen ‘haast’ gevoel te hebben. Eindelijk even rust. Ik ga zelfs op een bankje zitten tijdens de cool down als ik vlak bij de auto ben. Even zitten en rust na al die hectiek van de afgelopen dagen.

Na ruim 10 km staan we weer bij de auto. Kom maar op met de laatste schilder en schoonmaak klussen dan!

gegevens:

* 10 km
* 16 graden

augustus 147 km – 2017 totaal 1.950 km

20.08.2017 – hitland – 9,5 km

Vandaag ga ik fijn op pad voor het eerste rondje met woefje. Het is mooi weer maar niet te warm gelukkig. Ik ga niet al te ver omdat ik anders veel te moe word. Alleen even lekker bewegen en woefje ook fijn uitlaten. Ik neem weer de bekende route en loop eerst over het grindpad voor de warming up. Daar komt een hond op me af die ‘speels’ in mijn enkel bijt. Beetje vreemd. Ik weet wel wat die hond doet en waarom, maar zulk gedrag kan natuurlijk helemaal niet. Er gebeurt verder niks omdat het meer een ‘snap’ is wat hij doet maar vreemd blijft het wel.

Ik ga daarna maar eens beginnen met onze run en zo hobbelen we over het nieuwe pad weer richting de dijk en lopen daarna over de dijk naar het off road stukje bij de ooievaars. het is gelukkig heerlijk rustig ook al heb ik eindelijk eens een beetje uitgeslapen vandaag.

Bij het off road stuk wandel ik even een stukje zodat woef kan snuffelen en lekker kan plassen omdat ze het hele stuk over de dijk aan de riem zat. Ze is vrolijk en fit en dat doet me goed. Ze moet straks wel mee naar het nieuwe huis want ik mijn dromen ben ik al over de heide aan het lopen daar met haar!!

Ik ga vandaag niet naar de koetjes kijken maar loop gewoon in één ruk nu terug naar de auto. Genoeg voor vandaag!

Bij de cool down klets ik nog even met een oudere hardloper en daarna loop ik terug naar de auto. Ruim 9.5 km gelopen en dat is ook prima voor vandaag.
Op naar de volgende run.

gegevens:

* 9,5 km
* 16 graden

augustus 137 km – 2017 totaal 1.940 km