Maandelijks archief: januari 2017

30.01.2017 – hitland – 9 km

Gisteren heb ik niet gelopen omdat ik niet helemaal zeker was van die linker kuit. Maar vandaag ga ik alsnog aan het einde van de middag op pad voor een kort rondje zonder woefje. Ik kocht vanmorgen een tent en had nog andere dingen te doen dus het kwam er niet meer van (dacht ik). Maar even na 15 uur dan alsnog op pad voor een kort rondje. Ik kies voor de Stinson Lite voor de zekerheid. Die lopen momenteel nog niet erg lekker maar hebben wel redelijke demping. Ik hou de cadans hoog, hartslag laag en probeer geen geluid te maken met lopen zodat ik ‘licht’ loop. Dat gaat eigenlijk prima. Ik voel niets en het lopen gaat heel makkelijk. Ik loop het rondje rond de dijk en weer terug over de weg en daarna binnendoor weer terug naar de start. Het is maar 9 km en ik ben in no time weer terug en alles voelt prima. Best fijn zo’n kort rondje dat geen moeite kost en wat ben ik blij dat alles goed voelt! Morgen even naar Haarlem voor mijn rug voor de zekerheid (want daar komt die pijn natuurlijk vandaan) en dan weer volle kracht vooruit. Ik hoop dat ik deze week weer met wafje lekker de bossen in kan.

gegevens:

* 9 km
* 6 graden

januari 336 km – 2017 totaal 336 km

28.01.2017 – hitland – 11 km

Gisteren ging het lopen heel erg goed en hebben we ook nog een rondje gefietst. Vandaag ga ik weer op pad voor een rondje en ik wil eigenlijk een snelheids training doen in de vorm van 800-tjes.

Wafje gaat nog niet mee en al snel hobbel ik door Hitland in mijn eentje. Maar helaas blijkt er een grote wandeltocht te zijn. Als ik aan het opwarmen ben richting de dijk en terugloop, kom ik hordes wandelaars tegen. Sommigen lopen verspreid over het pad zonder ruimte te geven. Irritant dus. De helft zegt netjes gedag, de andere helft niet maar ik kan dus geen tempotraining doen als ik om mensen heen moet laveren en ook nog eens goedemorgen moet zeggen. Ik baal als een stekker en loop rechtsaf richting het natuurgebied. Dar is het zo mogelijk nog drukker en aangezien ik een lang stuk nodig heb om mijn lapjes te doen, weet ik even niet waar ik dan heen moet.

Ik ga het op de lange arm richting de dijk proberen hoewel ik dan steeds voor 1 lap tegenwind zal hebben. Ik ga het toch proberen en start de eerste lap. Dat gaat redelijk goed en ik ben dus niet ontevreden hoewel het best even aanpoten was tegen de koude wind in. De tweede lap gaat ook goed. Als ik halverwege de derde lap ben, voel ik iets in mijn kuit. Wasdanou? Ik heb geen idee maar ik stop ogenblikkelijk met de snelle lap en wandel een stukje verder. Ik besluit de tempo training te staken en terug te gaan. Omdat ik rustig RWR ga teruglopen, kies ik voor de route over de ‘s Gravenweg zodat ik niet weer tussen alle wandelaars hoef te lopen.

Overigens kom ik alsnog een groep wandelaars tegen daar die blijkbaar de kortere afstand wandelen maar daar heb ik verder geen last van. Na ruim 11 km sta ik weer bij de auto. Even een dagje rust dan maar en ook niet fietsen dit weekend.

gegevens:

* 11 km
* 4 graden

januari 327 km – 2017 totaal 327 km

27.01.2017 – hitland – 14 km

Gisteren heb ik niet gelopen maar wel gefietst in de middag. Dat ging op zich goed maar door een koude wind viel het uiteindelijk helemaal niet mee. Onregelmatig gereden en daardoor heel vermoeiend. Maar vandaag ga ik weer op pad voor een rondje. Waf gaat nog niet mee, dus ik kies weer voor iets dat ik niet zo snel met haar zou doen. Ik twijfel een beetje wat ik zal gaan trainen. Voor een echte tempo training vind ik de wind toch net te koud en voor een lang stuk continu is het ook geen geschikte dag omdat ik dat eergisteren ook al deed. Ik ga dus eerst maar eens gewoon even lopen en kijken hoe het allemaal voelt en gaat. Maar tot mijn verrassing gaat het heel goed en mijn hartslag blijft ook heel mooi laag. Ik hobbel vrolijk door, loop over de dijk en weer over het buiten pad terug richting de auto. Zo zitten er alweer wat kilometertjes op zonder dat ik hoef na te denken over een route. Alles loopt prima. Ik hou de hartslag op maximaal 128 en let op mijn cadans. Uiteindelijk besluit ik 3 mile laps te doen zodat ik een MAF test van 3 mile kan lopen op maximale hartslag van 128. Ik ben benieuwd waar ik op uit zal komen. Ik wandel een stukje en geniet van het mooie weer.

klik voor groot

Ik praat even met iemand van de muskusrat bestrijding die over het ijs loopt. Hij heeft het ijsvogeltje maandag nog bij de buis gezien dus wie weet leeft ze toch nog! Ik hoop het maar. Ik ga weer starten met de tweede lap. Vandaag zal ik dus rond de 14 km gaan lopen en dat is ook genoeg want ik wil vanmiddag nog even fietsen met dit mooie weer.

Ik loop weer een prima rondje van 3 mile met een gemiddelde hartslag van 126 (max 130) en een mooie cadans. Ik ben dus echt heel erg tevreden. Het laatste stukje terug naar de auto denk ik na over Edinburgh. Ik moet nu toch eens een doel gaan bedenken zodat ik daar op kan trainen bij de snelheids training. Eerst maar eens een snelheids training gaan doen de komende tijd. Gelukkig wordt het nu weer snel warmer!

Tijdens de cool down zie ik iemand in een boom turen. Terwijl ik langsloop, kijk ik ook de boom in en loop vervolgens bijna het water in omdat ik niet meer oplet waar ik loop. Twee goudhaantjes! Wat geweldig. Ik blijf ook staan kijken en samen met de man geniet ik van een paartje goudhaantjes dat zich van heel dichtbij laat bewonderen terwijl ze razendsnel door de boom huppen en aan het eten zijn. Het lukt natuurlijk voor geen meter om een foto te krijgen, zeker niet omdat de zon achter de vogeltjes schijnt. Ik heb een plaatje waar het oog herkenbaar is maar helaas niet de mooie gouden streep boven op het kopje. Een goudhaantje is een van de lichtste vogeltjes die er zijn. Geweldige waarneming vandaag!

klik voor groot

Met een grote glimlach loop ik terug naar de auto.Vorige week al zo genoten van de ijsvogel, nu dus goudhaantjes. Helemaal leuk. Op naar de volgende run.

Vanmiddag gaan we nog even fietsen!

gegevens:

* 14 km
* 0 graden

januari 316 km – 2017 totaal 316 km

25.01.2017 – hitland – 17 km

Vandaag gaat waf nog steeds niet mee maar het gaat wel al beter. Ik vertrek dus na de ochtend wandeling weer voor mijn eigen runnetje en trek deze keer de Tracers aan. Ik ga dus een wegrondje doen op deze schoenen als het lukt. Voor de zekerheid neem ik de Bondi mee in de auto. Niet dat die nou zo lekker lopen maar meer voor het geval het toch glad mocht zijn in het natuurgebied.

Het is 0 graden zonder zon en het voelt eigenlijk best fris. Ik start toch – onverwacht – met handschoenen en een hoofdband en gebruik de warming up om echt warm te worden. Daarna vertrek ik voor de ronde. Ik loop naar de dijk en loop daarna de dijk zelfs op en sla rechtsaf. Dat doe ik nooit maar nu waf er niet is, ga ik maar iets doen dat niet makkelijk is met haar. Over de dijk bovenlangs en continu ! Ik heb geen idee hoe ver ik ga komen maar ik vertrek aanvankelijk voor laps van 5.000 mtr. Ik loop over de dijk en ga het natuurgebied weer in en loop bijna 2 kilometer weer naar de andere kant. Daar sla ik weer rechtsaf en loop eigenlijk weer richting de auto. Gek idee want er staat inmiddels alweer 5 kilometer op de teller totaal als ik weer langs de auto loop. Het gaat prima en ik merk het verschil goed tussen alle schoenen. De Tracers lopen eigenlijk heel licht! Ik hobbel verder en loop op maximale hartslag van 130. Dat gaat allemaal prima.

Ik sla linksaf en zie of hoor weer geen ijsvogeltje. Wat jammer is dat toch! Ik loop door en sla af naar de hooglandertjes die lui in de wei liggen. Terug naar het middenpad en daar weer de dijk op en over de dijk bovenlangs weer richting de ooievaars. Zo slinger ik gewoon het hele gebied open neer maar loop ook bovenlangs over de dijk. Als ik 8 kilometer continu heb gelopen, kijk ik even snel wat de tijd is. Ik loop eigenlijk een soort MAF test hoewel ik nu verder ga lopen dan 8 kilometer natuurlijk. Het gaat 30 seconden sneller dan eind oktober 2016 toen ik ook een MAF test liep op maximaal 130! Ik weet dat natuurlijk niet als ik aan het lopen ben maar zag het pas na het uitlezen van mijn horloge.

Ik hobbel rustig verder en besluit zeker 10 kilometer continu te lopen. Een mooie oefening voor de HM eind mei. Alles gaat goed, alleen de dijkjes op ga ik over de 130 maar verder blijf ik op of onder de 130 dus ik ben echt heel tevreden. Mijn cadans lijkt ook wel in orde en af en toe probeer ik de cadans even hoger te brengen en langer de uitademing te doen op de maat van de cadans. Dus geen 2/4 maar bijvoorbeeld 2/5 of 2/6 of 3/5 etc. Oneven is beter omdat je van standbeen dan wisselt dus zo probeer ik weer wat dingen uit onderweg.

Uiteindelijk loop ik 14 kilometer continu en dan sta ik weer bij de ijsvogel plek. De kilometers zijn dus op voor deze route en ik begin met de cool down. Ik ben tevreden met mijn run. Het ging helemaal vanzelf en ik had totaal geen moeite vandaag met een flink stuk continu op mooi tempo en mooi lage hartslag. Goed gebruik gemaakt van het feit dat wafje nog niet meeloopt!

Inmiddels ook alweer over de 300 kilometer voor dit jaar. Vorig jaar had ik al veel meer gelopen op deze datum maar toen was ik op weg naar de 60 km in februari natuurlijk. Ik heb dit jaar nog niet zulke lange runs gedaan maar wel vrij vaak en dan middelmatig lang. Zo is de 15 km nu een ommetje en dat is prettig want vanaf 15 km kan je eigenlijk alle afstanden makkelijk trainen. Ik krijg de kriebels als ik naar schema’s kijk van mensen op weg naar een marathon of een dubbele marathon die nog steeds 10 km of zelfs minder lopen. Maar ieder zijn ding zullen we maar zeggen! Op naar de volgende run maar weer.

gegevens:

* 17 km
* 0 graden

januari 302 km – 2017 totaal 302 km

24.01.2017 – hitland – 15 km

Wafje mag vandaag nog steeds niet mee vanwege haar pootje maar het gaat wel al beter. Ik geef haar even de tijd, kan ze meteen weer even uitrusten van alle kilometers van deze maand. Wel vervelend dat het gebeurd is. Vandaag dus weer in mijn uppie op pad en ik kies toch voor Hitland omdat ik wat later ben vertrokken vanwege de gladheid. Toen ik woef vanmorgen uitliet, bleek het verraderlijk glad te zijn op sommige stukjes. De grond is natuurlijk nog steeds koud en met de motregen van vannacht wil dat wel!

Maar uiteindelijk lijkt het me wel veilig en ga ik op weg. Ik kies mijn gebruikelijke ronde. Even de warming up en dan richting de ijsvogel plek. Niets te zien of te horen. Ik vrees het ergste. Ik hobbel rustig door en kies vandaag voor een maximale hartslag van 125 dus weer een stukje lager dan voorgaande dagen. Ik merk dat dat prima gaat dus dat is mijn doel voor vandaag. Ik loop kriskras door het gebied. Aanvankelijk is het nog mistig maar al snel komt de zon ineens door de wolken en door de mist. Het is een prachtig gezicht met het licht door de mistflarden maar het laat zich onderweg slecht vangen op een foto dus ik loop maar gewoon door en geniet ervan. Ik loop even langs de koetjes en maak snel een kiekje van hun adem. Ik ben zo benieuwd hoe lang de kalfjes er nog zullen zijn. Ze worden nu echt groot.

klik voor groot

Daarna nog even langs de ooievaars en weer terug richting de start. Het lopen gaat prima maar ik vind 15 km voor vandaag ook weer even genoeg. Ik wil woef ook niet te lang alleen laten en ik moet nog een heleboel doen. Na ruim 15 km sta ik dus inderdaad weer bij de auto. Het is heerlijk weer en ik zou nog veel langer willen lopen natuurlijk!

Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 15 km
* 0 graden

januari 285 km – 2017 totaal 285 km

23.01.2017 – hitland – 15 km

Gisteren heb ik 20 km gelopen zonder wafje en vandaag gaat ze ook nog niet mee vanwege haar voetje. Jammer maar helaas. Eerst even helen nu voordat ze weer mee kan. Ik ga haar dus eerst uitlaten en ga daarna zelf weer op pad voor mijn eigen rondje. Het is nog steeds koud en vandaag is er geen zon dus veel minder mooi dan gisteren. Maar nog steeds geen wind dus dat is prima.

Ik doe de warming up en loop daarna richting de ijsvogel plaats. Helaas ligt er allemaal schuim en rotzooi in het water. Zo ziet het ijsvogeltje natuurlijk niets en kan ze niet vissen! Wie heeft dat nu gedaan? Ik loop verder en ben verrast. Verderop zie ik mannen bezig met een blazer. Aha! Die eikels hebben dus al die troep in het water geblazen. Ik stop en vraag of ze ook bij de buis verderop bezig zijn geweest. Dat beamen ze en erger nog: ze hebben vrijdag het ijsvogeltje daar ook gezien en weten dus dat het een visplek is voor de vogel. Ik leg uit dat ze zo niets kunnen zien in het water en dus niet meer kunnen vissen. De man zal op de terugweg er iets aan gaan doen. Ik ben benieuwd!

Ik loop verder en slinger door het gebied. Het is vandaag heerlijk rustig. Een heel verschil met gisteren! Het lopen gaat ook prima vandaag en mijn hartslag blijft keurig ruim onder de 130. Ook het fietsen ging gisteren trouwens goed. Het was totaal niet koud en het was heerlijk om te fietsen zonder wind! Ik hoop dat dat deze week nog een keer lukt.

Ik kijk naar alle vogels op het ijs en op de weilanden. Het is heerlijk om even buiten te zijn maar ik mis mijn woefje wel. Straks kan ik dus weer met haar naar buiten natuurlijk want zo komt ze nauwelijks uit met dat pootje. Niet fijn!

Als ik terugloop en weer langs de mannen loop met de blazer, vraag ik of ze het niet vergeten straks….. Ik maak nog een foto van de rotzooi en loop verder. Ondertussen zie ik een kraai die zit te eten aan een dode meerkoet. Ook een lekker hapje. Ik hoop maar dat het ijsvogeltje nog niet dood is.

klik voor groot

Na ruim 15 km sta ik weer bij de auto. Dat was voor vandaag wel even genoeg want ik moet nog zoveel dingen doen. Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 15 km
* 0 graden

januari 270 km – 2017 totaal 270 km

22.01.2017 – hitland – 20 km

Gisteren heb ik niet gelopen omdat ik naar Duitsland was. Daar was het bos een en al ijs dus het was maar goed dat ik niet gepland had om daar een stukje te gaan lopen. Maar vandaag ga ik vol goede zin weer op pad voor een rondje. Het is vrij koud met -6 bij vertrek maar het lijkt erop dat de zon ook gaat schijnen dus dan zal het wel snel weer prettiger aanvoelen allemaal. Als ik de voetjes van woef insmeer, merk ik dat ze het niet prettig vindt aan haar linker achterpootje. Als ik eens goed kijk, zie ik dat er een hele rauwe open plek tussen de teentjes zit. He shit. Is gisteren dus gebeurd in dat stomme bos. Ik ga eens kijken hoe ze loopt en hoe het gaat maar ik merk al snel dat ze er geen bal aan vindt en ik ga dus niet haar voetje verder kapot laten gaan. Zal ik haar even terug brengen en dan weer gaan lopen of zou S. zo lief willen zijn om haar te halen? Pfff vorige week moest hij ons al samen oppikken en nu dan alleen wafje. Maar hij wil wel komen en ik sukkel een beetje rond met woefje zodat ze wel even uit geweest is tenminste.

Al snel komt S. aanrijden, gaat woef in de auto en ga ik weer verder. Vreemd zo en ook niet leuk. Maar ik ga er maar het beste van maken. Ik hobbel richting de ijsvogel die zich niet laat zien of horen. Als het vogeltje het maar redt met dit koude weer! Ik loop verder en neem weer alle paadjes in het gebied. Het wordt al snel drukker en mensen gaan ook het ijs op. Ook de ijsbaan in Nieuwerkerk is al snel overvol. Mooi is het wel onderweg!

klik voor groot


Ik loop ook een stukje over de dijk en loop weer langs de ijsvogel plek. Helaas is het daar druk omdat mensen aan het schaatsen zijn op het slootje parallel aan de sloot waar de vogel zat. Ook nu weer taal noch teken van de vogel. Ik maak nog een rondje en daarna nog eentje. Ik wil eigenlijk vandaag dan veel verder lopen omdat ik nu woefje toch niet bij me heb maar ik moet al eeuwen zo ontzettend nodig naar het toilet… En met mensen werkelijk overal, en ook op het water is er nergens een plekje waar ik even kan gaan zitten ‘in het wild’. Ik besluit maar terug te keren dan.

klik voor groot

Beetje jammer is het wel maar niets aan te doen. In ieder geval een makkelijke 20 km ronde dus dat is ook wel OK. Eergisteren liep ik ook 20 km overigens. Het lopen ging prima dus dat was geen probleem. Ik loop terug over het grindpad en hoor een meisje huilen. Als ik langsloop, hoor ik haar zeggen dat ze zulke koude handjes heeft. Als ik verder loop, hoor ik de vader nog net zeggen dat hij geen handschoenen heeft. Het meisje huilt zo zielig. En koud is het zeker! Ik besluit terug te lopen want ik heb een warmertje in mijn zak. Meegenomen voor het geval ik de ijsvogel zou zien en vanwege het stilstaan zelf toch te koude handen zou krijgen. Ik vraag het meisje of ze koude handjes heeft en al snel zit ik voor haar. Ik laat haar het warmertje zien en druk op het metalen stukje in het zakje. Dat vindt ze wel spannend en ze kijkt toe. Het zakje kleurt wit en wordt warm en al snel heeft ze haar handjes eromheen gevouwen. Ik heb mijn warme handen weer om haar (ijs)koude handjes. Grote ogen waar de tranen alweer opdrogen. Dat vindt ze wel leuk. De vader voelt zich ongemakkelijk en wil na een minuutje al weer doorlopen. ‘kom de mevrouw moet verder’. Ik vraag of ze al warme handjes heeft maar het meisje zegt van niet dus wacht ik nog even. Uiteindelijk heeft ze weer warme handjes en ga ik ook weer verder. Ik stop het warmertje weer in mijn zak en ga op pad voor het laatste stukje. Met een glimlach op mijn gezicht loop ik terug naar de auto. Wat een mooi meisje! Na ruim 20 km sta ik weer bij de auto. Nu eerst naar het toilet!

Vanmiddag gaan we als het goed is nog even met de racefiets op pad. Voor het eerst in 2017 maar het is zo´n mooie dag!

gegevens:

* 20 km
* -5 graden

januari 255 km – 2017 totaal 255 km

20.01.2017 – hitland – 20 km

Gisteren hebben we gelopen op een stralende ochtend met veel ‘ruige rijp’. In de middag ging de zon uitbundiger schijnen en dooide alle rijp helaas weg. Maar het is nog steeds goed weer om te lopen. Fris maar zonder wind en vandaag lijkt het zonnetje er ook bij te komen. Dat ziet er dus prima uit allemaal en ik ga met woef op pad voor mijn rondje. Ze is weer vrolijk en fit en bij mij gaat ook alles prima gelukkig. Natuurlijk heb ik weer mijn compact camera bij de hand voor het geval het ijsvogeltje toch weer zich laat zien. Wie weet! Ik doe de warming up en loop al richting het bruggetje. Ik zie een oudere dame ergens een fotocamera op richten. Het lijkt erop dat het ijsvogeltje zich weer laat zien en ik versnel een beetje mijn pas. Onzin natuurlijk maar het zou wel leuk zijn! Ik kom net aan als de vrouw weg is bij de bocht en daar zit het beestje weer op de buis waar gelukkig het water goed stroomt en hij kan vissen. Ik blijf op een afstandje even staan kijken of hij OK is en misschien iets vangt. Ik maak een foto van een afstandje en even later vangt hij ineens een enorme grote en dikke vis. Hij probeert ermee weg te vliegen maar of de vis is te groot of de ijsvogel is te zwak maar vogel en vis kletteren in het riet. Hij zit met wijde vleugels om de vis geslagen uit te puffen. Ik kan het van grote afstand toch wel allemaal goed zien en ik hou me doodstil want de eerste prioriteit is nu dat hij het visje opeet zodat hij wat gegeten heeft. Ik zie de vis spartelen. Ik heb zoiets nog nooit gezien. Wat een grote vis! Uiteindelijk lukt het het ijsvogeltje om in het riet te gaan zitten met zijn buit. Ademloos kijk ik toe. Woef hangt verveeld tegen mijn been aan en wacht ook braaf. Uiteindelijk is het visje op en vliegt de ijsvogel weer weg. Ik ben blij dat ik hem (het is trouwens een dame) gezien heb en dat er lekker gegeten is. Ik loop een kilometer en keer weer om om te gaan kijken of ze weer op de buis is gaan zitten. Niets te zien dus die heeft wel even een vol buikje denk ik.

Ik loop weer verder en ben blij met mijn waarneming. Altijd geweldig om te zien natuurlijk en gelukkig is het vogeltje nog OK na dinsdag toen ik hem voor het eerst zag. Ik loop verder en het is echt een geweldige dag. Door het heen en weertje naar het ijsvogeltje zitten er al aardig wat kilometers op als ik de eerste lus naar de dijk gedaan heb en richting de ooievaars loop. Volgens mij haal ik 20 kilometer vandaag met gemak zonder na te hoeven denk waar ik dan heen moet. Voorlopig loop ik gewoon nog even door. Als ik na een poosje terug ga, besluit ik eerst langs de ijsvogel te lopen en eventueel daar nog een lus te doen zodat ik nog een laatste blik kan werpen. Ik kom Rianne tegen, de vogelexpert van het gebied maar ze heeft het ijsvogeltje helemaal nog niet gezien. Ik leg haar uit waar het beestje zou kunnen zitten. Misschien op de terugweg! Ondertussen hebben we even gepraat over ijsvogels en hoeveel eten ze eigenlijk nodig hebben en hoe moeilijk het nu voor ze is. Ondertussen spelen de honden gezellig met elkaar en blijven lekker warm. Ik niet dus ik ga gauw verder. Woef is nog niet moe dat is duidelijk.

klik voor groot

Als ik langs het ijsvogeltje loop, zie ik hem (haar) weer zitten. Ik kan zowaar met mijn compactje twee aardige foto’s maken. Eentje op de buis en eentje in zijn meer natuurlijke habitat op het riet. De zon schijnt op zijn verenpakje en dat is prachtig. Ik laat hem weer gauw met rust en ga verder lopen om weer warm te worden. Op de terugweg zie ik het beestje weer en ook zie ik Rianne en ik wijs haar het vogeltje aan. Samen blijven we even op afstand staan kijken. Zij is veel strenger dan ik want ze probeert meteen iemand die met een telefoon veel te dichtbij probeert te komen voor een shit foto uit te leggen dat visjes belangrijker zijn dan een foto. Dat probeerde ik ook al maar helaas. Mensen snappen niet waarom de ijsvogel zich uberhaupt zo laat ‘benaderen’. Honger en energie besparen door te blijven zitten. Sukkels. Ik heb met mijn 20x zoom compactje aardige foto’s kunnen maken en laat het diertje verder met rust.

klik voor groot

Zo zit het vogeltje op de buis:

klik voor groot

Na 20 km sta ik weer bij de auto. Tevreden over de run en blij met de waarneming en het feit dat het beestje zo lekker gegeten heeft. Het lopen ging ook prima overigens, ik had nog wel zo’n stuk kunnen lopen. Mooie lage hartslag en mooi tempo. Ik ben natuurlijk wel twee maal even stil blijven staan voor het ijsvogeltje maar dat hoort er ook bij. Bijzondere momenten!

Als ik thuis ben, besluit ik nog even terug te keren met mijn gewone camera om te kijken of hij er (nog) zit. Ik maak nog enkele fraaie foto’s.

gegevens:

* 20 km
* -2 graden

januari 235 km – 2017 totaal 235 km

19.01.2017 – hitland – 15 km

Gisteren hebben we een rondje van 20 km gelopen en dat was erg fijn. Vandaag gaan we weer op pad en ik heb nog geen idee wat we zullen gaan lopen. Normale mensen lopen misschien wat korter na 20 km maar laten we maar eens kijken hoe het gaat. Het is ook vandaag weer prachtig met ruige rijp en het lijkt erop dat straks de zon doorbreekt en het veel lichter zal zijn dan gisteren. Ik ben erg benieuwd. Wederom weinig wind dus dat is heerlijk en hoewel het min 3 is, voelt het verder prima.

Ik loop weer het bekende stukje over het pad en geniet van de rijp op de rietpluimen en van de opkomende zon.

klik voor groot

Daarna hobbelen we weer naar het andere gebied. Ik laat de route naar de dijk links liggen vanwege de hondjes en bazen die ik aan zie komen uit die richting. Het oude deel is voor de meeste mensen te ver weg dus dat is een stuk rustiger daar. De ijsvogel laat zit weer niet zien of horen helaas maar het uitzicht over de golfbaan is prachtig.

klik voor groot

Ik kijk tevreden om me heen naar al het moois tijdens het lopen. Wafje doet het ook prima. Links van me zijn witte bomen met rijp, rechts van me komt de zon op. Een prachtige dag dus! Eigenlijk weer een dag om heel lang te lopen maar ja, wat is nou wijsheid? Ik merk nergens wat van en ook woefje lijkt het geen bal uit te maken of we nou 15 of 20 km lopen. Voorlopig loop ik dus maar even lekker door.

klik voor groot


Maar mooi is het! Het pad bij de ooievaars is weer erg fraai en heerlijk rustig.

Uiteindelijk is het wel genoeg (nou ja niet echt natuurlijk) en we keren weer terug richting de start. Vandaag zal het rondje weer rond de 15 km uitkomen denk ik. Ik loop weer langs de fraaie boom die ik gisteren ook fotografeerde en vandaag komt het allemaal nog mooier uit met de blauwe lucht.

klik voor groot

Ook nu weer taal noch teken van de ijsvogel en ik loop dus maar weer door. Ik besluit de langere weg te nemen terug naar de auto en krijg het daarbij aan de stok met baasjes van honden die vervelend doen. Geen idee wat dat toch altijd is met die mensen hoor. Ik loop daar gewoon met wafje aan de knie maar nee hoor. Gewoon doorlopen zonder omver gelopen te worden, besprongen of toegeblaft is er niet bij helaas. Wafje hoort het gelukkig allemaal niet meer zo goed en loopt stoicijns met me mee. Vervelende mensen.

De cool down doe ik op een rustige dribbel om niet teveel af te koelen. Ik had het namelijk uiteindelijk nog best warm zo met het zonnetje en ik voel dat mijn rug toch een beetje bezweet is. Ik geniet van het laatste stukje waar gelukkig niemand loopt en na 15 km klok ik weer af.

klik voor groot

gegevens:

* 15 km
* -3 graden

januari 215 km – 2017 totaal 215 km

18.01.2017 – hitland – 20 km

Gisteren heb ik heerlijk gelopen in het mooie winterse landschap en vandaag ga ik ook weer op pad. Misschien zie ik het ijsvogeltje wel weer want er blijven steeds minder wakken over voor het arme beestje. Ik neem dus voor de zekerheid maar mijn fototoestel mee! Het is behoorlijk koud maar ik weet dat mijn kleding prima is. Niet zo warm dat je gaat transpireren en niet te koud. Bij de warming up misschien net wat frisjes maar dat is ook prima. Is het al warm bij de warming up dan ben je dus te warm gekleed voor een run!

Ik neem weer het langere pad voor de warming up en loop daarna voorzichtig richting de plek waar gisteren de ijsvogel zat. Niets! Jammer maar helaas. Ik hoop maar dat het beestje OK is. De ruige rijp op het riet is prachtig.

klik voor groot

Daarna lopen we door en ik slinger heerlijk door het gebied. Koetjes, ooievaars en meer moois onderweg. Vandaag ga ik eens wat verder lopen want elke keer als we de 15 km hebben gedaan, heb ik het gevoel dat ik nog lang niet klaar ben. Het kost alleen maar veel tijd want woef en ik kunnen gewoon veel verder lopen natuurlijk. Zij is ook zo fit als een hoentje en huppelt vrolijk met me mee.

klik voor groot

Ik loop ook even door naar het oude gebied van Hitland. Er is een pad gemaakt rond de ijsbaan en dat loopt nu met de harde ondergrond ook prima. Daarna maak ik een rondje door het andere gebied en daar ligt nog aardig wat ijs zo her en der maar het is nergens glad omdat ik op mijn trailschoenen loop. Die hebben erg te lijden van het asfalt tussendoor maar het is wel veilig(er) op deze manier. Ik reken een beetje uit hoe ver ik kom op het moment dat ik terug wil keren en schat dat ik voor vandaag wel aan 20 km zal komen als ik nog een rondje bij de ooievaars maak. Dat ga ik doen want dat loopt ook lekker. Inmiddels wordt het steeds mistiger en soms vlokt de mist zelfs uit en valt er iets uit de lucht. Bijzondere ervaring. Doordat er geen wind is, is het totaal niet koud. Mijn handen zijn inmiddels echt opgewarmd en de handschoenen zijn ook al lang uit.

Op het laatste stukje zie ik nog een prachtige boom met rijp en ik maak snel een kiekje van de boom met wafje.

klik voor groot

Ik hobbel verder en zie wederom geen ijsvogeltje op de plek. Het was ook zo bijzonder, dat maak ik niet meer mee denk ik. Normaal vliegen die vogels razendsnel weg als ze mensen zien!

Verderop tijdens de cool down kom ik iemand tegen die normaal op blote voeten loopt. Echt altijd en op elk terrein. Geen glad asfalt loper dus maar gewoon overal. Maar met dit koude weer heeft ze toch lekker warme schoenen aan. Dat begrijp ik ook helemaal. Ook al doen we alsof we holbewoner zijn, we zijn het toch net niet helemaal!

Na 20 km zit onze run erop. Ook nu ben ik nog lang niet klaar eigenlijk en waf denkt ook dat we net gaan beginnen en speelt met een stokje. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 20 km
* -3 graden

januari 200 km – 2017 totaal 200 km