Categorie archief: in en om de woonplaats

12.01.2018 – hitland – 10 km

Vandaag waarschijnlijk het allerlaatste rondje hier in Capelle. Dat voelt toch best vreemd. Het inpakken vordert gestaag maar ik heb weinig tijd. Of liever gezegd, ik neem even niet de tijd om te gaan lopen. Vandaag nog wel even snel een rondje want woefje komt veel te weinig uit anders. Ze heeft er wel zin in en ik ga op weg voor een klein rondje. Ondanks mijn tegensputterende longen, gaat het lopen eigenlijk best wel goed. Ik loop 3000-tjes en uiteindelijk loop ik nog een extra lusje ook waardoor het totaal op 10 km uit komt. Ik vergeet alleen jammer genoeg een foto van woef te maken. Dat is dus echt niet handig!

Ik kijk onderweg nog even goed om me heen. Ook al ga ik naar een geweldig mooi gebied, Hitland is ideaal om te lopen. Woef mag los en er is altijd wat te zien en te horen door de vele vogels en vooral door de watervogels. Die watervogels ga ik wel missen in mijn nieuwe loop omgeving maar ik krijg er ook weer veel voor terug. Misschien kan ik rond het Veluwemeer ook wel weer mooie plekjes vinden met vogels.

Dag Hitland!

gegevens:

* 10 km
* 4 graden

januari 27 km – 2018 totaal 27 km

10.01.2018 – hitland – 7 km

Vandaag ga ik rond 8.30 op pad voor een rondje. Eindelijk dan! We zijn afgelopen vrijdag thuis gekomen uit Schotland en daarna meteen aan de slag gegaan met inpakken en opruimen. Maar nu moet het toch lukken om even snel een rondje te lopen met woefje!

Ik ga rustig van start na een korte warming up maar daarna blijf ik gewoon doorlopen. Ik wil eigenlijk een beetje opschieten en niet al te lang buiten zijn. Mijn tijd komt nog wel! Het lopen gaat verder wel goed en woefje vindt het gelukkig ook allemaal prima.

Vreemd idee dat dit een van de laatste rondjes hier op Hitland zal zijn. Ik loop vandaag niet eens langs de koetjes en misschien zie ik die wel helemaal niet meer. Dit jaar zijn ze overigens minder leuk dan vorig jaar. Geen idee hoe dat komt. Misschien doordat het er 3 waren vorig jaar.

In het parkje bij het huis maak ik nog een kiekje van woefje die geduldig wacht. Nu eerst weer gauw inpakken dan maar. Over 5 dagen is het zo ver.

klik voor groot

gegevens:

* 7 km
* 7 graden

januari 17 km – 2018 totaal 17 km

19.12.2017 – hitland – 13 km

Vandaag ga ik S. eerst wegbrengen naar het station. Vanavond komt hij dan met de trein naar HH waar ik met de auto heen ga rijden. Mijn auto staat immers nog in HH na het enkel debacle van zaterdag. Maar als we in de auto zitten, lijkt het ineens niet meer zo handig om het op deze manier te doen. Woef zit al achterin en ik ben omgekleed voor een run omdat ik op de terugweg wilde gaan lopen meteen. We besluiten dat S. zelf met de auto naar de trein gaat rijden en vanavond terug komt. Daarna vertrekken we dan samen weer naar HH. Ik moet ook alle spullen vast inpakken omdat we morgen – als het goed is – met vakantie gaan. Wat een gedoe.

Omdat ik vroeg ben, vertrek ik meteen voor mijn rondje. Het is zelfs nog donker zo voor 8 uur! Maar mooi is het wel met de zonsopkomst. Ik ben alweer vanaf de ‘s Gravenweg terug in het gebied als ik de mooie oranje lucht zie. Ik loop vanaf daar een lusje nog linksaf en weer terug via de dijk.

klik voor groot

Na een kleine 13 km staan we weer voor de deur. Lang genoeg voor nu want ik moet nog wat doen. Eigenlijk ben ik best moe merk ik. Het slapen op mijn luchtbedje in Capelle werkt ook al niet zo mee geloof ik….. Op naar de volgende ronde en rustiger tijden! Als het goed is, loop ik over een paar dagen lekker in Schotland.

gegevens:

* 13 km
* 3 graden

december 80 km – 2017 totaal 2.640 km

10.12.2017 – hitland – 11 km

Vandaag schijnt het te gaan sneeuwen. Ik ben gisteren in de avond alsnog van Hulshorst naar huis gereden om de sneeuw voor te zijn. S. is daar gebleven en gaat vandaag kasten in elkaar zetten die hij gisteren nog bij Ikea kocht. Omdat het vandaag echt bar en boos schijnt te worden hebben we voor deze optie gekozen. Ik moet immers inpakken en opruimen en we willen ook graa de kasten daar hebben zodat we spullen kunnen inruimen als we ze overgebracht hebben.

Als we op pad gaan, regent het alleen. Van sneeuw is nog geen sprake. Voor de zekerheid heb ik woef wel een oud regenjasje aangetrokken omdat het een beetje ijsregen is en dus koud is op haar rug. Ze vindt het allemaal prima en ik ook. Het lopen gaat lekker en we maken een mooi rondje samen.

Ik ben benieuwd of S. een beetje voortgang boekt met de kasten. Zou leuk zijn want dat is weer een stapje voorwaarts. Aan het einde van de run gaat de ijsregen langzaam over in sneeuw. Verdomd het gaat echt sneeuwen en tot mijn verrassing blijft het uiteindelijk nog een beetje liggen ook. Als ik over de dijk loop, komt een andere loper me tegemoet. ‘Klasse’ zegt hij en steekt zijn duim op. Wat zou hij bedoelen? Ik loop met elk weertype en dit is niks bijzonders. Maar het is wel leuk. Ik doe de cool down op het parkje achter het huis en inmiddels sneeuwt het echt. Zal mij benieuwen of de code oranje echt iets gaat voorstellen vandaag!

update: het heeft die hele dag keihard gesneeuwd. Er was nauwelijks te lopen en het was ook erg lastig. De rest van de dagen lag er teveel sneeuw en later teveel ijs om safe overheen te kunnen lopen. In HH was het echt prachtig zag ik op de foto’s van S. Ook bij ons was het mooi.

gegevens:

* 11 km
* 2 graden

december 55 km – 2017 totaal 2.615 km

06.12.2017 – hitland – 12 km

Vandaag weer een recht toe recht aan rondje met woefje. Lopen, opruimen en inpakken. Dat is het een beetje voor nu. Maar ik ben ook hartstikke moe merk ik en kom maar slecht tot inpakken. Het is maar goed dat M me af en toe even aan de gang houdt. Het lopen gaat verder prima. Ik maak veel te weinig kilometers maar misschien wordt het volgend jaar beter.

klik voor groot

gegevens:

* 12 km
* 8 graden

december 34 km – 2017 totaal 2.595 km

05.12.2017 – hitland – 13 km

Vandaag ben ik weer in Capelle. Opruimen en inpakken. Het valt niet mee maar ik doe mijn best en krijg hulp van M. die me af en toe komt helpen en me vooral ook aan de gang houdt. Ondertussen kijk ik af en toe in mijn boek voor het examen. Dat schiet nu inmiddels ook al op natuurlijk. Ik ga in de ochtend weer een stukje lopen met woef en tijdens de warming up kom ik iemand tegen die ik lang niet gezien heb. Ze weet nog niets van de verhuizing en ik laat haar het huis zien waarop ze plompverloren vraagt wat nu moet kosten. Ik moet er wel om lachen. Zelf zou ik dat dus echt niet durven eerlijk gezegd.

Na ons praatje loop ik gauw verder en loop het bekende rondje met woefje. Omdat het overal zo nat en vies is, loop ik over de dijk terug naar huis en loop niet meer het natuurgebied in. Na ruim 13 km staan we weer voor de deur. Nu gauw inpakken!

klik voor groot

gegevens:

* 13 km
* 8 graden

december 22 km – 2017 totaal 2.583 km

29.11.2017 – hitland – 13 km

Vandaag ben ik weer in Capelle en ga ik lekker lopen in Hitland. Woef vindt alles prima en hobbelt lekker mee. Het is een rondje dat weer een stuk sneller gaat dan in Hulshorst waar ik steeds op de kaart kijk en waar het ook niet altijd makkelijk loopt. Ik geniet van de vogels in het water en de koetjes langs het pad. Na ruim 13 km staan we weer voor de deur. Ik moet snel verder met inpakken en opruimen want het worden drukke tijden. Over 2 weken examen en ook nog inpakken voor de verhuizing. Maar het lukt vast!

gegevens:

* 13 km
* 2 graden

november 161 km – 2017 totaal 2.560 km

25.10.2017 – hitland – 13 km

Gisteren hebben we een mooie ronde van 16 km gelopen in de miezerregen. Het was heerlijk weer en ik genoot er echt van. Ik genoot ook van mijn waf die zo fit en vrolijk is. Ze loopt lekker voor me uit en geniet duidelijk van het lopen en het samen met mij op stap zijn. Geen sloom gedoe achter mijn rug. Heerlijk. Ik word er echt blij van. Volgens mij kan ik met een gerust hart een nieuw bedje voor haar kopen voor het nieuwe huis. Ze gaat nog wel even mee zo te zien.

Vandaag gaan we – ondanks de lange run van gisteren – dus gewoon weer op pad. Ik zie wel hoe ver we gaan lopen. Eerst maar eens beginnen. Bij het oversteken van de dijk naar Hitland loopt woef al snel voor me uit. Ik ga maar achter haar aan hobbelen om naast haar te lopen. Ze hoort natuurlijk niks dus dat is niet zo handig. Ik vind het grappig dat ze dus echt nergens last van heeft momenteel. Blij ei.

Ik loop weer gewoon over het fietspad naar het einde van het gebied. Inmiddels heb ik mijn giletje weer in mijn hand want het is best warm ondanks de wind. Ik hoor ergens een ijsvogeltje roepen maar ik zie niks. Daar word ik dan toch ook weer blij van. Daarna weer richting de koetjes. De kalfjes staan dichtbij en ik maak een kiekje van woef met bijpassende koetjes op de achtergrond.

klik voor groot

Daarna loop ik weer het extra lusje linksaf maar ik ga niet naar de ooievaars want dan wordt het weer een 16 km rondje en dat hoeft nou ook weer niet. Maar voorlopig gaat het prima dus loop ik nog even verder. Woef pakt weer ergens een roetstronkje op en sleept dat verder de hele weg mee. Prima, dan kan ze tenminste geen rare dingen oppakken en opeten onderweg. Voordat we de dijk oplopen, maak ik nog een kiekje.

klik voor groot

Ik loop over de dijk en ben verrast door de harde wind. Ik besluit dat ook even verderop weer het natuur gebied in ga lopen. Het rondje wordt dan wel langer maar dat is niet erg want het gaat verder prima en ook woef doet het goed. In het weiland rijdt een wagen die de sloten schoon maakt en dat levert mooie plaatjes op met vogels die rondhangen in de hoop op lekkers. Boven me vliegt een Buizerd die kennelijk ook wel een kiker ofzoiets wil hebben. Prachtig gezicht.

Ik sla weer linksaf terug naar huis. Daar ben ik nog lang niet maar het gaat allemaal prima. Via het Leefgoed loop ik over het offroad stukje. Bijna aan het einde vliegt ineens – zonder geluid – een ijsvogeltje met me mee. Hij gaat ergens in het riet zitten en ik wandel even een stukje door. Ja! daar vliegt hij eer voor me uit over het watertje dat parallel aan mijn pad loopt. Aan het einde gaat hij op het paaltje bij het gemaaltje zitten. Als ik mijn telefoon pak voor een kiekje heeft hij daar natuurlijk geen zin in en vliegt weg. Wat een kadootje. Ik hoop zo dat ik in het nieuwe huis ook ijvogeltjes zie. Ik weet inmiddels waar ze zitten want mijn laatste loopje daar, zag ik er ook eentje vliegen.

Ik loop via de dijk weer naar huis maar maak niet nog een extra lusje. Ruim 13 km lijkt me wel genoeg voor vandaag. Ik merk dat ik nu wel gewoon de tijd weer neem voor een loopje. Heerlijk. Ik loop nog even naar het huis van S. voor een foto van het ‘verkocht’ bord op het huis en dar word ik aangesproken door de schoonzus van het koppel dat een bod deed wat mis is gelopen. Ik ben stomverbaasd dat de huidige buren van S. familie zijn van dat stel. Ik hoor dat haar schoonzus zo verdrietig was dat het huis niet was doorgegaan door het te lage openingsbod. In gedachten loop ik verder na het gesprek. Is hier nu sprake van cognitieve dissonantie? Ik heb geen idee. Ik had het zelf heel leuk gevonden als die mensen het waren geworden. Ze woonden dichtbij, deden een briefje bij mij in de bus maar daarna liep het contact via de makelaars. Daar is dus iets niet goed gegaan maar zij hadden ook wel wat proactiever kunnen zijn denk ik. In ieder geval fijn te weten dat zij misschien een optie zijn als deze kopers het uiteindelijk toch laten afweten. Eerst maar even afwachten. Ik heb maandag getekend Nu zij nog.

gegevens:

* 13 km
* 14 graden

oktober 159 km – 2017 totaal 2.359 km

24.10.2017 – hitland – 16 km

Gisteren heb ik een soort wereldreis gemaakt met een enorme bus. Samen met een vriendin haalde ik de tuinmeubels op in Haaksbergen en bracht die naar het nieuwe huis. Daarna reden we weer naar huis (deels in de file). In de ochtend tekende ik nog even snel de voorlopige koopakte van het huis en daarna vertrok ik snel voor de trip. Om 9 uur was ik aan het rijden en om 20 uur stapte ik weer binnen. Redelijk moe maar wel voldaan. Het was hartstikke leuk om alles te zien wat we gekocht hadden en het stond ook heel goed bij de woning. Ik had ook een gezellige middag met A. die zo lief was om te helpen sjouwen.

Vandaag ga ik – ondanks het sjouw werk van gisteren – lekker op pad voor een rondje. Woefje heeft ook wel wat verdiend want ze was mee en was ontzettend lief. Ze hobbelt vrolijk voor me uit en geniet van het buiten zijn. Het miezert wel maar met de wind mee, heb je er weinig last van. Ik loop mijn bekende rondje met het lusje langs de koetjes. Daarna weer een extra lusje en vandaag ga ik voor het eerst in tijden nog verder richting de ooievaars. Daar ben ik lang niet geweest. Het is onwijs modderig maar dat kan me niet zoveel schelen. Woefje neemt een slokje uit een goed uitziende plas regenwater en kan er dus ook weer even tegen. Ik weet niet precies hoeveel extra afstand we nu lopen met dit lusje maar dat zie ik straks wel. Ik gok op 2 km extra dus dat wordt dan 15 km als ik straks ook weer de lange weg terug neem zoals ik de laatste tijd wel vaker doe. Woef sleept weer een een of andere graspol met zich mee. Prima hoor, sleep jij maar lekker wat mee.

Het lopen gaat prima. Ik bedenk heel wat dingen tijdens het lopen. Ik schrijf dat inmiddels ook meteen op. Zo bedacht ik tijdens een runnetje dat het verhuizen van aansluitingen niet helemaal zo kan als ik hoop omdat we niet op dezelfde dag aansluiten en afsluiten. Dat moet ik dus nog verder uitzoeken allemaal. Verder probeer ik ook lekker om me heen te kijken en te genieten van de natuur. Ik ga dit toch missen zo langs die IJssel hoewel ik er natuurlijk een heel mooi gebied voor terug ga krijgen. Ik ben benieuwd! Ik moet weer alle afstanden leren kennen en ook een aardig rondje ontdekken dat ik ‘altijd’ kan lopen en makkelijk kan uitbreiden als het lekker loopt zoals hier. Als ik bijna thuis ben, maak ik nog een extra lusje over de dijk. Ik loop langs het huis van het ene koppel dat een te laag bod uitbracht en moet aan ze denken. Zouden ze het jammer vinden?

In het parkje bij het huis maak ik nog een kiekje van woefje.

klik voor groot

Bij de deur maak ik nog een foto van de afstand en woef op de achtergrond. Ik ga deze run maar uploaden voor mijn doggyjog medaille van oktober. Ik dacht eigenlijk dat het om het maand totaal ging, en wilde wel eens bovenaan komen, maar het gaat gewoon om 1 run weet ik inmiddels. Dat is dan wel een stok achter de deur om een wat langere run te maken dan gebruikelijk. Best even geleden dat we 16 km liepen maar het ging prima. We hadden nog wel even verder gekund want woefje ging nog rondrennen ook in het parkje. Niet moe te krijgen momenteel.

klik voor groot

update in de middag hoorde ik van de makelaar dat er contact was geweest met dat koppel uit de buurt. Ze hadden spijt van het lage openingsbod en blijven graag op de lijst als het niet doorgaat met de huidige aspirant kopers

gegevens:

* 16 km
* 14 graden

oktober 146 km – 2017 totaal 2.346 km