19.07.2016 – garderen – 19 km

Vandaag is het een hele warme dag net zoals gisteren. Ik vertrek daarom in de ochtend voor een rondje in Garderen zodat ik met woef door het bos kan lopen waar het vast koeler is dan hier op open terrein. We starten om 9.15 dus niet eens erg vroeg maar het voelt prima zo onder de bomen. Ik heb weliswaar het cooljacket meegenomen voor woef maar besluit het niet om te doen omdat het niet super heet is (nog). Ik heb veel water bij me en we kunnen eventueel bij de schaapskooi in Ermelo water bijvullen en/of koelen. Vol goede moed gaan we dus op pad voor ons rondje. Aanvankelijk doet woef een beetje sloom maar al snel vindt ze het ook leuk en hobbelt ze heen en weer tussen de bomen. Ik let goed op haar om te zien of het niet alsnog te warm is of wordt.

klik voor groot

Na 5 km krijgt ze natuurlijk weer wat water en dat slobbert ze gretig weg. Nog een beetje en daarna gaan we weer verder met het rondje. Richting de schaapskooi waar het zeker warmer zal zijn omdat we een klein stukje over open heide moeten. Ik kies dus voor een ander pad wat meer beschut maar kom alsnog op het open terrein uit als ik mijn vertrouwde pad wil zoeken dat me terug zal leiden naar Garderen. Er staan wel twee dixies die open zijn en daar maak ik dankbaar gebruik van. Woefje krijgt natuurlijk weer wat water want inmiddels zijn we over de 9 km en als we nu toch even pauzeren dan kan zij alvast wat krijgen.

klik voor groot

Na de korte pauze hobbelen we weer verder op weg terug naar garderen. Daar liggen enkele diepe plassen waarvan de meeste er duidelijk al een tijdje staan en er vies uitzien. Daar mag waf dus niet in maar verderop is een ondiepe plas die er niet zo vies uitziet alleen wel modderig is. Waf mag daar wel even pootjes koelen en dat laat ze zich geen twee keer zeggen… Niks pootjes koelen maar buikie koelen en meteen heb ik een modderhond natuurlijk. Maar ze is helemaal gelukkig en daarna lopen we weer verder. Straks borstel ik dat er wel weer uit.

klik voor groot

We zijn eigenlijk in no time weer in Garderen terug en ik slinger nog twee lusjes door het schaduwrijke bos. Na het tweede lusje kom ik ineens toch bij de auto uit zonder cool down gedaan te hebben. Dat is niet de bedoeling dus ik wandel even naar de camping om te kijken of er plek is. Ik zou eigenlijk nog wel een nachtje hier willen blijven deze week. Ik had natuurlijk gewoon de tent mee moeten nemen zodat ik vannacht hier had kunnen blijven. Niet slim dus. Er is plek dus daar kan ik even over nadenken.

Als we weer bij de auto zijn, borstel ik de modder uit woefs vacht en geef haar lekker te eten en te drinken. Ik trek mijn jogging broek en giletje aan. Ik ben te warm om me te gaan omkleden op de camping en besluit zo even bij de ijssalon buiten wat te gaan drinken en eten. Er staat geen wind dus dat is prima.

Op het terras daar is het heerlijk natuurlijk en ik geniet van munt thee en een lekker ijsje.

klik voor groot

Na een uurtje gaan we weer richting huis. Het is toch best warm maar ik heb het eigenlijk niet echt gemerkt tijdens het lopen. Misschien kan ik er beter tegen, wie zal het zeggen. Eens kijken of we dit morgen gaan herhalen. Dan wordt het net ietsje warmer nog!

klik voor groot

gegevens:

* 19 km
* 28 graden

juli 205 km – 2016 totaal 2.371 km