Dagelijks archief: juli 17, 2016

17.07.2016 – hitland – 15 km

**17.07.2016 – hitland – 15 km**

Gisteren heb ik niet gelopen omdat we met de kano op pad zijn geweest. We hebben een prachtige route van 13 km gevaren en onderweg lekker geluierd in een weiland. Veel vogels gezien onderweg en volop genoten dus! Vanmorgen vertrekken we dus weer voor een loop rondje. Het miezert een beetje maar dat houdt snel op en laat een naar, klam weertje achter dat niet zo lekker loopt. Gelukkig is het flink bewolkt en laat de zon zich nog niet zien. Anders is het vast helemaal niet te harden. Ik ga maar gauw met de warming up beginnen.

S. fietst weer mee maar zonder kar. Woef kan dit wel en zeker zolang het nog bewolkt is. Het lopen gaat goed alleen geeft Garmin weer hele rare waardes aan onder de bomen richting het leefgoed. Mijn hartslag blijft netjes onder de 130 maar op 2 punten tik ik net even de 133 aan. Gemiddeld loop ik 128 met een max dus van 133 dus dat is netjes.

klik voor groot

Als we langs de kalfjes komen, zien we gelukkig weer beide jonge dingen in de wei staan. Eentje staat zelfs heel duidelijk boven het gras uit!

klik voor groot

Als we weer aan de tweede ronde beginnen, schijnt het zonnetje volop. Dat is jammer want het is erg warm ineens en ik moet nu een stapje terug om de hartslag laag te houden. Dat loopt niet erg prettig en ik merk dat ook mijn cadans naar beneden gaat. Gelukkig blijft de hartslag wel mooi in de zone want het is helemaal vervelend als je tempo verlaagt maar de hartslag vervolgens niet wil zakken door de warmte of iets dergelijks. Maar dat valt mee en dit rondje klok ik uiteindelijk af met een gemiddelde hartslag van 128 (max 133). Dat is dus ook weer netjes. Tempo lag helaas dus wel lager dan op ronde 1. Als we bij het einde van de route zijn, zie ik dat de jonge koetjes daar zo mooi bijna allemaal op een rijtje staan en dat er twee meerkoetjes op een balk balanceren. Even snel een kiekje.

klik voor groot

S. wacht ondertussen geduldig op het bruggetje. Normaal maakt hij de foto’s maar nu liep ik even terug voor de beestenplaatjes. Waf wacht ook en heeft het warm gekregen van dit runnetje. Na 15 km staan we weer bij de auto. Nuttige training en het ging allemaal wel goed eigenlijk. Op naar de volgende ronde. Het wordt een warme week dus ik ben benieuwd.

gegevens:

* 15 km
* 21 graden

juli 186 km – 2016 totaal 2.352 km