20.07.2016 – garderen – 20 km

Gisteren liep ik in de ochtend in Garderen en vandaag doe ik dat weer maar ben ik een uur eerder op weg vanwege de temperatuur vandaag. Het bos is vast al opgewarmd na gisteren dus dan maar vroeg vertrekken. Ook zal ik woef vandaag wel haar cooljacket aantrekken om het wat makkelijker te maken voor haar. Ik heb dus ook volop water bij me en in de auto liggen nog 2 grote volle bidons. Even na 7 uur rijden we hier weg. De temperatuur is al best hoog zo boven de 20 graden…..

klik voor groot

Als we in het bos aankomen, kan ik weer makkelijk parkeren en al snel zijn we op weg voor ons rondje. Dit is pas de eerste keer dit jaar dat waf haar cooljacket aanheeft! Vorig jaar had ze rond deze tijd al enkele keren gewandeld en gerend in haar cool(e)jasje.

klik voor groot

Al snel zijn we op weg voor de warming up. Ik duik nog even de struiken in voor het hoognodige en daarna starten we onze run. Woef vindt het allemaal prima en lijkt zich wat lekkerder te voelen dan gisteren door haar jasje. Voor haar nog geen problemen met de temperatuur.

klik voor groot

Ik neem gewoon weer dezelfde route als gisteren. Het blijft mooi en ik heb helemaal geen zin om teveel op een kaart te moeten turen eigenlijk. Met de bekende route weet ik ook ongeveer waar ik kan afsnijden en op welke punten ik woef water kan geven. Na ruim 5 km krijgt ze alweer haar eerste slokje. Dat gaat er weer gretig in. Daarna lopen we door naar de schaapskooi maar deze keer sla ik eerder rechtsaf zodat ik de hele heide vermijd. De heide is open en dat is echt een klap in je gezicht als je daar ineens loopt na het bos. Vandaag maar even niet en turend op de kaart kies ik wat paden die me ongeveer weer bij het bekende punt het bos in moeten brengen. Dat gaat even verkeerd want ik loop te ver maar al snel ben ik weer op de bekende weg. Woef heeft alweer haar tweede bakje water op en ook haar cooljacket is weer bijgevuld. Ze kan er dus weer even tegen.

klik voor groot

Ik hobbel rustig verder en de warmte gaat eigenlijk nog wel. Ik transpireer alleen enorm op mijn gezicht en wis beurtelings met een droog zakdoekje en een nat zakdoekje over mijn gezicht. Zo kom ik er ook wel. Een stuk verderop kom ik een mevrouw met een koningspoedel tegen en we raken even aan de praat over de hondjes en over kamperen. Altijd weer leuk die gesprekken onderweg. Overigens kom ik eigenlijk helemaal niemand tegen op deze rondjes. Het bos is echt uitgestorven. Bijzonder voor zo’n mooi bos. Ik vraag me af wat al die mensen doen die op de campings zitten want ik zie echt nooit iemand. Helemaal aan het einde van het fietspad bij Garderen wel en bij de schaapskooi maar dat is het dan eigenlijk wel.

Na mijn gesprekje met de vrouw loop ik weer door en ik schiet al aardig op. Sommige stukken zijn wel erg warm in het bos en andere stukken vallen weer mee omdat er net een beetje wind is of minder zon vanwege de bomen. Woef lijkt ook nergens last van te hebben maar begint inmiddels wel een beetje meer te hijgen. Maar ze rent af en toe nog en kijkt blij. Water wil ze ook gewoon nog en ze plast goed. Dat gaat dus helemaal goed.

Ik reken een beetje uit wat ik zal doen en besluit op 15 km bij de auto alles even bij te vullen en het cooljacket weer aan te vullen. Dan kan ik daarna nog wel met een lusje tot 20 km lopen en dat lijkt me wel genoeg dan voor vandaag. Zo gezegd zo gedaan en na het bijvullen lopen we nog een lusje.

Na de run krijgt ze lekker eten en drinken en ik trek mijn giletje en jogging broek weer aan.

klik voor groot

Daarna rijden we naar het dorp voor een ijsje en een kopje thee. Lekker even op het terras zitten en even uitrusten. Het kost wel heel veel tijd zo maar het is ook wel erg leuk op deze manier. Ik heb immers ook geen haast vandaag. Woef ligt naast me op het terras. Ze hijgt zelfs niet meer en ligt gewoon rustig te slapen.

klik voor groot


Na mijn (lunch) break vertrek ik weer naar huis. De thermometer van de auto wijst 34 graden aan. Dat zal wel meevallen maar warm voelt het in ieder geval wel. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 20 km
* 28 graden

juli 225 km – 2016 totaal 2.391 km