22.07.2016 – hitland – 17 km

**22.07.2016 – hitland – 17 km**

Nog steeds warm maar vandaag is het klam en helemaal bewolkt. Meer naar het Oosten van het land regent het en onweert het ook. Hier niet en echt lekker voelt het niet. Maar vooruit maar, we zijn nu toch al klaar voor ons runnetje en gelukkig is de kar mee voor woefje. Meteen bij het begin doet de Mio raar en staat de hartslag op 177 terwijl ik aan het wandelen ben tijdens de warming up. Ik probeer het later nog een keer maar ook daar is er geen normaal getal in beeld te krijgen. Ook Garmin doet vreemd want ineens krijg ik er een paar honderd meter bij. Ik zie dat overigens niet terug in mijn getalletjes vreemd genoeg.

Maar dit mag allemaal de pret niet drukken en al snel zijn we dan echt op pad. Onder de bomen is het prima maar door de bewolking is het allemaal wel goed te doen. Wafje gaat al redelijk snel in de kar want ze heeft weinig zin en na een klein stukje lopen, laat ze zich lekker in de doggyride vervoeren en geeft geen kik.

klik voor groot

Ik loop 1000-tjes met 150 mtr pauze tussendoor en dat gaat prima. Tempo ligt mooi en dat bij makkelijke ademhaling en goede cadans. Helaas blijkt de zool van deze schoen weer losgelaten te hebben. Net zoals bij het vorige paar na iets meer dan 100 km. Heel merkwaardig en ook erg vervelend eigenlijk. Maar ik kan er gewoon mee doorlopen nu, moet alleen opletten dat ik de zool niet verlies.

klik voor groot

Wafje ligt nog steeds lekker inde doggyride rond te kijken en hangt met haar kopje en pootjes buitenboord. Echt leuk om te zien. Verder is het heel rustig op Hitland. Merkwaardig eigenlijk want het is gewoon een hele mooie ochtend. We kijken naar de paardjes in de weide, de koeien en de kalfjes. We zien dat het futen nestje dat we laatst ontdekten leeg en verlaten is, maar we zien geen fuutje met jongen. Zouden de eitjes geroofd zijn?

klik voor groot


Na een kilometer of 10 krijgt woefje toch wat water ondanks dat ze nog niet meeloopt. Dat wil ze wel en de rest van de run loopt ze gewoon weer lekker mee.

klik voor groot

Na 17 km is het ook wel genoeg en klokken we af. Fijn rondje, ging erg gemakkelijk. Morgenvroeg vertrek ik voor een langer fietsrondje zonder doggyride. Dat zal wel heel gek zijn, maar woef mag met de auto en zie ik bij aankomst weer. Zal mij benieuwen.

gegevens:

* 17 km
* 23 graden

juli 254 km – 2016 totaal 2.421 km