Dagelijks archief: juli 28, 2016

28.07.2016 – hitland – 27 km

**28.07.2016 – hitland – 27 km**

Vandaag is het weer eens tijd voor een wat langer rondje. Ik ben al vroeg wakker en wandel eerst met woef. Daarna eet ik twee gebakken eitjes. Dar bevalt altijd prima op de fiets en ik wil nu eens niet met en op ‘niks’ lopen op de langere run. Maar dat zal me nog duur komen te staan later op de run… maar ruim voor 8 uur vertrek ik al in mijn eentje voor de run. Ik heb er wel zin in en weet alleen niet zeker of ik met het pontje over zal varen en de ronde via de Krimpenerwaard zal gaan lopen. Maar als ik daar eenmaal loop, kan ik niet meer afsnijden of terug… Ik besluit dus eerst een slinger te doen door het gebied hier en daarna eventueel alsnog naar het pontje te lopen. Ik vertrek dus naar het Leefgoed en kiek de koetjes door het riet

klik voor groot

Daarna loop ik het andere stuk op. Het lopen gaat prima maar het is warm en benauwd. De zon schijnt ook volop tot mijn ergernis. Ik had verwacht met regen te zullen lopen maar nu dus even niet. En dan terwijl S. in de trein richting Amsterdam zit met regen op hetzelfde moment…. Maar goed ik wil toch even door. Ik loop over de lange arm richting de dijk, terug via de kalfjes. En dan maak ik de eerste vergissing. Ik loop de weg op in de hoop daar wat schaduw te vinden maar dat is dus helemaal niet zo. Ik loop nu ook in de volle zon en het is niet leuk en warm. Als ik terug was gelopen, had ik in no time 800 mtr gelopen. Nu loop ik buitenom en dat voelt als ‘heel ver’ terwijl ik maar langzaam meters zie wegrollen onder mijn voeten. Vreemd is dat toch. Ik slinger weer het natuurgebied in en hoop water te kunnen bijvullen bij de tuintjes. Helaas is het hek daar dicht. Weer een tegenvaller. Ik slinger wat over de onverharde paadjes om onder de bomen te blijven daar. Wat gaat de afstand ineens traag….. Ik loop weer terug, loop wat over de dijk en besluit na 15 km dat ik in ieder geval geen 35 km ga lopen vandaag. Ik geloof dat ik het niet kan opbrengen. Ik wil ook water bijvullen. Waarom drink ik zoveel? Door het brood met de eitjes ben ik blijkbaar ook niet meer in staat om gewoon normaal voornamelijk vet te verbranden en mijn lijf schreeuwt om snel beschikbare suikers. Zal toch niet zeg….. Ik neem dan toch uiteindelijk maar een dextro. Goede les, dit dus nooit meer op een run. Niet dat gevreet van te voren. Ik heb er deze keer dan geen last van qua ‘buik’ maar wel qua verbranding. Mijn lichaam is lui en wil gewoon hapklare brok energie hebben blijkbaar.

Langzaam sprokkel ik toch wat kilometers bij elkaar. Als ik langs een huis kom waar net iemand naar buiten stapt, laat ik mijn flesje bijvullen. Dat is alvast geregeld. Ik kan lekker mijn hoofd een beetje afvegen met een natte zakdoek nu. De zon is al lang weg gelukkig maar het is nog steeds erg warm en al helemaal met de rugzak op. Mijn schoenen zitten ook klote kortom… er deugt weinig.

Ik neem even afstand van mijn muitende hersenhelft en kijk van een afstandje naar mezelf. Waarom voelt dit nu zo? Is er iets aan de hand? Zijn het mijn benen? Conditioneel? Warm? Verveling? Ik weet het eigenlijk niet. Ik had niet deze route moeten nemen want dit is killing. Loop ik namelijk alle armen richting de dijk een keer, dan heb ik gewoon al als basis 13 km te pakken. Loop ik ze nog een keer allemaal, dan zit er in no time 20 op. Dat voelt altijd heel makkelijk. Nu zijn alle stukjes piepklein en zo kort dat het nauwelijks optelt qua afstand terwijl je voor je gevoel ver weg bent. Niet dus.

Ik loop en loop… op zich gaat het lopen best. Hoewel…

Ik maak nog een kiekje van de paardjes en de ganzen en van jonge meerkoetjes.

klik voor groot

Uiteindelijk weet ik er dan toch nog 27 km uit te persen. Het lopen ging op zich wel. Ik geloof dat het meer in mijn hoofd zat. Ik weet het niet. Maar ik vind het genoeg zo want ik moet ook meteen straks weer met wafje naar buiten. Ik ben blij dat ze niet mee was op dit rare rondje. Veel te warm en ook nog eens niet leuk (genoeg).

Op naar de volgende run dan maar.

gegevens:

* 27 km
* 21 graden

juli 315 km – 2016 totaal 2.481 km