Dagelijks archief: juli 15, 2016

15.07.2016 – hitland – 30 km

**15.07.2016 – hitland – 30 km**

Gisteren heb ik niet gelopen omdat ik een fietsrondje van 84 km gemaakt heb naar Leidschendam en weer terug. Dat was erg leuk en ik bofte met het weer. Maar het leek me wel genoeg voor die dag eigenlijk. Vandaag ga ik met woef en S. op pad en we vertrekken even na 8 uur voor een rondje. Voor de zekerheid nemen we de doggyride mee omdat woef gisteren ook al de hele dag met me mee op pad was en het misschien vandaag ook warmer is dan gepland. Bovendien heb ik nog geen idee wat ik eigenlijk ga lopen en met de doggyride is zij niet zo erg de belemmerende factor bij deze keuze.

Het is bewolkt maar wel warm en er staat eigenlijk geen wind. Het voelt op zich allemaal wel OK, zeker als de zon weg blijft maar het is niet optimaal loop weer. Ik merk niets van mijn benen maar na een kilometer of tien heb ik het idee dat ik gisteren misschien wel erg weinig gegeten heb zo met al dat fietsen. Ik loop nu heel rustig en zou dus eigenlijk gewoon ‘op niks’ moeten kunnen lopen zoals ik normaal ook altijd doe. Maar echt soepel gaat het niet. Het loopt allemaal wel lekker, maar ik heb niet het idee dat ik nou even makkelijk 40 km kan wegtrippelen vandaag. Maar eerst eens kijken hoe het allemaal loopt. Woefje heeft na 5 en 10 km al water gekregen en die hobbelt tevreden mee. Na een kilometer of 15 doen we haar maar even in de kar omdat ik toch wel richting de 25 km wil gaan lopen vandaag. Zo kunnen we ook straks even over de dijk om even ergens anders te lopen nu.

klik voor groot


We hobbelen over de dijk en als we bij de steenovens zijn, is het water bijna op. We besluiten bij het eetcafe even bij te vullen maar terwijl we daarheen lopen, besluiten we dat we dat wel even bij de receptie van het park kunnen doen. Als ik in de vitrine naar de huisjes sta te turen na het vullen, worden we aangesproken of we misschien informatie willen. Dat wil ik zeker, en niet zozeer voor mij maar wel voor een vriendin misschien. Ik weet namelijk dat er enkele huisjes met permanente woonbestemming op het park zijn en toevallig zijn er twee te koop. Daar wil ik wel informatie over en we krijgen een info pakket en een plattegrond. We besluiten even naar de kavels te gaan kijken waar nu twee bouwvalletjes opstaan. Een van de kavels is 1000 m2 en lijkt te groot, de andere is kleiner maar ligt ook wel aardig. Misschien is het wel wat en ik ga daar dus een mailtje van maken voor mijn vriendin. Het kijken en foto’s maken kost ons ruim een uur. S krijgt ook nog een telefoontje als we staan te kijken naar de kavels en ondertussen maak ik schattige foto’s van woef die op haar gemakje in de doggyride ligt te dommelen.

klik voor groot


Na dit intermezzo kom ik maar moeilijk op gang maar uiteindelijk lukt het toch. Ik heb mijn energie voorraad toch maar aangevuld met wat dextro snoepjes die ik altijd bij me heb voor de zekerheid. Misschien placebo effect maar het gaat in ieder geval weer wat makkelijker. Inmiddels zijn we ook de 20 km gepasseerd en lopen we dus nog even verder. We slingeren weer over de korte arm, de lange arm en lopen weer langs de kalfjes. Nou niks kalfjes, want ze zijn niet te zien. Grappig dat ik ze gisteren dus wel zag. We zien ook nog een fuutje met een enorme vis die hij probeert weg te slikken. Omdat we toch stilstaan omdat we even gekeken hebben, maak ik een selfie van S en mij.

klik voor groot

We laten woef nog een klein stukje uit de kar en doen haar voor het allerlaatste stukje er weer in omdat de zon nu toch ineens behoorlijk schijnt. We zijn erg lang onderweg geweest omdat we zoveel tijd kwijt zijn geweest bij het kijken naar de chaletjes en de kavels. Niks aan te doen. Het is lekker weer en we zijn fijn buiten. Maar inmiddels moet het ook maar eens klaar zijn en als we ruim 30 km op de teller hebben staan, is het ook welletjes geweest.

Na 30,5 km precies, staan we weer bij de auto. Prima rondje, op naar de volgende dan maar weer.

gegevens:

* 30,5 km
* 21 graden

juli 171 km – 2016 totaal 2.337 km