31.07.2016 – hitland – 17 km

**31.07.2016 – hitland – 17 km**

Gisteren kwam het er niet meer van om te gaan lopen. We zouden in de ochtend eigenlijk naar een racefiets gaan kijken maar om 7.30 werd dat afgebeld omdat de fiets niet klaar (gemonteerd) was. Toen ging de hele dagplanning een beetje in de soep. Eerst even wandelen met woef dan maar. Geen idee waar de tijd eigenlijk daarna voor gebruikt is maar in ieder geval zijn we niet meer gaan lopen. vandaag dus maar meteen om 8.00 voor het eerste rondje met wafje naar buiten. Eerder kon niet omdat ze om 6.30 gegeten had. Maar gezien het weer was 8 uur ook prima. Vandaag bewolking en lekkere temperatuur. Eindelijk eens geen vervelend klam en vochtig weer en ook de zon laat zich nog niet zien gelukkig. Prima! Ik heb alleen niet echt een idee wat ik wil gaan lopen omdat ik niet weet of woefje vandaag OK is. Eerst maar eens starten dan.

klik voor groot

Woefje lijkt OK en heeft het wel naar haar zin denken we. Ik ga eens kijken of ik 2.000 kan doen zonder dat het voor haar vervelend is om zo mee te moeten blijven lopen. Dat verlengen we met een 1000-tje en uiteindelijk maak ik er een 4.000-tje van. Daarna wil ze wel wat water en dat krijgt ze natuurlijk. Ik besluit daarna tot een 4000-2000-4000-2000 (plus restant afhankelijk van waar we zijn in het gebied). Dat is ook nog net leuk voor woef en voor mij een leuke training. Ik kan dan een beetje doorlopen qua tempo maar wel binnen MAF blijven.

Zo doen we het en ondertussen loeren we naar woefje of ze helemaal OK is en alles nog leuk vindt. Maar het gaat goed en blijkbaar had ze gewoon alleen last van de warmte de afgelopen dagen. Dat kan natuurlijk. Eerder het cooljacket dus aantrekken!

klik voor grootWe slingeren door het gebied en zoals gebruikelijk vliegen de kilometers voorbij. Het lopen gaat vandaag ook weer heel makkelijk. Tempo is goed, hartslag is goed en het loopt allemaal prima. We genieten van de kalfjes die steeds groter worden en van de vogels in het water. Ondertussen kijken we naar de spelers op de golfbaan en naar de paar hondjes die we onderweg tegen komen. Het is rustig onderweg dus dat is wel prettig eigenlijk.

klik voor groot

Voor het tweede 4.000-tje doen we woef even in de kar en dat is prima. Zij kan even lekker rondkijken vanuit haar taxi en wij hoeven niet zo op haar te letten. Madam laat zich heerlijk rondrijden en hangt met haar kopje en pootjes aan de voorzijde uit de kar. Deze nieuwe kar is zoveel prettiger dan de oude! Zowel voor haar met het kussen waar ze op kan hangen als voor ons qua wielen, gewicht en zak achterop. Ideaal ding. Alleen nog even hopen dat de doggyride achter mijn fiets met snelheid ook goed blijft hangen. Inmiddels zit daar een Santos snelspanner op dus wie weet gaat het nu gewoon goed. Ik moet er niet aan denken dat met 30 km/uur de kar ineens los schiet en al helemaal niet op een helling.

Na het 4000-tje mag ze weer lekker meelopen en zo lopen we nog ruim 4 kilometer verder. Ze heeft vandaag dus gewoon 13 km weer meegedraafd zonder problemen gelukkig.
Na 17 km staan we bij de auto. Dit had ik nog wel een rondje kunnen doen maar het was genoeg voor nu. Op naar de volgende ronde. Inmiddels staat er alweer meer dan 2.500 km op de teller.

gegevens:

* 17 km
* 18 graden

juli 347 km – 2016 totaal 2.513 km