Dagelijks archief: juli 12, 2016

12.07.2016 – hitland – 17 km

**12.07.2016 – hitland – 17 km**

Gisteren was ik ontzettend lui. Misschien toch wel veel gedaan afgelopen weekend met het lopen en het fietsen. De route door de Lopikerwaard van zaterdag was in ieder geval ook erg leuk. Maar vandaag ga ik wel meteen op pad met woef voor een rondje.

Het regent zachtjes als ik vertrek maar het kan me weinig schelen. Woef moet uit en de temperatuur is prima dus regen is ook best. Maar als we uitstappen is het alweer droog natuurlijk. Woef doet het goed en heeft er ook wel zin in. Ik doe eerst de warming up en daarna gaan we van start. Even naar het leefgoed en daarna naar de lange arm richting de dijk. Na 5 km krijgt woef weer wat water en kijk ik naar het groepje jonge stiertjes.

klik voor groot

Daarna hobbelen we weer verder richting de Schotse Hooglanders. Ik zie nu geen van de twee kalfjes. Zouden ze al verkocht zijn? Het gras is niet erg hoog en de oudste komt er inmiddels echt goed boven uit. Jammer als ze weg zouden zijn! Het fuutje broedt nog steeds op haar nest dus straks zijn er weer kleintjes te zien op de rug van moeders. Dat is altijd leuk dus dan gaat de camera maar weer eens mee. Ik zie veel wandelaars van een een of andere ster vierdaagse. De 100e als ik de T shirts mag geloven die de meeste wandelaars dragen. Best een aardige loopdag zo vanmorgen want inmiddels schijnt het zonnetje en is het best warm al. Woef hijgt ook en ik heb het ook warm. Ik moet ook heel nodig piesen maar waas doe ik dat nou met al die wandelaars? Dan ineens bedenk ik dat ik een pad ontdekte op de korte arm naar de dijk. Daar kan ik wel even inlopen want niemand die je daar verder ziet. Dat doe ik en het is daar nog mooi ook!

klik voor groot

Ik geef wafje ook maar meteen even water want er zit alweer bijna 10 km op. Ze heeft dat tegenwoordig echt nodig als het een beetje zonnig is. Ik vind het niet erg, want ik moet echt voor haar zorgen onderweg. Watertje, koelte en eventueel rust op de langere afstanden. Maar vorige week toen we 31 km samen liepen, ging het ook prima.

klik voor groot

Ik loop de korte arm nog een keer en daarna loop ik weer terug richting het andere deel en slinger weer naar de dijk. Het begint te betrekken maar het is drukkend warm. Ik keek al snel even op buienradar en het gaat over een half uurtje regenen zie ik. Geeft niet, maar ik denk dat ik dan wel net weer bij de auto zal zijn. Op de lange arm ligt nog een plas waar woef even dankbaar gebruik van maakt. Ik probeerde haar erdoorheen te laten lopen om haar pootjes te koelen maar ze ging er plompverloren in liggen. Even badderen dan maar. Van mij mag het.

klik voor groot

Na ruim 17 km staan we weer bij de auto. Ik vind dat voor haar nu wel genoeg en ik moet ook nog even wat met die fietsen doen dus het is wel even OK nu. Volgende keer weer wat langer en zeker als het weer een beetje blijft zoals nu. Ik vind het wel prima zo. Geen stralend blauwe lucht dus niet knetter warm. Op naar de volgende run!

gegevens:

* 17 km
* 21 graden

juli 129 km – 2016 totaal 2.295 km